PayU: Luna decembrie se afla in top 3 luni in care romanii fac cele mai multe cumparaturi online
Data publicarii: 19-01-2018 | EconomieLuna decembrie se afla în top 3 luni în care românii fac cele mai multe cumparaturi online, pe primul loc fiind luna noiembrie, marcata de evenimentul Black Friday, iar pe locul doi luna martie, luna femeii, potrivit unui comunicat de presa al PayU, un furnizor global de servicii de plata pentru companii.
În total, în sistemul PayU, s-au realizat aproximativ 951.000 de tranzactii online în valoare de peste 246 milioane de lei.
"Este mai simplu, mai rapid si mai sigur sa platesti online, iar acest lucru s-a vazut din nou la finalul anului, când românii au cumparat online de aproximativ 8 milioane de lei pe zi. Acest lucru ne indica faptul ca promotiile si achizitiile contextualizate definesc comportamentul de cumparare al românilor în online", declara Marius Costin, Country Manager PayU România.
Cel mai scump cos online de cumparaturi a ajuns la 75.000 lei (asigurari), urmat pe locul al doilea de o tranzactie în valoare de 62.000 lei pentru licente antivirus si, pe locul al treilea, de o tranzactie de 49.000 lei pentru achizitie aur.
Potrivit comunicatului, 8 din 10 persoane care cumpara online aleg plata cu cardul, având o valoare medie a cosului de cumparaturi de aproximativ 260 lei.
"Cardurile cu rate câstiga din ce în ce mai mult teren. În luna decembrie, în sistemul PayU România, 2 din 10 cumparatori online au platit folosind un card cu rate. Metoda de plata aleasa este si un indicator al comportamentului de consum în online: valoarea medie a cosului de cumparaturi platit în rate a fost de aproximativ trei ori mai mare comparativ cu o plata integrala cu cardul, ajungând la peste 630 lei", a adagat Marius Costin, Country Manager PayU România.
În luna decembrie, 50% dintre platile înregistrate din alte tari în magazinele online din România s-au îndreptat catre bilete de avion, urmate de servicii telecom (14%).
PayU este un furnizor global de servicii de plata pentru companii. Compania este lider pe pietele din Europa Centrala si de Est si proceseaza tranzactii pentru comercianti precum: Allegro, AmRest, Avon, Blue Air, Makro, Orange, PKP Intercity, Play, Showroom.pl, TUi, Virgin Mobile.
În România, PayU lucreaza cu parteneri precum Telekom, BlueAir, Paravion, eMag, UPC, Elefant.ro, Altex, Flori de Lux, Magnolia, NN Asigurari, Allianz Direct, Eventim.ro, Decathlon, Fashion Days si altii.
La nivel global, PayU Group opereaza în 17 tari pe patru continente pentru sute de mii de comercianti si este detinut de Naspers, o companie multinationala originara din Africa de Sud, cu operatiuni în media si servicii online.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile