Arhiva » Decembrie 2011 » 05 Decembrie 2011

Toate stirile publicate in data de 05 Decembrie 2011 | 57 de inregistrari

  • ASUS aduce in Romania ASUS VG278H, un monitor 3D super-luminos si versatil

    Anuntat la jumatatea lunii octombrie, monitorul LED ASUS VG278H 3D ajunge in Romania in pragul sarbatorilor de iarna. Avand diagonala de 27”, acesta ofera suport pentru noii ochelari NVIDIA 3D Vision 2, dar si pentru tehnologia NVIDIA 3D LightBoost, care reda imagini de doua ori mai luminoase si o calitate mai buna a culorii comparativ cu tehnologiile existent

  • Ciolos considera ca autoritatile si producatorii romani ar trebui sa fie mai activi pentru inregistrarea produselor traditionale

    Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, considera ca autoritatile si producatorii romani ar trebui sa fie mai activi pentru inregistrarea unui numar cat mai mare de produse traditionale cu protectie la nivel european, in conditiile in care Romania are doar un singur produs protejat in acest moment, respectiv Magiunul de Topoloveni.

  • Cheltuielile de consum din UE au crescut in T3 pentru al optulea trimestru consecutiv

    Cheltuielile de consum din UE au crescut in trimestrul al treilea din 2011 cu 0,5% in termeni anuali, fata de avansul puternic de 2,1% raportat in perioada aprilie - iunie, acesta fiind cel mai redus ritm de crestere inregistrat in acest an, potrivit Barometrului cheltuielilor de consum al Visa Europe.

  • Mos Craciun vine de la COSMOTE, anul acesta

    COSMOTE Romania intampina sarbatorile de iarna cu un nou concurs pentru utilizatorii de cartele preplatite si cu doua promotii foarte atractive, una pentru clientii prepaid si una pentru utilizatorii de internet mobil. Astfel, incepand de astazi, clientii COSMOTE Romania primesc de trei ori mai mult trafic de internet inclus in planul tarifar Connect Now EVDO.

  • Micii producatori agricoli ar putea fi impozitati cu 16 la suta

    Micii producatori de legume, fructe, flori, cereale si material lemnos ar putea plati impozit de 16 procente din veniturile nete, potrivit unui proiect pentru modificarea Codului Fiscal. Astfel, producatorii agricoli vor fi nevoiti sa efectueze plati anticipate pentru impozitul pe venit determinat pe baza de norma de venit sau in sistem real, relateaza Mediafax.

  • CEC Bank acorda capital pentru dezvoltarea rurala

    CEC Bank a incheiat cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala, informeaza Mediafax.

  • Christine Lagarde, FMI: Zona euro risca sa aiba un deceniu pierdut

    Zona euro risca "sa aiba un deceniu pierdut" daca nu actioneaza rapid pentru a combate criza datoriilor, a declarat directoarea Fondului Monetar International, Christine Lagarde, intr-un interviu acordat postului de televiziune brazilian Globo News.

  • Romanii cu facultate voteaza cu USL

    Opozitia ar obtine 63,3% din voturile alegatorilor cu studii superioare si doar 46% de la cei cu opt clase, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru ziarul "Adevarul".

  • Maniera originala a unei banci de a-si face reclama in plina criza

    Intr-o Europa care fierbe, macinata de datorii de sute de miliarde de euro, bancile se vad nevoite sa apeleze la trucuri publicitare pentru a-si vinde produsele, atat de blamate de debitorii inglobati in credite. O banca a gasit insa o maniera inedita de a-si atrage clientii, scrie Business Insider.

  • Activele Piraeus Bank in Romania au scazut la 3,57 mld. euro

    Activele Piraeus Bank in Romania au scazut cu 9,4% in primele noua luni fata de sfarsitul anului trecut, de la 3,94 miliarde de euro la 3,57 miliarde euro, a anuntat, ieri, grupul elen Piraeus. Raportat la septembrie anul trecut, activele au inregistrat un declin de 9%.

  • Cine mai poate salva Italia?

    Costurile de imprumut ale Italiei au atins saptamana aceasta un nivel ingrijorator, de aproape 8%. Astfel, ministrii de Finante europeni au propus doua solutii pentru salvarea Italiei de la un posibil faliment. Prima idee implica Fondul European de Stabilitate Financiara (EFSF), care insa nu are bani suficienti, iar cea de-a doua se refera la un apel catre Fondul Monetar International (FMI).

  • Vacanta de 1 Decembrie, un business de 5 mil. euro pentru pensiunile din Valea Prahovei si Brasov

    Sfarsitul de saptamana prelungit datorita zilei de 1 Decembrie va aduce in conturile proprietarilor de pensiuni si restaurante din Valea Prahovei si Brasov circa 4-5 milioane de euro, cererile de cazare din statiunile montane din aceste zone dublandu-se in ciuda preturilor semnificativ mai mari.

  • Fitch a atribuit rating BB+ pentru creditele pe termen lung ale Garanti Bank Romania

    Agentia de rating Fitch a atribuit bancii Garanti Bank din Romania ratingul BB+ pentru credite pe termen lung si "b" rating de viabilitate, acestea reflectand suportul estimat din partea actionarului turc Turkiye Garanti Bankasi (TGB).

  • Parintele monedei unice: euro a avut o eroare de executie, britanicii au avut dreptate

    Fostul presedinte al Comisiei Europene intre 1985 si 1994, francezul Jacques Delors in mandatul caruia au fost puse bazele monedei unice, sustine intr-un interviu acordat publicatiei britanice The Telegraph ca dificultatile cu care se confrunta zona euro au ca fundament o eroare de executie a monedei unice, anume ca aparitia ei nu a fost insotita de o mai mare integrare la nivelul celorlalte politici.

  • Modificari la Codul Fiscal

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a pregatit un proiect de modificare a Codului Fiscal prin care se prevad masuri de simplificare si imbunatatire a administrarii fiscale, precum si masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri.

  • Comisia Europeana a prelungit regimul special de salvare a bancilor

    Autoritatile de reglementare ale Uniunii Europene au extins pana la imbunatatirea conditiilor de pe piata financiara regulile care permit statelor membre sa salveze bancile cu probleme.

  • Luni, votul final pentru pragul de 5% la SIF-uri

    Votul final in plenul Camerei Deputatilor pentru proiectul legislativ de ridicare a pragului de detinere de actiuni, de la 1% la 5%, la cele cinci societatile de investitii financiare (SIF) este programat luni, 5 decembrie.

  • Planul B pentru disparitia euro: de la razboi civil la criza mondiala

    Marile grupuri bancare analizeaza deja toate scenariile posibile in cazul in care zona euro se va destrama, iar moneda unica va disparea. Ipotezele acestora variaza de la izbucnirea de razboaie civile pana la reintrarea economiei mondiale in recesiune.

  • 380.000 de contribuabili sunt inregistrati ca platitori de TVA desi se afla sub plafonul legal

    Proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede masuri de simplificare si imbunatatire a administrarii fiscale, precum si masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri.

  • Creditul in euro se va scumpi, doar leii au o sansa, spune un bancher de top de la BRD

    Rrebuie inteles foarte clar ca raritatea resurselor in euro pentru piata locala va impinge inspre scumpirea creditelor, presiunea putand fi mai mica doar pe dobanzile la lei in masura in care BNR isi consolideaza pozitia de creditor net al bancilor, afirma Claudiu Cercel, vicepresedinte executiv responsabil cu pietele financiare la BRD-SocGen, a doua mare banca locala.

  • Cat va costa noua Dacia Lodgy

    Reprezentantii producatorului de automobile Dacia, vor vinde noul model care va aparea pe piata, numit Lodgy, la un pret de pornire de cel mult 10.000 de euro, mult mai putin fata de pretul altor automobile similare cum ar fi Renault Scenic, Citroen C4 Picasso sau Peugeot 5008, informeaza inautonews.

  • Premierul Emil Boc a infiintat un comitet privind valorificarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera

    Premierul Emil Boc a infiintat un comitet interministerial privind valorificarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera (dioxid de carbon) care revin Romaniei, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial.

  • Finantele mai imprumuta 1 miliard de la banci

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) va organiza luni o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenta la sapte luni, in valoare de un miliard de de lei.

  • Embargoul impus Iranului va dubla pretul petrolului, la 250 de dolari barilul

    Daca Occidentul va impune un embargo asupra importurilor de petrol iranian, atunci pretul unui baril se va dubla, ajungand la 250 dolari. Acest avertisment a fost lansat de ministrul iranian de Externe, Ramin Mehmanparast.

  • Cum afecteaza procedura insolventei contractele de leasing

    Un comerciant are calitatea de utilizator intr-un contract de leasing. La un moment dat in derularea contractului utilizatorul nu mai reuseste sa mai plateasca ratele si, somat sau nu de catre finantator, preda bunul ce facea obiectul acestui contract.

  • Dizolvarea zonei euro ar prabusi fosta moneda unica la 0,85 dolari

    Destramarea completa a zonei euro ar conduce probabil la o contractie economica de 9% la nivelul celor 17 state in primul an, iar valoarea teoretica a "fostei" monede euro s-ar prabusi la 0,85 dolari, potrivit analistilor bancii olandeze ING, al carui scenariu de baza este supravietuirea monedei euro.

  • Motorina se scumpeste chiar in prima zi a anului 2012

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) intentioneaza sa majoreze acciza pe motorina incepand chiar cu 1 ianuarie 2012 pentru a ajunge la nivelul asumat de Romania in negocierile de aderare la Uniunea Europeana.

  • Bugetul de stat pe 2012 intra luni in dezbaterea comisiilor parlamentare

    Proiectul legii bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul 2012 intra luni in dezbaterea comisiilor de specialitate, urmand sa fie discutate in plenul Parlamentului incepand cu 12 decembrie.

  • Planurile Volksbank Romania prinvind creditarea si depozitele. IN PLUS, cum ramane cu intentia de vanzare

    Banca mama a Volksbank Romania, una din bancile cu capital austriac de la noi, isi va restrange finantarile acordate filialei, ceea ce insa nu va afecta evolutia bancii, a declarat pentru EVZ Lucian Cojocaru, vicepresedintele Volksbank Romania.

  • Ziua care va schimba destine. 9 decembrie, cea mai importanta data din istoria Europei

    Data de 9 decembrie ar putea ramane in istorie, in ceea ce priveste soarta Europei. Si asta deoarece liderii europeni se vor intalni vinerea viitoare intr-un summit organizat la Bruxelles. Investitorii sunt convinsi ca guvernantii continentului vor lua o decizie radicala in ceea ce priveste zona euro.

  • Rezervele valutare ale BNR au scazut, in noiembrie, cu 450 milioane euro

    Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei /BNR/ au scazut, in noiembrie, cu 450 milioane de euro, de la 32,19 miliarde euro, in luna octombrie, la 31,74 miliarde euro, potrivit datelor publicate, vineri, de BNR.

  • Cat va fi euro anul viitor

    Expunerea (totalul "pariurilor") pe declinul euro a ajuns la nivelul record de 14,4 miliarde USD, in crestere cu 11% fata de saptamana trecuta. 2012 va fi anul dolarului, aprecierea acestuia fata de moneda europeana ducand cursul mediu la 1,2 dolari / euro spre sfarsitul anului viitor, potrivit analistilor Morgan Stanley.

  • Deloitte anunta o noua sesiune de aplicari in cadrul programului EU Gateway

    Programul EU Gateway continua cu sesiunea de aplicari pentru companii energetice si cele specializate in tehnologii de mediu care vor sa se extinda pe piata sud-coreeana. Termenul limita de aplicare este 3 februarie 2012, iar misiunea economica este programata in perioada 11 iunie - 15 iunie 2012, marcand astfel cel de-al treilea ciclu de misiuni din cadrul programului european.

  • Pot fi impozitati micii producatori cu 16 la suta?

    Un proiect de modificare a Codului Fiscal propune ca toti micii producatori de legume, fructe, flori, cereale si material lemnos sa plateasca impozit de 16% din veniturile nete, insa ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, avertizeaza ca masura nu poate fi aplicata, pentru ca ar bloca productia interna din agricultura.

  • Mugur Isarescu: Inflatia va fi mai mica decat am anticipat

    Rata inflatiei va inregistra in luna decembrie un nivel mai scazut decat cel prognozat, a declarat guvernatorul Bancii Nationale Romane (BNR), Mugur Isarescu.

  • Belgia va ridica de la 1 ianuarie 2012 restrictiile impuse romanilor pe piata muncii

    Restrictiile impuse lucratorilor romani si bulgari pe piata fortei de munca belgiene ar urma sa fie ridicate de la 1 ianuarie anul viitor, dupa ce regiunea flamanda, cea care sustinea restrictiile, si-a revizuit pozitia, noteaza EurActiv, citat de Agerpres.

  • Gigantul E.ON iese de pe piata din Bulgaria. Ce se va intampla cu divizia din Romania?

    Grupul german E.ON a decis sa-si vanda divizia de electricitate pe care o detine in Bulgaria catre compania ceha Energo Pro, pentru 133 milioane de euro, motivul fiind, potrivit analistilor bulgari, reglementarea excesiva a pietei si atacurile politice, relateaza Novinite.

  • Volkbank creste dobanzile la economiile in Euro

    Volksbank Romania a majorat rata de dobanda la Planul de Economii in Euro cu 0,5 puncte procentuale. In prezent, banca ofera o dobanda de 4% pe an la conturile Planul de Economii contractate dupa 1 Decembrie. De asemenea, si pentru depozitele Platinum Extra in Euro cu scadenta la 12 luni, dobanda este tot de 4% pe an.

  • Tara cu o datorie de 1000% din PIB. Se afla in Europa si este una dintre marile economii ale continentului

    Tarile din zona euro trec prin cea mai neagra perioada din punct de vedere economic de la infiintarea blocul economic european, din cauza datoriilor suverane. Tari precum Grecia sau Italia au adunat datorii record, care fac acum imposibile imprumuturile si finantarea externa. Business Insider scrie, insa, ca exita o tara in Europa care are o datorie ce se apropie de 1000% din PIB si nu face parte din zona euro.

  • Cat trebuie sa platesti la medic din 2012

    Din februarie 2012 vei plati obligatoriu 5 lei pentru o consultatie la medicul de familie si 10 lei pentru o consultatie la medicul specialist. Sistemul coplatii va functiona pe parcursului anului 2012, pana la intrarea in vigoare a noii legi a Sanatatii.

  • Preturile de vanzare ale locuintelor cu pana la 4 % mai mici in noiembrie 2011

    MagazinulDeCase.ro a realizat o analiza bazata pe evolutia preturilor de vanzare ale imobilelor din Bucuresti in luna noiembrie a anului 2011, comparativ atat cu luna octombrie 2011 cat si cu aceeasi luna a anului trecut.

  • UE ne trimite bani in avans pentru proiectele europene

    Parlamentul European a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, marirea cofinantarii UE pentru proiectele de dezvoltare regionala finantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul Social European (FSE), care se implementeaza in mai multe state membre, inclusiv Romania.

  • Comisia Europeana angajeaza asistenti. Salariul de baza porneste de la peste 3.000 de euro

    Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) are deschisa, pana pe 17 ianuarie, o competitie pentru recrutarea a 152 de asistenti, care vor lucra la Comisia Europeana. Candidatii trebuie sa aiba studii superioare, sa cunoasca una din limbile engleza, franceza sau germana si sa aiba peste trei ani de experienta in domeniul cerut, informeaza Euroconcurs.ro.

  • Coalitia a decis sa sprijine o lege de comasare a alegerilor locale si parlamentare din 2012

    Coalitia de guvernare a decis in sedinta de luni sa sprijine un proiect de lege care are in vedere comasarea alegerilor de anul viitor in sensul desfasurarii simultane a alegerilor locale si parlamentare la finele lui 2012, a declarat, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.

  • Isteria privatizarii asigurarilor de sanatate

    HeaderDesi noua lege a sanatatii inca nu a fost finalizata si nici nu se stie cu exactitate ce presupune, unele firme au inceput deja sa recruteze oameni care sa faca rost de adeziuni la un fond privat de sanatate. Aceste firme promit oamenilor un profit destul de bun, mult mai mare decat cel obtinut in cazul privatizarii pensiilor private, insa ceea ce fac recrutorii respectivi nu este legal.

  • Merkel anunta ca Europe este pe cale sa realizeze o uniune bugetara

    Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, vineri, intr-un discurs rostit in fata deputatilor din Bundestag, ca Europa se afla pe punctul de a implementa o uniune bugetara, transmite France Presse.

  • Elena Udrea: MDRT a primit cu 11% mai putin fata de bugetul rectificat pe 2011

    Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat luni ca ministerul sau a primit cu 11% mai putini bani fata de bugetul rectificat pe 2011 si ca incearca sa atraga parteneri privati.

  • CSA verifica permanent constituirea rezervelor de dauna RCA

    Reducerea puterii de cumparare a populatiei, afectata de contextul economic nefavorabil, a fost una din cauzele care a determinat asiguratorii autorizati RCA sa adapteze tarifele de prima. Astfel ca, la nivelul intregii piete, prima de asigurare medie anualizata, inregistrata in primele noua luni ale acestui an, a fost de 472 lei, in scadere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand valoarea primei medii a fost de 621 lei.

  • Daca bancile isi restrang activitatea, Fondurile europene si piata de capital devin surse esentiale de finantare

    Criza datoriei suverane ar putea avea efecte de durata asupra regiunii Central si Est-Europene. Pentru a recastiga increderea investitorilor, bancile europene vizeaza scaderea riscurilor, fie prin obtinerea de capital suplimentar, fie prin diminuarea expunerii catre economia reala, ori printr-o combinatie a celor doua.

  • De ce nu recupereaza Guvernul miliardul de dolari de la Bancorex?

    Guvernul nu poate recupera peste un miliard de dolari din creantele Bancorex, suma care sa fie varsata la buget, iar autoritatile se justifica invocand argumente hilare, precum lipsa banilor pentru deplasari, plicuri postale si timbre si transmiterea unor informatii eronate catre proprii executori, informeaza Mediafax.

  • BCR Asigurari - profit brut de 11,0 milioane lei in primele noua luni ale anului 2011 si o crestere de aproximativ 1% a PBS

    Conform datelor neauditate, in primele noua luni ale anului 2011, BCR Asigurari a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 345 mil. lei intr-o usoara crestere (0.89%) fata de aceeasi perioada a anului 2010 (342 mil. lei), mentinandu-se astfel in topul companiilor de asigurare care practica asigurari generale.

  • ProCredit Bank a incheiat trimestrul 3 al anului 2011 cu un profit de 3,5 milioane EUR

    ProCredit Bank Romania a incheiat al treilea trimestru al anului 2011 cu un profit de 3,5 milioane Euro, conform standardelor locale de contabilitate. In perioada septembrie 2010 - septembrie 2011, banca a finantat sectorul afacerilor mici cu peste 31 milioane euroajungand in prezent la un numar de peste 80.000 clienti.

  • Bancile au scumpit din nou creditele ca sa-si pastreze marja

    Scumpirea creditelor in ultimele luni vine dupa ce in prima jumatate a anului bancherii au redus constant dobanzile, atat la credite, cat si la depozite. Confruntandu-se cu cresterea provizioanelor, bancherii au urcat dobanzile. Bancherii au scumpit in octombrie pentru a patra luna consecutiv creditele pentru populatie si companii deoarece incearca sa-si rotunjeasca veniturile din dobanzi in conditiile in care cheltuielile cu provizioanele de risc sunt in continuare ridicate.

  • Ultima sansa la credite imobiliare in euro cu avans mai mic de 25%

    Pana in luna februarie anul viitor, cand vor intra in vigoare noile norme de creditare impuse de BNR, mai puteti sa accesati credite imobiliare in euro, pentru care aveti nevoie de un avans mai mic de 25%, valoarea minima stabilita prin noile norme, la achizitia de locuinte prin credit. In cazul creditelor in lei, valoarea avansului urmeaza sa ajunga la minim 15%.

  • Cursul BNR: Euro scade usor si azi

    Cursul valutar de astazi inregistreaza o usoara crestere pentru leu, in raport cu euro. Astfel, un euro a fost cotat la 4,3530 ron, adica mai mic cu 0,0005 bani fata de cursul de vineri, 4.3535 ron/ euro. Diferenta, procentuala, este de -0,01%.

  • Euro ar putea cobori la 4 lei in trimestrul I din 2012

    Implementarea IFRS va elibera in piata circa un miliard de euro pana la sfarsitul lunii martie, fapt care va conduce la aprecierea leului pana la nivelul de 4 lei pentru un euro.

  • Mugur Isarescu: Rata dobanzii la lei va continua sa scada odata cu rata inflatiei

    Rata dobanzii la lei pe toate segmentele va continua sa scada odata cu rata inflatiei, a declarat, luni, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, la conferinta 'Inflatia - un fenomen, mai multi indicatori'.