Arhiva » Ianuarie 2011 » 24 Ianuarie 2011

Toate stirile publicate in data de 24 Ianuarie 2011 | 32 de inregistrari

  • BVB si SIBEX vor sa reia procesul de fuziune a celor doua burse

    Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si cei ai Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (SIBEX) au discutat sambata, in cadrul unei intalniri, despre reluarea procesului de fuziune, preferand o piata consolidata in locul uneia fragmentate.

  • 190 de infractiuni economice, depistate de politisti in saptamana 15-21 ianuarie

    Politistii au depistat, in intervalul 15-21 ianuarie,190 de infractiuni economice, pentru care cinci persoane au fost retinute sau arestate, iar alte 27 sunt cercetate, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

  • Oprescu: Hipermarketurile vor intra intr-o politica de periferie a Capitalei

    Primarul general al municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat pentru Realitatea TV ca "hipermarketurile vor incepe sa intre intr-o politica de periferie a Capitalei", subliniind ca municipalitatea se ocupa deja de aceasta problema.

  • Piata romaneasca de leasing nu va depasi 1 miliard de euro in 2011, estimeaza MKB Romexterra

    Piata romaneasca de leasing ar putea inregistra in acest an o conservare a volumelor din 2010, intr-un scenariu optimist, in conditiile unei evolutii favorabile in al doilea semestru al acestui an, a declarat pentru NewsIn directorul general al MKB Romexterra Leasing, Cornel Coca Constantinescu.

  • MKB Romexterra Leasing a revandut anul trecut circa 400 de autovehicule, in valoare de 9 mil. euro

    MKB Romexterra Leasing a revandut anul trecut aproximativ 400 de autovehicule recuperate, in valoare de 9 milioane euro, unele fiind comercializate in strainatate, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al companiei, Cornel Coca Constantinescu.

  • Delegatia FMI revine luni in Romania pentru discutii privind un posibil nou acord

    Delegatia Fondului Monetar International (FMI) soseste luni in Romania pentru cea de-a saptea evaluare a acordului stand-by cu Romania si demararea discutiilor pentru incheierea unui posibil nou acord. Misiunea de evaluare va avea loc in perioada 25 ianuarie - 8 februarie si va fi condusa de Jeffrey Franks.

  • Piata romaneasca de asigurari de viata va avea o crestere usoara in 2011, estimeaza asiguratorii

    Piata romaneasca de asigurari de viata ar putea inregistra in acest an o crestere usoara fata de 2010, fiind marcata de evolutia economiei romanesti si de inexistenta unor facilitati fiscale care sa stimuleze dezvoltarea acesteia, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai pietei de asigurari.

  • Polonezii prefera sa-si tina banii la ciorap

    Mai putin de jumatate dintre polonezi (43%) reusesc sa faca economii, dar fiecare al cincilea polonez isi pastreaza banii acasa - in ciorapi sau sub saltele - in loc sa-i depuna la o banca, arata un sondaj Money Track realizat de Centrul Adam Smith, informeaza Radio Polonia.

  • Evolutii de urmarit luni pe bursa

    Actiunile BVB si Sibex, dupa ce conducerile celor doi operatori au decis la finele saptamanii trecute sa reia procesul de fuziune. Titlurile BVB au pierdut vineri 1,8% si au ajuns la 43,5 lei/unitate, in timp ce actiunile Sibex au coborat cu 4,8% si au inchis ziua la nivelul de 1,38 lei/unitate.

  • MILIARDE DE DOLARI ies ILEGAL in fiecare an din Romania. Cum ne-au calculat americanii "fluxurile financiare ilicite"

    Cati bani ies ILEGAL in fiecare an din Romania. Un studiu american dezvaluie ca 3,6 MILIARDE DE DOLARI pleaca anual din tara noastra catre paradisuri fiscale. Cu o medie anuala de 3,6 miliarde de dolari care au trecut granita fara stirea Fiscului in perioada 2000-2009 , Romania se claseaza pe locul 28 la nivel mondial, confom unui studiu al Global Financial Integrity

  • Contributiile de sanatate pot fi platite si la CEC

    Contributiile de sanatate pot fi platite la orice oficiu sau filiala CEC Bank, in urma unui parteneriat semnat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si banca detinuta de stat, se arata intr-un comunicat emis duminica de institutie.

  • Fostele mine de sare, asul din maneca turismului romanesc

    Salinele autohtone ar putea sa ne aduca sute de mii de turisti de peste hotare. Cu o singura conditie: sa investim in infrastructura fostelor exploatari de sare si in promovarea lor. Cativa tineri joaca biliard, la doi pasi mai incolo un cuplu se chinuie sa darame popicele de la capatul pistei de bowling, iar ceva mai departe se aud strigate de bucurie: cineva tocmai a marcat un gol pe terenul de fotbal.

  • Romania raporteaza exporturi record pe piata germana, peste 6 mld. euro in 2010

    Romania a inregistrat in 2010 un record al exporturilor pe piata germana, cu un total de peste sase miliarde de euro, a declarat ambasadorul Romaniei in Germania, Lazar Comanescu.

  • Unde sa emigrezi ca sa traiesti bine? Topul tarilor cu cei mai fericiti locuitori!

    Pentru majoritatea oamenilor, sa fie fericiti inseamna sa aiba suficienti bani pentru a face ceea ce vor cu ei: sa aiba o casa frumoasa, mancare, haine scumpe, masina, vacante impresionante. Dar fericirea nu inseamna doar bani. Mai inseamna sa nu fii bolnav, sa-ti poti purta singur de grija, sa-i ai pe cei dragi alaturi sau sa ai oportunitati.

  • Directorii cu lefuri cat o avere

    Salariile mari si bonusurile primite de sefii de companii in ultimii doi ani au reprezentat un subiect tabu. Desi in fata angajatilor vorbeau despre reduceri de costuri, in spatele usilor inchise executivii celor mai mari companii din America incasau cecuri de zeci de milioane de dolari.

  • Top 10 destinatii cu cele mai bune plaje in 2011

    Smarter Travel.com, unul dintre cele mai mari site-uri cu oferte turistice, a realizat un top zece al celor mai bune plaje pentru acest an, pe baza recenziilor primite de la turisti. Care iti place cel mai mult?

  • Averi impresionante! Topul celor mai bogati oameni ai tuturor timpurilor!

    Carlos Slim este, la ora actuala, cel mai bogat om in viata, dar intr-un top 20 al celor mai bogati oameni din istorie era sa ramana pe dinafara. Clasamentul, realizat de Business Insider, cuprinde 20 dintre cele mai bogate personalitati ale tuturor timpurilor, de la antreprenori, la razboinici sau baroni. Lista nu include si monarhi, ale caror averi sunt considerate ca fiind bunuri publice.

  • Cum sa te feresti de probleme cand cumperi cu cardul de pe Internet. Cat de sigure sunt magazinele virtuale

    Expertii le recomanda clientilor sa cumpere de la magazine cunoscute, care ofera atat informatii cat mai cuprinzatoare despre produse, cat si un mod de plata securizat. In ciuda pericolelor informatice, cum ar fi mesajele nesolicitate pe mail (spam) care pot duce la furtul de informatii confidentiale, cumparaturile pe Internet sunt printre cele mai sigure

  • Indicii Bursei de la Bucuresti au deschis sedinta de luni incert

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de luni, iar dupa prima jumatate de ora de tranzacitionare doar indicii BET si ROTX mai inregistrau scaderi.

  • Popovici (APIA): Piata romaneasca de autoturisme noi va creste la 115.000 de unitati in acest an

    Piata romaneasca de autoturisme noi va creste la 115.000 in acest an, de la un nivel de 106.328 in 2010, in timp ce vanzarile de masini second-hand vor inregistra un declin, a estimat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Ernest Popovici.

  • Romania a fost in noiembrie pe locul sapte in UE dupa avansul anual al comenzilor noi in industrie

    Romania a inregistrat in noiembrie 2010 cel de-al saptelea avans al comenzilor industriale noi fata de aceeasi luna a anului trecut, de 27,7%, in timp ce, fata de luna precedenta, s-a consemnat o crestere de 3%, a anuntat luni Eurostat. La nivelul blocului comunitar, comenzile industriale noi au crescut cu 18,9%, iar in zona euro, cresterea a fost de 19,9%.

  • Impuls Leasing a contractat un credit de 7 milioane euro de la BERD pentru finantarea zonelor rurale

    Impuls Leasing IFN a contractat un imprumut de 7 milioane euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru a sustine dezvoltarea serviciilor de finantare prin leasing si in zonele rurale, a anuntat luni institutia de credit.

  • APIA: Cresterea pretului carburantilor va orienta clientii catre masini cu un consum redus

    Majorarea pretului carburantilor va avea ca efect orientarea clientilor catre masini cu tehnologii moderne, cu un consum redus si, de asemenea, va taia apetitul romanilor de a circula mult cu masina, a spus vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Brent Valmar.

  • Leul stagneaza la cursul de referinta: 4,2684 lei/euro

    Banca Nationala a anuntat pentru luni un curs de referinta de 4,2684 lei/euro, in crestere cu 0,33 de bani fata de nivelul anuntat vineri. Pe piata interbancara moneda europeana a inceput sa coboare fata de moneda nationala, in jurul orei 13:20 tranzactiile desfasurandu-se la o paritate de 4,2646-4,2737 lei/euro.

  • Cat te costa cauciucurile de iarna? Unde gasesti cele mai bune oferte!

    Odata cu anuntul autoritatilor, potrivit caruia intentioneaza sa introduca obligativitatea folosirii cauciucurilor de iarna, firmele de profil au inceput o campanie de promotii dintre cele mai atragatoare. Si desi Guvernul a amanat aplicarea acestei decizii pentru urmatorul sezon rece, la o simpla cautare pe internet gasesti o multitudine de oferte.

  • Isarescu ii cheama maine pe bancheri la masa

    Guvernatorul Bancii Nationale Mugur Isarescu a invitat maine mai multi presedinti de banci la un dejun organizat la Clubul BNR. Este prima intalnire care are loc in acest an intre seful bancii centrale si reprezentantii bancilor comerciale. In ultimii ani, discutiile dintre Isarescu si bancheri au capatat o cadenta trimestriala

  • Traian Basescu, huiduit la manifestatiile organizate la Iasi de Ziua Unirii

    Presedintele Traian Basescu a ajuns luni dimineata in Piata Unirii din Iasi, unde au loc manifestarile de Ziua Unirii, in prezenta a aproximativ o mie de persoane, seful statului fiind puternic huiduit din multime. Presedintele a primit onorul Garzii Militare, in timp ce din multimea adunata in Piata Unirii se auzeau huiduieli si fluieraturi.

  • Bancpost a plafonat transferurile prin internet banking

    Bancpost, un jucator din top zece, cu actionariat elen, a plafonat tranzactiile efectuate de clientii persoane fizice prin intermediul serviciului de internet banking. Ordinele de plata in lei au fost limitate la 15.000 de lei, in timp ce tranzactiile in valuta au fost plafonate la 15.000 de euro.

  • Clientii CEC cu credite la 21 iunie 2010 pot reveni la modul de calcul al dobanzii dinainte de OUG50

    Clientii persoane fizice ai CEC Bank, care aveau credite in derulare la data de 21 iunie 2010, au posibilitatea ca pana la 2 martie 2011 sa opteze pentru revenirea la formula de calcul a dobanzii de dinainte de aplicarea OUG 50, a anuntat institutia de credit.

  • Numai cei cu venituri mari pot iesi din capcana creditelor in franci

    Creditele in franci elvetieni s-au dovedit o adevarata capcana pentru cei care doreau in anii de boom sa imprumute sume cat mai mari, insa situatia nu este fara iesire, cel putin pentru aceia care au venituri lunare mari, spune Anca Bidian, CEO al Kiwi Finance, cel mai mare broker local de credite.

  • Unde gasesti cele mai ieftine polite auto obligatorii

    Sase companii de asigurare au schimbat tarifele RCA in ultimele doua luni. Daca unii le-au marit, altii au fost atrasi de mirajul cotei de piata si le-au micsorat semnificativ. Tarifele de baza la politele RCA vandute in aceasta luna sunt cu 33%, in medie, mai mari decat cele percepute in urma cu 12 luni in cazul masinilor cu capacitate cilindrica intre 1.201 si 1.400 cmc, potrivit informatiilor afisate de zece dintre cei 13 asiguratori autorizati care vand polite RCA.

  • Ce mai poate face BNR pentru reluarea creditarii?

    Am incercat sa aflam de la analistii financiari cat mai trebuie sa ne scada dobanzile la economisiri ca sa ne putem imprumuta mai ieftin. In 2010 Banca Nationala a Romaniei a micsorat dobanda-cheie de la 8 la 6,25%, iar Guvernul a tot spe-rat ca in acest fel se va dezmorti creditarea.