Arhiva » Februarie 2014 » 27 Februarie 2014

Toate stirile publicate in data de 27 Februarie 2014 | 18 de inregistrari

  • Tendintele primaverii in amenajarea locuintei

    Pastelurile, nuantele primavaratice de verde, tonurile calde de beige si maro, cat si explozia de culori vivace precum portocaliul, albastrul sau rosul isi pun amprenta asupra principalelor tendinte de design interior din aceasta primavara, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.

  • Parlamentul European a votat in favoarea liberalizarii regimului vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova

    Corespondentul AGERPRES, Florin Stefan, transmite: Parlamentul European a votat joi in favoarea liberalizarii regimului vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova detinatori de pasapoarte biometrice, plenul PE adoptand cu o larga majoritate raportul privind 'Regimul vizelor pentru resortisantii tarilor terte', al eurodeputatei Tanja Fajon, din grupul S&D.

  • Incep inscrierile pentru a doua editie a academiei internationale de antreprenoriat pentru start-up-uri

    Pana pe 20 mai 2014, orice start-up romanesc se poate inscrie pentru a participa la a doua editie a "hub:raum Warp - turbo accelerator”, academia de business gratuita a hub:raum pentru Europa Centrala si de Est, un proiect dezvoltat in cadrul Deutsche Telekom Grup la Cracovia.

  • Macro-riscuri intr-o lume de micro-oportunitati

    Transformarile rapide din secolul 21 la nivel de infrastructura, sisteme mai eficiente si mai rapide de comunicare (Internet) au generat dezvoltarea unor relatii mai stranse intre tari, economii si companii, precum si relatii comerciale si de investitii mai apropiate. Evolutiile din mediul economic, geopolitic, social si tehnologic au atras dupa sine oportunitati economice fara precedent, dar interconexiunile dintre ele au implicat, de asemenea, mari riscuri sistemice.

  • Victor Ponta: Il vad pe domnul Tariceanu ca un candidat puternic la prezidentiale

    Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca il vede pe Calin Popescu Tariceanu ca un candidat puternic la prezidentiale, alaturi de alte trei persoane, asa dupa cum arata si rezultatele sondajelor de opinie.

  • BCR - lucrari de mentenanta la platforma de internet banking

    Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca platforma de internet banking va fi indisponibila in cursul zilei de 27 februarie a.c. ca urmare a unor lucrari de mentenanta.

  • Dividendele aferente lui 2013 pot spori substantial castigul investitorilor pe bursa

    Marile companii de la Bursa de Valori Bucuresti au continuat sa publice cresteri ale afacerilor si profitului net pentru anul 2013. Potrivit unei analize a casei de brokeraj Tradeville, cateva companii, in special din sectorul energetic, ar putea aduce investitorilor randamente bune si in raport cu dobanzile bancare, iar coroborat cu potentialul de crestere conform Reuters castigul anual agregat in aceste titluri s-ar putea ridica la 20%-35%.

  • Ministerul Fondurilor Europene preia Autoritatile de Management POS DRU si POS CCE

    Incepand cu data de 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene preia activitatea si structurile autoritatilor de management aferente urmatoarelor doua programe: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), potrivit Ordonantei de Urgenta pentru aprobarea unor masuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, care a fost adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, 26 februarie a.c.

  • Despagubiri OMNIASIG aferente accidentului din Muntenegru

    OMNIASIG Vienna Insurance Group a luat act de finalizarea cercetarilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind tragicul accident rutier produs la data de 23 iunie 2013, in Muntenegru. Reamintim faptul ca autocarul implicat in accident era asigurat de catre OMNIASIG Vienna Insurance Group (VIG), printr-o polita de raspundere civila auto obligatorie (RCA) si o polita de asigurare facultativa Casco.

  • OTP Bank Ungaria lanseaza primul portofel digital din Europa ce integreaza MasterPass APIs

    La Mobile World Congress, MasterCard (NYSE:MA) si OTP Bank Ungaria au anuntat lansarea OTPay, primul portofel digital din Europa care valorifica interfata de programare a aplicatiei (API) MasterPass.

  • Euroins Romania isi va majora capitalul social cu 100 milioane lei

    Pe data de 25 februarie, adunarea ordinara a Consiliului de Administratie al Euroins Romania si Euroins Insurance Group (EIG), reunita la Bucuresti, a decis cresterea capitalului social cu 100 milioane lei, cea mai mare marire de capital de pana acum. Adunarea actionarilor va vota marirea de capital in data de 15 aprilie.

  • Allianz-Tiriac intra pe segmentul asigurarilor individuale de sanatate

    Allianz-tiriac isi diversifica oferta pe segmentul asigurarilor de sanatate prin lansarea noului produs individual de asigurare de sanatate- SanaPro. Flexibilitatea, acoperirea unui numar variabil de servicii medicale, de la consultatii de specialitate, pana la spitalizare si interventii chirurgicale si accesul facil la acestea, au fost principalele atribute solicitate de aproximativ 90% dintre clientii Allianz-Tiriac in discutiile cu reprezentantii de vanzare, ce au stat la baza constructiei noului produs de asigurare ndividuala de sanatate (SanaPro).

  • Dan Sandu se duce la Volksbank pe un post de prim-vicepresedinte

    Dan Sandu, 45 de ani, bancherul care s-a ocupat in ultimii patru ani de restructurarea Nextebank (fosta MKB Rom-exterra), va ocupa o pozitie nou-creata de prim-vicepresedinte al Volksbank, banca aflata tot intr-un amplu proces de restructurare in vederea vanzarii pana cel tarziu la finalul lui 2015.

  • Radu Soviani, ASF: Daniel Daianu a returnat primele incasate in 2013. Toti membrii conducerii ASF vor face asta

    Toti membrii conducerii ASF vor returna primele primite in 2013. Domnul Daniel Daianu a facut-o deja, a declarat miercuri pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Radu Soviani.

  • De la 1 aprilie vorbesti mai ieftin la telefonul mobil in alte retele

    Operatorii telecom vor practica, de la 1 aprilie, tarife de interconectare mult reduse, de la 3,07 eurocenti/minut la 0,96 eurocenti/minut in cazul telefoniei mobile si de la 0,67 la 0,14 eurocenti/minu pentru telefonia fixa, potrivit ANCOM.

  • Director CC: Nivelul comisioanelor bancare la carduri, stabilite prin incalcarea legii concurentei

    Nivelul comisioanelor bancare in cazul cardurilor sunt stabilite prin incalcarea legii concurentei, a declarat, joi, Georgeta Fotino, seful Directiei Servicii in cadrul Consiliului Concurentei /CC/, la o dezbatere publica organizata de Ministerul Finantelor Publice pe marginea unui proiect de act normativ privind reducerea plafoanelor de plati zilnice in numerar si reducerea comisioanelor interbancare la platile electronice.

  • Platesti cu cardul la magazin? Guvernul face un PAS INAPOI si lasa bancile sa iti ia COMISION

    Propunerea Guvernului de a reduce comisioanele interbancare s-a lovit de opozitia bancilor, a companiilor de carduri bancare si a altor investitori din mediul de afaceri care doresc o amanare a proiectului sau o aplicare in trepte a acestor reduceri de comisioane.

  • Ponta: In acest an, Guvernul nu introduce nici taxa de solidaritate, nici impozitul diferentiat. Nu vrem sa schimbam sistemul fiscal

    Guvernul nu va introduce in acest an nici taxa de solidaritate pe veniturile mari si nici cotele diferentiate de impozitare a persoanelor fizice, deoarece nu doreste sa schimbe, in 2014, sistemul fiscal, iar bugetul pe anul in curs este deja construit, afirma premierul Victor Ponta.