POVESTEA DEAL-ULUI RAIFFEISEN - CITI

Data publicarii: 16-04-2013 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank este "banca numarul 1 in Romania" si ca atare a fost abordata de americanii de la Citibank dupa ce acestia au decis sa iasa de pe piata locala de retail pentru transferul portofoliului de business cu persoane fizice, Citi oferind chiar si un discount, a relatat saptamana trecuta Herbert Stepic, CEO al Raiffesein Bank International, in cadrul unei prezentari sustinute la Londra in fata unui grup de analisti.

  "Guys, stim ca sunteti buni mai ales in retail, de ce nu ne luati cei 100.000 de clienti, de ce nu luati cele 150 mil. euro din depozite, de ce nu luati cele 90 mil. euro in active. Avem incredere in voi, veti fi aici vesnic, de ce sa nu ne preluati businessul? Va facem chiar si un discount", a rezumat bancherul austriac discutia cu Citi. El a catalogat drept "minunat" acest tip de tranzactie, afirmand ca "adora" asemenea afaceri. "100.000 de clienti gratis, supralichiditate gratis si mai primesti si discount pentru asta", a sumarizat Stepic tranzactia cu Citi, indicand o generozitate deosebita din partea americanilor.

  Citi si Raiffeisen au anuntat pe 21 martie incheierea unui acord privind transferul portofoliului de peste 100.000 de clienti persoane fizice, operatiune care ar trebui sa aiba loc la 1 iulie.

Integral in ZF.ro