Arhiva » Martie 2011 » 16 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 16 Martie 2011 | 40 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de marti, cu pierderi cuprinse intre 2,17% si 3,45%, cel mai afectat fiind indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

  • Kondakov (BCDMN): Vrem sa lansam o emisiune de obligatiuni in valoare de 500 milioane de dolari

    Presedintele Bancii pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BCDMN), Andrey Kondakov, a declarat marti ca banca intentioneaza sa lanseze o emisiune de obligatiuni in valoare de 500 milioane de dolari. "Ultima emisiune de obligatiuni a fost lansata in mai 2009, iar pretul a fost Libor plus 4,75 puncte procentuale.

  • Criza furnizorilor japonezi afecteaza bursele europene

    Pietele bursiere europene au cazut brusc, marti, pe fondul temerilor ca aprovizionarea producatorilor mondiali va fi perturbata in urma cutremurului din Japonia, relateaza BBC News. Indicele german DAX a scazut cu 5%, din cauza deprecierii actiunilor companiilor producatoare de tehnologie si ale producatorilor de automobile, care sunt dependenti de furnizorii japonezi.

  • Ministerul Agriculturii cauta modalitati de subventie a dobanzii la creditele agricole, spune Tabara

    Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat marti, ca institutia pe care o conduce cauta modalitati de subventie a dobanzilor la creditele agricole si crede ca in urmatorii ani bancile vor reduce dobanzile la astfel de imprumuturi. Am facut demersuri catre consiliul de ministri al UE pentru a gasi modalitati de sustinere, poate chiar o subventie, a dobanzii la creditele agricole.

  • Pilonul II - Valoarea medie a unui cont a crescut cu 3,37% in februarie, la 893 lei

    Valoarea medie a unui cont la nivelul sistemului de pensii private obligatorii (pilon II) era in februarie de 893,01 lei/participant, in crestere cu 3,37% fata de luna anterioara si cu 62,88% peste valoarea inregistrata in urma cu un an, potrivit unui raport publicat marti de CSSPP.

  • BCR si Federatia Sindicatelor Independente din BCR au agreat noul contract colectiv de munca

    Banca Comerciala Romana (BCR) si Federatia Sindicatelor Independente din BCR (FSI) anunta ca, in urma actiunii de conciliere, au ajuns la un acord privind contractul colectiv de munca, cele doua parti urmand sa semneze un nou contract cu o valabilitate de doi ani (2011-2012).

  • Black Sea Trade and Development Bank discuta alocarea a circa 80 mil. euro pentru trei banci si cinci firme

    Black Sea Trade and Development Bank negociaza alocarea in acest an a unor finantari de aproximativ 70-80 mil. euro pentru cinci companii si trei banci din Romania, potrivit presedintelui institutiei, Andrey Kondakov . "Pana acum au fost finantate 22 proiecte in Romania cu 220 mil.euro, ceea ce reprezinta 10% din portofoliul total.

  • Se deschide primul hotel pentru anvelope din Romania. Cat costa sa-ti 'cazezi' patru cauciucuri timp de un an

    Bucurestenii care nu au unde sa-si pastreze anvelopele de vara si iarna pot lua in calcul un nou serviciu dedicat depozitarii anvelopelor, proprietarii afacerii vizand un volum de peste 30.000 de anvelope cazate in 2011. Principala problema a proprietarilor de masini din Bucuresti este depozitarea in conditii inadecvate climatic a anvelopelor de iarna sau de vara.

  • Doar in 40% din gospodariile romanesti exista un calculator

    Dotarea gospodariilor romanesti cu calculatoare este deficitara, in 48% din totalul acestora nu exista calculator, iar in 40% dintre acestea exista in dotare un desktop PC, conform unui studiu realizat de The Gallup Organization Romania, la cererea Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM)

  • ANAF incepe verificarea averilor mari cu cateva zeci, sute de persoane

    Verificarea persoanelor cu venituri mari va fi indreptata pentru inceput asupra catorva "zeci, sute" de persoane care fie cheltuiesc sume mari pentru achizitionarea unor bunuri de lux fara a avea venituri declarate corespunzator, fie nu au venituri constante sau nu dispun de documente justificative.

  • Raiffeisen Bank plateste taxele notariale pentru refinantarea creditelor cu ipoteca

    Raiffeisen Bank se ofera sa plateasca taxa notariala in locul clientilor care aleg sa-si refinanteze creditele cu produsul Flexicredit Integral, se arata intr-un comunicat al bancii. Flexicredit Integral este un produs de refinantare garantat cu ipoteca, iar oferta se adreseaza clientilor care isi aduc creditele pe care le au la alte banci sau comaseaza imprumuturi de la Raiffeisen Bank alaturi de cele de la alte banci. Promotia este valabila pana pe 10 mai.

  • Sindicalistii blocheaza maine Capitala. Ce trasee sunt afectate?

    Cele cinci confederatii sindicale ameninta ca vor bloca, maine, centrul Bucurestiului, incepand cu ora 12.00, cu un un miting la care vor participa aproximativ 50.000 de persoane. Sindicatele protesteaza astfel fata de noul Cod al Muncii, pe care Guvernul si-a angajat raspunderea saptamana trecuta. Maine se voteaza in Parlament motiunea de cenzura a Opozitiei care ar putrea duce la demiterea Guvernului.

  • Lazaroiu ataca BNR: Devine un fel de partid al inteleptilor

    Consilierul Prezidential Sebastian Lazaroiu considera ca interventia principalelor voci din BNR pe scena politica a depasit acea linie ce delimita cele doua domenii. 'Ce mi se pare interesant in actuala criza economica este ca linia de demarcatie intre politicieni si tehnocrati a devenit din ce in ce mai fina'.

  • Cutremurul din Japonia ar putea scumpi politele de asigurari de la noi cu 10-20%

    Cutremurul din Japonia ar putea avea ca efect cresterea costurilor de reasigurare ale companiilor romanesti, care la randul lor ar putea majora cu 10-20%, pe termen mediu, tarifele de prima practicate pentru asigurarile de bunuri si cladiri. "Piata asigurarilor din Japonia este una dintre primele trei in privinta valorii si toti reasiguratorii sunt prezenti acolo.

  • Bank of America: Lucrurile au inceput sa se schimbe in bine in Romania

    Lucrurile au inceput sa se schimbe in bine in Romania. Acesta este mesajul pe care cea mai mare banca din Statele Unite, Bank of America, il transmite investitorilor prin intermediul unui raport. Analistii bancii vad cu ochi buni noul Cod al Muncii, despre care spun ca va duce la o crestere a competitivitatii.

  • BNR: volumul creditelor acordate, cu 21,7% mai mare decat cel al depozitelor populatiei in ianuarie

    Volumul depozitelor la termen ale populatiei a crescut de la 72,4 miliarde lei in ianuarie 2010 la 82,8 miliarde lei in luna ianuarie a anului curent, adica cu 14%. In acelasi interval de timp creditele acordate populatiei au crescut cu 2,3%, de la 98,5 miliarde lei la 100,8 miliarde lei, conform datelor Bancii Nationale.

  • Femeile se tem cel mai mult de Codul Muncii. Angajatii se asteapta la abuzuri si exploatare

    Aproape 90% dintre angajatii romani resping Codul Muncii in forma asumata de Guvernul Boc, jumatate dintre acestia considerand ca noua lege ii dezavantajeaza pe salariati si ii avantajeaza pe patroni, potrivit unui studiu realizat online. Cealalata jumatate se asteapta la abuzuri din partea companiilor, femeile raspunzand intr-o proportie mai mare decat barbatii ca patronii le vor exploata prin munca.

  • Boc, in fata ultimei motiuni de cenzura? Sindicatele ies in strada

    Parlamentul are programata, miercuri, sedinta de plen reunit pentru dezbaterea si votarea motiunii de cenzura pe Codul Muncii, asumat de Guvern, voturile anuntate in favoarea acesteia parand, potrivit calculelor preliminare, insuficiente pentru rasturnarea Cabinetului.

  • Romania ar putea inregistra un 'mini-boom' economic in 2012

    Romania va intra intr-un proces de recuperare economica, iar in anul electoral 2012 este de asteptat un "mini-boom", potrivit Institutului de la Viena pentru Studii Economice Internationale (WIIW), care anticipeaza ca Guvernul va renunta la austeritatea fiscala si salariala in apropierea alegerilor.

  • Sondaj CSCI: USL la 63%, Ponta, dorit premier

    Uniunea Social Liberala ar castiga detasat alegerile parlamentare, arata datele unui sondaj CSCI realizat in perioada 14-15 martie. Potrivit cercetarii, 63% dintre romani ar vota cu PSD-PNL-PC, in timp ce principalul partid de guvernare, PDL, se afla la 17%, Partidul Poporului - la 7%, PRM si UDMR - patru procente.

  • Ai restante la banca? Vezi cu cat ti le-a vandut la recuperatori

    Disperarea bancilor de a scapa de creditele neperformante s-a vazut foarte bine in ultimii doi ani prin preturile pe care acestea le-au cerut sau le-au primit de la firmele specializate in colectarea de creante. Directorul general al EOS KSI, Georg Kovacs, a vorbit despre comportamentul bancilor, companiilor de telefonie si al debitorilor.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de miercuri pe verde

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de miercuri pe verde, iar dupa prima jumatate de ora de tranzactionare toti indicii inregistrau cresteri cuprinse intre 1,02% si 2,29%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 5.742.093,50 lei (1.371.573,75 euro) dupa prima jumatate de ora de tranzactionare.

  • Romania a avut in T4 2010 a doua crestere a costurilor orare cu forta de munca din UE, de 5,4%

    Costurile totale pentru o ora de munca in Romania au crescut in ultimul trimestru din 2010 cu 5,4% fata de perioada similara din 2009, al doilea ritm de crestere din Uniunea Europeana (UE), dupa Bulgaria, arata datele publicate miercuri de Eurostat. Pe ramuri de activitate, costurile orare cu salariile si cu celelalte cheltuieli non-salariale s-au majorat in industrie cu 6,9% pe an, in constructii cu 0,6% pe an, in timp ce in sectorul serviciilor s-a raportat o crestere anuala de 5,2%.

  • ANAF a stabilit prejudicii aduse bugetului general consolidat de peste 7 miliarde lei in 2010

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) informeaza ca, in cursul anului 2010, structurile de control financiar-fiscal au stabilit prejudicii aduse bugetului general consolidat ce insumeaza aproximativ 7,1 miliarde lei (circa 1,7 miliarde euro), mai mari cu 24% comparativ cu 2009.

  • Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in primele doua luni a scazut cu 62,1%, la 4.902

    Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in primele doua luni ale acestui an a scazut cu 62,1%, la 4.902, fata de aceeasi perioada din 2010, cand si-au intrerupt activitatea 12.917 companii, a anuntat miercuri Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

  • Romania a avut in februarie cea mai mare inflatie anuala din UE, de 7,6%

    Romania a inregistrat in februarie o rata anuala a inflatiei de 7,6%, cea mai mare din Uniunea Europeana (UE), in conditiile in care media la nivelul blocului comunitar a fost de 2,8%, arata datele publicate miercuri de Eurostat. Pe urmatoarele locuri intre tarile cu o inflatie ridicata s-au clasat Estonia, cu 5,5% si Bulgaria, cu 4,6%, potrivit datelor biroului european de statistica.

  • Turcii de Credit Europe Bank au castigat 3,6 mil. euro anul trecut

    Credit Europe Bank, o banca de talie medie, controlata de miliardarul turc Husnu Ozy Egin, a obtinut anul trecut un profit de 3,65 milioane de euro, dupa ce in 2009 a avut un castig nesemnificativ. Activele bancii au stagnat anul trecut aproape de nivelul de 1,2 miliarde de euro.

  • ProCredit elimina comisionul de analiza pentru creditele acordate firmelor mici

    ProCredit, o banca de talie mica specializata pe finantarea afacerilor mici, a eliminat comisionul de analiza, comisionul de evaluare si cel de acordare la creditele acordate pana la 15 mai intreprinderilor cu cifra de afaceri mai mica de 750.000 de euro. Clientii pot solicita atat credite pentru acoperirea cheltuielilor curente, cat si pentru investitii pe o perioada maxima de pana la 15 ani si o perioada de gratie de 12 luni.

  • Banca Carpatica a inceput sa emita carduri cu cip sub sigla Visa

    Banca Carpatica, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, a inceput procesul de trecere la cardurile cu cip, intr-o prima faza fiind emise carduri noi si inlocuite cele vechi sub sigla Visa. Institutia de credit se aliniaza astfel standardelor de siguranta a cardurilor pe care bancile mari le-au adoptat mai de mult.

  • BCR a inceput sa faca private banking sub brandul Erste

    BCR, cea mai mare banca de pe piata, isi relanseaza serviciul dedicat clientilor persoane fizice cu averi mari sub brandul Erste Private Banking, preluand modelul de business dezvoltat de banca-mama din Austria si care a fost extins in filialele din regiune.

  • Ardaf a revenit pe profit anul trecut, dar afacerile au scazut cu 33%

    Ardaf, companie de asigurari contro-lata de consortiul ceho-italian PPF/ Generali, a in-registrat anul trecut un pro-fit net de 266.000 lei fata de o pierdere de 90,5 mil. lei in 2009 , dar primele brute sub-scrise de companie au sca-zut cu 33% si au insumat 217 mil. lei (51,5 mil. euro).

  • Millennium Bank nu cere dobanda la cardul de credit pentru cumparaturile efectuate la oricare comerciant din lume

    Millennium Bank a lansat planul de Rate cu Dobanda Zero pentru posesorii de carduri de credit. Clientii bancii pot face cumparaturi la orice comerciant din lume si sa ramburseze suma heltuita de pe card in rate egale, fara dobanda si comisioane.

  • CEC Bank are promotie la creditele de refinantare in lei

    CEC Bank lanseaza o campanie promotionala la creditele de refinantare in lei destinata atat clientilor altor banci, cat si a celor proprii, valabila pentru toate cererile de credit inregistrate in perioada 14 martie - 31 mai 2011, se arata intr-un comunicat al bancii.

  • Guvernul obliga proprietarii sa-si reconstruiasca fatadele locuintelor. Cine nu plateste reparatia este executat silit

    Guvernul discuta la aceasta ora un proiect de lege care ii va obliga pe proprietarii de locuinte sa renoveze fatadele deteriorate ale proprietatilor lor. Toti cei care castiga peste venitul mediu net lunar pe economie sunt obligati sa suporte costurile renovarilor. Daca nu se supun acestui act normativ, primariile vor demara lucrarile, urmand sa-si pecupereze banii de la proprietari.

  • Dacia a scumpit toate versiunele Duster. Vezi cat costa acum

    Cea mai ieftina varianta costa acum 11.150 de euro, cu 650 de euro mai mult decat pretul de la lansare. Modelul de baza este echipat cu un motor pe benzina 1.6, cu 16 valve, care dezvolta 105 CP si are tractiunea pe puntea fata. Cel mai scump Duster, in varianta de echipare Laureate, cu propulsorul diesel 1.5 dCi de 110 CP si cu tractiune integrala, costa acum 16.600 de euro, cu 1.000 de euro mai mult decat pana acum.

  • Criza alimentara s-a instalat in lume, iar Romania are doua variante: fie se imbogateste, fie face foamea

    Romania ar putea profita de criza alimentara care deja se instaleaza in lume pentru a se imbogati. Din pacate, in ciuda potentialului extraordinar, indiferenta autoritatilor a facut din tara noastra una dintre cele mai vulnerabile la foamete state din lume.

  • Cel mai puternic leu din mai 2010 incoace. Curs BNR: 4,1816 lei/euro

    Cursul de referinta anuntat de Banca Nationala (BNR) este de 4,1816 lei pentru un euro si de 3,0019 lei pentru un dolar. Ambele valute scad Leul nu a mai avut o valoare atat de mare fata de moneda unica din 31 mai 2010 cand cursul de referinta a fost de 4,1792 lei/euro

  • Comertul mai atrage o jumatate de miliard de euro. Cine sunt investitorii care cred in revenirea consumului

    Cora va deschide in acest an doua hipermarketuri - la Drobeta-Turnu Severin si Arad - si a inceput un proiect de investitii de 100 mil. euro intr-un mall. Marii retaileri din Romania, care au format in ultimii zece ani o piata de7-8 miliarde de euro anual, mai au la dispozitie o jumatate de miliard de euro in acest an pentru investitii, desi a apus vremea in care cumparatorii puneau de-a valma in cosuri produsele.

  • Cat de bine este sa ne lasam banii pe mana fondurilor de investitii?

    Fondurile de investitii in lei au realizat in ultimele 12 luni o performanta destul de buna, avand in vedere contextul economic prin care Romania a trecut si, in mare parte, inca mai trece. Tocmai de aceea, a-ti lasa banii pe mana fondurilor de investitii intr-o asemenea perioada poate fi o optiune destul de avantajoasa.

  • Incep targurile de joburi. Cum sa-ti faci un CV care sa nu fie aruncat la gunoi

    Daca vrei sa faci o schimbare in viata ta profesionala si iti cauti alt job sau daca esti somer de mai multa vreme si vrei sa te angajezi, in aceasta primavara ai mai multe sanse sa-ti gasesti ceva pe placul tau. Pe langa faptul ca angajatorii au anuntat la acest inceput de an ca vor relua angajarile intr-un ritm mai alert decat anul trecut, aprilie se anunta si luna targurilor de joburi.