Arhiva » Iunie 2011 » 06 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 06 Iunie 2011 | 50 de inregistrari

  • Energia eoliana isi ia avant

    Energia eoliana a avut, in martie, o pondere de 2,2% din totalul productiei de electricitate din Romania, potrivit unui raport al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

  • Ariton: Incasarile la buget pentru contractele noi de munca din mai se vor vedea dupa un trimestru

    Sumele care au intrat la bugetul de stat in urma celor peste 353.000 de contracte noi de munca inregistrate in luna mai, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, vor fi cunoscute dupa un trimestru, a declarat, vineri, la Sibiu, ministrul Economiei, Ion Ariton.

  • Cum arata noul plan de salvare pentru Grecia

    Guvernele statelor din zona euro au ajuns la o intelegere preliminara in privinta unui nou pachet financiar pentru Grecia, care va consta in contributii de circa 30 de miliarde de euro din partea creditorilor Greciei din sectorul privat, potrivit Wall Street Journal.

  • Lazaroiu vine la Ministerul Muncii cu doua masini si mai multe case

    Sebastian Lazaroiu, propus de premierul Emil Boc pentru a prelua functia de ministru al Muncii, a obtinut, in 2009, venituri totale de 63.600 de lei din functia de consilier prezidential. Potrivit declaratiei de avere, Lazaroiu are doua masini, mai multe apartamente si conturi in mai multe banci.

  • E.coli provoaca pierderi de 9 milioane de euro producatorilor romani

    Ministerul Agriculturii solicita Comisiei Europene solutii pentru despagubirea producatorilor romani de castraveti, ale caror pierderi din intreruperea exporturilor catre Cehia si Germania si scaderea vanzarilor pe piata interna sunt estimate la 9 milioane euro in urmatoarele doua luni, informeaza Mediafax.

  • Fitch: Adoptarea euro in 2015 este o tinta optimista, sunt necesare reforme suplimentare

    Adoptarea monedei euro in 2015 de catre Romania este o tinta optimista, in conditiile in care raman unele deficiente structurale importante si sunt necesare reforme suplimentare, a declarat pentru NewsIn directorul in cadrul grupului Fitch, Douglas Renwick.

  • Taxa auto va fi redusa cu 30%. Vezi ce masini fac exceptie

    Taxa de poluare auto va fi redusa cu 30% comparativ cu nivelul actual indiferent de tipul de motorizare conform standardelor Euro, dar nu si pentru masinile dotate cu motor Euro 5, in cazul carora taxa va ramane nemodificata, releva proiectul ordonantei de modificare a taxei auto obtinut de Mediafax.

  • Sectorul bancar: China va depasi SUA

    Domeniul bancar din China l-ar putea depasi pe cel din Statele Unite ale Americii, devenind cel mai extins din lume pana in 2023. Harta mondiala a finantatorilor se va schimba mult mai repede decat se anticipase. China si India vor cunoaste cele mai performante evolutii la acest capitol.

  • Secretar de stat in Ministerul Economiei: Speram sa obtinem trei miliarde euro din vanzarea unor pachete de actiuni

    Ministerul Economiei spera sa obtina intre doua si trei miliarde de euro din vanzarea unor pachete minoritare de actiuni la patru companii unde statul este actionar, bani care vor merge catre asistenta sociala si asigurarea finantarii pentru o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii.

  • Top 10 cele mai scumpe obiecte cumparate in 2010

    Criza nu i-a afectat pe bogatii lumii. Acestia au facut cumparaturi record anul trecut, platind sume fabuloase pentru case, iahturi, tablouri sau bijuterii. Vezi care sunt cele mai scumpe 10 obiecte de pe lista de shopping a miliardarilor. Conform topului realizat de Business Insider, cei mai multi cumparatori de lux au fost din tarile emergente.

  • Apple valoreaza mai mult decat Intel si Microsoft la un loc

    Cei de la MacDailyNews au facut niste calcule dupa inchiderea sedintei bursiere si au descoperit ca Apple valoreaza mai mult decat Intel si Microsoft la un loc.

  • BCR a semnat protocolul cu Fondul de Garantare pentru a demara programul Prima Casa 4

    Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat vineri ca a semnat protocolul cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) in vederea lansarii celei de-a patra etapa a programului Prima Casa. BCR si-a actualizat normele interne de creditare si le-a transmis spre aprobare catre Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • BNR pune in circulatie o moneda din argint in scop numismatic

    Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 6 iunie 2011, o moneda din argint, cu tema Anul International al Chimiei. Aceasta va avea o valoare nominala de 10 lei, va fi din argint in forma rotunda cu un diametru de 37 mm si o greutate de 31,103 g.

  • Cel mai dorit JOB din Romania. Pentru ce loc de munca s-au batut 44.000 de romani

    Jobul la care viseaza cei mai multi romani are legatura cu banii. Aproape 44.000 de persoane au trimis anul trecut CV-uri pentru a se angaja ca transportatori de valori in Romania, potrivit informatiilor comunicate pentru gandul de reprezentantii portalului de recrutare www.ejobs.ro.

  • Vasilescu: Analistii nu pot evalua interventiile BNR

    Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat ca analistii nu pot estima interventiile BNR, pentru ca acestea nu sunt concentrate, iar calculele facute in mai de unele banci nu au avut in vedere ca bancile si-au redus cu intarziere sumele eliberate din RMO.

  • Bank Leumi Romania, pierdere de 2,3 mil. lei in T1

    Subsidiara din Romania a bancii din Israel a avut cheltuieli legate de pierderi din credite neperformante, reflectate in rezultatele grupului, de 13 milioane de sekeli (3,8 milioane de dolari), de peste doua ori mai mult fata de 6 milioane de sekeli in ianuarie-martie anul trecut, potrivit raportului grupului israelian.

  • Moody's: Bancile grecesti nu vor retrage capitaluri din Romania, dar ar putea sa vanda subsidiarele

    In ultima perioada, pe piata internationala a fost vehiculata posibilitatea ca Grecia sa intre in incapacitate de plata in conditiile in care statul are o datorie de 150% din PIB (327 miliarde euro) si se confrunta cu probleme in indeplinirea obiectivelor incluse in acordurile cu FMI si Comisia Europeana.

  • Cum arata telefonul care ofera un timp de convorbire de 24 de ore

    Telefoanele mobile din prezent nu mai sunt folosite de mult doar pentru apeluri telefonice, acestea indeplinind mai multe roluri, de la dispozitiv de navigat pe internet, pana la consola de jocuri, insa cand vine vorba de comunicatii, iata cum arata un celular adevarat.

  • Promotie la creditele ipotecare in euro

    BCR a redus marja de dobanda la creditul ipotecar "Casa Mea" in euro, noul nivel fiind acum de patru puncte procentuale. Totodata, banca a anuntat ca in cadrul campaniei promotionale de promovare a imprumuturilor destinate achizitiei sau constructiei de noi locuinte, ce se va desfasura pana pe data de 15 iulie, comisionul de analiza a documentatiei de credit este zero.

  • BERD: Romania nu se intoarce in recesiune, indiferent de evolutia din Grecia

    Intrarea in incapacitate de plata a Greciei este o posibilitate din ce in ce mai vehiculata pe pietele internationale in ultima perioada, in conditiile in care statul are o datorie de 150% din PIB (327 miliarde euro) si are probleme in indeplinirea obiectivelor din acordul cu UE si FMI de a reduce deficitul bugetar.

  • Vom plati taxa de autostrada. Vezi de cand

    La capitolul "Politica in domeniul transporturilor si infrastructurii" din strategia bugetar-fiscala, la capitolul "obiective propuse" apare "introducerea taxei de autostrada". Nu exista trecut vreun termen-limita pentru introducerea taxei, dar, cum strategia acopera perioada 2012-2014, rezulta ca in maximum 3 ani vom avea taxa de autostrada, daca cele asumate prin strategie vor fi si indeplinite.

  • Unicredit: Piata plateste inca dobanzi ridicate. Vedeti aici de ce

    Populatia nu mai economiseste, iar companiile isi folosesc resursele pentru a-si acoperi costurile curente si din acest motiv piata plateste in continuare dobanzi ridicate, a declarat Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank.

  • Cinci moduri prin care iti poti distruge stabilitatea financiara

    Exista persoane care isi distrug sansele de a avea o viata linistita din punct de vedere financiar, fara sa stie asta, inca de mici. De aceea si educatia financiara trebuie sa fie o prioritate pentru parinti.

  • Cand va fi reluata creditarea? Vedeti aici ce spune vicepresedintele bancii de stat Eximbank

    "Este evident ca in perioada de crestere au existat si afaceri nesanatoase sau poate nu indeajuns de performante pentru a face fata concurentei. Cand acestea vor disparea, in mod natural sau provocat - rapiditatea procesului tine si de fermitatea managerilor romani - activitatea de creditare se va relua", a spus el.

  • Este momentul potrivit sa iei un credit?

    Refinantarile creditelor scumpe luate in perioada anterioara recesiunii reprezinta activitatea de baza a bancilor in zona de creditare din ultimii doi ani. O usoara redresare s-a facut simtita in acest an, insa tot refinantarea ramane cuvantul de ordine.

  • Ministrul german al sanatatii avertizeaza in legatura cu orice concluzie pripita privind E.coli

    Ministrul german al sanatatii, Daniel Bahr, a avertizat in legatura cu orice concluzie pripita privind posibilitatea ca semintele germinate sa fie vectori pentru bacteria mortala E.coli. "Cu siguranta, avem indicii clare ca o companie din Uelzen (nordul tarii - n.r.) ar fi sursa infectiei, dar trebuie sa asteptam confirmarea testelor de laborator", a declarat el duminica seara, citat de postul public de televiziune ARD.

  • Noul director general al Billa Romania este Sorana Georgia

    Noul CEO se va ocupa de coordonarea tuturor operatiunilor lantului de magazine in Romania. De-a lungul carierei sale, Sorana Georgia a ocupat functii de conducere in cadrul mai multor companii care activeaza in segmentul de retail, acumuland experient in domenii precum coordonarea operatiunilor, bugetare, project management, resurse umane sau marketing.

  • Este oficial: Prima casa 4 ia startul astazi. Afla in ce conditii poti sa-ti cumperi o locuinta

    BCR este prima institutie de credit care anunta oficial ca incepand de astazi, 6 iunie, primeste dosare pentru Prima Casa 4. Credite ipotecare de circa un miliard de euro, cu un avans de numai 5%, vor fi disponibile in actuala editie a programului, in care statul garanteaza doar 50%.

  • APIA reaminteste fermierilor ca cererile de sprijin pe suprafata se mai pot depune pana la 10 iunie

    Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste fermierilor interesati ca termenul limita pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafata, cu penalizari de 1% pentru fiecare zi lucratoare, pentru anul in curs, este 10 iunie, iar dupa aceasta data cererea nu mai este admisa.

  • Diminuarea taxei auto va fi de cel mult 20%, sustin surse oficiale

    'Ceea ce s-a publicat in presa pana acum nu este, in niciun caz, in forma finala. Ministrul /Laszlo Borbely, n.r./ nu a declarat niciodata ca taxa va fi micsorata cu un procent fix. Tot timpul a spus ca diminuarea va fi cuprinsa intre 20 si 30%. Din discutiile care au loc, a reiesit faptul ca taxa auto va scadea cu maxim 20%, mai putin pentru masinile cu motorizarile Euro 5', au precizat sursele citate.

  • Romania a avut in aprilie a noua crestere anuala a preturilor la producator din UE, de 8,8%

    Romania a avut in aprilie o crestere a preturilor productiei industriale de 8,8% fata de aceeasi luna din 2010, fiind pe locul noua in Uniunea Europeana (UE) dupa acest indicator, in timp ce, pe ansamblul blocului comunitar, preturile productiei au avut un avans anual de 7,8%.

  • Cel mai scump aparat foto din lume: 1.000.000 lire sterline. E din 1923 si functioneaza perfect

    Se spune ca o fotografie valoreaza de obicei mai mult decat o mie de cuvinte. Cu siguranta valoarea ei ar fi si mai mare daca ar fi facuta cu cel mai scump aparat foto din lume. Modelul extrem de rar, Leica-serie 0, a fost descris ca fiind in excelenta stare si la capacitate maxima de lucru chiar de catre galeria vieneza WestLicht, cea care a organizat licitatia la care a fost vandut.

  • Avocatii lui DSK vor cere luni materiale din ancheta

    Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn, fostul sef FMI, vor cere oficial luni materiale din ancheta de la procurorii din Manhattan, a declarat o sursa la curent cu dosarul, relateaza CNN. DSK este vizat de sapte capete de acuzare, printre care abuz sexual, in legatura cu presupusul atac din 14 mai asupra unei cameriste din hotelul Sofitel din New York.

  • Cine ridica leul la fileu strainilor?

    Pentru al saselea an consecutiv, moneda nationala se apreciaza in primavara, in perioada incasarii dividendelor. Acest lucru favorizeaza multinationalele care isi pot repatria profiturile la un curs avantajos. Vanzarile de valuta ale Ministerului de Finante si BNR de la inceputul anului au intarit leul pana in zona confortabila pentru marile companii straine.

  • Birocratia poate intarzia achizitia unei locuinte cu pana la 80 de zile - raport

    Birocratia din institutiile statului, dar si din structurile financiar-bancare pot intarzia timpul in care se cumpara o locuinta cu pana la 80 de zile, intervalul cel mai scurt, de minim sapte zile, fiind necesar doar pentru tranzactiile realizate cu banii jos, potrivit unui raport al Be Igloo.

  • Bursa de la Viena este interesata de BVB. Ai nostri opteaza pentru independenta

    Bursa din Viena, liderul grupului CEE Stock Exchange Group (CEESEG), ar fi interesata de preluarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in conditiile eliminarii pragului maxim de detinere si de vot, de 5%, insa conducerea BVB considera ca probabilitatea eliminarii pragului este redusa si ca bursa romaneasca are putere sa se dezvolte singura. Mai mult, oficialii BVB considera mult mai atragatoare strategia ce vizeaza achizitia unor pachete de actiuni si colaborarea cu burse de dimensiuni reduse din regiune, cum ar fi cele din Moldova si Bulgaria.

  • Turcii de la Garanti imprumuta 22,5 milioane de euro de la Banca Mondiala

    Garanti Bank Romania, filiala locala a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare din Turcia, vrea sa contracteze o finantare de pana la 22,5 milioane de euro de la IFC, divizie a grupului Banca Mondiala, pentru creditarea intreprinderilor mici si mijlocii.

  • Afacerile din industrie au crescut cu 12,5% in aprilie fata de aceeasi luna din 2010

    Afacerile din industrie au crescut cu 12,5% in aprilie fata de aceeasi luna din 2010, in timp ce fata de luna precedenta au scazut cu 11,3%, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica (INS). Astfel, cifra de afaceri din industrie, in luna aprilie 2011, fata de luna aprilie 2010, a crescut pe ansamblu cu 12,5%, datorita cresterilor inregistrate in industria prelucratoare (+12,9%) si in industria extractiva (+0,8%).

  • Castigul salarial mediu net a crescut cu 0,3% in aprilie, la 1.498 lei

    Castigul salarial mediu net a crescut in aprilie cu 5 lei (0,3%) fata de luna precedenta, la 1.498 lei, in timp ce fata de aprilie 2010 s-a majorat cu 4,3%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS). Cele mai mari salarii nete au fost platite in luna aprilie in intermedieri financiare (3.862 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (850 lei).

  • Am semnat la credite ca primarii, apoi ne-am crezut juristi sa scapam de ele

    Ne-am bucurat pentru "banii usori" pe care i-am luat inainte de criza, mizand foarte mult pe niste cresteri salariale care nu au mai venit. Asa ca dupa ce am semnat "legati la ochi" niste contracte de imprumut, am ajuns sa vrem sa nu mai dam banii inapoi.

  • Ultima sansa ca sa luam fonduri UE pe agricultura

    Fermierii romani mai au la dispozitie cinci zile pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafata aferente anului 2011, cu penalizari de 1% pentru fiecare zi lucratoare, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Termenul limita pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafata pe 2011, cu penalizari de 1% pentru fiecare zi lucratoare, este 10 iunie 2011. Dupa data de 11 iunie a.c., cererea de sprijin nu mai este admisa la ca

  • Costurile de imprumut ale Romaniei ating minimul din noiembrie, inaintea emisiunii de eurobonduri

    Costurile de imprumut ale Romaniei coboara la cel mai scazut nivel din noiembrie, dupa ce reducerile de cheltuieli au crescut increderea investitorilor in prima emisiune de titluri in euro a Guvernului pe piata internationala prin programul MTN (Medium Term Notes), transmite Bloomberg.

  • S-a dat startul angajarilor pe litoral

    Litoralul romanesc are nevoie atat de ospatari, barmani sau cameriste, dar si de receptionere sau administratori de hotel. Pozitiile vacante pot fi gasite fie prin agentia locala pentru ocuparea fortei de munca, fie prin recomandari sau apelarea directa la angajatori.

  • Moneda nationala se depreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,1344 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,1344 lei/euro, cu 0,11% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8286 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,1298 lei/euro.

  • ING Bank: Prima emisiune EMTN pe piata internationala va fi cuprinsa intre 0,5 si 1,5 miliarde euro

    Prima emisiune de titluri pe termen mediu (Medium Term Note - n.r.) in euro pe piata internationala va avea o valoare cuprinsa intre 0,5 si 1,5 miliarde euro, iar promovarea acesteia este programata sa inceapa de luni, se arata intr-un raport al ING Bank.

  • Ce oferte de refinantare, in lei, au bancile mari? - Afla pentru ce credit de incadrezi

    Creditarea, asa cum o vroiau bancherii, inca nu a ajuns la nivelul de "dezghetare" in care sa putem spune ca, intr-adevar, se vede o imbunatatire substantiala in conditiile de imprumut. Pana una alta, ofertele de refinantare sunt inca pe masa pentru cei care cred ca nu mai pot face fata ratelor mari.

  • Toate vizitele la medicul de familie vor fi contra-cost

    Medicii de familie vor mai acorda consultatii gratuite asiguratilor doar pana miercuri, spune presedintele Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihaila. De miercurea trecuta, cand au expirat vechile de contracte ale medicilor de familie romanii sunt consultati gratuit, dar nu mai primesc medicamente compensate su trimiteri pentru analize de laborator.

  • Cat riscam o noua criza a sistemului bancar? Asemanari si deosebiri fata de anii '90

    A.P. s-a dus zilele trecute la banca cu gandul sa-si retraga economiile, dupa ce a aflat de la prieteni ca patru banci din Romania, printre care si cea la care are depozit, vor sa iasa de pe piata. Impulsul de moment l-a facut pe A.P. sa nu puna in balanta costurile spargerii depozitului inainte de scadenta (pierderea dobanzii cumulate si comisionul de retragere anticipata - care la un depozit de 10.000 de euro reprezinta circa 150 de euro) cu riscurile reale ca banca respectiva sa isi inceteze activitatea.

  • Moody's: Bancile grecesti ar putea vinde subsidiarele din Romania

    Bancile grecesti nu vor retrage linii de finantare semnificative de la subsidiarele din Romania in viitorul apropiat, insa daca vor avea nevoie de capital in cazul unei crize suverane ar putea lua in considerare vanzarea subsidiarelor locale, potrivit agentiei de rating Moody's.

  • IBR cauta 1.500 de angajati din banci pe care sa-i instruiasca pe bani europeni

    Institutul Bancar Roman (IBR) va instrui gratuit 1.500 de angajati din banci, in cadrul unui proiect cu o valoare de 2,5 milioane de euro, finantat din fondurile europene pentru resurse umane. Proiectul, demarat in octombrie anul trecut si care se va finaliza in 2013, il are ca manager pe Calin Rangu, care a fost timp de doi ani directorul executiv al furnizorului de servcii IT Iiruc Service, detinut de grupul austriac Raiffeisen Informatik.