Frica este inlocuita de stabilitate nervoasa - analiza Saxo Bank

Data publicarii: 31-03-2020 | Bursa
S-a observat în ultima perioadă câteva semne de restbilizare a piețelor, lichiditățile făcându-și o revenire spectaculoasă. Nu conoaștem starea de fapt completă câtă vreme epidemia de Covid-19 nu a atins apogeul însă ne bucurăm de semnalele pozitive transmise la nivelul economiilor mondiale, semn că furtuna de la început s-a potolit.

Ce s-a întâmplat? „În ultimele zile am văzut mai multe schimbări de politici decât în toată cariera mea de peste 30 de ani de trader” spune Steen Jakobsen, Chief Investment Officer la Saxo Bank.

Printre altele, Germania a adoptat emisiunea UE la care doar Olanda se opune încă, FED controlează curba randementelor prin proxi ceea ce înseamnă că va controla și plafoanele ratelor în vreme ce „banii din elicopter” reprezintă zvonul generalizat legat de proiectele de lege la care lucrează marile guverne ale lumii inclusiv Congresul American care urmează să voteze fonduri din moment în moment.

Ce a făcut piața în această perioadă, se întreabă specialistul? La momentul actual, piața americană este stabilă, DOW aflându-se în creștere ci peste 2000 de puncte, S&P cu 7,5% iar DAX cu 10%. Potrivit lui Steen Jajobsen, aceaste este și „cea mai importantă evoluție unică… din toate timpurile”! Pe același tren merge și piața din Asia care cunoaște o creștere de opt procente. Mai mult, s-au redresat și metalele prețioase, argintul și aurul indicând o reflație.

Nu s-a încheiat însă perioada de criză. Am trecut însă peste frica generată de piața în scădere. Pe de altă parte, aceasta va „rămâne una în scădere. Gândiți-vă că e ca o Structură Elliot Wave - E posibil ca tocmai să fi încheiat Valul 3 în scădere, apoi urmează al patrulea în creștere și în final al cincilea în scădere (eu numesc asta recesiune/ criză) în T3 și T4…” adaugă Jakobsen. „Deocamdată, însă... „Frica” este înlocuită de „stabilitatea nervoasă”, dar se bazează pe ADOPTAREA HOTĂR RII DE CĂTRE CONGRES ÎN URMĂTOARELE 24 de ore..” conchide el.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: