Arhiva » Octombrie 2010 » 14 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 14 Octombrie 2010 | 32 de inregistrari

  • Protest spontan la Ministerul de Finante si ANAF

    Angajatii sunt nemultumiti deoarece nu si-au mai primit stimulentele de doua luni. Oamenii spun ca fara aceste stimulente, a caror valoare poate atinge si valoarea unui salariu brut, nu mai pot avea un trai decent, in conditiile in care salariile le-au fost reduse, deja, cu 25%.

  • Sute de salariati ai finantelor publice din Dambovita si Olt au intrerupt lucrul

    Sute de salariati din finantele publice din Dambovita si Olt au intrerupt lucrul, miercuri dupa-amiaza, in semn de solidaritate cu angajatii Ministerului Finantelor Publice, care protesteaza fata de eliminarea stimulentelor salariale, transmit corespondetii NewsIn.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de miercuri pe verde

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis pe verde sedinta de tranzactionare de miercuri, cu cresteri cuprinse intre 0,13% si 1,45%, indicele ROTX inregistrand cea mai pronuntata evolutie. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 10,46 milioane lei (2,44 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 2,13 milioane lei, cotatia lor urcand cu 0,68%, pana la 1,49 lei/actiune.

  • Clientii bancilor pot trimite amendamente la OUG 50, Comisia de Buget-Finante le ofera logistica

    Presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, a declarat miercuri, la The Money Channel, ca pot trimite amendamente la OUG 50 inclusiv clientii bancilor, precizand chiar ca le pune la dispozitie mijloacele logistice ale comisiei.

  • Seful ANAF le-a cerut protestarilor sa reia lucrul si sa astepte decizia de marire a salariilor

    Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, i-a indemnat pe protestatarii de la Ministerul Finantelor sa mearga "la locul de munca" si sa astepte decizia din plenul Camerei Deputatilor privind introducerea stimulentelor in salarii, insa acestia s-au aratat sceptici fata de declaratiile sefului ANAF.

  • Angajatii Ministerului Muncii s-au solidarizat cu protestatarii de la Finante

    Angajatii din Ministerul Muncii s-au alaturat functionarilor de la Finante care au declansat, miercuri, un protest spontan, nemultumiti de taierea stimulentelor, relateaza Realitatea TV. Cu acestia s-au fi solidarizat, pana la ora transmiterii acestei stiri, si angajati din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca ale judetelor Hunedoara si Arges, precum si cei de la Casa de Pensii Sector 1 Bucuresti.

  • Ministrul Finantelor a comunicat protestatarilor ca s-au facut demersuri pentru marirea salariilor

    Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a comunicat participantilor la protest ca s-au facut demersuri ca salarizarea personalului ministerului sa se ridice la nivelul de salarizare din celelalte institutii bugetare, prin Legea de aprobare a modificarilor Ordonantei Guvernului nr.1/2010.

  • Profesorii si politistii sunt solidari cu protestatarii de la Finante

    "Ne solidarizam deoarece cu salariile cu care raman bugetarii dupa taierile dictate de guvern nu se poate trai. Pentru noi este mai greu sa declansam un protest spontan, pentru ca lucram in sistemul educational, insa nu exclud ca astfel de actiuni sa aiba loc, in perioada urmatoare, si in unitatile de invatamant", a declarat, pentru NewsIn, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop.

  • Ialomitianu a fost impiedicat sa iasa din minister, dupa ce a anuntat ca nu acorda stimulente

    Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a fost impiedicat miercuri seara de protestatari sa iasa din minister la finalul negocierilor, fiind nevoit sa revina in cabinetul sau. Ministrul a incercat sa se indrepte spre scari, dar a fost imbrancit de angajatii care protestau si care i-au cerut demisia.

  • Executivul suplimenteaza cu 100 de milioane de euro Fondul de Contragarantare pentru IMM-uri

    Guvernul a adoptat miercuri o OUG prin care se suplimenteaza cu aproximativ 100 de milioane de euro Fondul National de Garantare si Contragarantare pentru IMM-uri pentru a sprijini, prin garantii guvernamentale, firmele private care dezvolta proiecte pe bani europeni.

  • Proiectul bugetului de stat este aproape finalizat, partea de cofinantare este componenta majora

    Proiectul bugetului este aproape finalizat, iar partea de cofinantare reprezinta o componenta importanta in cadrul acestuia, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, precizand insa ca se mai poarta inca discutii intre Ministerul de Finante si celelalte ministere.

  • Un nou smartphone de la Samsung ajunge pe piata din Europa in noiembrie

    Samsung Wave II, un nou smartphone inovat de catre inginerii coreeni, va ajunge pe piata europeana incepand cu luna noiembrie a acestui an, a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, compania producatoare. Modelul Wave II utilizeaza sistemul de operare Bada 1.2, ultima editie a platformei proprie Samsung, divertismentul multimedia si serviciul de mesagerie integrata oferite asigurand utilizatorilor o experienta mai bogata.

  • Jucatorii pe Bursa castiga inca trei luni fara birocratie

    Dupa ce a decis ca acesti contribuabili sa depuna cinci declaratii pe an in loc de una si sa-si plateasca singuri impozitele, guvernul se pregateste sa amane termenul de aplicare. Cu mai putin de doua saptamani inainte de termenul pana la care investitorii trebuie sa-si depuna declaratia privind castigurile pe Bursa, Fiscul inca nu a publicat oficial formularul.

  • Centrul istoric, singura zona din tara unde cresc chiriile

    Centrul istoric al Capitalei reprezinta singura zona comerciala din Bucuresti, dar si din tara, unde chiriile au crescut fata de anul 2008, devenind in 2010 noul 'hot spot' pentru cafenele, baruri si restaurante, arata o analiza a companiei imobiliare CB Richard Ellis Romania.

  • Strainii au pompat in Romania doar 1,9 miliarde euro in primele 8 luni

    Investitiile straine directe au ajuns la 1,956 miliarde euro in primele opt luni, in scadere cu 36% fata de aceeasi perioada din anul trecut. La inceputul anului, Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) estima pentru finalul anului o valoare de 4,5 miliarde euro ca nivel al investitiilor straine directe.

  • Industria romaneasca ia o pauza. Ultimul loc la crestere in august

    Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana (UE) in functie de cresterea lunara a productiei industriale. Astfel, in august, indicatorul a avansat cu doar 0,1% fata de luna trecuta, in tara noastra, comparativ cu o crestere medie de 0,8% in UE, potrivit datelor publicate de Biroul European de Statistica - Eurostat. Fata de anul trecut, insa, productia industriala din Romania a urcat cu 4,9%, in timp ce, la nivel comunitar, cresterea a fost de 7,5%.

  • BRD are un nou membru in CA

    Banca Nationala a aprobat numirea lui Bernardo Incera ca membru in Consiliul de Administratie al BRD, a doua mare banca de pe piata. El reprezinta actionarul majoritar Societe Generale, ocupand pozitia ramasa libera dupa ce asta-vara s-a retras Anne Fossemalle, care reprezenta BERD, actionar minoritar al BRD. BERD a renuntat sa mai detina un loc in Consiliul de Administratie al BRD, astfel ca inlocuitorul lui Fossemalle a fost desemnat de SocGen. CA al BRD are 11 membri.

  • Finantele pregatesc modificarea Legii contabilitatii. Vezi aici principalele modificari

    Ministerul Finantelor Publice are in programul legislativ modificarea Legii contabilitatii, proiectul aflandu-se in stadiu avansat, a declarat, miercuri, seful Directiei de reglementari contabile din MFP, Georgeta Petre. Afirmatia a fost facuta cu prilejul dezbaterilor din Comisia pentru Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, pe marginea unei propuneri legislative privind modificarea Legii nr. 82/1991 - Legea contabilitatii, semnata de un grup de deputati ai PDL.

  • Credite fara comision de analiza la acordare

    Banca Transilvania a anuntat ieri ca, pana la finalul anului, nu se va percepe comision de analiza la acordarea creditelor pentru persoane fizice, iar dobanda practicata este fixa pana in 2012. Campania este destinata atat creditelor noi, cat si celor refinantate, inclusiv a celor de la alte banci, si se refera la imprumuturile in euro, imobiliare /ipotecare si de cele pentru nevoi personale cu ipoteca aprobate in perioada 4 octombrie- 31 decembrie 2010

  • Economia noastra nu mai tenteaza pe nimeni

    In primele opt luni din 2010, aceste fluxuri de capital au insumat 1,96 mld. euro In luna august 2010, nivelul investitiilor straine directe a fost de 191 de milioane de euro, la jumatate fata de fluxurile de capital care intrau in Romania in luna similara din 2007. In acest an, valoarea maxima a investitiilor nerezidentilor a fost inregistrata in martie, de 434 de milioane de euro, iar cea minima in ianuarie, de numai 120 de milioane de euro.

  • Protestul angajatilor de la Finante va continua si joi, dupa esecul negocierilor cu Ialomitianu

    Cateva sute de angajati ai Ministerului Finantelor se afla joi dimineata pe holurile institutiei, hotarati fiind sa nu plece pana nu isi primesc drepturile salariale, dupa ce protestul a continuat si pe parcursul noptii, negocierile purtate cu ministrul Gheorghe Ialomitianu soldandu-se cu un esec.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de joi pe verde

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis pe verde sedinta de tranzactionare de joi, cu cresteri cuprinse intre 0,09% si 0,92%, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

  • Angajatii caselor de sanatate si ai agentiilor pentru ocuparea fortei de munca au oprit si ei lucrul

    Angajatii caselor de sanatate si ai agentiilor pentru ocuparea fortei de munca din tara au oprit si ei lucrul, joi, pentru a protesta de reducerile salariale, in timp ce angajatii de la Finante continua actiunile declansate miercuri, ca urmare a faptului ca nu si-au primit stimulentele.

  • Compromis parlamentar la ordonanta creditelor: sa scada dobanzile, dar mai putin

    Deputatii au gasit solutia de compromis pentru calculul dobanzii variabile. Comisia pentru industrii si servicii a dat aviz favorabil OUG 50/2010 si a inclus si un amendament care clarifica modul in care se va face trecerea la noile dobanzi: marjele se vor calcula la dobanzile initiale ale contractelor de credit.

  • Noi joburi la UE pentru romani! Cum sa te angajezi si cat poti sa castigi!

    In timp ce, in Romania, cercetarea este unul dintre domeniile cel mai prost bugetate, iar institutele de cercetare s-au transformat, rand pe rand, in afaceri imobiliare, la nivel european cercetatorii se numara printre angajatii cel mai bine platiti.

  • Patronatele cred ca protestele de la Finante pericliteaza stabilitatea economica a Romaniei

    Alianta Confederatiilor Patronale din Romania atrage atentia, prin intermediul unui comunicat, ca protestele neautorizate ale angajatilor din Finante pericliteaza stabilitatea economica a Romaniei, impiedicand mediul de afaceri sa-si desfasoare activitatea normal si indepartand posibilii investitori

  • Londra nu vede bine leul, din cauza motiunii de cenzura. Vedeti aici ce spun analisti de la trei banci de top

    Leul romanesc ar putea scadea fata de euro la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, in conditiile in care guvernul risca sa cada la motiunea de cenzura pregatita de opozitie, spun analisti de la diviziile din Londra ale bancilor Morgan Stanley, UBS si Societe Generale, citati de Bloomberg.

  • Banca Transilvania stimuleaza vanzarile de credite in euro cu dobanzi fixe pe 14 luni

    Cea mai mare banca privata cu capital majoritar local, Banca Transilvania, promoveaza pana la sfarsitul anului credite in euro atat ipotecare, cat si de nevoi personale cu ipoteca, cu dobanzi fixe de 6,75%, respectiv 7% pe an pana pe 3 ianuarie 2012, dupa care devin variabile. Prin noua oferta, BT incurajeaza si refinantarile de credite de la alte banci.

  • BNR vrea informatii mai detaliate despre creditele restructurate de banci

    Banca Nationala are in lucru o reglementare prin care va solicita bancilor informatii lunare privind efectele restructurarilor si externalizarilor de credite din categoria activelor cu probleme in structura portofoliilor. BNR vrea sa colecteze astfel informatii indeosebi privind situatia portofoliilor de credite in valuta, pentru care va cere structuri ale expunerilor pe grupe de intarziere a platilor, cu necesarul de provizioane corespunzator.

  • Clientii Cetelem isi pot plati ratele prin direct debit de la BCR

    Cetelem, cea mai mare companie locala de credite de consum, membra a grupului francez BNP Paribas, are incheiata o conventie cu BCR prin care clientii sai care au cont la banca isi pot plati ratele prin serviciul de direct debit, mandatele fiind disponibile in punctele de lucru ale firmei.

  • Protestele de la Finante iau amploare in toata tara

    Angajatii de la Finante din toate judetele, mai putin Valcea si Suceava, au iesit in strada dupa ce negocierile cu ministrul Gheorghe Ialomiteanu au esuat. In acest moment, in Bucuresti, aproximativ 600 de persoane protesteaza in minister. Update: Angajatii caselor de sanatate si ai agentiilor pentru ocuparea fortei de munca din tara au oprit si ei lucrul.

  • Marica: Ministrul de Finante a fost de acord cu plata stimulentelor pe august si septembrie

    Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante, Vasile Marica, a declarat joi ca ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a fost de acord cu plata stimulentelor pe august si septembrie pentru angajatii din MFP, dar ca trebuie facuta o verificare a modului de repartizare a acestora.