Arhiva » Decembrie 2010 » 13 Decembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 13 Decembrie 2010 | 28 de inregistrari

  • Bursele lumii se bat pentru listarea firmelor chineze

    Piata de capital din China se afla inca la inceput. Economia Chinei mai are mult de crescut pana va ajunge la performantele statelor dezvoltate cu care se lupta (SUA, Germania, Japonia), la fel ca si bursa de valori. Insa viteza cu care creste piata de capital depaseste cu mult asteptarile. Interesant este ca bursa chineza se bazeaza mai mult pe investitorii interni, nu pe cei straini.

  • Tabara vrea doua preturi pe etichetele produselor, cel de intrare in magazin si cel cu adaosuri

    Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a declarat la Realitatea TV ca vrea sa propuna Uniunii Europene adoptarea unei decizii care sa impuna doua preturi pe etichetele produselor alimentare, cel de intrare in magazin si cel final, cu adaosurile comerciantilor.

  • Vanzarile de alimente au scazut cu 25% fata de 2008. Producatorii spun ca vina scumpirilor apartine hipermarketurilor

    Chiar daca producatorii si procesatorii autohtoni se jura ca nu au mai umblat la preturi, romanii cumpara mancare din ce in ce mai scumpa. O dovedesc si datele Institutului National de Statistica (INS) care arata ca in noiembrie mancarea s-a scumpit cu 0,88% fata de luna trecuta si cu 5,65 % fata de decembrie 2009.

  • BMW lanseaza cel mai puternic Seria 1 Coupe - M Coupe

    Gama modelului compact al constructorului bavarez este acum completa odata cu lansarea lui Seria 1 M Coupe - avem doua versiuni hatchback, cu trei si cinci usi, cabrio si coupe. Acum, a fost lansata versiunea M a acesteia, cea mai puternica dar si cea mai sportiva dintre toate.

  • Piata locuintelor de lux isi cauta salvarea in inchirieri

    Bucurestenii "de lux" au fost primii vizati de investitorii aciuati in Romania la inceputurile pietei imobiliare. Acestia au construit sute de vile pentru a satisface o cerere care parca nu mai contenea. Dezvoltarile de acest tip s-au rafinat cu timpul si au continuat pana in 2007. O parte nu s-au oprit nici acum, chiar daca intre 800 si 900 de apartamente de lux isi asteapta proprietarii cu pretentii.

  • Liderii europeni vor modifica Tratatul UE pentru protejarea stabilitatii zonei euro

    Liderii Uniunii Europene vor include in Tratatul UE doua noi propozitii care sa permita crearea Mecanismului European de Stabilitate, din 2013, potrivit proiectului de concluzii al summitului comunitar de saptamana viitoare.

  • Actiuni de urmarit luni pe bursa

    Actiunile BVB, dupa ce Daniel Tepes a fost raportat pe Bursa cu noi achizitii de titluri in ultimele sedinte ale saptamanii trecute. Actiunile BVB s-au apreciat vineri cu 0,6%, pana la un pret de 36,3 lei/titlu.

  • Boc: Discutia cu FMI privind un eventual nou acord va incepe la 20 ianuarie

    Discutiile dintre autoritatile romane si Fondul Monetar International privind posibilitatea unui nou imprumut incep la 20 ianuarie, cand delegatia FMI revine la Bucuresti, opinia actuala fiind ca Romania ar putea avea nevoie de un acord-cadru, fara o suma concreta, a afirmat, la ProTV, premierul Boc.

  • Munteanu, Raiffeisen: Majoritatea clientilor nu vor doar refinantarea creditelor, ci si bani in plus

    Majoritatea clientilor care apeleaza la o alta banca pentru refinantarea de credite vor sa obtina bani in plus, a declarat vicepresedintele responsabil cu divizia de retail a Raiffeisen Bank Romania, Razvan Munteanu.

  • Refuzi loc de munca indiferent de distanta fata de domiciliu, pierzi indemnizatia de somaj

    Guvernul a decis vineri, prin ordonanta de urgenta, ca somerii care refuza un loc de munca, indiferent de distanta fata de localitatea de domiciliu in care se afla postul ofertat, sau nu participa la programe de formare profesionala, nu vor mai primi indemnizatie de somaj.

  • Cum vad institutiile financiare internationale evolutia economiei romanesti anul viitor

    BERD , cel mai mare investitor institutional din Romania, si-a imbunatatit estimarile privind evolutia PIB anul viitor, de la o crestere zero prognozata in iulie la 0,9%. Chiar si asa, prognoza este de departe cea mai pesimista dintre toate tarile din regiune. Pentru anul acesta BERD estimeaza ca economia

  • Analiza celor mai bune preturi la telefoane

    Companiile de telefonie mobila, marile retele de magazine si retailerii on-line se intrec sa ofere cele mai bune preturi la gadgeturi. Luna decembrie e una de foc, in care pot exploda vanzarile la telefoane mobile. Romanii cumpara telefoane pentru a le face cadou sau pentru ca in perioada Sarbatorilor ofertele sunt mai avantajoase.

  • Sejur de 99 de euro afara cu transport inclus! Afla unde

    O vacanta de patru zile la Budapesta, Viena sau la Istanbul te costa 99 de euro, in perioada 15 decembrie-20 decembrie. In pret intra cazarea la hoteluri de trei stele, demipensiunea si transportul cu autocarul. Tarifele pachetelor turistice pentru aceste destinatii au fost reduse de la 130 de euro, in medie, si sunt valabile exclusiv pentru perioada specificata (15 decembrie-20 decembrie).

  • Ce schimbari a produs criza in topul celor mai mari 15 banci de pe piata

    Dupa doi ani de criza, cu basculari intre negarea impactului si apoi un pesimism propagat in intreaga economie, schimbarile din clasamentul bancilor incepe sa reflecte din ce in ce mai clar diferentele de robustete si viabilitate a modelelor de business, a strategiilor pe termen lung pentru piata locala, dar si eficienta managementului riscului.

  • Romania ar avea nevoie de un acord cu FMI fara o suma concreta, pentru prevenirea populismelor

    Premierul Emil Boc a declarat ca, cel mai probabil, incepand cu 20 ianuarie, delegatia Comisiei Europene si a Fondului Monetar International se va intoarce in Romania, prilej cu care se va discuta despre posibilitatea unui nou imprumut, fiind vorba, insa, de un acord preventiv.

  • Cum si unde incheiem o polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale

    Proprietarii de locuinte care nu detin o polita facultativa de asigurare a locuintei mai au la dispozitie aproximativ o luna pentru a incheia polita obligatorie de asigurare impotriva dezastrelor PAD. In schimb cei care detin deja o polita facultativa vor fi scutiti de aceasta obligativitate, potrivit votului

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de luni cu pierderi usoare, doar SIF-urile erau pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis sedinta de tranzactionare de luni cu pierderi cuprinse intre 0,01% si 0,61%, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele pe verde, dupa ce au avansat cu 0,10%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 289.312 lei (67.286 euro) in jurul orei 10.50. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Transelectrica (TEL), de 65.879 lei, cotatia lor urcand cu 0,55% la 18,3 lei/actiune.

  • Crin Antonescu: La intalnirea cu PSD si PC vom aborda subiectul unei aliante, dar nu vom ajunge la o concluzie

    La intalnirea de luni cu PSD si PC va fi abordat subiectul unei aliante a opozitiei parlamentare, dar nu se va ajunge la vreo concluzie, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al partidului. Potrivit acestuia, liderii opozitiei au actionat deja pentru a limita actuala putere, fara o alianta care ar presupune "foarte multe lucruri in plus"

  • Europa trece printr-o criza fara precedent. Cine mai urmeaza?

    Europa a avut, din punct de vedere economic, un an oribil, cu planuri de salvare a Greciei si Irlandei, urmate de un cortegiu de planuri de austeritate, zona euro fiind obligata sa adopte reforme profunde pentru a putea supravietui, comenteaza agentia AFP, citata de Mediafax.

  • Sumele cheltuite in primele 9 luni pentru indemnizatia pentru cresterea copilului au depasit 1,76 miliarde lei

    Sumele cheltuite in primele 9 luni ale acestui an pentru plata indemnizatiei pentru cresterea copilului si contributiilor de asigurari sociale de sanatate pentru beneficiarii acestei indemnizatii au fost de circa 1,765 miliarde lei, pentru acordarea stimulentului fiind cheltuiti 9,444 milioane lei, conform statisticilor publicate pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

  • Rata somajului din Bucuresti a coborat la 2,53% in noiembrie, anunta AMOFM

    Rata somajului din Capitala a ajuns la 2,53% la sfarsitul lunii noiembrie, de la 2,68% la 31 octombrie, iar numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a scazut cu 1.702, la 27.589, a anuntat luni institutia. In octombrie, AMOFM avea inregistrati 29.291 someri.

  • Bancherii si clientii vor sa scape de creditele in franci elvetieni

    O parte dintre bancile care ofereau credite in aceasta moneda si-au retras oferta de pe piata. Printre acestea, Volksbank, Banca Romaneasca, Millennium, Credit Europe si Piraeus. Analistii financiari cred ca vom putea avea din nou o crestere a cererii pentru aceste credite doar daca, in viitor, cursul leu-franc se va stabiliza. Intre timp, bancile ofera solutii de refinantare ale propriilor credite acordate in trecut, care acum au devenit sursa importanta de restante.

  • Raiffeisen vinde lunar credite de retail de 30 mil. euro, la fel ca in 2006

    Raiffeisen, a saptea banca locala dupa active, cu actionariat austriac, vinde credite pentru persoane fizice cu o valoare de 30-35 mil. euro in fiecare luna, similar cu nivelul consemnat in 2006, iar reprezentantii sai spun ca volumul finantarilor acordate pe acest segment de clientela in 2010 va fi de peste 300 mil. euro la finalul anului. Vanzarile au crescut in ultimele luni datorita refinantarilor.

  • Volksbank cauta lichiditati de la clientii companii, cu dobanzi mari la contul curent

    Volksbank, a sasea banca locala dupa activele detinute, incearca sa atraga mai multe lichiditati de la clientii companii, platind o dobanda de 3,75% pe an la contul Dinamic Extra, care functioneaza similar cu un cont curent. Pentru depozitele clasice la termen dobanzile sunt asezate pe palierul de 6% pe an, cu exceptia maturitatii de noua luni, pentru care remuneratia este de numai 3,75% pe an.

  • Bancile grecesti au cea mai mare expunere in tara noastra

    Criza datoriilor suverane, manifestata in special in statele periferice ale zonei euro - Grecia, Italia, Portugalia -, se poate transmite in tarile Europei Centrale si de Est prin intermediul legaturilor bancare transfrontaliere. Pentru Romania, riscurile ar putea aparea din partea institutiilor de credit grecesti, a caror expunere externa este de aproximativ 15% din totalul liniilor de finantare ale acestora.

  • Clientii nemultumiti ai bancilor cer presedintelui si premierului aplicarea OUG 50 in forma actuala

    Clientii nemultumiti ai mai multor banci cer, prin intermediul unor scrisori deschise adresate presedintelui Romaniei, Traian Basescu si premierului Emil Boc ca Parlamentul sa adopte OUG 50 in forma actuala, in sensul ca aceasta sa se aplice si la contractele in derulare.

  • Guvernul reduce indemnizatia de somaj la un minim de 375 de lei

    Cabinetul Boc a schimbat baza de calcul pentru indemnizatia de somaj, astfel incat statul sa plateasca mai putini bani persoanelor care isi vor pierde locul de munca. Incepand cu 1 ianuarie 2011, ajutorul de somaj nu va mai fi raportat la salariul minim brut pe economie, de 670 de lei. Noile calcule au la baza indicatorul social de referinta, de 500 de lei. Prin urmare, indemnizatia de baza va fi de 75% din 500 de lei, adica 375 de lei.

  • Cum isi tin economiile directorii din BNR: plasamente la banci, preponderent in lei

    Directorii principalelor directii din BNR au abordari radical diferite cand vine vorba de finantele proprii: in timp ce seful de la Politica Monetara, Cezar Botel, are peste 20 de depozite si conturi de economi la banci, Ion Dragulin, directorul Directiei Stabilitate Financiara nu are niciun depozit.