ANOFM:Peste 8.800 de persoane de peste 45 de ani, incadrate in munca prin acordarea de subventii angajatorilor

Data publicarii: 20-10-2015 | HR/Cariere
Acordarea de subventii angajatorilor a facut ca, in primele opt luni ale anului 2015, 8.812 persoane cu varsta de peste 45 de ani si 142 de persoane care mai au 5 ani pana la indeplinirea conditiilor de pensionare sa fie incadrate, informeaza, luni, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca reaminteste ca angajatorii ca pot primi lunar, timp de un an, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta (in prezent 500 lei) daca incadreaza in munca pe perioada nederminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale.
De asemenea, angajatorii care incadreaza in munca someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplinesc conditiile de acordare a pensiei, beneficiaza lunar pe perioada angajarii de o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare.

Pentru a beneficia de aceste subventii acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj este necesar ca somerii incadrati sa fie inregistrati in baza de date a ANOFM si ca raporturile de munca sa fie mentinute cel putin 18 luni.
Prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de ANOFM, pana la sfarsitul lunii august 2015, au fost ocupate 77.336 persoane peste 45 de ani si 21.554 persoane peste 55 de ani.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: