Arhiva » Septembrie 2010 » 13 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 13 Septembrie 2010 | 32 de inregistrari

  • FMI a deblocat a doua transa din imprumutul acordat Greciei

    Fondul Monetar International (FMI) a deblocat vineri o a doua transa a imprumutului pentru stabilizare acordat Greciei, a anuntat ministrul elen de finante, Giorgios Papanconstaninou, precizand ca banii vor fi virati saptamana viitoare. Consiliul de Administratie al FMI a votat acordarea a 2,57 de miliarde de euro, din cele noua miliarde pe care Fondul le-a promis Greciei, pentru a controla datoria nationala.

  • Complexul Energetic Craiova aloca 3,95 milioane lei pentru achizitia de piese din otel manganos

    Complexul Energetic Craiova va organiza, in 28 octombrie, o licitatie deschisa pentru contractul de achizitie de piese din otel manganos, a carui valoarea se ridica la 3.956.168, fara TVA, se arata intr-un anunt de pe e-licitatie.ro. Potrivit anuntului, finantarea va fi facuta din surse proprii ale companiei

  • Primaria Capitalei nu reuseste sa cheltuiasca banii din imprumuturi externe

    Primaria Capitalei a cheltuit, in primul semestru, doar 109,14 milioane lei din imprumuturi externe, cu 233,96 milioane mai putin decat suma prevazuta in buget, ceea ce inseamna ca o serie de investitii in infrastructura nu s-au realizat, conform unui bilant al municipalitatii. Astfel, pentru invatamant, suma cheltuita a fost de 54,35 milioane lei, fata de o prevedere de 176,4 milioane lei, iar la transport, din 80,4 milioane lei, s-au cheltuit doar 20 de milioane

  • Capitala si judetele Constanta si Brasov au atras cei mai multi turisti intre iunie 2009-iunie 2010

    Zonele cele mai preferate de turistii romani si straini in perioada iunie 2009 - iunie 2010 au fost Capitala si judetele Constanta si Brasov, la polul opus situandu-se judetele Olt, Teleorman si Calarasi, potrivit unei analize realizate de money.ro pe baza datelor Institutului National de Statistica

  • OMV Petrom va scumpi de luni benzina si motorina cu 6 bani/litru

    OMV Petrom va creste de luni pretul de referinta pentru benzina si motorina cu 6 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, au anuntat duminica reprezentantii companiei. Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 4,55 lei/litru, Top Premium fara plumb 99+ va fi 4,93 lei/litru, OMV Carrera 95 va fi 4,69 lei/litru, iar pentru un litru de OMV Carrera 100 se va plati 5,35lei.

  • FMI: Revenirea economiei mondiale va slabi la sfarsitul lui 2010 si inceputul lui 2011

    Fondul Monetar International avertizeaza intr-o nota publicata vineri, in atentia tarilor membre G20, ca, desi procesul de revenire a economiei mondiale va continua, acesta va trece printr-o faza mai grea la sfarsitul anului 2010 si respectiv in cursul primului semestru din 2011, informeaza AFP, Efe si Xinhua.

  • Emil Boc: Este nevoie de o parte dintre legile aflate in Parlament pentru a realiza bugetul pe 2011

    Premierul Emil Boc le-a spus sambata, la Drobeta Turnu-Severin, alesilor locali ai PDL ca o serie de legi aflate in Legislativ sunt necesare pentru a fundamenta proiectul de buget pentru 2011 si le-a transmis reprezentantilor democrat-liberali in teritoriu ca partidul le va furniza expertiza pentru realizarea proiectelor europene, insa ele trebuie intocmite legal si corect.

  • Romania a obtinut 27 de medalii si premii speciale la Salonul International de Inovatii si Investitii de la Moscova

    Romania a castigat 27 de medalii si premii speciale la cea de-a X-a editie a Salonului International de Inovatii si Investitii de la Moscova pentru cele 20 de inventii cu care Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) a fost prezenta la eveniment. Conform unui comunicat al ANCS, inventatorii romani au castigat opt medalii de aur, noua medalii de argint, trei medalii de bronz si sapte premii speciale.

  • Franta va penaliza companiile care platesc femeile mai putin decat barbatii

    Ministrul francez al muncii, Eric Woerth, a respins duminica criticile conform carora proiectata reforma a pensiilor discrimineaza femeile, obligandu-le sa lucreze mai mult, aratand ca prin aceasta reforma vor fi penalizate companiile care platesc angajatii-femei mai putin decat barbatii, informeaza Reuters.

  • Bancile, atacate in justitie de 2000 de clienti nemultumiti de clauze

    Peste doua mii de romani, organizati in sase grupuri, sunt gata sa se lupte in justitie cu bancile. Spun ca prin actele aditionale, pregatite de bancheri, le sunt impuse clauze abuzive. Chiar si un mod de calcul al dobanzilor care va duce la cresterea exploziva a ratelor. Clientii s-au grupat pe banci, cate un grup pentru fiecare banca.

  • Top 10 greseli facute de sefi. De la neglijarea clientilor la atitudinea fata de subalterni

    Criza a modificat complet felul de a face afaceri, nu doar in Romania, ci peste tot in lume. Fie ca este vorba despre nein-telegerea asteptarilor clientilor sau despre dezinteresul fata de angajati, expertii in resurse umane sustin ca multi manageri au probleme din ce in ce mai serioase in a-si face afacerea sa mearga.

  • Ministrul Tabara vrea sa introduca amenda de 60 de euro pe hectarul de parloaga

    Noul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, vrea sa-i puna pe proprietarii de terenuri agricole sa plateasca amenzi usturatoare in cazul in care nu-si ingrijesc parcelele. Astfel, cei care isi tin terenurile nelucrate si necuratate ar urma sa fie penalizati cu cate 50-60 de euro pentru fiecare hectar neingrijit, potrivit propunerii lui Tabara, ideea aflata deocamdata la nivel de intentie.

  • Goana dupa ieftin: proprietarii de mici afaceri se reintorc la bloc, la fel ca in anii '90

    Patronii fie restrang numarul de metri patrati inchiriati, fie isi conduc afacerile din apartamente destinate initial locuitului. "In noiembrie 2008 am renuntat la 23 dintre angajatii firmei pe care o conduc. In plus, dificultatile economice m-au determinat sa gasesc si un nou spatiu unde sa ne desfasuram activitatea".

  • Franklin Templeton, actionar al BVB, cu o detinere de aproximativ 2% din capital

    Brokerii spun ca firma detine un pachet de 2% din capitalul operatorului de piata, iar reprezentantii acesteia au participat la sedinta AGA de la BVB. Franklin Templenton figura si pe lista actionarilor asteptati sambata la Adunarea Generala Extraordinara de la BVB, dar reprezentantii companiei nu s-au prezentat la sedinta. De altfel, actionarii BVB nu au asigurat cvorumul necesar la Adunarea Generala Extraordinara, aflata sambata la a doua convocare.

  • Vodafone va vinde participatia detinuta la compania franceza SFR, pentru a incasa 8,4 miliarde euro

    Grupul britanic de telefonie mobila Vodafone se pregateste sa vanda participatia detinuta la operatorul francez SFR, pentru a incasa aproximativ 7 miliarde lire sterline (8,4 miliarde euro), potrivit publicatiei Sunday Times, preluata de AFP. Directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a decis sa renunte la participatia de 44% detinuta la SFR, au afirmat responsabili din cadrul grupului britanic, carora Sunday Times nu le-a indicat identitatea.

  • Eureko Asigurari va subscrie din polite de viata si sanatate cu 7% mai putin fata de 2009

    Subscrierile Eureko Asigurari din polite de viata si de sanatate vor scadea in acest an cu 7% fata de 2009, cand au totalizat 43,8 milioane de lei, evolutie care se inscrie in tendinta consemnata de rezultatele semestriale ale celor mai multi asiguratori prezenti pe aceste segmente de piata.

  • PFA-urile vor plati contributiile ca inainte de OUG 58

    Conducerea Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti a anuntat vineri (10 septembrie 2010) ca actul normativ pentru modificarea si completarea ordonantei 58/2010 vizeaza doar persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala din drepturi de autor sau in baza unor conventii civile, nu si persoanele fizice autorizate, acestea din urma efectuand plata contributiilor ca inaintea intrarii in vigoare a OUG 58/2010.

  • Boc: Autoritatile locale care nu implementeaza proiecte UE in grafic vor avea contractele reziliate

    Premierul Emil Boc a avertizat administratiile publice locale, sambata, la Drobeta Turnu-Severin, ca vor fi reziliate toate contractele care nu implementeaza fondurile structurale in graficul stabilit, indiferent de culoarea politica a autoritatilor locale, transmite corespondentul NewsIn.

  • ANAF a instituit sechestru asigurator pe terenuri, instalatii si participatii ale Rompetrol

    Grupul Rompetral a anuntat, duminica, printr-un comunicat, ca ANAF a pus sechestru asigurator asupra unor terenuri si instalatii ale Rompetrol Rafinare (RRC), precum si asupra participatiilor in filialele sale, sustinand insa ca aceasta masura este "nejustificata si abuziva".

  • Seful FMI: Cea mai proasta idee acum ar fi sa credem ca suntem in siguranta

    Presedintele Fondului Monetar International, Dominique Strauss - Kahn, spune intr-un interviu pentru agentia Bloomberg ca economia mondiala isi revine insa intr-un ritm lent care nu genereaza locuri de munca iar situatia actuala trebuie abordata prudent intrucat riscurile persista.

  • Sefa retailului ING: Clientii vor fi tot mai bine informati si mai atenti la ofertele de pe piata

    Piata bancara va fi mai "mobila" in urma aplicarii noilor prevederi privind contractele de credit, preturile creditelor vor fi mult mai transparente, iar consumatorul va putea compara mult mai usor ofertele bancilor, in conditiile in care oricum este din ce in ce mai bine informat si mai atent la diferitele optiuni de pe piata, spune Maria Cristina Matei, director general adjunct (vicepresedinte) pe retail al ING Bank.

  • Romanii din strainatate ies din criza: 700 mil. euro trimisi acasa in iulie

    Desi deficitul contului curent al balantei de plati s-a adancit in primele sapte luni cu 38,5% fata de perioada similara din 2009, comparativ cu finalul semes tru lui I dezechilibrul extern si-a temperat puternic avansul. Totodata, balanta trans fe rurilor curente si-a schimbat semnificativ dinamica in iulie, intrarile de fonduri euro-pene si remiterile fiind de 712 milioane de euro, de aproape doua ori mai mult decat in aceeasi luna din 2009.

  • Audit pe deficit

    Guvernul a promis Comisiei Europene (CE) ca se va supune permanent unui audit in ceea ce priveste deficitul bugetului general consolidat, pentru "mentinerea increderii" in datele raportate de Guvern, releva forma finala a Memorandumului suplimentar de intelegere convenit cu UE, conform Mediafax.

  • Alimentele se scumpesc in pragul sarbatorilor

    Preturile practicate de angrosisti, dar si lipsa stocurilor la procesatori, sunt considerate de reprezentantii asociatiilor din industria alimentara principala cauza a scumpirilor care vor urma in perioada ce va veni. Patronatele de profil sustin ca in ultimele doua luni pretul materiei prime a crescut la aproape dublu si chiar daca consumul s-a redus, peste cateva luni se va ajunge la un echilibru al cererii si ofertei, dar preturile pe piata vor fi mai mari.

  • Strauss-Kahn: Europa risca o revenire economica dificila, care sa nu genereze locuri de munca

    Europa risca sa treaca printr-o revenire economica dificila, care sa nu genereze un numar semnificativ de locuri de munca, situatie intalnita de altfel si in plan global, a declarat pentru Bloomberg Television directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn.

  • Indicii Bursei au deschis mixt sedinta de luni, insa cele cinci SIF-uri au avansat cu 1,53%

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de luni, actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa o crestere de 1,53%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 689.946 lei in jurul orei 10.30. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 180.820 lei, iar cotatia lor a urcat cu 1,45%, la 1,40 lei/actiune.

  • Astra vinde la pachet asigurari de viata si de sanatate

    Astra, cea mai mare companie din piata asigurarilor dupa primul semestru, incearca sa isi creasca vanzarile pe segmentul asigurarilor de viata, oferindu-le clientilor care incheie o astfel de asigurare si o polita de sanatate gratuita, fie pentru ei, fie pentru copiii lor. De asemenea, clientii beneficiaza de o reducere de 10% pana la 15% a tarifului pentru asigurarea de sanatate care acopera intreaga familie. Promotia se desfasoara pana la sfarsitul lunii septembrie.

  • Provizioanele au mancat 228 de milioane de euro din veniturile bancilor in iulie

    Bancherii au facut provizioane pentru a acoperi pierderile pe care le asteapta din nerecuperarea creditelor acordate de 228 de milioane de euro doar in luna iulie, nivelul fiind similar cu cel din iunie. Astfel, la sfarsitul lunii iulie, bancile aveau in bilanturi provizioane pentru riscul de credit in valoare de 21,15 miliarde de lei (echivalentul a circa 5 miliarde de euro, arata datele BNR.

  • Olandezii de la Eureko sunt pesimisti: asigurarile de viata vor mai stagna doi ani

    Piata asigurarilor de viata va stagna anul acesta si anul viitor, urmand sa inregistreze cresteri usoare de 2%, respectiv 4% in 2012 si 2013, potrivit estimarilor grupului olandez Eureko, care are afaceri pe plan local in domeniul asigurarilor de viata si de sanatate si al pensiilor private.

  • BRD acorda credite in baza subventiilor directe pe suprafata aferente anului 2010

    BRD a semnat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) o conventie tripartita ce permite acordarea de credite in baza subventiilor directe pe suprafata aferente anului 2010, se arata intr-un comunicat emis luni de banca.

  • De ce nu se pot proteja romanii in relatia cu bancile? Politicienii au ingropat legea falimentului personal

    De ce nu se pot proteja romanii in relatia cu bancile? Politicienii au ingropat legea falimentului personalLegea falimentului personal, aprobata inca din martie de Senat, a fost ingropata in sertarele Camerei Deputatilor pe fondul lobby-ului agresiv promovat de bancheri, afirma autorul legii, avocatul Gheorghe Piperea. "Politicienii si guvernantii ar trebui sa lupte pentru drepturile cetatenilor, nu pentru interesele bancilor", afirma acesta.

  • Ion Tiriac: Anul viitor o vom duce si mai greu!

    Ion Tiriac este de parere ca Romania se va adanci in criza si ca anul viitor, in loc sa incepem sa zarim luminita de la capatul tunelului, o vom duce "un pic mai greu". In plus, daca vom continua sa ne imprumutam pentru a plati pensii si salarii, spune omul de afaceri, "nu am facut nimic" si ne "subjugam" degeaba pentru alti 10 - 20 de ani. Dimpotriva, daca banii ar merge catre investitii, atunci un nou imprumut de la FMI ar fi justificat.