Arhiva » Iulie 2011 » 26 Iulie 2011

Toate stirile publicate in data de 26 Iulie 2011 | 47 de inregistrari

  • Basescu: MAI si MFP trebuie restructurate, este o responsabilitate politica

    Presedintele Traian Basescu a atras atentia ca MAI si MFP nu au realizat restructurarile pe care aveau obligatia sa le faca si a subliniat ca reformarea acestor doua institutii reprezinta o responsabilitate politica.

  • Valoarea exporturilor de bovine, ovine si caprine, in crestere cu 42% in primele patru luni

    Valoarea exporturilor de bovine, ovine si caprine s-a ridicat la 63,5 milioane de euro, in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2011, in crestere cu aproape 42 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut si de 18 ori mai mare decat cea a importurilor de animale vii din aceste specii, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

  • Reabilitarea termica ar putea fi finantata de catre UE, spune Voinescu

    Deputatul Sever Voinescu (PDL) a anuntat ca la nivelul coalitiei se ia in calcul ca guvernul roman sa-si asume ca obiectiv in negocierile pentru bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 finantarea din fondurile de coeziune a programului de reabilitare termica a blocurilor.

  • UniCredit a aprobat cofinantari pentru absorbtia fondurilor UE in valoare de 700 mil. lei in S1

    UniCredit Tiriac Bank a aprobat in primul semestru din 2011 cofinantari pentru absorbtia fondurilor UE pentru sectorul privat in valoare de 700 milioane de lei, in crestere de aproape sase ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat coordonatorul pentru fonduri europene, Marius Radu.

  • Trei companii noi vor ajunge la Bursa pana la sfarsitul anului. Va supravietui Bursa pana atunci?

    Casa de brokeraj Intercapital Invest este gata sa finalizeze prospectele cu care va aduce trei companii noi pe piata reglementata de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Intercapital este a II-a cea mai mare societate de brokeraj romana independenta dupa valoarea tranzactiilor intermediate la BVB, de peste 383 mil.lei, pe Semestrul I.

  • Noua gura de oxigen primita de bancile grecesti are efect de relaxare si la Bucuresti

    Bancile grecesti vor putea beneficia de injectii de capital de pana la 20 mld. euro in cadrul noului pachet de ajutor din partea UE si FMI, ceea ce va mari capacitatea de sustinere a filialelor locale. Ajutorul este cu atat mai important cu cat EFG Eurobank si ATE Bank au picat testul recent de rezistenta la stres, iar Piraeus l-a trecut la limita.

  • Topul celor mai eco masini hibrid

    Union of Concerned Scientists (UCS), o asociatie americana care lupta pentru protejarea mediului, a realizat un clasament al autovehiculelor hibride in care sunt dezvaluite costul sistemului hibrid, al dotarilor fata de modelul de serie si cu cat au fost reduse emisiile de CO2 fata de varianta non-hibrida.

  • Basescu: Daca platim arieratele acum, pierdem tendinta de crestere; trebuie asteptat pana in toamna

    Presedintele Traian Basescu i-a spus luni sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, ca daca vom plati arieratele din sanatate in acest moment se va pierde tendinta de crestere din acest an si din acest motiv plata ar trebui inceputa in toamna, cand "vom avea ceva posibilitati".

  • Un nou record pentru aur - 1.622 dolari pe uncie

    Cotatia aurului a atins luni un nou record, peste 1.622 dolari pe uncie, dupa ce negocierile dintre politicienii americani pentru cresterea plafonului de indatorare au intrat in impas la sfarsitul saptamanii trecute, amplificand temerile privind o posibila incetare de plati a SUA, transmite Reuters.

  • O noua asigurare de viata unit-linked

    Compania CIG Romania a lansat ieri Gold Age Pro, o noua asigurare de viata de tip unit-linked care ofera protectie totala pentru capitalul investit. In cazul platilor suplimentare, poate fi accesat gratuit serviciul de stop loss/start castig, care minimizeaza impactul financiar al fluctuatiei valorii unitatilor.

  • Comisia Europeana cere Spaniei date care sa justifice restrictiile pentru muncitorii romani

    Comisia Europeana a cerut luni Spaniei sa ofere date care sa justifice decizia de a inaspri restrictiile pentru romanii care vor sa lucreze in aceasta tara, unde rata somajului depaseste 21%. Dreptul la libera circulatie a cetatenilor unuia dintre noile state membre UE poate fi restrictionat numai in unele conditii, a declarat o purtatoare de cuvant a CE, Chantal Hughes.

  • Basescu: Stiu cine va detine portofoliul ministerului pentru fonduri UE, va fi anuntat la toamna

    Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la TVR, ca ministerul pentru fondurile europene va fi infiintat la toamna, cand isi reia activitatea Parlamentul, iar el deja stie cine va fi detinatorul portofoliului, fiind un om "credibil la Bruxelles", convenit deja cu premierul.

  • Piraeus Broker si Vodafone vand asigurari de locuinte prin SMS

    Piraeus Broker, compania de brokeraj in asigurari a grecilor de la Piraeus, a incheiat un parteneriat cu Vodafone pentru a distribui polite de asigurare a caselor prin intermediul operatorului de telefonie mobila.

  • Aegon uneste afacerile cu asigurari din Romania si Polonia

    Aegon Asigurari de Viata va fuziuna, prin absorbtie, cu Aegon TuZ, compania poloneza de asigurari de viata, detinuta de grupul olandez Aegon. Dosarul a fost depus la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, la data de 20 iulie, iar procesul de fuziune va incepe dupa aprobarea acestuia de catre institutia de reglementare.

  • Bancile care au raportat UE expunerea pe Romania au default-uri de 4,7 mld. euro

    Un numar de 17 banci din UE au raportat catre Autoritatea Bancara Europeana o expunere totala in default de 4,758 mld. euro pe Romania, din care 2,4 mld. euro revin Erste Bank, reprezentand peste 16% din creditele si angajamentele totale ale grupului austriac in sectorul privat local.

  • Basescu: Amanarea tranzactiei Petrom a fost si un semnal politic - Romania nu vinde in disperare

    Presedintele Traian Basescu a explicat luni, la TVR, ca amanarea tranzactiei pachetului din Petrom a fost si un semnal "politic", anume ca Romania nu este de vanzare "la pret de scrap" si nu e in situatia de a vinde "in disperare" pentru ca nu are bani.

  • De vineri se va putea circula pe inca 21 km din Autostrada Soarelui

    Cei care vor merge pe litoralul Marii Negre la finele acestei saptamani vor putea evita aglomeratia din Constanta, intrucat va fi deschisa circulatia, cate o banda pe fiecare sens, pe o lungime de inca 21 km de autostrada.

  • Presedintia, despre intalnirea cu reprezentantii FMI: S-au abordat principiile rectificarii bugetare

    Principiile rectificarii bugetare care urmeaza sa aiba loc in aceasta vara au fost abordate in cadrul intalnirii de luni dintre presedintele Traian Basescu si delegatia formata din reprezentantii misiunii comune de evaluare a FMI, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale.

  • Unde gasesti cele mai bune ponturi despre joburile vacante

    Recomandarile facute de prieteni sau de cunostinte constituie cea mai eficienta metoda de a-ti gasi un loc de munca. Potrivit unui sondaj recent, prietenii de pe Facebook aduc mai multe ponturi legate de un job bun decat o fac contactele din LinkedIn.

  • Deficitul pe primele sase luni a fost de 2,07% din PIB, sub limita stabilita cu FMI

    Bugetul general consolidat al Romaniei a inregistrat in primele sase luni un deficit de 11,3 miliarde lei, respectiv 2,07% din Produsul Intern Brut (PIB), sub limita tintei de deficit, de 12,6 mld. lei, prevazuta in acordul stand-by cu FMI, se arata intr-un comunicat transmis luni de MFP.

  • Cand si unde sa pleci in vacanta pentru cele mai mari reduceri la haine

    Perioada legala de soldare incepe in Italia din a doua saptamana a luni iulie (in jurul datei de 7) si dureaza pana cand marfa se termina, astfel ca, spre final, din preturi se taie cu pana la 50%. Daca asteptati pana atunci, va asumati insa riscul de a gasi marfa refuzata de altii, cu defecte, sau modele indoielnice.

  • Vesti proaste pentru romanii cu credite in franci elvetieni. Moneda va continua sa creasca in urmatorul an

    Analistii contactati de Gandul sunt de parere ca moneda elvetiana va urma un trend de intarire cel putin pe termen de un an. Desi evolutia cursului este greu de prevazut, specialistii inclina sa creada ca nu se va ajunge prea curand la cotatiile din 2007-2008, cand un franc elvetian era cotat in jurul valorii de 2 lei.

  • Soarta Europei: sfarsitul zonei euro sau Uniunea fiscala condusa de Germania

    Europa a pus toate armele pe masa pentru a salva status quo-ul si moneda unica. Daca noul plan nu va fi considerat convingator de catre investitori, atunci nu mai are cu ce sa pluseze. Pe termen lung, doua cai poate lua Europa. Desfiintarea zonei euro, sau infiintarea unei Uniuni fiscale condusa de Germania.

  • Cele mai vulnerabile banci europene la criza

    UniCredit, Societe Generale si Deutsche Bank ar putea fi primele banci europene care vor fi nevoite sa atraga capital suplimentar in cazul inrautatirii crizei din zona euro, desi au trecut testele de stres incheiate recent de autoritatile europene, potrivit unei analize realizate de jurnalistii de la Reuters.

  • Care a fost cea mai falsificata bancnota

    In anul 2010, numarul contrafacerilor de moneda nationala expertizate la banca centrala a totalizat 2.574 de bancnote false, inregistrandu-se o scadere de 18% comparativ cu anul 2009. Dintre acestea, 1.902 bancnote au fost depistate in sistemul bancar, din care 42 la BNR, cu ocazia procesarii numerarului depus de institutiile de credit, cu 43% mai putine decat in anul 2009.

  • Isi revine creditarea? Vezi cele mai recente date

    Creditele pentru firme si populatie au crescut in iunie cu 2,9% fata de mai, la 213,6 miliarde de lei, in special ca urmare a unui avans mai accelerat pentru imprumuturile acordate in valuta, potrivit datelor publicate de BNR.

  • Basescu: Pun mana in foc ca in 2011 nu tragem bani de la FMI, dar nu stim ce se intampla in 2012

    "Romania nu are nevoie anul acesta in mod cert de niciun euro de la FMI sau UE. Nu stim ce se va intampla dupa 2011 pe piete", a spus presedintele, la TVR. El a precizat ca motivul pentru care "nu pune mana in foc" pentru ce se intampla dupa 2011 este ca si o tara ca SUA, "cea mai mare economie a lumii", are mari probleme de plati.

  • Min. Economiei va decide pana in octombrie daca va mai infiinta cei doi giganti energetici

    Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a anuntat marti ca va face pana in luna octombrie o analiza referitoare la infiintarea celor doua companii energetice, Electra si Hidroenergetica, infiintare blocata de actiunile in instanta a Fondului Proprietatea si a unor sindicate.

  • ANAF a inaintat o sesizare la DNA care il vizeaza pe presedintele PSD, Victor Ponta

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inaintat o sesizare la DNA care il vizeaza pe presedintele PSD, Victor Ponta, privind nereguli constatate, in urma unor verificari, in contractele de la Turceni si Rovinari, au declarat, marti, reprezentantii ANAF.

  • Discutiile privind ridicarea plafonului de indatorare a SUA sunt in continuare in impas

    Presedintele american Barack Obama a acuzat republicanii conservatori din Camera Reprezentantilor pentru lipsa unui acord pentru evitarea intrarii Statelor Unite in incapacitate de plata. Intr-o conferinta de presa organizata la Casa Alba, el a avertizat ca reducerile bugetare dure asupra carora insista republicanii, in schimbul cresterii plafonului de indatorare ar face rau economiei.

  • MECMA: Masurile asumate cu FMI privind cele opt companii monitorizate au fost indeplinite impas

    "Dupa o serie de analize, concluzia a fost aceea ca masurile asumate de MECMA pentru cele opt companii din portofoliul ministerului, monitorizate in anul 2011 au fost indeplinite, reprezentantii FMI apreciind pozitiv progresele inregistrate", se arata intr-un comunicat emis marti de minister. Intr-o conferinta de presa organizata la Casa Alba, el a avertizat ca reducerile bugetare dure asupra carora insista republicanii, in schimbul cresterii plafonului de indatorare ar face rau economiei.

  • Executia la sase luni: Cheltuielile cu dobanzile au crescut cu 30%

    Veniturile au crescut strict dato-rita majorarilor de taxe si impo-zite, iar cheltuielile cu dobanzile s-au majorat cu aproape 30% in primul semestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate ieri de Ministerul Finantelor Publice. Deficitul bugetar in primele sase luni ale anului este de 2,07% din PIB, usor sub tinta convenita cu Fondul Monetar International.

  • Bulgaria amana planurile de adoptare a euro

    "Asteptam sa vedem cum vor fi rezolvate problemele din zona euro. Vrem sa vedem cum evolueaza situatia inainte de a decide cand sa intram. In prezent, problema (adoptarii euro - n.r.) nu este un subiect de discutie", a spus Djankov intr-un interviu la Londra.

  • Harta amenzilor din Romania. Vezi in ce judete primesc companiile cele mai multe/putine amenzi. TOP national!

    Amenzile aplicate firmelor de catre institutiile statului pot reprezenta un indicator prin care se poate lua pulsul economiei romanesti. Econtext va prezinta harta amenzilor aplicate companiilor din tara noastra de catre Protectia Consumatorului. Mai precis, va prezentam situatia amenzilor din fiecare judet din Romania, iar aceasta situatie va fi ilustrata prin intermediul unei harti si al unui tabel.

  • Travel News, primul buletin de stiri TV cu informatii turistice din Romania, acum la televiziunea nationala Travel MIX!

    Esti un impatimit al turismului? Nu esti inca, dar ti-ai propus sa pleci intr-o calatorie sau pur si simplu iti doresti sa fii la curent cu noutatile din tara urmarind altfel de stiri decat cele despre criza, infractiuni, politica si administratie? Travel News este singurul buletin pozitiv de stiri care te tine conectat la o realitate cotidiana zugravita in culorile vii ale stirilor montane, noutatilor de pe litoral, informatiilor despre targuri, expozitii si alte evenimente cu potential turistic, ce pot face din fiecare din noi nu doar un om mai informat, ci si unul mult mai relaxat.

  • Moneda nationala se apreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,2500 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,2500 lei/euro, cu 0,06% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9369 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,2527 lei/euro.

  • Evolio isi propune sa devina liderul pietei romanesti de tablete Android

    Noul dispozitiv revolutioneaza modul in care oamenii si companiile interactioneaza gratie portabilitatii extraordinare, de doar 760 gr., autonomiei mari, de pana la 10 ore de functionare continua, platformei deschise si a unui ecosistem original de aplicatii si servicii.

  • Circa 7% din despagubirile pe RCA sunt pentru vatamari corporale

    Companiile de asigurari au platit anul trecut despagubiri de 111 milioane lei (26 mil. euro) pentru vatamari corporale produse in urma unui accident de circulatie, adica aproape 7% din totalul despagubirilor achitate pe polite de raspundere civila auto (RCA), potrivit datelor din raportul anual pe 2010 publicat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

  • Ce amenda primesti daca circuli cu trenul fara bilet

    Astfel, echipele de control din cadrul Regionalei de Transport Feroviar de Calatori (RTFC) Muntenia au aplicat, in perioada 22-24 iulie, amenzi in valoare de circa 5.000 de lei pentru 599 de pasageri care nu aveau asupra lor legimitatii de calatorie, informeaza CFR Calatori, intr-un comunicat, preluat de Agerpres.

  • Falsul faliment, cea mai uzitata metoda de fentare a platii datoriilor

    Tot mai multi oameni de afaceri apeleaza in ultima perioada la diverse inginerii financiare pentru a scapa de datoriile la stat sau firme private. Daca metoda "boschetarul" este veche, dar inca folosita de multi, "falsul faliment" pare sa conduca in topul smecheriilor prin care unii oameni de afaceri pot scapa de creditele contractate, indiferent cat de mari sunt ele. In urma acestor smecherii raman doar creditorii care nu isi mai pot recupera niciodata banii imprumutati.

  • Tranzactiile imobiliare au scazut cu 87%

    Tranzactiile imobiliare de pe piata locala au totalizat numai 23,5 milioane de euro in trimestrul al doilea al acestui an. Scaderea fata de trimestrul precedent este abrupta, de 87%, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

  • Saxo Bank lanseaza Optiuni FX Binary Touch

    Saxo Bank, banca daneza specializata in tranzactionari si investitii online, a anuntat lansarea a sase optiuni binary touch pe platforma sa de tranzactionare. Optiunile binary touch vor fi initial oferite pentru Sase perechi valutare: EURUSD, USDJPY, GBPUSD, EURJPY, EURGBP Si AUDUSD. Acestea vor fi tranzactionabile pe tabela multi-premiata de optiuni FX a Saxo Bank, unde clientii pot deja sa tranzactioneze, in mod curent, optiuni forex uzuale.

  • Romanii cred ca muncesc prea mult pentru salariul pe care-l iau

    Doar 25% dintre angajatii romani considera ca sunt bine platiti pentru activitatea desfasurata, in timp ce restul de 75% afirma ca sunt destul de multumiti de conditiile de la actualul loc de munca, reiese din studiul 'Calitatea ocuparii si angajarea cu salarii mici', realizat de expertii Biroului pentru conservarea pietei muncii si a calitatii locurilor de munca, din cadrul Blocului National Sindical (BNS).

  • Ce vor bancherii pentru a da drumul la creditare

    "Lucrurile sunt foarte complicate in aceasta criza. Nu numai la noi, ci in toata lumea. Romania a iesit din recesiune la 31 martie. Nu stim ce a facut in trimestrul al II-lea. Pe 16 august o sa aflam daca in trimestrul al II-lea am avut PIB cu plus, cu minus sau o stagnare. In septembrie vom avea datele desfasurate. Daca PIB va fi cu plus, este un semn de incredere, daca va fi cu minus sau stagnare - din nou vor fi semne de intrebare", ne-a explicat consilierul guvernatorului BNR.

  • Micii investitori, cu ochii pe aurul din amaneturi

    In timp ce bijutierii vorbesc de scaderea vanzarilor de aur, casele de amanet se lauda cu o cerere mai mare de podoabe vechi. Mai mult metal pretios au vandut si bancile. Romanii cu ceva lichiditati prefera sa investeasca in bijuteriile de la casele de amanet. In schimb, persoanele bogate cumpara lingouri si monede de la banci.

  • Inca un soc pentru bancheri: Restantele au urcat la 9% din credite in iunie

    Companiile si clientii individuali aveau la sfarsitul lunii iunie credite restante cu o valoare cumulata de 19,4 miliarde lei (circa 4,6 mld. euro), reprezentand 9% din totalul finantarilor acordate de banci mediului privat, potrivit datelor BNR. Valoarea creditelor restante a crescut cu 4,9% fata de sfarsitul lunii mai si cu aproape 43% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

  • Topul judetelor cu restantieri la credite

    Potrivit datelor anuntate ieri de BNR, restantele in valuta au avansat cu aproape 26%, pana la 10,8 mld. lei, iar cele in moneda nationala, cu 13,7%, pana la 8,64 mld. lei. Cea mai ridicata rata a restantelor pe componenta in lei se inregistreaza in Bistrita-Nasaud, de 19,3%, iar pe componenta in valuta, in Ialomita, de 17,7%.