Arhiva » Aprilie 2011 » 22 Aprilie 2011

Toate stirile publicate in data de 22 Aprilie 2011 | 25 de inregistrari

  • Mai mult de jumatate dintre romani se opun folosirii energiei nucleare, potrivit unui sondaj Gallup

    Daca inainte de cutremurul din Japonia, opinia majoritara era in favoarea energiei nucleare, aceasta s-a transformat ulterior in minoritate, dupa eveniment, asftel ca, in Romania, 59% din cetateni se opun folosirii energiei nucleare, potrivit unui sondaj al Gallup International Association si CSOP.

  • Relicitarea autostrazii Cernavoda-Medgidia e programata pe 30 mai, contract de maximum 700 mil. lei

    Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va relicita pe 30 mai proiectarea si constructia autostrazii Cernavoda- Medgidia, km 151+500 - km 170+750, valoarea estimata a contractului fiind intre 500 si 700 mil. lei, se arata intr-un anunt de intentie de pe SEAP.

  • Trezoreria incearca sa plaseze obligatiuni de 500 mil. lei, scadente in 2017

    Ministerul Finantelor organizeaza astazi o licitatie pentru vanzarea de obligatiuni cu maturitatea in 2017, in valoare de 500 mil. lei (aproape 122 mil. euro). "Credem ca randamentul mediu s-ar putea situa in jurul nivelului precedent de 7,4%, relativ in linie cu cotatiile din piata secundara de 7,45 / 7,30%", apreciaza analistii ING Bank.

  • Boc, desemnat de Basescu interimar la Ministerul Muncii

    Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Nelu Botis, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, si decretul prin care Emil Boc, prim-ministru al Guvernului Romaniei, este desemnat interimar pentru acest portofoliu.

  • Hipermarketul Carrefour din Baneasa, amendat cu 20.000 de lei de inspectorii veterinari

    Hipermarketul Carrefour din Baneasa a fost amendat, joi, cu 20.000 de lei din cauza comercializarii unor produse improprii consumului, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis.

  • Nokia anunta pentru primul trimestru un profit net in scadere cu 1,4%, la 344 milioane euro

    Profitul net al producatorului finlandez de telefoane mobile Nokia a scazut in primul trimestru cu 1,4%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 344 milioane euro, iar compania a semnat acordul final care-i permite adoptarea platformelor software Microsoft, informeaza Mediafax.

  • Ministerul de Finante a atras 109,3 mil. lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,40%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 74 luni, in valoare de 109,3 milioane lei (26,7 milioane euro), la un randament mediu de 7,40% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 500 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 786,8 milioane lei.

  • Cati bani cere firma de leasing pe o masina pe care altul nu a mai putut sa o plateasca

    Mai multi reprezentanti ai companiilor de leasing afirma ca reducerile acordate sunt mai consistente in cazul vehiculelor alimentate cu benzina, cu o capacitate cilindrica mare, care consuma mult si necesita plata unor impozite mai mari. Cu toate acestea, preturile cu care companiile de leasing isi comercializeaza vehiculele sunt sensibil mai mari decat cele la care poate fi achizitionat un vehicul similar in targurile de masini la mana a doua.

  • Garanta Asigurari va acorda dividende de 3,6 milioane lei aferente profitului din 2010

    Actionarii Garanta Asigurari vor primi in acest an dividende de 3,6 milioane lei aferente profitul net obtinut in 2010, reprezentand 94% din valoare totala a castigului pe anul trecut, de 3,83 milioane lei, potrivit raportului publicat de asigurator. In 2009, Garanta Asigurari inregistrase un profit net de 10,75 milioane lei.

  • Cum platim impozitul pe profit?

    Companiile care nu si-au finalizat si depus la Fisc situatiile financiare pana la 25 februarie sunt obligate sa le depuna pana cel tarziu pe data de 26 aprilie. Profitul impozabil se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.

  • Octavia Cutus pleaca de la UniCredit la ING, unde va conduce divizia Wealth Management

    ING Bank a numit-o la conducerea diviziei nou infiintate de Wealth Management pe Octavia Cutus, anterior director de private banking la UniCredit Tiriac Bank, pozitie care a fost preluata de Anca Eremia. Ambele institutii de credit au anuntat programe de crestere pe segmentul de private banking si precizeaza ca schimbarile din conducere sunt in linie cu strategiile vizate.

  • BERD: Recuperarea din criza a Romaniei si Bulgariei dureaza destul de mult fata de regiune

    Economiile Romaniei si Bulgariei revin foarte greu pe crestere, astfel ca recuperarea din criza dureaza destul de mult in comparatie cu alte state din regiune, a declarat, joi, presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow.

  • Un sfert din hotelurile din tara arata jalnic

    Peste 500 de hoteluri din toata tara, adica 25% din total, ar trebui inchise din cauza nivelului lamentabil de confort, spune un oficial al Ministerului Turismului. Pentru a atrage turistii, hotelierii vor veni cu oferte speciale in aceasta vara si vor reduce preturile cu pana la 5% in medie.

  • MFP a solicitat repartizarea unui dividend la FP dublu fata de cel propus de Franklin Templeton

    Ministerul Finantelor Publice a solicitat acordarea unui dividend la Fondul Proprietatea de 0,03141 lei/actiune, dublu fata de propunerea administratorului Franklin Templeton, de 0,01569 lei/actiune, se arata intr-un comunicat transmis Bursei.

  • Cresterea economiei germane a accelerat. Afla cu cat

    Cresterea economiei germane a accelerat de la 0,4% in ultimul trimestru al anului trecut la 0,75% in primele trei luni din 2011, apreciaza ministerul Economiei, preluat de Reuters. "Ritmul extinderii sectorului manufacturier, in particular, a accelerat, dupa un start modest la inceputul anului", mentioneaza ministerul, potrivit Mediafax.

  • E cineva obligat sa accepte plata cu fise?

    Plata cu saci de monede este folosita in general ca metoda de protest. In UE, este obligatorie acceptarea doar a unui numar limitat de monede pentru stingerea datoriilor. In Romania insa, nu este obligatorie nici macar acceptarea bancnotelor, iar platitorii trebuie sa apeleze la executorul judecatoresc si in final sa depuna banii la CEC.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis incert sedinta de ieri

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis incert sedinta de tranzactionare de joi, doar indicele BET-FI inregistrand o crestere de 0,20%, ceilalti cinci indici consemnand scaderi intre 0,67% si 1,25%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 40,63 milioane lei (9,93 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 3,19 milioane lei, cotatia lor urcand cu 0,26%, la 0,5800 lei/actiune.

  • Unitatile bancare sunt inchise trei zile de Pasti, cu exceptia unor agentii din marile magazine

    Cele mai multe unitati bancare nu au program cu publicul in perioada sarbatorilor de Pasti, respectiv in zilele de 23, 24 si 25 aprilie, cu exceptia unor agentii din marile magazine, care urmeaza programul acestora, in timp ce unele banci au program si sambata..

  • Emporiki recupereaza jumatate din capitalul taiat in 2010

    Emporiki Bank, unul dintre jucatorii de talie mica din sistemul bancar, si-a majorat capitalul social cu 61,92 milioane de lei, echivalentul a 15 milioane de euro, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial. Majorarea capitalului s-a realizat prin contributia in numerar a actionarului Emporiki Bank of Greece.

  • GfK: Romanii anticipeaza noi majorari de impozite si taxe

    Romanii anticipeaza noi majorari de impozite si taxe, astfel incat asteptarile privind preturile au crescut in martie, in timp ce guvernul este supus in continuare unei puternice presiuni internationale pentru reducerea deficitului bugetar, se arata intr-un studiu realizat de GfK.

  • Totul despre creditele speciale pentru batrani, emigranti sau handicapati

    In lupta pentru a atrage cat mai multi clienti, bancile ies cu tot felul de credite de nisa oferite persoanelor fizice. Daca unele dintre acestea se axeaza pe segmentul batranilor, altele sunt destinate persoanelor cu handicap sau doar romanilor care lucreaza in strainatate.

  • Cine se califica pentru Prima Casa 4

    Guvernul a adoptat, miercuri, normele metodologice de aplicare a noii forme a Programului "Prima Casa", prin care bancile vor imparti cu statul riscurile pentru creditele acordate la achizitionarea locuintelor in acest sistem, a declarat prim-ministrul Emil Boc.

  • Vasilescu (BNR): Ne paste o criza a preturilor la alimente

    Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, este de parere ca pe romani ii "paste o criza preturilor la alimente, nu o criza a alimentelor". Vorbind joi, la Realitatea TV, despre puterea de cumparare a romanilor, Vasilescu a precizat ca, dat fiind faptul ca veniturile sunt fixe, acestea limiteaza optiunile cumparatorilor care considera ca produsele aduse de tarani in piete sunt prea scumpe.

  • Banca Mondiala: BNR ar putea permite intarirea leului pentru a controla inflatia

    BNR, care se lupta cu accelerarea inflatiei, ce decurge din cresterea la nivel global a preturilor combustibililor si alimentelor, poate folosi un leu mai puternic pentru a tine in frau preturile, pe fondul cresterii economice, a spus Pauna, marti, intr-un interviu.

  • Sorin Ovidiu Vintu va fi cercetat in stare de libertate

    Judecatoria Sectorului 5 a decis ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, acuzat de amenintare si santaj la adresa managerului Realitatea Media, Sebastian Ghita, sa fie cercetat in stare de libertate. Vintu a plecat de la Judecatoria Sectorului 5 putin dupa ora 22.