Arhiva » Noiembrie 2010 » 05 Noiembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 05 Noiembrie 2010 | 32 de inregistrari

  • Marko Bela: Nu dorim sa fim intr-un guvern minoritar, desi cu cifre ar fi majoritar

    Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Marko Bela, a admis ca in acest moment Coalitia de guvernare "are o problema" si a spus ca in urmatoarele zile va lua o decizie in ceea ce priveste ramanerea sau nu la guvernare. Acesta a anuntat ca sambata, 6 noiembrie, se va convoca la Targu Mures Consiliul Permanent al UDMR, pentru a face o analiza.

  • Opel Meriva castiga Volanul de Aur 2010

    Opel Meriva a castigat Premiul 'Volanul de Aur 2010' dupa ce anul trecut modelul Astra intrase in posesia unei distinctii similare, se arata intr-un comunicat de presa al producatorului german. Potrivit sursei citate, este pentru a 14-a oara cand Opel castiga 'Volanul de Aur' in cei 35 de ani de existenta ai competitiei.

  • ArcelorMittal Galati va opera cu un singur furnal doua luni si va trimite toti angajatii in concediu

    Compania siderurgica ArcelorMittal Galati urmeaza sa inchida, pentru cel putin doua luni, unul dintre cele doua furnale functionale in acest moment si sa-si trimita toti angajatii in concediu fortat, prin rotatie, din cauza unei noi prabusiri a comenzilor de otel, transmite corespondentul NewsIn.

  • Prima asigurare cu suport de investitie in aur din Romania

    Asigurare de baza cuprinde cel putin una dintre urmatoarele componente: despagubire in urma unei invaliditati permanente rezultata in urma unui accident, scutire de la plata primelor de asigurare pe toata perioada invaliditatii, despagubire suplimentara pentru deces ca urmare a unui accident, indemnizatie zilnica pentru mai mult de 3 zile de spitalizare sau in urma unei interventii chirurgicale.

  • Bursa de la Sibiu si-a majorat capitalul social cu 11 milioane lei, la 33,5 milioane lei

    Bursa Monetar Financiara si de Marfuri S.A. Sibiu (Sibex) a incheiat majorarea de capital de la 22,6 milioane lei la 33,5 milioane lei, prin subscrierea a 11 milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 1 leu/actiune, a anuntat joi institutia. Bursa de la Sibiu a derulat o majorare de capital cu suma de 11.301.360 lei, prin emisiunea unui numar de 11.301.360 actiuni noi, cu o valoare nominala de 1 leu/actiune, in schimbul aportului in numerar al actionarilor

  • Bancpost va intrerupe sambata spre duminica operatiunile cu carduri la ATM-uri si comercianti

    Bancpost va intrerupe sambata, intre orele 02.00 si 03.00 dimineata, toate operatiunile cu carduri emise de banca la ATM-uri si comercianti, pentru efectuarea unor lucrari de optimizare a sistemelor informatice, potrivit unui comunicat emis joi. Bancpost precizeaza ca in acest interval nu va functiona niciun terminal Bancpost, ATM sau POS.

  • Basescu spune ca, in 2011, Romania are de rambursat 4 miliarde de euro datorie

    "Pentru 2011, datoria externa este de 1,6 miliarde de euro, serviciul datoriei interne si al datoriei externe este de 1,9 miliarde. Deci avem vreo 4 miliarde de platit la anul, in afara de sumele pe care le rostogolim, nu le punem la datorie. Deci avem vreo 4 miliarde de platit, o suma consistenta", a explicat presedintele, care a admis ca aceasta datorie ingreuneaza bugetul pe anul viitor.

  • Cele mai mari 100 de companii au inregistrat in 2009 afaceri in scadere cu 20%, la 46,27 mld. euro

    Cele mai mari 100 de companii dupa cifra de afaceri au inregistrat anul trecut un business cumulat de 46,27 miliarde euro, in scadere cu 20% fata de anul anterior, in timp ce profitul lor brut cumulat a scazut cu 45%, la 1,48 miliarde euro, potrivit "Top 100 companii", realizat de FinMedia.

  • Serviciul de Internet banking al Raiffeisen Bank nu va functiona in noaptea de sambata spre duminica

    Raiffeisen Bank informeaza ca, in noaptea de sambata spre duminica, in intervalul 23.00-03.30, serviciile Raiffeisen Online (Internet banking) si myBanking (mobile banking) nu vor functiona, deoarece banca efectueaza o migrare controlata a aplicatiilor core-banking.

  • De ce nu se inchiriaza cele 10.000 de apartamente noi care stau goale

    Piata rezidentiala din Bucuresti are un stoc de peste 10.000 de apartamente noi care stau goale. Pentru aceste unitati exista varianta inchirierii, insa dezvoltatorii nu o iau in serios din lipsa unei piete conturate pe acest segment, a banilor de investitii suplimentare, dar si din cauza concurentei facute de apartamentele vechi.

  • Vicepresedinte ANPC: Legea creditelor e la fel de importanta ca si cea a salarizarii

    Desi nu se pune prea mare accent pe legea creditelor autoritatile implicate spun ca aceasta este la fel de importanta ca si legea salarizarii sau cea a pensiilor pentru ca Ordonanta de Urgenta nr.50/2010, afecteaza circa 5 milioane de romani.

  • Batalia televiziunilor se da pe toate fronturile

    Pro TV si Antena 1 se intrec in emisiuni de divertisment si seriale. Televiziunea din Pache Protopopescu domina detasat in audiente.Pro TV a ramas liderul televiziunilor cu 812.000 de telespectatori pe minut in prime-time (intervalul 19.00 - 23.00). Pe locul doi, la mare distanta, se afla Antena 1, cu 488.000 de privitori.

  • Banca Mondiala avertizeaza China

    Economistii institutiei financiare internationale au cerut Beijingului sa permita aprecierea monedei nationale pentru a-si micsora excedentul comercial. Raportul despre China al Bancii Mondiale arata ca statul a facut "progrese limitate" in privinta reorientarii economiei de la exporturi catre consum.

  • Evadare de weekend in Bulgaria

    Orasul Ruse, situat la granita cu Romania, poate parea la o prima vedere plictisitor prin linistea care domneste chiar si in zonele aglomerate, iar unele strazi s-ar putea sa va creeze o senzatie de intoarcere in timp, dar este locul unde va puteti instala pentru un sfarsit de saptamana dedicat explorarii unor vestigii impresionante.

  • E oficial: Forfetarul a fost ghiulea de piciorul Romaniei

    Romania este pe locul al doilea in lume dupa numarul de taxe care trebuie platite in fiecare an de firme, respectiv 113, dupa Ucraina care are 135, la polul opus situandu-se Suedia si Hong Kong, cu doua, respectiv trei taxe pe an, arata raportul "Usurinta de a face afaceri" al Bancii Mondiale editia 2011.

  • Preturile cresc iar spre sfarsitul anului

    Banca Nationala a Romaniei a revizuit in urcare prognozele de inflatie pentru 2010 si 2011, de la 7,8% la 8,2% in acest an si de la 3,1% la 3,4% pentru 2011. "S-a calculat ca impactul transmiterii majorarii TVA este de 2,4 puncte pe acest trimestru. Avem o transmitere etapizata. Incalzirea termica se va manifesta in octombrie sau aceasta luna, nu ne dam seama.

  • Divergentele create de aplicarea OUG 50 vor fi solutionate de CE

    Dupa atentionarile venite din partea BNR, si FMI a atras atentia ca aplicarea OUG 50 referitoare la contractele de credit pericliteaza stabilitatea financiara. Iar avertismentul dat de Jeffrey Franks a fost fara echivoc: ordonanta nu este satisfacatoare. Reactia autoritatilor romane a ramas neschimbata, ele sustinand ca prevederile nu distorsioneaza relatia client-banca. Ca atare, Comisia Europena (CE) a considerat ca este momentul sa intervina.

  • Legea bugetului amana pana in 2011 ordonanta creditelor

    OUG nr. 50/2010 privind creditele populatiei va trece de Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor abia peste cateva saptamani, iar aprobarea ei in plen ar putea avea loc abia anul viitor, a declarat, intr-un interviu acordat EVZ, deputatul UDMR Petru Lakatos, membru in cadrul comisiei.

  • Isarescu: Volumul de creditare va creste usor de tot, dar nu vad aici sperante prea mari

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat joi ca, per total, volumul creditarii va creste foarte usor, dar a transmis bancilor sa nu isi faca iluzii, pentru ca nu vor mai gasi "debusee" comparabile cu ceea ce a fost in perioada 2006-2008 la nivelul creditului de consum si al creditului ipotecar.

  • Traian Basescu: Romania trebuie sa se imprumute multi ani de acum inainte

    Romania trebuie sa se imprumute "multi ani de acum inainte" pentru a putea plati salariile si pensiile din sectorul de stat, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, la Radio Romania Actualitati. El a aratat ca numai in anul 2011 statul va avea de platit datorii de circa 4 miliarde de euro.

  • Respecta OUG 50 Directiva Europeana?

    Raportul CRPE reprezinta o analiza in oglinda a Directivei europene 48/2008 Si a Ordonantei de Urgenta 50/2010, care transpune directiva in legislatia nationala. Raportul CRPE apreciaza faptul ca autoritatile din Romania au mers dincolo de metoda copy & paste pe care o folosesc de obicei la transpunerea directivelor Si au cautat sa adapteze standardele minimale cerute de UE la piata bancara din tara noastra.

  • BVB a deschis sedinta de vineri cu cresteri moderate, titlurile energetice erau singurele pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis sedinta de tranzactionare de vineri cu cresteri cuprinse intre 0,01% si 1,06%, titlurile din sectorul energetic fiind singurele pe rosu, cu o pierdere de 1,34%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1,8 milioane lei (421.447 euro) in jurul orei 10.50. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Erste Group (EBS), de 352.327 lei, cotatia lor urcand cu 1,40%, la 145,1 lei/actiune.

  • Comenzile noi din industrie au sporit in septembrie cu 29,9% fata de aceeasi luna din 2009

    Comenzile noi din industrie au avansat in septembrie cu 29,9% fata de luna similara din 2009 si cu 26,3% fata de luna precedenta, potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS). Comenzile noi din industria bunurilor intermediare au crescut cel mai mult in septembrie, cu 35%, urmate de cele din industria bunurilor de capital, cu 34,3%, si de comenzile noi din industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 14,4%. Si comenzile noi din sectorul bunurilor de uz curent au sporit, dar numai cu 2,1%.

  • Afacerile din comertul cu amanuntul au scazut in septembrie cu 2% fata de aceeasi luna din 2009

    Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in septembrie cu 2% fata aceeasi luna a anului trecut, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare si de produse alimentare, bauturi si tutun, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).

  • Afacerile din industrie au crescut pentru a zecea luna la rand in septembrie, cu 14,1%

    Cifra de afaceri din industrie a sporit in septembrie cu 14,1% fata de aceeasi luna din 2009, pentru a zecea oara consecutiv, iar fata de august afacerile industriale au crescut cu 17,4%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

  • CNIPMMR propune cinci masuri pentru relansarea economica

    Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii propune Guvernului un set de masuri prin a caror aplicare s-ar putea relansa economia si ar creste gradul de ocupare a fortei de munca precum si contributiile la bugetul de stat, a declarat, vineri, Ovidiu Nicolescu, presedinte al CNIPMMR, cu prilejul celei de-a XVIII-a editii a Topului MM-urilor, ce are loc, vineri, la Palatul Parlamentului.

  • Boagiu vrea ca in doua saptamani OUG privind utilizarea anvelopelor de iarna sa fie adoptata

    Ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat vineri ca vrea ca in maxim doua saptamani sa fie aprobata si promulgata ordonanta de urgenta privitoare la obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie.

  • Scaderea consumului atinge in continuare telecomul

    Cosmote, Romtelecom si UPC, trei dintre cei mai mari operatori locali de comunicatii, care au impreuna peste sapte milioane de abonamente, au resimtit impactul negativ al masurilor de austeritate si al cresterii somajului, arata datele financiare anuntate ieri de companii pentru trimestrul al treilea. Efectele recesiunii sunt amplificate si de competitia de pe piata locala telecom, considerata una dintre cele mai dure din Europa.

  • Isarescu: Revenirea va veni dupa disponibilizarile de la stat

    Guvernatorul a acuzat dur ieri ziaristii ca reflecta mesajele celor care anunta majorari de preturi si a spus ca pana la 0,5% din inflatie e cauzata de media.

  • Cotatiile leului au coborat usor si oscileaza aproape de 4,29 lei/euro la deschidere

    Moneda nationala s-a apreciat usor la deschiderea sedintei interbancare de vineri, iar cotatiile au coborat sub 4,29 lei/euro, dar au inregistrat oscilatii reduse in prima ora de tranzactionare.

  • ADRIAN PAUNESCU A MURIT

    Trupul poetului Adrian Paunescu va fi depus in cursul zilei de astazi la Ateneul Roman Poetul Adrian Paunescu a incetat din viata, vineri dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat din 26 octombrie cu probleme cardiace, renale si hepatice.

  • Tentativa de jaf armat la Mangalia

    Un individ necunoscut, inarmat cu un pistol, a incercat sa jefuiasca, in jurul orei 11.30, o unitate bancara din Mangalia. Unitatile bancare au devenit tintele predilecte ale hotilor. Hotul a amenintat-o pe casiera cu pistolul si a lovit-o, atat cu pumnii, cat si cu arma, pentru a-i da banii din casierie. In ciuda, loviturilor primite, femeia a avut prezenta de spirit de a apasa butonul de panica. Speriat, agresorul a fugit inainte de a veni politia.