Arhiva » Noiembrie 2010 » 30 Noiembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 30 Noiembrie 2010 | 36 de inregistrari

  • TAROM a introdus trei noi curse directe pe saptamana Bucuresti - Madrid si retur

    Compania TAROM a introdus din 20 noiembrie trei noi curse directe pe saptamana Bucuresti - Madrid si retur dupa-amiaza, care sunt oferite suplimentar fata de cursa cu program in cursul diminetii care opereaza zilnic, a anuntat luni compania.

  • Raluca Turcan: Reducerea concediului maternal impune masuri guvernamentale pentru sustinerea natalitatii

    Reducerea concediului maternal trebuie suplinita cu masuri din partea Guvernului pentru sustinerea natalitatii, printre solutiile necesare fiind legislatia care sa reglementeze profesia de bona si un plan pe termen scurt de constructie a creselor, sustine deputatul PDL Raluca Turcan, intr-un comunicat de presa remis luni AGERPRES.

  • Franklin Templeton estimeaza ca Fondul Proprietatea va fi listat la BVB pe 25 ianuarie 2011

    Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, estimeaza ca Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe 25 ianuarie 2011, potrivit datelor prezentate luni de vicepresedintele executiv si manager de portofoliu al Franklin Templeton Investment, Gregorz Konieczny.

  • Patru malluri din Bucuresti valoreaza peste un miliard de euro. Se gasesc cumparatori?

    Patru dintre proiectele comerciale dominante din Bucuresti - AFI Palace Cotroceni, Baneasa Shopping City, Unirea Shopping Center si Bucuresti Mall - pot fi evaluate la peste un miliard de euro, tinand cont de veniturile generate din chirii si randamentele la care consultantii apreciaza ca ar putea fi realizate tranzactii cu aceste centre comerciale.

  • Profitul Raiffeisen International in Romania s-a dublat in primele noua luni, la 85 milioane euro

    Grupul austriac Raiffeisen International a inregistrat in Romania un profit dupa taxe de 85 milioane euro in primele noua luni din acest an, dublu fata de aceeasi perioada din 2009, mai ales pe fondul scaderii provizioanelor, arata raportul publicat luni de grup.

  • Actiuni de urmarit marti pe bursa de la Bucuresti

    Titlurile OMV Petrom (SNP), in contextul in care statul a inceput pregatirile pentru vanzarea pe Bursa a 9,64% din actiuni. Actiunile Romcarbon Buzau (ROCE), dupa ce actionarii au aprobat rascumpararea a 5% din actiuni in vederea reducerii capitalului social.

  • Energia verde, factura de 10 miliarde de euro pentru romani

    "Pana in 2020, un procent de 24% din energie trebuie sa fie din surse regenerabile, inclusiv energia termica. Pentru acest procent, pe partea de electricitate, trebuie sa avem cam 40% din energie produsa din surse regenerabile, fata de nivelul actual de 27%.

  • OTP Bank:Clientii cu credite in franci elvetieni au economisit mai mult decat cei cu credite in euro

    "In ceea ce priveste francul elvetian, OTP a fost prima banca care a introdus acest tip de credit pe piata, ceea ce a condus la o situatie in care majoritatea creditelor acordate in trecut erau in franci elvetieni (...) In urma calculelor pe care le-am facut pana la ora actuala, daca am compara un credit in franci elvetieni cu unul luat in euro pe acelasi criterii, clientul care a luat creditul in franci elvetieni a economisit mai mult", a spus Adrian Chichita.

  • Rate la dezvoltator, cu bune si rele

    Intre creditele clasice ipotecare sau imobiliare si plata direct la vanzatori, clientii incep sa se orienteze tot mai mult catre cea de-a doua varianta deoarece costurile totale, in acest caz, sunt mai mici. Accesul tot mai dificil la creditele bancare a facut ca ratele la dezvoltator si sistemul "inchiriaza si cumpara" sa castige tot mai mult teren.

  • Valoarea activului net al Fondului Proprietatea la 31 octombrie 2010 era de 13,5 miliarde lei

    Valoarea activului net al Fondului Proprietatea la 31 octombrie 2010 era de 13,5 miliarde lei, iar activul net per actiune era de 0,9792 lei, potrivit datelor prezentate luni de Grzegorz Konieczny, vicepresedinte executiv si manager de portofoliu al Franklin Templeton Investment.

  • Activele Marfin Bank au crescut cu 5%

    Activele Marfin Bank in Romania au crescut cu 5% in primele noua luni ale anului, de la 621 milioane de euro in decembrie la 653 milioane de euro in septembrie, iar soldul creditelor a scazut cu 9,6%, de la 468 de milioane de euro la finele anului trecut la 423 de milioane de euro, potrivit unui raport financiar al grupului cipriot Marfin Popular Bank, care controleaza indirect banca din Romania.

  • CE se asteapta ca economia Romaniei sa avanseze cu 1,5% in 2011, potrivit prognozei de toamna

    Comisia Europeana (CE) estimeaza ca economia Romaniei va scadea cu 1,9% la finalul acestui an, dar se asteapta ca aceasta sa avanseze cu 1,5% in 2011, in special ca urmare a investitiilor, potrivit prognozei de toamna. Comisia se asteapta ca economia Romaniei sa avanseze cu 1,5% anul viitor in special ca urmare a investitiilor, in vreme ce companiile si-au ajustat liniile de productie pentru a indeplini cererea externa crescuta.

  • GarantiBank elimina comisioanele la creditele de refinantare

    GarantiBank a extins oferta promotionala pentru refinantarea oricarui tip de credit, eliminand si comisionul lunar de administrare pe toata durata creditului. Banca nu percepe niciun comision pentru produsele de refinantare, deoarece comisionul de analiza a dosarului in cazul acestor produse fusese eliminat inca din luna octombrie, explica reprezentantii institutiei de credit in cadrul unui comunicat de presa.

  • DiRent Group estimeaza afaceri de 18 milioane lei in acest an, in crestere cu 16%

    Compania de leasing operational DiRent Group estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 18 milioane lei, in crestere cu 16,1% fata de 2009, cand a avut un business de 15,5 milioane lei, a anuntat luni compania. In prezent, compania administreaza o flota auto de 630 unitati. Incepand cu acest an, DiRent Group a intrat pe piata dealerilor de automobile second-hand.

  • Radu Topliceanu, Raiffeisen Bank: Creditarea ar putea avansa cu pana la 10% in 2011

    Desi refinantarea si restructurarea creditelor raman in continuare in atentia bancilor si clientilor, din cauza situatiei economice incerte, pe piata noilor imprumuturi se observa primele semnale de relansare, apreciaza Radu Topliceanu, director executiv Aria Clienti Persoane Fizice, Raiffeisen Bank. Dobanzile aferente imprumuturilor noi au ajuns la nivelurile dinainte de criza, insa riscurile ridicate determina bancile sa adopte o politica prudenta in selectarea clientilor.

  • EFG Eurobank (Bancpost) a afisat pentru afacerile din Romania un profit de 13,9 mil. euro in primele noua luni

    Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut in primele noua luni din 2010 un profit net de 13,9 milioane euro din afacerile din Romania, dupa o pierdere de 4,3 milioane euro in acelasi interval din 2009, arata raportul grupului, publicat luni.

  • Franks: Romania este un platitor mult mai bun decat acum doi ani

    Romania nu este in situatie sa se confrunte cu alte probleme majore, ca o consecinta a dificultatilor pe care le intampina alte state din UE, deoarece Guvernul a decis sa continue programul cu Fondul Monetar International, a declarat pentru Mediafax seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, mentionand ca perspectiva privind situatia din Romania este mai buna decat in unele state din zona euro care intampina dificultati.

  • Statutul de proprietar, mai rentabil decat cel de chirias. Afla cati bucuresteni vor casa, imediat

    Calculele portalurilor imobiliare certifica faptul ca o rata lunara la banca este o alegere mai avantajoasa decat optiunea de a fi chirias in aceeasi locuinta. "De exemplu, o garsoniera din Militari, care in 2007 avea ca pret 65.000 de euro, in 2010 se vinde la un pret de 37.000 de euro, cu 28.000 de euro mai putin. Si rata bancara a scazut de la 364 de euro la 171.

  • Duster a pierdut, Nissan Leaf este Masina anului in Europa

    Nissan Leaf devine primul autoturism 100% electric laureat de juriul celebrei competitii "Masina anului" in Europa. Dacia Duster a strans cele mai putine puncte dintre cele sapte modele calificate in finala acestei editii. Daca ar fi fost o competitie sportiva s-ar fi spus ca insasi calificarea in finala concursului "Masina anului" in Europa trebuie considerata o performanta.

  • APC: Daca bancile erau mai responsabile, nu se ajungea la supraindatorare

    Resmerita: Statisticile BNR din ultima perioada arata ca a crescut foarte mult nivelul supraindatorarii "Creditele cu buletinul trebuiau sa fie mai atent supravegheate" "Lipsa educatiei financiare face ca romanii sa ia produse care nu sunt 100% conforme cu nevoile si asteptarile lor"

  • Codul Muncii se schimba in favoarea patronului. Principalele modificari

    Flexibilizarea pietei muncii este principalul argument al guvernantilor pentru modificarea actualului Cod al Muncii. De asemenea, patronatele sustin initiativa Guvernului, considerand ca prevederile Codului Muncii si reglementarile privind piata muncii instituie numeroase bariere birocratice, ca sunt favorizante si mult prea protective pentru salariati.

  • Topul castigurilor aduse de fondurile de pensii private

    In prezent, contributia la Pilonul II este de 2,5%, dupa ce anul trecut a fost inghetata la 2%. Cele noua fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) au adus un castig mediu de 43,6% in doi ani si jumatate de la lansare, respectiv un randament anualizat de 15,5%, potrivit calculelor realizate de "Financiarul".

  • Rata somajului din zona euro a crescut in octombrie la 10,1%

    Rata somajului din zona euro, corectata de variatiile sezoniere, a crescut in octombrie la 10,1%, dupa ce in septembrie inregistra un nivel de 10%, arata datele publicate marti de Eurostat.

  • Indicii Bursei de la Bucuresti au deschis sedinta de marti incert

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de marti, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa ce au pierdut 1,14%.

  • Laszlo Borbely: UDMR nu este de acord cu injumatatirea perioadei de concediu post-natal

    Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat marti ca Uniunea nu este de acord cu injumatatirea perioadei concediului post-natal si ca joi dimineata va propune in coalitie reducerea sumei maxime de 3.400 de lei care se acorda in acest scop.

  • Panda Security: O treime din virusii existenti in prezent au fost creati in primele 10 luni din 2010

    Numarul de amenintari informatice create si distribuite in primele zece luni ale anului reprezinta o treime din totalul virusilor existenti, se arata intr-un comunicat emis marti de Panda Security. Astfel, 34% din totalul malware-ului creat vreodata a aparut in primele zece luni ale anului.

  • Ce masuri sunt prevazute in proiectul pentru noul Cod al muncii

    Codul muncii, lansat in 2003, urmeaza sa fie modificat in asa fel incat angajatorii sa poata face concedieri mai usor, sa foloseasca mai mult forta de munca temporara sau sa reduca programul de lucru al angajatilor concomitant cu o scadere a salariilor, daca situatia firmei o cere.

  • Investitiile si consumul vor fi motoarele economiei in 2011, anticipeaza Comisia Europeana

    Comisia Europeana estimeaza ca investitiile vor inregistra anul viitor o revenire, urmand sa devina unul dintre motoarele de crestere a economiei, in timp ce exporturile nete vor avea o contributie negativa si avertizeaza cu privire la riscurile de renuntare la masurile de consolidare fiscala.

  • Injumatatirea provizioanelor dubleaza profitul Raiffeisen la 33 mil. € in T3

    Austriecii de la Raiffeisen au obtinut in trimestrul al treilea un profit net de 33 mil. euro din operatiunile derulate in Romania, in crestere de peste 6 ori fata de castigul din aceeasi perioada din 2009.

  • OTP pariaza pe revenirea economiei si da drumul la consum

    Maghiarii de la OTP Bank, un jucator de talie medie care se confrunta cu pierderi pe fondul deteriorarii calitatii portofoliului de finantari, a reluat vanzarea de credite de consum in lei pe scara larga, dupa o pauza de circa doi ani, intr-un pariu ca economia isi va reveni in 2011.

  • Cine si-a asigurat locuinta nu mai cumpara polita PAID

    Deputatii au decis ca proprietarii de locuinte asigurate prin polite facultative care acopera daunele produse de inundatii, cutremure si alunecari de teren sa nu fie obligati sa cumpere si o asigurare de la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), compania care emite politele obligatorii.

  • Leul a recuperat terenul pierdut in fata euro. Cursul a coborat la 4,2842 lei/euro

    Leul a castigat astazi un ban in fata monedei unice europene, cursul oficial al BNR coborand la 4,2842 lei/euro, si a reusit sa recupereze terenul pierdut in ultimele zile.

  • Garanti da credite de refinantare fara comisioane

    Turcii de la GE Garanti vand pana la sfarsitul lunii februarie 2011 credite de refinantare fara comisioane, dupa ce a eliminat si taxa lunara de administrare. In octombrie banca renuntase la comisionul de analiza a dosarului pentru creditele de refinantare. Dobanda nominala este formata din Euribor la sase luni plus o marja fixa de 6%, adica un total de 7,14% pe an.

  • Piraeus a instalat 8 terminale pentru plata taxelor locale in centre comerciale din sectorul 6

    Piraeus Bank a instalat terminale pentru plati cu cardul neasistate in opt mari centre comerciale din Capitala prin intermediul carora locuitorii din sectorul 6 isi pot achita taxele si impozitele locale. Masinile pot fi folosite oricand in functie de orarul centrelor comerciale gazda, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

  • Economia poloneza inregistreaza cea mai mare crestere din ultimii doi ani

    Polonia a inregistrat in perioada iulie-septembrie 2010 o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 4,2 procente in ritm anual, cel mai puternic ritm de crestere inregistrat dupa trimestrul trei 2008, a anuntat Oficiul central de statistica.

  • Cele mai bune solutii pentru reducerea ratei la casa

    Imprumuturile pentru locuinte contractate in urma cu mai multi ani pot fi refinantate cu credite mai ieftine. Calea refinantarilor este netezita de limitarea comisionului de rambursare anticipata la 1%.