Arhiva » Ianuarie 2011 » 20 Ianuarie 2011

Toate stirile publicate in data de 20 Ianuarie 2011 | 31 de inregistrari

  • Leul se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,2626 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2626 lei/euro, cu 0,17% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1656 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,2553 lei/euro.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de miercuri pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe verde sedinta de tranzactionare de miercuri, cu cresteri cuprinse intre 0,35% si 0,81%, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena.

  • Valerian Vreme a semnat un acord de finantare de 6,7 mil. lei pentru un sistem de plata in Dambovita

    Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), Valerian Vreme, a semnat un acord de finantare prin fonduri structurale de 6,7 milioane lei a proiectului "Sistem de plata electronic pentru automatizarea serviciilor de impozite Si taxe locale catre contribuabilii Judetului Dambovita".

  • Analistii Tradeville estimeaza ca actiunile FP vor ajunge la 0,8 lei/actiune la sfarsitul acestui an

    Analistii Tradeville estimeaza ca actiunile Fondului Proprietatea vor ajunge la sfarsitul anului la pretul de 0,8 lei/titlu, avand la baza comparatia multiplului P/B al unor fonduri internationale similare ca valoare a activelor si structurii portofoliului, dupa aplicarea unui discount de 20%.

  • Elena Udrea a discutat cu reprezentantii Bancii Mondiale despre absorbtia fondurilor UE

    Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a avut miercuri o intrevedere cu o delegatie a Bancii Mondiale, printre subiectele abordate numarandu-se si necesitatea identificarii unor solutii menite sa imbunatateasca gradul de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania.

  • Romania a avut in noiembrie al doilea declin anual din UE al activitatii din constructii, de 17,7%

    Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in noiembrie 2010 cu 17,7% fata de aceeasi luna din 2009, in conditile in care, in zona euro, scaderea a fost de 6,8%, iar la nivelul blocului comunitar de 1,7%, arata datele publicate miercuri de Eurostat.

  • Mamele vor primi 600 de lei pentru copilul nascut la mai putin de doi ani de la nasterea precedenta

    Guvernul a aprobat normele de aplicare a noii ordonante privind acordarea indemnizatiei maternale astfel incat mamele care beneficiaza de concediul maternal de doi ani, pe baza vechii ordonante, iar a doua nastere survine in interiorul acestei perioade, sa primeasca un stimulent de 600 de lei lunar.

  • Cine sunt lenesii Europei? In niciun caz grecii

    S-a spus despre greci ca au ajuns in situatia dificila in care se afla acum din cauza faptului ca stau toata ziua la taverne si nu muncesc. Cifrele spun cu totul altceva. Poate ca ati fi surprinsi daca vi s-ar spune ca grecii muncesc mai mult decat nemtii si decat francezii.

  • Brokerii dau mii de euro sa apara pe Google langa Fondul Proprietatea

    Mai multe societati de brokeraj au alocat bugete de cateva mii de euro pentru a aparea primele pe internet atunci cand investitorii cauta pe Google informatii despre Fondul Proprietatea. Miza este data de comisioanele din tranzactii pe care brokerii le-ar putea incasa daca utilizatorii decid sa cumpere sau sa vanda actiuni la fond prin intermediul lor.

  • Noi propuneri la Codul muncii: Probele in conflictele de munca raman in sarcina angajatorului

    Ministerul Muncii renunta la intentia de a obliga angajatul reclamant sa aduca probe in conflictele de munca si mentine aceasta dispozitie in sarcina angajatorului, la fel ca in prezent, potrivit ultimei variante a proiectului de modificare a Codului muncii.

  • Saramet: "Prima casa 2" nu va avea un succes deosebit in 2011

    Este putin probabil ca programul "Prima casa" sa fie un succes in 2011, o solutie pentru continuarea acestuia e totuSi, in prima faza, consumarea plafonului ramas neutilizat in 2010.

  • Romanii se imbraca de pe Internet in 2011

    Mai mult de 10% dintre internautii romani au ales sa cumpere haine de pe Internet la finalul lui 2010. Conform statisticilor furnizate de Okazii.ro, cel mai mare site de comert online din Romania, vanzarile online de imbracaminte se vor tripla pana la finele anului.

  • George Soros: Moneda euro ar putea ataca unitatea Europei

    Europenii ar trebui sa aloce fonduri pentru recapitalizarea bancilor lor, nu doar sa acorde credite tarilor din zona euro aflate in criza, considera miliardarul si investitorul american Georges Soros, in paginile cotidianului economic german Handelsblatt de miercuri, preluat de AFP.

  • Raiffeisen: Previziuni economice pentru 2011

    Inflatia a atins in decembrie nivelul maxim, iar din ianuarie va intra pe un trend descendent accentuat, potrivit unui raport al Raiffeisen privind perspectivele economice ale Romaniei in 2011. Rata anuala a inflatiei va cobori de la 8% in decembrie la 6,7% in ianuarie si va fluctua intre 6,6%-7% pana in iunie , urmand ca in iulie sa inregistreze o noua scadere substantiala, usor sub 5%.

  • Vrei sa-ti recuperezi banii din taxa auto? Vezi ce poti face

    "STOP TAXEI DE POLUARE!" este incercarea Casei de avocatura Coltuc de a strange oamenii nemultumiti de acest bir in speranta unei modificari legislative care sa se sincronizeze cu situatia economica actuala a romanilor.

  • Galati, Ialomita si Bistrita au cei mai multi restantieri la credite

    Rata creditelor restante este in continua crestere, judetele "campioane" fiind Galati, Ialomita si Bistrita-Nasaud. Analistii estimeaza insa o ameliorare a situatiei restantelor din a doua jumatate a acestui an. Creditele restante la nivel national au ajuns la finele lunii noiembrie 2010, conform datelor BNR, la peste 16,3 miliarde de lei

  • Ce sectoare economice vor creste in 2011

    Industria chimica, siderurgia, productia de masini si sectorul utilitatilor vor fi vedetele anului in economia romaneasca in 2011, potrivit unei analize a bancii italiene UniCredit. Specialistii considera ca perspectivele sunt cele mai proaste in domeniul constructiilor, al comertului en-gros si en-detail, dar si pentru producatorii de tutun.

  • Ce poti face in cazul in care ai fost trecut de la dobanda fixa la dobanda variabila

    Se reaprinde razboiul dintre clienti si banci! Din ce in ce mai multi romani sustin ca le-au fost modificate dobanzile fara ca insititutia de la care au luat un imprumut sa ii si informeze. Deja, ploua cu sute de plangeri la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.

  • Ai economisit pe timp de criza? Vezi ce dobanzi la depozite iti ofera bancile

    Oricat de greu le-ar fi pe timp de criza, romanii mai reusesc sa puna si cativa bani deoparte, pe care sa-i foloseasca la zile negre. Dovada sta intr-un studiu Daedalus Millward Brown, facut public la sfarsitul anului trecut, din care reiese ca mai mult de jumatate (53%) dintre romani au reusit sa economiseasca in 2010, iar dintre acestia, 43% economisesc lunar aproximativ 200 de lei.

  • Ministrul Mediului spera sa obtina 1,8 miliarde de euro din vanzarea certificatelor de emisii de CO2

    Ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, a declarat, joi, la Targu Mures, ca negocierile pentru vanzarea certificatelor de emisii de CO2 se desfasoara cu dificultate, dar ca sunt firme din Japonia si din Spania care ar fi interesate de achizitionarea acestora.

  • Indicii BVB inregistrau pierderi moderate dupa primele tranzactii de joi

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) inregistrau pierderi cuprinse intre 0,54% si 1,30% dupa prima ora de tranzactionare de joi, iar indicele ROTX a stagnat la nivelul de miercuri seara. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1,87 milioane lei (439.190 euro) in jurul orei 11.00. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 473.909 lei, cotatia lor coborand cu 2,07%, la 1,42 lei/actiune.

  • Compania chineza State Grid International ar putea colabora cu Transelectrica

    O delegatie a companiei State Grid International, filiala a operatorului national de electricitate al Chinei, s-a intalnit la Bucuresti cu reprezentanti ai transportatorului national de electricitate Transelectrica, iar cele doua companii ar putea colabora in proiecte comune.

  • Leul se depreciaza joi pana la un curs de referinta de 4,2671 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,2671 lei/euro, cu 0,11% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1623 lei/dolar. Cursul BNR de miercuri a fost de 4,2626 lei/euro.

  • Raiffeisen: Rata inflatiei va intra pe un trend descendent accentuat

    Rata anuala a inflatiei va cobori de la nivelul maxim de 8% inregistrat in luna decembrie la 6,7% in ianuarie si va fluctua intre 6,6%-7% pana in iunie, urmand ca in iulie sa inregistreze o noua scadere substantiala, usor sub 5%, se arata intr-un raport al Raiffeisen privind perspectivele economice ale Romaniei in 2011. Analistii bancii precizeaza ca reducerea ratei inflatiei reprezinta o certitudine, incertitudinile fiind legate doar de viteza procesului dezinflationist. Totusi, inflatia ar urma sa se plaseze la finele anului la 4%-4,5%, peste asteptarile bancii centrale, de 3,4%.

  • BCR reduce cu 23% pretul pachetului de semnatura electronica

    BCR, cea mai mare banca locala dupa active, a redus cu 23% pretul pachetului de semnatura electronica pentru toti clientii persoane juridice, pana la 41,6 euro pe an.

  • Valerian Vreme:Site-ul ghiseul.ro, pentru plata online a taxelor,va fi operational in doua saptamani

    Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat joi ca sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor (SNEPTI), care poate fi accesat la adresa de Internet www.ghiseul.ro, va fi functional in doua saptamani.

  • Pierderile Volksbank din Romania au trimis in corzi divizia din est

    Volksbank International, divizia osterreichische Volksbanken care controleaza operatiunile din Europa Centrala si de Est, a avut pierderi operationale in anul 2010 pentu prima data, din cauza "turbulentelor" de la divizia romaneasca, potrivit ziarului austriac Der Standard.

  • Bancile au ajuns sa reprezinte jumatate din averea SIF-urilor

    Actiunile SIF au avut, in ultimii ani, o miscare a cotatiilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) peste media pietei, atat prin prisma obiec-tului de activitate - din do-meniul financiar, cat si prin rezultatele bune obtinute. Explicatia rezida si in astep-tarile investitorilor privind valoarea acti-velor administrate, SIF-urile avand o expunere mai mare de 50% din active pe actiuni ale bancilor.

  • Ce modificari aduce forma finala a OUG nr.50 pentru clientii bancilor

    Unele banci urmeaza sa decida daca vor folosi prevederea din Legea nr. 288/2010 de aprobare a OUG nr. 50 care le permite sa anuleze actele aditionale prin care s-au modificat contractele vechi de credit in toamna anului trecut, ca urmare a acordului tacit al clientilor.

  • Seful pe regiune al UniCredit: Romania are probleme, dar vom continua investitiile

    Romania ramane pe lista celor mai importante patru state din regiune in care UniCredit va investi, desi este printre ultimele tari in care economia nu si-a revenit, iar situatia este inca dificila, a declarat la Viena, Gianni Papa, seful diviziei UniCredit Europa Centrala si de Est, conform Mediafax.

  • Ce beneficii poate aduce pensia privata unei firme?

    Acordarea unei pensii private in locul unei prime sau majorari salariale reduce costurile firmelor cu peste 1%, iar profitul poate creste cu circa 4-5%. Andanut: Extinderea deductibilitatii fiscale va majora interesul companiilor pentru a oferi salariatilor contributii la un fond de pensii facultativ