Statele Unite vor injecta 250 miliarde dolari in sectorul bancar

Data publicarii: 14-10-2008 | International

Statele Unite vor face publice marti planurile de finantare a sistemului bancar cu 250 miliarde dolari, dupa actiunea coordonata a guvernelor europene, care au adoptat masuri similare pentru combaterea crizei financiare mondiale, informeaza Reuters.

Trezoreria Statelor Unite va prezenta planul de finantare astazi, peste jumatate din fonduri urmand sa fie acordate, cel mai probabil, celor mai mari noua banci americane, pentru a resuscita creditarea interbancara, au spus surse apropiate.

Scopul masurilor este de a pune capat crizei economice, informeaza pagina de internet a publicatiei Wall Street Journal, citandu-l pe presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, Chairman Bernanke.

Trezoreria Statelor Unite va cumpara participatii in cadrul Bank of America Corp, WellsFargo, Citigroup, JPMorgan Chase & Co, Goldman Sachs, Morgan Stanley si Bank of New York Mellon Corp, au spus doua surse sub anonimat.

Presa americana a indicat si bancile State Street Corp si Merrill Lynch ca posibile beneficiare ale injectiei de capital.

Japonia s-a alaturat efortului international de redresare a sectorului financiar, anuntand posibila finantare a bancilor regionale, pentru a permite companiilor de mici dimeniuni sa aiba acces la lichiditati .

Tarile mari din Uniunea Europeana (UE) si-au publicat, luni, planurile nationale de salvare a sistemului bancar, care prevad, in total, acordarea a circa 1.500 miliarde euro pentru recapitalizarea bancilor sau garantarea finantarii.

Berlinul a anuntat ca acorda circa 500 miliarde euro, Parisul - 360 miliarde euro, Madridul si Viena, fiecare cate 100 miliarde, iar Lisabona, 20 miliarde euro.

Cifrele publicate de tarile din zona euro se adauga celor anuntate de Marea Britanie, care a deschis calea, saptamana trecuta, cu un ajutor de 380 miliarde euro. Italia a anuntat, de asemenea, ca va cheltui 40 miliarde euro pentru salvarea sistemului bancar.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: