Piraeus a vandut filiala ATE Bank din Romania pentru 10 mil. euro

Data publicarii: 18-04-2013 | Finante-Banci

Piraeus Bank Grecia a vandut subsidiara ATE Bank din Romania unor investitori romani, pentru aproximativ 10 milioane de euro, au declarat surse din filiala locala a bancii grecesti. 

"Cumparatorii romani au preluat doar autorizatia bancii, impreuna cu infrastructura si capitalul social, iar bilantul ATE Bank va fi absorbit de Piraeus", au declarat sursele citate de Mediafax, preluate de Wall Street

Au existat semnale inca din luna octombrie a anului trecut ca ATE Bank Romania, preluata la mijlocul anului trecut de Piraeus Bank, va fi cumparata partial de cativa investitori romani si capitalizata initial pana la 60 de milioane de euro, urmand ca in 2013 sa fie atrasi mai multi investitori, inclusiv SIF-urile, iar capitalurile sa ajunga la 200 milioane euro.

In toamna anului trecut a aparut in piata informatia ca un grup format din peste zece oameni de afaceri, printre care se vehiculau nume precum Gruia Stoica sau Dorel Umbrarescu, la care se alaturau cele cinci societati de investitii financiare, va prelua afacerea ATE Bank in Romania.

Surse spuneau atunci insa ca tranzactia va fi realizata de un numar minim de investitori, urmand ca ulterior sa se deschida posibilitatea si altor oameni de afaceri sa investeasca, inclusiv societatilor de investitii financiare.

Noua banca ar urma sa fie condusa de fostul prim-vicepresedinte Raiffeisen Bank Marinel Burduja, care este si artizanul negocierilor. Burduja nu a putu fi contactat.

Sursa: Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: