Arhiva » Iulie 2011 » 18 Iulie 2011

Toate stirile publicate in data de 18 Iulie 2011 | 52 de inregistrari

  • Anca Boagiu: Constructorii care termina lucrarile inainte de termen vor primi bonificatii

    Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, vineri, in judetul Arad, ca firmele de constructii care au primit notificari pentru ca nu respecta contractele au inceput sa se incadreze in termene, iar ministerul ii va bonifica pe cei care termina lucrarile inainte de termenul stabilit.

  • Elena Udrea a inaugurat un bloc ANL in sectorul 4, investitie de 7,5 milioane lei

    Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a inaugurat vineri blocul Z1.2 din Soseaua Oltenitei, sectorul 4 al Capitalei, imobil cu locuinte pentru tineri destinate inchirierii, construit prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

  • PAID a incheiat 640.000 de polite de asigurare a caselor in primul an de la startul programului

    Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a incheiat pana in prezent circa 640.000 de polite de asigurare a locuintelor, in conditiile in care in Romania sunt circa 8,4 milioane de proprietati cu destinatia de locuinte, a declarat vineri presedintele CSA, Angela Toncescu.

  • FMI sustine ca datoria uriasa a Greciei este 'pe muchie de cutit'

    Desi planul de salvare de 110 miliarde de euro stabilit anul trecut pentru Grecia este implementat, investitorii se tem in continuare de o intrare in incapacitate de plata a Atenei. Data fiind aceasta situatie, Grecia trebuie sa continue programul de reforme, a precizat Thomsen.

  • Astra Vagoane Calatori a prezentat primul tramvai romanesc, produs in parteneriat cu Siemens

    Societatea Astra Vagoane Calatori din Arad a prezentat, vineri, primul tramvai romanesc, Imperio, produs in parteneriat cu firma germana Siemens, pretul acestuia fiind de aproximativ 1,7 milioane de euro, cu 30 la suta mai ieftin decat tramvaiele fabricate pe piata mondiala.

  • Scenariu dur: Deficit de capital de 80 de miliarde de euro pentru bancile europene

    Bancile din Europa ar avea nevoie de un capital de 80 de miliarde de euro in cazul unui scenariu mai dur de analiza, adica o suma de 30 de ori mai mare decat cea ceruta in cadrului unui test oficial, avertizeaza un analist cunoscut.

  • Producatorul de lactate Olympus ia un credit de 5 milioane euro de la Emporiki Bank Romania SA

    Societatea Olympus Dairy Industry SA a aprobat in cadrul adunarii generale extraordinare a actionarilor din 20 iunie contractarea unui credit de cinci milioane euro de la Emporiki Bank Romania SA, pe o durata de maxim doi ani, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

  • Investitiile active, mai profitabile decat depozitele bancare

    In timp ce depozitele bancare isi micsoreaza tot mai mult randamentele, bursa ramane pe plus la jumatatea anului, dupa ce scaderile din trimestrul al doilea nu au reusit sa "acopere" integral cresterile din primele trei luni. Iar prognozele pentru restul anului sunt pozitive, cu asteptari de aprecieri semnificative.

  • CSA: Proprietarii de locuinte fara asigurare obligatorie vor putea fi amendati incepand cu 5 august

    Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, a declarat vineri ca proprietarii care nu au incheiat o asigurare obligatorie a locuintei vor putea fi amendati incepand cu 5 august 2011.

  • Oficialii Romarm spun ca focoasele fusesera vandute in Bulgaria si nu mai apartineau societatii

    Oficialii companiei de stat Romarm au declarat duminica pentru NewsIn ca focoasele fusesera vandute de filiala de la Tohan unei firme din Bulgaria si ca astfel nu mai apartineau societatii romane. "In momentul in care dispozitivele militare parasesc incinta Romarm, ele nu mai se afla in responsabilitatea noastra", au spus acestia.

  • Negritoiu, ING Bank: Ideea unei adoptari a euro relativ apropiate risca sa devina un miraj periculos

    Ideea unei adoptari a euro relativ apropiate risca sa devina un miraj periculos si in loc sa fie stimulata creditarea in lei, in realitate creste tot creditul in euro, a declarat Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania, el adaugand ca dominanta creditului in moneda europeana descurajeaza si mai mult leul.

  • Autoritatile din SUA au inchis inca 4 banci

    Ritmul de inchidere per ansamblu a incetinit insa in acest an, atata timp cat bancile au depus eforturi pentru a administra gramezile de credite neperformante. Desi inceata, imbunatatirea economic din SUA a ajutat la calmarea cazurilor de faliment bancar din acest an. Anul trecut pe vremea asta, autoritatile inchideau 96 de banci.

  • Cea mai ieftina casa din lume, de la Tata - vezi cat costa

    Grupul industrial indian Tata, care a lansat acum doi ani cea mai ieftina masina din lume, Nano, va propune in curand o locuinta modulara de... 720 dolari.

  • Intreprinderile mici si mijlocii dau semne de revenire

    A crescut numarul intreprinzatorilor care afirma ca activitatea lor a crescut si cantitativ, si calitativ. Nicolescu (CNIPMMR): Executivul a asigurat un minim de stabilitate economica si bugetara. George Constantin Paunescu: Prin intermediul dialogului social se pot coagula interesele intreprinzatorilor.

  • Toncescu (CSA): Circa 40% din locuintele din Romania sunt asigurate

    Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, a declarat vineri ca in prezent sunt asigurate circa 40% din numarul total de locuinte din Romania, fie printr-o polita obligatorie emisa de PAID, fie printr-o asigurare facultativa.

  • ANOFM: Peste 9.700 de locuri de munca vacante, in perioada 15-22 iulie

    Peste 9.700 de locuri de munca sunt disponibile, la nivel national, in perioada 15-22 iulie, cele mai multe fiind in Bucuresti si in judetele Cluj, Iasi, Timis, Hunedoara, Constanta, Arad si Harghita, informeaza, vineri, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • Bancile austriece au trecut testele de stres, cu exceptia Volksbanken

    Opt banci europene, printre care si banca austriaca Volksbanken, nu sunt suficient de puternice pentru a face fata unei recesiuni prelungite si trebuie sa-si majoreze capitalul, a anuntat vineri Autoritatea Bancara Europeana (EBA), transmit AP si Reuters.

  • Cum au cazut romanii in capcana depozitelor bancare

    In prima jumatate a anului, din conturile de economii ale romanilor au disparut circa 180 de milioane de euro. 
Nu este vorba despre vreo infractiune. La finele anului trecut, potrivit statisticilor BNR, persoanele fizice romane aveau 50 de miliarde de lei in depozite bancare. Iar soldul a continuat sa creasca in prima parte a acestui an, pana la aproape 52 de miliarde de lei.

  • Unde e mai ieftin la mare la 5 stele - la noi sau la bulgari

    MONEY.ro a comparat tarifele practicate de hotelierii de 5 stele de pe litoralul autohton si bulgaresc, relativ la a doua jumatate a lunii august, pentru cea mai ieftina respectiv cea mai scumpa camera dubla din unitatea de 5 stele analizata.

  • Guvernul va efectua in august prima rectificare bugetara

    Guvernul va efectua prima rectificare bugetara din acest an in prima jumatate a lunii august, dupa negocierile cu FMI din cadrul acordului stand-by de tip preventiv, potrivit unor surse oficiale.

  • Pretul aurului creste de 10 sedinte, cea mai indelungata ascensiune din ultimii 40 de ani

    Pretul aurului creste de zece sedinte consecutive, cea mai indelungata perioada de ascensiune din ultimii 40 de ani, dupa ce unii investitori au inceput sa se adaposteasca de amenintarea tot mai mare a intrarii Statelor Unite in default (incapacitate de plata).

  • Cum explica Isarescu de ce nu scad dobanzile la creditele in lei

    De ani buni, Mugur Isarescu, seful Bancii Nationale a Romaniei (BNR), incearca sa indrepte populatia spre creditele in lei. Inflatia este insa la cote ridicate, adica de circa doua ori peste nivelul prevazut de banca centrala. Pentru a strange bani de la romani, bancile mentin ridicate dobanzile de la depozite, ce-i drept, de abia acoperind cresterea preturilor.

  • Sfarsitul downloadului gratuit? uTorrent lanseaza o versiune platita

    Poate fi acesta inceputul sfarsitul downloadului gratuit de pe torrente. Posibil. Lupta cu autoritatile presate de cei care lupta pentru drepturile de autor este din ce in ce mai mara si presiunile pe detinatorii de torrente si uploaderi este tot mai mare. Cel mai probabil, torrentul va ramane si pe viitor calea de obtinere a unui fisier audio sau video dorit, insa cu timpul va deveni exlusiv pe bani.

  • Opt banci, din Spania, Grecia si Austria, au picat testul de stres al UE

    Cinci banci din Spania, doua din Grecia si una din Austria sunt singurele - din 90 de banci europene - care au picat testele de stres destinate sa verifice daca pot face fata unei alte crize financiare, relateaza BBC News. In Austria, este vorba de Oestereichische Volksbank, iar in Grecia de doua banci controlate de stat - ATEbank si EFG Eurobank.

  • Ce au de vanzare britanicii de la RBS si de ce nu se inghesuie cumparatorii

    Cat mai valoreaza astazi un portofoliu de active bancare din Romania? Ce multipli mai pot intra in discutie? Sau poate fi vorba si despre discounturi? Greu de raspuns dupa mai multi ani in care tranzactiile-reper de pret au lipsit de pe piata, iar criza a transformat orice studiu de evaluare intr-un demers relativ.

  • Volksbank Romania se pregateste de vanzare

    Volksbanken AG (VBPS), banca mama a Volksbank Romania, are in vedere vanzarea subsidiarei locale dupa ce banca ruseasca Sberbank a cumparat cea mai mare parte din subsidiarele europene ale Volksbank, a spus Gerald Wenzel, CEO Volksbanken AG, citat de Bloomberg.

  • Leul s-a apreciat, influentat de rezultatele Citigroup

    Moneda nationala s-a apreciat in a doua parte a sesiunii interbancare, iar cursul fluctua in jur de 4,2650 lei/euro la finalul zilei, pe o piata cu volume mici, evolutia fiind sustinuta de rezultatele peste asteptari ale Citigroup, potrivit dealerilor, scrie Mediafax.

  • Topul celor mai vulnerabile monede in fata crizei din zona euro. Cum se comporta leul

    Forintul ungar, zlotul polonez, randul sud-african si realul brazilian sunt cele mai vulnerabile monede nationale, in cazul unei noi crize, declansate de problemele fiscale din zona euro. Criza datoriilor din Europa ar avea aceleasi efecte pe care le-a generat falimentul bancii americane Lehman Brothers, in 2008, scrie Bloomberg, care citeaza un studiu al Citigroup.

  • Aproape trei sferturi dintre companii restrictioneaza accesul angajatilor la retelele sociale-studiu

    Accesul angajatilor la retelele sociale este restrictionat in 72% dintre companii, fiind complet blocat in 53% dintre firme, in timp ce in alte 19% este restrictionat prin diferite masuri, releva studiul "Global IT Security Risks", realizat de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International.

  • INS: 43,7% dintre romani aveau locuintele conectate la sistemele de canalizare in 2010

    In anul 2010, un numar de 9.354.902 locuitori aveau locuintele conectate la sistemele de canalizare, acestia reprezentand 43,7% din populatia Romaniei, cu 103.075 persoane mai mult decat in anul 2009, arata datele transmise luni de Institutul National de Statistica (INS).

  • BRD este prima banca semnatara a conventiei pentru prefinantarea subventiilor APIA pe suprafata, aferente acestui an

    BRD-Groupe Societe Generale este prima banca din Romania care a semnat conventia tripartita cu APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural), in vederea acordarii de credite beneficiarilor subventiilor pe suprafata (SAPS) aferente anului 2011.

  • Cine si cat ajutor a primit ca sa produca energie verde

    Toate certificatele verzi disponibile pentru anul trecut au fost vandute pe piata la pretul maxim de 55 de euro. Campioana anilor precedenti, Hidroelectrica, a pierdut prima pozitie in topul companiilor care au facut bani din certificate verzi in favoarea unui producator de energie eoliana

  • Vodafone Romania dubleaza numarul de minute sau traficul de Internet pentru abonati

    Vodafone Romania anunta o noua oferta promotionala pentru abonatii sai. Clientii Vodafone care incheie un nou contract sau isi reinnoiesc abonamentul existent pot beneficia, la alegere, fie de dublarea minutelor incluse in abonament (minute in retea sau minute nationale), fie de dublarea traficului inclus in optiunile de internet pe mobil (2x50MB sau 2x250MB).

  • Garanti Bank a extins parteneriatele pentru colectarea platilor de facturi

    Garanti Bank a dezvoltat noi parteneriate pentru colectarea platilor de facturi cu furnizorii de energie electrica Enel si Electrica Furnizare Transilvania Nord. Clientii celor doua companii isi pot achita astfel facturile de energie electrica prin intermediul mai multor canale: reteaua de agentii si bancomate Garanti Bank, serviciul de internet banking Garanti Online si serviciul debit direct disponibil pentru furnizorul Electrica Furnizare Transilvania Nord.

  • Topul celor mai populare masini din lume

    Soferii care isi cumpara acum un autoturism sunt mult mai atenti atunci cand vine vorba de consum, dimensiuni si mai ales pret. Exista insa si modele de masini care au reusit sa supravietuiasca trecerii anilor si au devenit celebre la nivel mondial.

  • Investitiile straine directe au scazut cu 23,3% in primele cinci luni, la doar 799 mil. euro

    Creditele intragrup au totalizat 682 mil. euro, in timp ce participatiile la capital - 117 mil. euro Datoria externa a Romaniei a avansat cu 3,8 mld. euro de la inceputul anului, la 94,7 mld. euro Investitiile straine directe (ISD) in Romania au scazut cu 23,3% in primele cinci luni ale anului comparativ cu perioada similara din 2010, pana la un nivel de 799 mil. euro, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

  • Hackerul care a spart mailurile vedetelor Pro TV: Pro TV il ia pe Badea

    Tanarul sustine ca a intrat in posesia unei informatii interne din Pro TV, urmand ca postul de televiziune din Pache Protopopescu sa-l coopteze pe Mircea Badea in echipa sa. "Am o stire interna: Pro TV il ia pe Badea", a scris hackerul. Nu se stie insa daca aceasta ipoteza este una reala, deoarece "Fum Micul" nu a oferit mai multe detalii.

  • Aurul a atins un nou nivel maxim istoric, luni

    Pretul aurului a atins un nivel record, luni, reflectand temerile investitorilor privind criza datoriilor din zona euro si posibila intrare in incapacitate de plata a Statelor Unite. Pretul spot a crescut la nivelul maxim istoric de 1.598,41 de dolari/uncie, in timp ce, in SUA, pretul aurului a ajuns la nivelul record de 1.599,20 de dolari/uncie, relateaza Reuters.

  • Computerul, un strain pentru IMM-uri

    Doar una din patru intreprinderi mici si mijlocii din Romania este echipata cu calculatoare, iar 15% din IMM-uri nu detin nicio facilitate IT. Micii antreprenori se concentreaza pe produsele si serviciile pe care le ofera deja si nu acorda atentie investitiilor in inovatie, care fac practic diferenta intre firme.

  • Cu cat se va scumpi mancarea in urmatorii 10 ani

    Cresterea preturilor la produsele agro-alimentare va fi usor peste 20% in urmatorii zece ani, declarat asazi Lucian Anghel, economistul-sef al BCR, cu ocazia prezentarii raportului pentru agricultura al bancii. Potrivit acestuia, doar in ultimele cinci luni, produsele agricole au avut la noi o crestere de 5% "dupa care a aparut acea corectie (scadere - n.r.) care ne-a bucurat pe toti", a mai spus Lucian Anghel.

  • BCR a lansat Raportul anual pe Agricultura 'Potentialul urias al Romaniei asteapta inca sa fie deblocat'

    Agricultura a oferit o sustinere destul de firava in ceea ce priveste cresterea economica in ultimii 10 ani comparativ cu ponderea sa in PIB, in principal ca urmare a dependentei mari de conditiile meteo si a investitiilor reduse, se arata in raportul "Potentialul urias al Romaniei asteapta inca sa fie deblocat" realizat de BCR Cercetare.

  • PAID: Numai 8,63% din locuinte au asigurare obligatorie dupa un an de la startul programului

    Gradul de acoperire a asigurarii obligatorii a locuintelor este de numai 8,63% in primul an de la startul programului, rezultat sub asteptarile initiale, in conditiile in care au fost incheiate aproape 724. 000 de polite, a declarat luni presedintele PAID, Marius Bulugea.

  • Dupa Petrom si Rompetrol si Lukoil a scumpit carburantii cu pana la 10 bani

    Compania Lukoil, al treilea mare actor de pe piata carburantilor din Romania in functie de numarul de statii, a majorat preturile carburantilor. In cazul benzinei, scumpirea este de 10 bani pe litru, iar la motorina, de 8 bani/litru. Scumpirea vine dupa ce OMV Petrom si Rompetrol au majorat saptamana trecuta preturile cu 10 bani/litru.

  • Isarescu: Nu se intampla nimic deosebit cu leul

    Nu se intampla nimic deosebit cu leul fata de ceea ce intampla cu alte monede care au regim de flotare, sustine Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. Seful bancii centrale mai mentioneaza si ca impactul evolutiilor externe asupra cursului de schimb a fost minor pana in prezent.

  • Vezi ce firme fac angajari si cine concediaza

    Firmele din industria auto, din industria alimentara si cele cu activitati sezoniere (agricultura si constructii) au facut cele mai multe angajari in 2011. In schimb, sistemul de sanatate din Romania inregistreaza cea mai serioasa hemoragie de salariati in momentul de fata, in pofida recrutarilor care se fac in clinicile private.

  • Franceziii de la AXA Asigurari trebuie sa recupereze pierderile de la compania preluata

    AXA Asigurari a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 26,6 milioane lei (6,3 mil. euro), in crestere cu 87% fata de rezultatul negativ din 2009, potrivit raportului anual publicat de companie. Veniturile din plasamente ale asiguratorului au scazut de la 13,5 milioane lei in 2009 la numai 750.000 de lei anul trecut, in timp ce cheltuielile cu daunele au crescut cu aproape 1,3 milioane lei, pana la 18,2 milioane lei.

  • Dividendele-record de la Transgaz au sporit profitul FP cu 97,2 mil. lei

    Profitul Fondului Proprietatea a continuat sa creasca si in luna iunie, ca urmare a inregistrarii unor noi dividende de la com-paniile din portofoliu, dintre care cele mai importante fiind cele de la Transgaz. Astfel, castigul a avansat cu 97,2 milioane de lei in iunie si a ajuns la 543,1 milioane de lei (130 de milioane de euro) la finalul primului semestru. Pe de alta parte, in pofida faptului ca bursa a crescut usor in luna iunie, activul net al FP s-a diminuat cu 1,4% si a ajuns la 16,171 miliarde de lei (3,8 miliarde de euro).

  • Moneda nationala se apreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,2685 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,2685 lei/euro, cu 0,07% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0368 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,2717 lei/euro.

  • Anunt ATE Bank Romania referitor la testul de stress derulat de Autoritatea Bancara Europeana

    Testul de stres a fost derulat folosind o balanta statica din Decembrie 2010. Nu au fost luate in considerare provizioanele generice ale institutiei de credit, unele actiuni care au fost deja efectuate, si nici strategiile viitoare de business si actiunile managementului.

  • Cate banci europene va matura urmatoarea criza?

    Opt banci europene au picat testele de stres, potrivit rezultatelor publicate vineri de Autoritatea Bancara Europeana (EBA), insa consensul pietei pare a fi acela ca exercitiul la care au participat 90 de institutii de credit din UE a fost neconcludent in conditiile in care riscul falimentelor de stat a fost subestimat in scenariile luate in calcul. Mai mult decat atat, daca testele ar fi avut reperele de trecere de anul trecut, 24 de banci ar fi picat examenul.

  • Un experiment periculos: americanii se pregatesc sa inunde lumea cu dolari

    Dupa doua experimente monetare periculoase, care au scumpit mancarea si petrolul la nivel global, Rezerva Federala a Statelor Unite mai pregateste inca unul. In ultimul sau discurs, seful Fed Ben Bernanke a indicat, in limbajul de lemn specific bancii centrale, ca, la nevoie, daca evolutia economica o cere, am putea vedea inca o runda de quantitative easing, adica de tiparire de dolari.

  • Pretul aurului a atins luni un nou nivel istoric, de peste 1.600 de dolari uncia

    Pretul aurului a atins luni un nou nivel istoric, depasind pentru prima data 1.600 de dolari uncia, in conditiile in care investitorii privilegiaza in continuare plasamentele considerate cele mai sigure, precum metalele pretioase, pe fondul crizei datoriilotr suverane.