Eurostat confirma iesirea Romaniei din procedura de deficit bugetar excesiv

Data publicarii: 23-04-2013 | Economie

Romania a inregistrat anul trecut un deficit bugetar de 2,9% din PIB, calculat conform criteriilor ESA95, incadrandu-se astfel sub pragul de 3%, conditie care trebuie indeplinita pentru iesirea tarii din procedura de deficit bugetar excesiv, arata date prezentate, luni, de Eurostat. 

Datele privind deficitul bugetar au fost furnizate biroului de statistica al UE, Eurostat, de catre autoritatile din Romania.

"Eurostat nu are rezerve asupra datelor raportate de statele membre", se arata intr-un comunicat al biroului de statistica. Datele prezentate de Eurostat se bazeaza pe primele cifre raportate in acest an de statele membre pentru anii 2009-2012, in scopul aplicarii procedurii de deficit excesiv.

Miniserul Finantelor Publice anunta intr-un comunicat la inceputul anului ca autoritatile romane vor notifica Comisia Europeana pana la 1 aprilie ca deficitul calculat al Romaniei a fost mai mic de 3% din PIB anul trecut, daca valorile preliminare ale executiei bugetare urmau sa se confirme, iar in mai-iunie Ecofin ar putea adopta decizia finala de abrogare a deficitului excesiv.

Integral in ZF.ro