ANSVSA: 500 de kilograme de alimente neconforme confiscate vineri in Halele Obor; amenzile "au sarit" de 55.000 de lei
Data publicarii: 21-10-2016 | EconomieValoarea amenzilor aplicate vineri de inspectorii veterinari comerciantilor din Halele Obor a depasit 55.000 de lei, iar cantitatea de produse alimentare neconforme confiscate a depasit o jumatate de tona, a anuntat, vineri, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) dupa centralizarea tuturor datelor.
"ANSVSA și Inspectoratul General al Poliției Române au desfășurat o amplă operațiune de control privind verificarea respectării condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor de origine animală în Halele Obor din București. Au participat la această acțiune 26 de medici veterinari din cadrul DSVSA din județele Dâmbovița, Teleorman, Ilfov, municipiul București și din cadrul ANSVSA. În urma controlului, medicii veterinari au aplicat 17 amenzi contravenționale, în valoare totală de 55.260 de lei și au retras de la comercializare aproape jumătate de tonă de produse alimentare neconforme, în valoare de peste 5.000 de lei. Aceste produse au fost dirijate către unități de neutralizare autorizate", se arată în comunicatul autorității.
În total au fost verificate 9 unități comerciale, dintre care 7 au fost sancționate pentru abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Printre neregulile constatate au fost: nerespectarea condițiilor privind întreținerea spațiilor de depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și ustensilelor de lucru; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor în vederea demonstrării trasabilității produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a ambalajelor de transport.
În cazul a două măcelării a fost dispusă suspendarea activității pentru o perioadă de un an, întrucât, în conformitate cu prevederile legale, cele două societăți au fost amendate de două ori în decurs de 6 luni pentru aceleași tip de deficiență.
De asemenea, au fost verificate și 25 de mijloace de transport, în cazul a 10 dintre ele fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru: transportul produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, dar și pentru neconcordanța între documentele însoțitoare și produsele transportate.
În perioada următoare, ANSVSA va desfășura noi controale, în colaborare cu alte instituții abilitate ale statului.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice