Arhiva » Octombrie 2010 » 07 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 07 Octombrie 2010 | 30 de inregistrari

  • FMI estimeaza pentru Romania o crestere economica de 1,5% in 2011, cea mai slaba din regiune

    Romania va marca o scadere economica de 1,9% anul acesta, cea mai severa dintre tarile emergente din Europa Centrala si de Est, urmand ca, in 2011, sa inregistreze cea mai slaba crestere, de 1,5%, conform unui raport publicat miercuri de Fondului Monetar International (FMI).

  • Vladescu: Anul acesta nu exista niciun risc de neplata a pensiilor

    Fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat miercuri, la Realitatea TV, ca in acest an nu exista riscul ca pensiile sa nu fie platite, in timp ce, in 2011, doar o criza a datoriilor publice ar crea probleme de plata a pensiilor.

  • Indicii Bursei au inchis sedinta de miercuri indecis

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis incert sedinta de tranzactionare de miercuri, titlurile din sectorul energetic fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa o crestere de 1,55%.

  • IKEA Romania a incheiat anul de catalog 2010 cu vanzari in scadere cu 13%, la peste 327 mil. lei

    IKEA Romania a incheiat anul de catalog 2010 (1 septembrie 2009 - 31 august 2010) cu vanzari in scadere cu 13%, la peste 327 mil. lei, aproximativ 60% din produsele vandute fiind cele de mobilier, restul insemnand produse de accesorii si decoratiuni, a anuntat miercuri retailerul.

  • Industria turismului se adapeaza usor noilor realitati economice

    Cifrele de la sfarsitul acestui sezon estival arata o crestere semnificativa a numarului de turisti care au ales vacante in Turcia si Egipt cu compania Tez Tour, in ciuda crizei economice, a puterii de cumparare in scadere a romanilor si a previziunilor nefaste de la inceputul anului.

  • UE si Coreea de Sud elimina taxele vamale

    Uniunea Europeana si Coreea de Sud au incheiat, ieri, un acord de liber-schimb fara precedent, primul de acest fel intre UE si un stat asiatic. Intelegerea prevede eliminarea taxelor vamale intre cele doua parti si va dubla comertul dintre ele. Dupa ce timp de trei ani au negociat conditiile unui astfel de acord, Uniunea Europeana si Coreea de Sud au semnat, ieri, in cadrul unei reuniuni la Bruxelles, pactul de liber-schimb.

  • Afacerile si comenzile din industrie revin pe minus

    Dupa cateva luni bune de crestere, in august au scazut atat cifrele de afaceri, cat si comenzile noi din industrie fata de iulie. Potrivit Institutului National de Statistica (INS), cifra de afaceri din industrie a scazut cu 8,1%, iar comenzile noi s-au redus cu 6,9%.

  • China schimba regulile jocului, FMI se pregateste de lupta."Razboiul mondial al valutelor" arunca lumea in secolul 19

    In timp ce Administratia Obama continua "batalia" cu liderii de la Beijing privind devalorizarea artificiala a monedei chineze, un numar crescand de tari abandoneaza regulile pietei libere care au dominat comertul mondial in ultimele decenii si incep sa joace dupa "regulile chineze".

  • Asiguratorul Grawe estimeaza ca va ajunge la investitii de 400 mil. lei in 2015 pe piata din Romania

    Investitiile grupului austriac de asigurari Grawe in Romania se ridica la aproximativ 210 milioane lei la finalul acestui an, dupa zece de prezenta pe piata romaneasca, urmand sa creasca la 400 milioane lei in urmatorii cinci ani, a anuntat miercuri Grawe Romania.

  • Isarescu, guvernatorul BNR: Gresesc cei care se leaga doar de cursul de schimb. Cursul este aproape o obsesie pentru romani

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a vorbit ieri pentru a doua zi consecutiv pe tema cursului de schimb continuand sa respinga ideea unei deprecieri ceruta tot mai insistent de oamenii de afaceri pentru sustinerea revenirii economiei. El justifica faptul ca Banca Nationala trebuie sa fie atenta si la stabilitatea bancilor lasand sustinerea economiei exclusiv in sarcina guvernului. Isarescu a afirmat ca rata de schimb este aproape o obsesie pentru romani si a sustinut ca gresesc cei care se aventureaza sa citeasca operatiunile BNR si se leaga doar de cursul de schimb.

  • BCR ar putea deveni actionar al combinatului Oltchim

    Directorul combinatului Oltchim, Constantin Roibu, a declarat miercuri, la Ramnicu Valcea, cu prilejul deschiderii celei de-a XXXI-a Conferinte Nationale de Chimie, ca Banca Comerciala Romana (BCR) va deveni actionar al combinatului chimic, prin transformarea unei parti din credit in actiuni.

  • Cardurile EuroLine, convertite in EuroLine American Express

    EFG Retail Services va converti, la expirarea perioadei de valabilitate, toate cardurile de credit emise sub brandul EuroLine in EuroLine American Express, noul card lansat ieri impreuna cu furnizorul de servicii de plata American Express. "Avem un portofoliu de aproximativ 480.000 de carduri EuroLine si vrem sa le convertim pe toate in noul card EuroLine American Express", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al EFG Retail Services, George Georgako poulos

  • Teodor Ancuta: Trebuie sa mergem de la om la om pentru a-i aduce la Bursa

    Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu (Sibex), spune ca principala problema a pietei de capital locale este lipsa de credibilitate a acesteia in randul populatiei, iar in aceste conditii bursele trebuie sa mearga "de la om la om" pen tru a-i educa si a-i convinge sa plaseze o parte din economii in alte instrumente decat clasicele depozite bancare.

  • Grup de Lucru pentru reformarea pietei de capital romanesti

    Grupul de Lucru este format din BCR, BRD, BT Securities, Carpatica Invest, Eurobank EFG Securities, ING Bank NV, KBC Securities, Piraeus Bank si Raiffeisen Capital & Investment, si casele de avocatura Badea Clifford Chance, CMS Cameron Mckenna, D&B David si Baias, Musat si Asociatii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Patersen, RTPR Allen & Overy, Schoenherr si Asociatii, Tuca Zbarcea si Asociatii.

  • International Leasing intra in procedura de reorganizare judiciara

    Consiliul de Administratie al International Leasing IFN SA a decis inceperea procesului de reorganizare sub control judiciar a companiei, ca urmare a evolutiei negative a pietei romanesti de leasing si a cresterii numarului de clienti ce inregistreaza restante la plata ratelor, a anuntat compania.

  • Olteanu, BNR: 99% dintre infractiunile cu cecuri nu sunt sanctionate

    Reprezentantii BNR vor modificarea legii care ii lasa nepedepsiti pe cei care arunca pe piata cecuri si bilete la ordin fara acoperire. Oamenii de afaceri sunt reticenti cand vine vorba sa accepte cecurile ca instrumente de plata, in ciuda deficitului de lichiditati cu care se confrunta companiile.

  • Legea Creditelor, votata cu 98 de amendamente. 70% dintre ele sunt impotriva bancilor

    Comisia economica a dat aviz favorabil OUG 50/2010, in unanimitate, dupa ce deputatii au adus insa aproape 100 de modificari variantei care este in vigoare. Deputatii din Comisia economica au dat aviz pozitiv, cu unanimitate de voturi, ordonantei de urgenta 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

  • ANPC sprijina in continuare clientii, contra bancilor

    Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) desi a fost pusa cu "botul pe labe" de propunerile date de bancheri si adoptate de Comisia pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor referitoare la OUG 50/2010, sprijina in continuare clientii, dupa cum au anuntat oficialii ANPC.

  • Ministerul Agriculturii avertizeaza: Se scumpeste mancarea!

    Intrebat daca ministerul previzioneaza o crestere a preturilor la produsele agroalimentare, Valeriu Tabara a raspuns: "Da, e posibil sa fie o reajustare de preturi, dar nu acelea de care se vorbeste. Eu am vorbit de 8 spre 10%. Dar, repet, luati-o va rog ca o presupunere la aceasta data, rezultatul final vi-l dau dupa o analiza corecta".

  • Serviciul Alo 24 Banking BCR este disponibil non-stop

    Alo 24 Banking BCR permite clientilor sa isi consulte oricand prin telefon soldul contului, sa isi verifice tranzactiile efectuate din conturi, sa plateasca facturi sau sa achite rata creditului imediat, prin simpla apelare a numerelor de telefon ale Contact Center BCR. Consilierii Contact Center sunt disponibili 24 din 24 de ore, 7 zile pe saptamana pentru a oferi clientilor informatiile solicitate si pentru a-i consilia in efectuarea operatiunilor bancare.

  • Negritoiu (ING): Rezolvarea problemelor clientilor nu inseamna iertarea datoriilor

    Presedintele ING, Misu Negritoiu, a declarat joi, pentru The Money Channel, ca rezolvarea problemelor clientilor care nu isi pot plati ratele inseamna o rescadentare sau o amanare a unei rate sau doua, si nu iertarea datoriilor, si ca OUG 50 nu rezolva aceste probleme. Potrivit lui Negritoiu, sunt si clienti care se plang fara sa aiba probleme reale.

  • Mihai Tanasescu: misiunea FMI va sosi la Bucuresti pe 20 octombrie

    Cea de-a sasea misiune de evaluare a performantelor economice ale Romaniei in conformitate cu prevederile Acordului Stand-By si ale Scrisorii Suplimentare de Intentie va sosi la Bucuresti miercuri, 20 octombrie, si va ramane in Capitala Romaniei pana pe 1 sau 2 noiembrie, a declarat joi, pentru Agerpres, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, fost ministru de finante.

  • Ilinca Paun este noul managing director al Colliers International

    Colliers International, unul dintre liderii globali in domeniul consultantei imobiliare, a anuntat miercuri promovarea Ilincai Paun in functia de managing director al companiei, incepand cu luna octombrie, potrivit unui comunicat. "Dupa o cariera de 10 ani in vanzari si management in cadrul Colliers, promovarea Ilincai este un pas firesc prin care dorim sa ne consolidam echipa de management si pozitia de lider al pietei de consultanta imobiliara din Romania", a declarat Bogdan Georgescu, managing partner al Colliers International.

  • Consiliul Investitorilor Straini lanseaza un plan de masuri pentru stimularea economiei romanesti

    Consiliul Investitorilor Straini (FIC) lanseaza joi un plan de 80 de masuri, structurate in 10 arii de actiune, intitulat "Programul pentru Crestere Economica " - Actiuni Prioritare pentru Repornirea Economiei, menit sa repuna economia romaneasca pe o traiectorie crescatoare.

  • Renault vrea sa majoreze productia de Duster la 180.000 de unitati incepand cu 2011

    Renault intentioneaza sa majoreze productia modelului Duster, construit de Dacia, de la 150.000 de unitati la 180.000 de unitati incepand cu 2011, dupa ce a primit 75.000 de comenzi pentru acest model in cinci luni, potrivit publicatiei franceze Le Figaro, preluata de Bloomberg.

  • Mamaliga salveaza economia. Anul acesta Romania intra in top 10 mondial al producatorilor de porumb

    Romania mai este in top 10 mondial doar la consumul de bere per capita, la trimis spam-uri si la viteza internetului. Romania va ajunge anul acesta, ca urmare a dublarii productiei de porumb fata de 2007, pana la 9 milioane de tone, in top 10 mondial al tarilor producatoare, dupa Statele Unite, China, Brazilia dar inaintea altor tari ca Ucraina, Spania sau Federatia Rusa. Productia de anul acesta valoreaza circa 1,3 miliarde de euro, la pretul de circa 142 de euro/pe tona (600 lei/tona) care se practica acum pe piata.

  • FMI: Acordul cu bancile nu va mai fi necesar

    Acordul privind mentinerea capi talului bancilor in Romania este unul tem porar si probabil nu va mai fi nece sar intr-un an si jumatate, iar odata cu revenirea economiei institutiile finan ciare ar putea chiar sa-si creasca volun tar expunerea, considera seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

  • Leul stagneaza la cursul de referinta: 4,2694 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat pentru joi un curs de referinta de 4,2694 lei/euro, in scadere cu 0,24 bani fata de nivelul anuntat miercuri, pe fondul unei oscilatii nesemnificative pe piata interbancara.

  • Numarul de oferte de munca pe internet a ajuns din nou la nivelul din decembrie 2009

    Numarul de oferte de munca pe internet a ajuns din nou la nivelul din Decembrie 2009, dupa o crestere generalizata de 13,5%. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate de Productie (28,%), Inginerie (22,4%) si Marketing (21,5%). Productia si Ingineria inregistrasera cele mai mari scaderi in indicele precedent.

  • Topul celor mai puternice femei din lume in 2010

    Revista Forbes a publicat Topul celor mai puternice femei din lume. In mod surprinzator, Lady Gaga este mai puternica decat Regina Angliei. Una este in fruntea Commonwealth-ului, care cuprinde 54 de state si aproape o treime din populatia lumii. Cealalta este un cunoscut star pop, care se imbraca bizar. Potrivit unei liste cu cele mai puternice femei de pe planeta, in clasament regina se afla mai jos decat Lady Gaga.