Arhiva » Martie 2011 » 24 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 24 Martie 2011 | 38 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis incert sedinta de miercuri

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis incert sedinta de tranzactionare de miercuri, inregistrand scaderi cuprinse intre 0,01% si 0,46%, cu exceptia indicelui ROTX, care a crescut cu 0,05%.

  • MADR nu mai accepta scrisori de confort emise de IFN-uri, motivand ca sunt obtinute prea usor

    Ministerul Agriculturii nu mai accepta scrisori de confort emise de institutii financiare nebancare (IFN), motivand ca acestea au fost obtinute "foarte usor de catre solicitanti, fara o verificare reala a bonitatii solicitantilor", potrivit unei scrisori transmise de minister unor IFN-uri.

  • Piata romaneasca de leasing a scazut anul trecut cu 14%, la 1,12 miliarde euro

    Piata romaneasca de leasing a scazut anul trecut cu 14%, ajungand la o valoare a bunurilor finantate de 1,12 miliarde euro, in urma caderii afacerilor pe toate segmentele, a declarat miercuri presedintele ALB, Bas Hoekstra. In 2009, piata de leasing a fost de 1,3 miliarde euro, in scadere cu 74% fata de 2008.

  • FNGCIMM: 30,2% din numarul total al garantiilor pentru Prima Casa au fost accesate in Bucuresti

    Aproximativ o treime (30,2%) din garantiile acordate prin programul Prima Casa au fost accesate din Bucuresti, iar valoarea medie a garantiei este de 48.516 euro, arata datele prezentate miercuri de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

  • Declaratiile unice pentru plata contributiilor sociale se pot depune pana pe 25 martie

    Termenul limita pentru depunerea declaratiei unice privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate aferente lunii februarie 2011 este 25 martie, a anuntat, miercuri, ANAF.

  • Nou record pe piata de arta: 'Carciuma la Rucar' de Grigorescu a fost vandut cu 230.000 de euro

    Tabloul "Carciuma la Rucar", pictat de Nicolae Grigorescu, a stabilit, miercuri seara, un nou record al pietei de arta din Romania, dupa ce a fost vandut cu 230.000 de euro la licitatia organizata in Capitala de casa Artmark, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanti ai organizatorilor.

  • Piata romaneasca de leasing va creste cu cel putin 10% in 2011, estimeaza Unicredit Leasing

    Piata romaneasca de leasing va creste cu cel putin 10% in acest an, de la un nivel de 1,12 miliarde euro in 2010, avand in vedere numarul mare al proiectelor aflate in analiza si discutiile purtate cu clientii, a declarat miercuri directorul general al Unicredit Leasing, Antoaneta Curteanu.

  • Guvernul a decis participarea Romaniei la Pactul pentru euro

    Executivul a aprobat miercuri participarea Romaniei la Pactul pentru euro care are ca scop promovarea ocuparii fortei de munca, a competitivitatii, consolidarea finantelor publice si cresterea stabilitatii financiare in UE.

  • Piraeus Bank intrerupe vineri sistemul de carduri pentru opt ore

    Piraeus Bank informeaza ca, vineri, 25 martie, in intervalul orar 02:00 - 10.00, cardurile de debit Shop&Cash si cardurile de credit Piraeus Visa Classic si Piraeus Visa Gold emise de banca nu vor putea fi utilizate, iar retelele sale de ATM-uri si POS-uri vor fi oprite.

  • Petrolul si cerealele, in topul scumpirilor din 2011. Aurul isi pierde din 'stralucire'

    Titeiul si cerealele se vor scumpi cel mai mult in 2011, din cauza problemelor de aprovizionare, se arata intr-un raport al bancii britanice Barclays, citat de Bloomberg. Analistii bancii britanice spun ca , 28% din cei peste 100 de investitori intervievati in luna martie considera ca pretul petrolului va inregistra in acest an cea mai mare crestere, urmat de cel al porumbului si al graului.

  • Popa, BNR: Aprecierea leului este determinata de piata si corespunde fundamentelor economice

    Aprecierea leului la cel mai ridicat nivel din aproape un an este "determinata de piata si corespunde fundamentelor economice", contribuind la controlarea inflatiei, a declarat miercuri viceguvernatorul BNR Cristian Popa, transmite Bloomberg.

  • Record pentru exporturile romanesti in Germania. Responsabili: Dacia si Nokia

    Volumul exportului romanesc in Germania a fost, in anul 2010, de 6,68 miliarde euro, cu 18,03% mai mare decat in anul precedent, ceea ce reprezinta un record realizat de Romania pe o piata externa, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Ministerul Economiei.

  • 77 la suta dintre romani stresati din cauza datoriilor la banci

    Circa 77% dintre romani erau stresati din cauza datoriilor la banci in 2010, in timp ce in 2009 erau doar 69%, iar in 2007 aproximativ 60%, se arata intr-un studiu IRSOP desfasurat anul trecut si prezentat de BCR Banca Pentru Locuinte.

  • Abuz fiscal: Companiile de leasing vor plati taxe chiar si pentru bunurile nerecuperate

    Companiile spun ca normele din Codul Fiscal contrazic Legea fiscala si "imprumuta ilegal statul" cu un impozit necuvenit Totul a inceput in 2009, cand Curtea Constitutionala a anulat titlul executoriu al contractelor de leasing si a obligat la incuviintarea executarii silite

  • 'Prima Casa' ar putea deveni pentru unii 'A Doua Casa'

    Prim-ministrul Emil Boc a cerut Ministerului Finantelor Publice sa analizeze posibilitatea ca si tinerii care au deja o garsoniera sa poata accesa programul 'Prima casa', pentru a-si extinde conditiile de locuit. Ministerul Finantelor va trebui sa discute aceste solutii si cu bancile care ofera credite in program si sa prezinte Guvernului, saptamana viitoare, concluziile.

  • Ce alegi dintre Firefox 4 si Internet Explorer 9?

    Firefox 4, cea mai noua versiune a browserului Mozilla, a fost descarcat de 4,7 milioane de ori in mai putin de 24 de ore, in timp ce Internet Explorer 9 nu a adunat decat 2,35 milioane de downloaduri in prima zi, scrie Cnet.com. Firefox 4 este mai popular decat IE9, insa numarul descarcarilor este mai mic comparat cu versiunea precedenta

  • Codul Muncii - vedeti aici cele mai importante modificari

    Introducerea agentului de munca temporara, a perioadei de stagiu pentru absolventi si a obiectivelor de performanta individuala sunt printre principalele modificari aduse Codului Muncii pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament, declarat constitutional de Curtea Constitutionala.

  • De ce se scumpesc carburantii in Romania?

    Benzinariile de la noi din tara se folosesc de tot felul de pretexte pentru a justifica majorarea pretului la carburanti. Dupa ce au invocat cresterea taxelor si a accizelor pentru a explica preturile in continua crestere, acum conflictele din Libia, care au dus la majorarea pretului petrolului, sunt un nou motiv pentru acestea.

  • Carduri cu dobanda zero pentru cumparaturi pe internet!

    Tot mai multi oameni sunt atrasi de cumparaturile online, platite cu cardul. Institutiile financiare vin cu numeroase oferte de carduri de credit, cu rate si dobanzi tot mai mici. Daca te gandesti sa-ti iei un astfel de card, studiaza mai mult promotiile de pe piata. Unele banci au carduri cu rate fara dobanzi.

  • Care sunt bancile care iti dau cele mai mari dobanzi pentru economiile tale

    La ora actuala, 8% pentru lei este o dobanda la care doar putem sa visam pentru ca nu mai exista pe piata. Cea mai mare dobanda oferita de o banca este de 7,75% pentru lei si de 4,25 % pentru economiile in euro. Bancile nu au renuntat, in schimb, nici acum la comisioanele si taxele ascunse asa ca trebuie sa fii foarte atent atunci cand alegi institutia careia sa-i incredintati banii tai!

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de joi

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de joi, iar dupa primul sfert de ora, doar indicii BET-C si BET-NG inregistrau cresteri. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1.081.179 lei (262.040 euro) dupa primul sfert de ora de tranzactionare.

  • Premierul portughez a demisionat, dupa ce Parlamentul i-a respins bugetul de austeritate

    Premierul portughez Jose Socrates, aflat in fruntea unui guvern minoritar de centru-stanga, a demisionat miercuri seara, dupa ce Parlamentul i-a respins bugetul de austeritate propus pentru a evita un imprumut de la Uniunea Europeana si FMI, relateaza BBC World News.

  • Boagiu anunta lansarea celui mai mare program de constructie de autostrazi derulat in Romania

    Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, joi, ca anul acesta, in Romania, "vor intra buldozerele" iar pentru aceasta vara este prevazuta lansarea unor proiecte privind constructia a 220 de kilometri de autostrada, care au termen de executie in 2013.

  • ING: Adoptarea reducerii TVA la alimente ar putea duce la inghetarea noului acord cu FMI

    Viitorul acord de tip preventiv cu FMI ar putea fi inghetat in cazul in care propunerea presedintelui Traian Basescu de reexaminare a legii privind reducerea TVA pentru alimentele de baza va fi respinsa si de catre Camera Deputatilor, sustin analistii ING.

  • Unu din patru contracte aduce pierderi firmelor de leasing si credite de consum

    Creditele neperformante reprezentau un sfert din portofoliul insti-tutiilor financiare nebancare la sfar-situl anului trecut, fiind in scadere de la aproape 30% in iunie 2010, potrivit datelor ALB Romania, asociatia care reprezinta interesele industriei de leasing si credite de consum.

  • Analistii vad mai bine economia

    Analistii economici ai bancilor incep sa vada economia cu ochi mai buni si anticipeaza ca agentiile de rating vor imbunatati calificativele, ceea ce se traduce in reintrarea Romaniei in categoria "investment grade".

  • Teama duce banii la banca: populatia a economisit inca un miliard de lei in februarie

    Romanii si-au majorat depozitele la banci cu un miliard de lei doar in februarie, ceea ce arata ca in continuare prefera sa amane planurile de achizitii in favoarea economisirii. Astfel, depozitele populatiei la banci au trecut la sfarsitul lunii februarie de 105 miliarde de lei, fiind cu peste 24 de miliarde de lei (adica aproape sase miliarde de euro) mai mari decat in luna octombrie 2008, cand criza financiara globala si-a facut simtite efectele si in Romania.

  • Euro s-a tranzactionat sub 4,1 lei, cel mai mic nivel din aprilie anul trecut

    Euro a coborat miercuri seara pana la 4,09 lei pe piata interbancara, insa in primele ore ale sedintei de tranzactionare de astazi cotatiile au urcat usor, jucatorii straini preferand sa inchida pozitiile pentru a-si marca profitul. Astfel, euro se tranzactioneaza acum pe piata valutara interbancara la 4,1150/4,1180 lei.

  • BCR Banca pentru Locuinte a facut profit de 1,7 mil. lei anul trecut

    BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), subsidiara grupului BCR specializata pe nisa de economisire-creditare, in domeniul locativ, a obtinut in 2010 un profit net de 1,7 mil. lei (410.000 de euro) dupa o pierdere de 7,2 mil. lei in anul anterior.

  • Promotiile si optimismul bancherilor nu au reusit inca sa trezeasca cererea de credite

    Luna februarie a adus inca o surpriza ne-placuta, creditul privat continuand sa scada, ceea ce arata ca in continuare bancherii nu reusesc sa vanda finantari suficient de mari pentru a acoperi rambursarile, chiar daca multi jucatori au anuntat pentru anul acesta planuri de crestere.

  • Piraeus Bank a pierdut 20 de milioane de euro in 2010

    Piraeus Bank, al patrulea grup bancar din Grecia, a anuntat joi ca in 2010 a inregistrat pierderi de 20 de milioane de euro din cauza unui impozit exceptional de 24,3 milioane de euro, transmite AFP. Daca se exclude insa taxa speciala impusa de guvernul de la Atena pe profiturile marilor companii, in cadrul programului de austeritate, Piraeus Bank a reusit sa incheie anul 2010 cu un profit net de patru milioane de euro, in scadere cu 98% comparativ cu 2009.

  • Nepurtarea centurii de siguranta si depasirea vitezei cu 20 km/h nu vor mai fi sanctionate

    Depasirea cu cel mult 20 km/h a vitezei maxime admise, folosirea telefoanelor fara dispozitiv hands-free, nesemnalizarea schimbarii directiei de mers si nepurtarea centurii de siguranta, nu vor mai fi pedepsite decat cu avertisment scris, conform unei legi adoptate de Senatul Romaniei.

  • Gandul se pregateste sa renunte la varianta tiparita

    Ziarul Gandul ar putea renunta in urmatoarea perioada la varianta tiparita. Cotidianul editat de Mediafax se pregateste sa devina al doilea titlu important din zona quality care nu mai apare pe hartie, dupa Cotidianul, care a ramas doar cu editia online, la sfarsitul lui 2009.

  • Cel mai mare parc eolian din lume va fi construit in Romania de Iberdrola

    Compania spaniola Iberdrola Renovables a inceput constructia unui parc eolian, primul dintre cele 50 pe care intentioneaza sa le ridice in Romania, care vor forma cel mai mare complex de acest gen din lume, potrivit Bloomberg. Primul parc va fi amplasat in localitatea Mihai Viteazu (judetul Constanta) si va avea o putere instalata de 80 MW (40 de generatoare de cate 2 megawati fiecare).

  • Basescu e ingrozit de intoarcerea crizei

    Presedintele Traian Basescu a atras atentia, miercuri seara, intr-un interviu acordat Realitatea TV, ca, "desi parea ca a trecut criza", se pare ca "inca avem mari probleme in UE". Seful statului a spus ca problemele cu care se confrunta tari precum Grecia, Irlanda si Portugalia afecteaza economia Romaniei.

  • BCE: Zona euro este pregatita pentru o majorare a dobanzilor

    Economistul sef al Bancii Centrale Europene (BCE), germanul Juergen Stark, a facut joi un apel la normalizarea politicii monetare intr-o serie de remarci in care a sugerat ca BCE ar trebui sa adopte mai multe majorari de dobanda, transmite AFP

  • Cum sa-ti faci CV-ul ca sa pleci la sigur in strainatate. Ponturi pentru a fi angajat 'afara'

    Sute de mii de romani si-au incercat norocul in ultimul an la selectiile pentru locuri de munca in strainatate, dar putini dintre ei au ajuns sa se si angajeze. Si chiar daca posturile oferite nu au cerinte speciale, angajatorii tin cont, in primul rand, de felul in care este construit CV-ul si de informatiile pe care acesta le contine. Iti prezentam mai jos care sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le contina CV-ul tau, pentru a fi sigur ca vei fi angajat.

  • Aveti rate sau platiti chirii in euro? Cursul se apropie de 4,1 lei

    Vesti bune pentru cei care au de platit credite in euro sau de achitat chirii: Moneda nationala este tot mai puternica, iar cursul de astazi anuntat de BNR a ajuns sub valoarea de 4,13 lei/euro, atingand cea mai redusa paritate din ultimele zece luni si jumatate. Pe piata interbancara, la ora actuala, cursul se apropie de 4,1 lei pentru un euro. De la inceputul anului, leul devine tot mai puternic fata de moneda europeana.