Arhiva » Septembrie 2010 » 24 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 24 Septembrie 2010 | 31 de inregistrari

  • Un nou hotel sub franciza Hilton in Bucuresti

    Hilton Worldwide a semnat un contract de franciza cu VIS7 Import Export SRL in vederea deschiderii unui hotel Doubletree By Hilton in Bucuresti, a anuntat, joi, Saleem Sarieddine, director executiv VIS7 Import Export SRL. Doubletree By Hilton este programat sa fie deschis in trimestrul II din 2011, perioada in care se vor face investitiile necesare amenajarii hotelului la standardele mondiale ale hotelurilor Hilton.

  • Romania acorda 8 milioane de euro pentru sinistratii din Republica Moldova

    In acest sens, aflata in vizita la Chisinau, ministrul dezvoltarii regionale si turismului Elena Udrea a semnat Protocolul aditional la acordul intre cele doua guverne. In conformitate cu acest protocol, din cele 25 milioane de euro preconizate pentru acest an, prevazute pentru infrastructura rutiera si reabilitarea institutiilor de invatamant, Romania acorda materiale de constructie in valoare de opt milioane de euro pentru zonele afectate de inundatii.

  • Presedintele BERD: Criza datoriilor se va face simtita timp de o generatie

    Criza datoriilor publice va avea repercusiuni 'timp de o generatie' asupra contribuabililor tarilor occidentale, a estimat joi presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, transmite AFP. Intr-un discurs rostit in cadrul Reform Club din Londra, presedintele BERD a apreciat ca explozia datoriilor de stat este 'fara indoiala consecinta directa cea mai daunatoare a crizei', ingreunand reluarea cresterii economice.

  • Basescu le atrage atentia lui Ponta si Antonescu ca imaturitatea politica ar putea costa Romania

    Purtatorul de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan, transmite ca Legea pensiilor nu se afla la promulgare, ci in control de constitutionalitate, si ca Traian Basescu le atrage atentia lui Victor Ponta si Crin Antonescu ca modul "imatur" prin care abordeaza acest subiect ar putea costa Romania.

  • Indicii Bursei inchid sedinta de joi indecis, titlurilor energetice castiga 0,31%

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de tranzactionare de joi, cu scaderi cuprinse intre 0,08% si 0,25%, cu exceptia actiunilor din sectorul energetic care castiga 0,31%. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 6,93 milioane lei (1,62 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Bursei de Valori Bucuresti (BVB), de 1,778 milioane lei, iar cotatia lor a urcat cu 0,51%, pana la 39,2 lei/actiune.

  • Croitoru(BNR): In 2011, este posibil ca PIB-ul sa ramana la fel in termeni reali ca in acest an

    "In 2011, produsul intern brut este posibil sa ramana acelasi in termeni reali. Va fi o crestere economica spre zero, ceva de genul acesta", a spus Croitoru. El a precizat ca nu exclude posbilitatea ca Romania sa inregistreze in 2010 o scadere mai accentuata a PIB-ului.

  • Orange lanseaza iPhone 4 in Romania

    iPhone 4 are functia FaceTime, care permite convorbiri video, un nou ecran retina, cu cea mai mare rezolutie de pana acum integrata intr-un telefon mobil, reusind astfel sa redea text, imagini si videoclipuri foarte clare. iPhone 4 are si camera foto de 5 megapixeli cu blit LED, camera video HD, procesor Apple A4, giroscop cu 3 axe si timp de vorbire de pana la 40 la suta mai mare, toate intr-un design din sticla si otel inoxidabil, in cel mai subtire smartphone din lume .

  • Fraudele contra bancilor s-au dublat. Afla cum incearca firmele sa pacaleasca banca

    Cazurile de fraude impotriva bancilor si a institutiilor financiare nebancare s-au dublat in anul 2010, anunta oficialii casei de avocatura Danila, Petre si Asociatii. Fraudele in dauna institutiilor financiare in anul 2010 comparativ cu anul 2009 sunt bazate in special pe dezvoltarea locala a retelelor de infractori, adesea organizati in grupuri foarte complexe, cuprinzand notari publici, avocati si functionari publici.

  • Patru sfaturi pentru firme in timpul inspectiei fiscale

    Fiecare firma trebuie sa fie bine pregatita pentru inspectia fiscala. SpecialiStii companiei de consultanta Si audit KPMG se aSteapta ca, in urmatoarea perioada, functionarii Fiscului sa inteteasca inspectiile fiscale Si urmarirea si executarea creantelor stabilite, din cauza lipsei banilor la bugetul statului.

  • Pensiunile din Bran-Moeciu, cu lacatul pe usa

    Majoritatea proprietarilor de unitati turistice din cea mai cunoscuta zona montana din Romania au decis sa traga obloanele odata cu sfarsitul verii. Numarul mic de turisti, dar si concurenta localnicilor care ofera cazare in propriile locuinte i-au determinat pe proprietarii de pensiuni din Bran-Moeciu sa-si suspende activitatea.

  • Daianu: Relansarea economica a Romaniei va fi una anemica

    Fostul europarlamentar si ministru de Finante al Romaniei, Daniel Daianu, a declarat ca relansarea economica a Romaniei va fi una "anemica", iar anul 2011 nu va aduce o crestere semnificativa a veniturilor si a dezvoltarii economice. "Aceasta criza face ca perioada de recesiune nu numai sa fie mai lunga, aduce o stire care nu are cum sa linisteasca oamenii de afaceri si, prin urmare, ingrijoreaza cetatenii.

  • Buffet: Statele Unite se afla inca in recesiune

    Statele Unite ale Americii se afla inca in recesiune, a declarat miliardarul american Warren Buffet, contrazicand anuntul oficial al autoritatilor americane privind incheierea contractiei economice in iunie anul trecut, transmite Reuters, citat de Mediafax. "Suntem inca in recesiune. Nu vom iesi o perioada, dar pana la urma vom reusi", a afirmat Buffet intr-un interviu difuzat, joi, de postul de televiziune CNBC.

  • Patronii isi fac provizii de iarna: in august au pus 1,3 miliarde lei in banci

    In ciuda bonificatiilor real-negative la depozite si a impozitarii cu 16% a castigurilor din dobanzile bancare, companiile au economisit mai multi lei in august fata de iulie. Reprezentantii mediului de afaceri si economistii spun ca nu este un semnal pozitiv, firmele preferand sa-si tina banii in banca, in lipsa proiectelor de investitii.

  • Ministrii cu credite, nemultumiti ca bancile i-au tratat fara respect.

    Printre cei sapte milioane de romani care ar fi trebuit sa semneze noi contracte cu bancile, ca urmare a ordonantei ce modifica reglementarile creditelor se numara si membrii guvernului care a emis noua lege. Mai multi dintre ei spun ca nu au fost chemati pentru intocmirea de acte aditionale si descriu, pentru Gandul, cum privesc, ca simpli cetateni, bancile din Romania

  • Piata leasingului a scazut cu 30% in S1

    Piata romaneasca de leasing a scazut cu 30% in prima jumatate a anului, ajungand la valoarea de 543,72 milioane de euro. "La nivelul pietei avem un regres de 30%, dar scaderile sunt mai accenuate pe segmentele transporturilor si imobiliarelor. Astfel, finantarile destinate sectorului transporturilor au coborat cu 33%, la 338,99 milioane de euro, iar imobiliarele cu 37%, la 109,32 milioane de euro.

  • Cardurile Raiffeisen Bank nu vor functiona in noaptea de sambata spre duminica pentru 30 de minute

    Raiffeisen Bank intrerupe, temporar, functionarea sistemului de carduri, serviciile de internet banking si mobile banking in noaptea de sambata spre duminica,, pentru efectuarea unor modificari la sistemul IT, a anuntat joi banca.Astfel, in noaptea de sambata, 25 septembrie spre duminica, 26 septembrie, in intervalul 23.00 - 03.30, serviciul Raiffeisen Online (Internet banking) si serviciul myBanking (mobile banking) nu vor functiona.

  • Boardul FMI ar putea decide vineri eliberarea celei de-a sasea transe de imprumut pentru Romania

    Conducerea executiva a Fondului Monetar International (FMI) va discuta vineri raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu Romania, in urma caruia ar putea decide eliberarea celei de-a sasea transe de imprumut, in valoare de 900 milioane de euro.

  • Peste 5.000 de reclamatii la CSA, dublu fata de anul trecut

    In primul semestru al anului au fost depuse 5.028 de reclamatii la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), cu 121,7% mai multe fata de perioada similara a anului trecut. Cele mai multe plangeri, 4.026, au avut ca obiect plata despagubirilor cuvenite, ca urmare a neconcordantelor stabilite de asiguratori in modul in care s-au produs accidentele auto.

  • Topul celor mai proaste investitii imobiliare ale anului

    Topul celor mai proaste achizitii imobiliare este deschis de casele din comuna Corbeanca, judetul Ilfov. In aceasta localitate, o locuinta de 150 de metri patrati putea fi achizitionata la inceputul anului pentru circa 200.000 de euro. In prezent, valoarea de piata a aceleiasi proprietati a scazut cu aproximativ 40%.

  • Cheltuielile pentru activitatea de cercetare-dezvoltare au reprezentat 0,48% din PIB in 2009

    Potrivit INS, 2,07 miliarde lei au reprezentat cheltuieli curente, respectiv 88,1%, iar 279,7 milioane lei cheltuieli de capital, respectiv 11,9 %. Ponderea cheltuielilor de capital pentru dotarea unitatilor care au desfasurat activitate de cercetare-dezvoltare a scazut cu 3,8 puncte procentuale in anul 2009 fata de anul 2008.

  • Productia de electricitate din 2010 a Hidroelectrica ar putea fi cea mai mare din ultimii 30-40 ani

    Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, ar putea atinge in acest an cea mai mare productie de electricitate din ultimii 30-40 ani, de 20 TWh, a declarat vineri presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Tudor Serban, la Piatra Neamt.

  • Tanasescu: Discutiile din cadrul FMI vor conduce la eliberarea celei de-a sasea transe de imprumut

    Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat joi seara, laThe Money Channel, ca mesajul primit la Washington cu privire la Legea pensiilor este acela ca ea a fost aprobata de Parlament si, de aceea, discutiile de vineri vor conduce la eliberarea celei de-a sasea transe de imprumut.

  • Isarescu: Stabilitatea preturilor va duce, in timp, si la crestere economica

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat vineri, la Chisinau, ca obiectivul principal al Bancii Nationale il reprezinta stabilitatea preturilor, care va duce, in timp, si la crestere economica.

  • Boardul FMI va discuta vineri ultimul raport al misiunii Fondului in Romania

    Boardul Fondului Monetar International va analiza vineri, 24 septembrie, raportul misiunii FMI privind revizuirea modului in care Romania si-a indeplinit obligatiile asumate in cadrul Acordului Stand-By, derulate in perioada 26 iulie - 4 august 2010.

  • BERD: Criza datoriilor publice va fi resimtita de o intreaga generatie

    Criza datoriilor publice va avea repercusiuni "timp de o generatie" asupra contribuabililor occidentali, a apreciat, joi, presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, citat de AFP.

  • Fermierii vor ca marii proprietari de terenuri sa nu fie sprijiniti de PAC

    Viitoarea politica agricola comuna (PAC) a Uniunii Europene ar trebui sa ii sprijine numai pe fermierii activi, nu si pe marii proprietari de terenuri precum familia regala britanica, apreciaza liderul companiei de lobby Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, care sustine interesele agricultorilor europeni, noteaza vineri EurActiv

  • iPhone-ul bate petrolul la bursa: Apple a devenit a doua mare companie din lume, dupa capitalizarea de piata

    Valoarea actiunilor Apple a depasit pe bursa cotatiile titlurilor PetroChina, propulsand compania americana pe locul al doilea in topul mondial al companiilor, in functie de capitalizarea de piata, scrie AFP.

  • Leul recupereaza terenul pierdut in ultimele 7 sedinte: cursul BNR coboara la 4,2455 lei/euro

    Leul s-a apreciat puternic fata de euro vineri la cursul de referinta, banca centrala cotand moneda europeana la 4,2455 lei/euro, cu 2,32 bani mai putin fata de paritatea de joi. Cursul de schimb BNR coboara astfel la minimul ultimelor sapte sedinte. Pentru moneda americana, BNR a publicat un curs cu 3,46 bani mai redus, de 3,1644 lei/euro, dupa ce joi paritatea s-a situat la 3,1990 lei/dolar

  • BNR arunca in aer prognozele de revenire economica

    BNR pune sub semnul intrebarii prognozele guvernului privind revenirea economiei Banca Nationala a pus sub semnul intrebarii, in premiera, prognozele guvernului privind creste-rea economica si chiar capacitatea de a corecta deficitul bugetar, prin vocea lui Lucian Croitoru

  • De ce taxeaza bancherii diferit aceeasi munca la acordarea unui credit?

    Chiar daca numarul comisioanelor pe care bancherii le pot percepe a fost limitat, modul de calcul si valoarea raman la discretia lor. Isi va spune cuvantul concurenta? Perceperea unui comision procentual din valoarea creditului la acordarea creditului face ca banca sa taxeze diferit clientii in functie de suma imprumutata, desi volumul de munca nu are nicio legatura cu valoarea finantarii.

  • CEC vrea sa fie "banca de casa" a populatiei din orase mici si rural

    Banca de stat CEC Bank are ca principal obiectiv strategic in zona riscului operational repozitionarea ca "banca de casa" a populatiei, segmentul de clienti-tinta fiind constituit din persoanele fizice si IMM-urile din zona rurala si din orasele cu pana la 50.000 de locuitori, potrivit unui raport publicat de banca.