Ce acopera asigurarile obligatorii impuse de banci la contractarea creditelor

Data publicarii: 30-11-2007 | Finante-Banci

Daca cesionezi o polita personala, asiguratorul returneaza bancii doar suma imprumutata, diferenta revenind familiei, noteaza Gandul.Polita de asigurare nu acopera si refuzul de a mai achita ratele la un credit. Contractarea unui credit indiferent de destinatia acestuia presupune, in cele mai multe cazuri incheierea unei asigurari de viata sau pentru imobilul cu care s-a girat. Si una si alta acopera doar riscurile impuse de banca si trebuie cesionate in totalitate in favoarea institutiei de creditare. De precizat ca, aceste asigurari vor include clauze impuse de banca, care trebuie sa se asigure ca-si va primi banii.

Spre exemplu, polita pentru asigurarea de viata se incheie doar pentru riscul de deces, invaliditate temporara/permanenta si uneori pentru acoperirea unei perioadei scurte in situatia in care clientul isi pierde locul de munca. Aceasta este executata doar in momentul in care clientul se afla in situatiile mentionate, altfel spus fie la momentul decesului sau a constatarii invaliditatii permanente, prin achitarea soldului ramas de rambursat ca si despagubire, fie la intrarea in somaj, prin plata a maxim 6 rate lunare consecutive aferente creditului respectiv.

Cei care refuza sau intra in incapacitate de plata din cauza unor factori neacoperiti de asigurarea de viata trebuie sa stie ca datoria pe care o au la banca nu se poate stinge prin plata unor despagubiri in baza contractului de asigurare.

Integral in Gandul