Arhiva » Octombrie 2010 » 18 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 18 Octombrie 2010 | 32 de inregistrari

  • Traian Basescu: Reducerile de personal trebuie sa continue

    Guvernul trebuie sa continue reducerile de personal in sectorul bugetar, scaderea cheltuielilor trebuind efectuata si in anul 2011, a declarat duminica, la Pro TV, presedintele Traian Basescu. "Romania trebuie sa incheie cu succes Acordul cu Fondul Monetar International. Mai avem de indeplinit doua conditii: Legea pensiilor - promulgata si Legea salarizarii.

  • Almunia avertizeaza ca razboiul valutelor ar putea genera o noua criza

    Comisarul european pentru concurenta, Joaquin Almunia, a avertizat ca asa-numitul 'razboi al valutelor' cu tarile emergente ar putea duce la o noua criza, de alta natura, dar nu obligatoriu mai blanda, informeaza agentia EFE. La un forum de la Marrakech (sudul Marocului), Almunia a intrebat daca acest lucru ar fi posibil in conditiile in care tarile 'nici macar nu gasesc modalitatea de a discuta rezonabil in privinta cursului de schimb'.

  • Autoritatile romane vor sa renunte la constructia celei de-a doua centrale nucleare

    Autoritatile romane vor sa renunte la constructia celei de-a doua centrale nucleare din tara, din cauza ca prioritare sunt realizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, precum si infiintarea celor doi giganti energetici, Electra si Hidroenergetica, au declarat Agentiei NewsIn surse guvernamentale.

  • Compania Plafar SA va fi privatizata

    Compania Plafar SA, aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, ar putea iesi din insolventa in luna noiembrie si apoi urmeaza sa fie privatizata, a declarat pentru Agentia NewsIn avocatul Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al Plafar, Assistance Insolv SPRL.

  • Unde gasesti cel mai ieftin iPhone 4?

    iPhone 4 a starnit o adevarata nebunie in Romania, iar retailerii se intrec in oferte in dorinta de a castiga cat mai multi bani si clienti deopotriva. Cu toate acestea, preturile nu difera foarte mult, asta daca nu accepti un abonament, dar economii tot se mai pot face. Va prezentam in continuare cele mai bune oferte de iPhone 4 de pe piata! Singura absenta notabila este Vodafone, care va aduce produsul d-abia in cateva luni!

  • Basescu sustine privatizarea pe bursa a unor societati si regii de stat, inclusiv RA-APPS

    Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, intr-o emisiune Pro Tv, ca sustine pentru anul viitor ideea privatizarii unor societati de stat, sau unor pachete de actiuni din acestea, cu scopul ca banii obtinuti la bugetul de stat sa fie directionati catre investitii.

  • Garda Financiara ar putea trece la Interne

    Presedintele Traian Basescu a declarat ca se va intalni cu premierul Emil Boc duminica, pentru a discuta reformarea Ministerului Finantelor Publice, o solutie mentionata de seful statului fiind trecerea Garzii Financiare la Ministerul Administratiei si Internelor.

  • Videanu: Avem in vedere cresterea salariului minim, reducerea CAS si a cotei unice

    Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat ca democrat-liberalii au in vedere cresterea salariului minim, dar in acelasi timp reducerea CAS si a cotei unice, urmand ca masurile sa fie validate in mod oficial dupa discutiile cu finantatorii internationali.

  • Romanii de peste hotare nu mai trimit bani acasa

    Sumele trimise in tara de romanii care muncesc in strainatate s-au ridicat la 2,47 miliarde de euro in primele opt luni, nivelul minim al ultimilor cinci ani. Afectati de cresterea somajului in statele Uniunii Europene, romanii care muncesc peste hotare trimit familiilor din Romania tot mai putini bani.

  • Mafia armeneasca a vrut sa fraudeze bugetul lui Obama cu 163 de milioane de dolari

    O retea de crima organizata condusa de armeni a pus la cale o schema de fraudare a sistemului sanitar din Statele Unite, prin care au reusit deja sa sustraga 35 de milioane de dolari.

  • Contributia la pensiile private va creste la 3% in 2011

    Guvernul a decis sa majoreze contributia la pensiile private pana la 3% din salariul brut, potrivit proiectului de buget pe 2011. Surse din cadrul pensiilor au confirmat ca anul viitor vor fi virati mai multi bani in conturile participantilor la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II). Astfel, contributia va fi fixata la 3%, chiar daca legislatia in domeniu prevede ca aceasta ar trebui sa fie de 3,5%.

  • Bilantul crizei: 132 de banci inchise in SUA

    Autoritatile americane au mai inchis doua banci, numarul institiilor de credit intrate in faliment din cauza crizei ajungand la 132. Inchiderea celor banci a generat costuri de 507,8 milioane de dolari, pe care le va suporta agentia pentru asigurarea depozitelor bancare, noteaza presa americana.

  • Un apartament sta opt luni pe piata, pana isi gaseste cumparator. Cat poti negocia

    Timpul mediu in care o locuinta din Capitala scoasa la vanzare isi gaseste un nou proprietar este de circa 240 de zile. O analiza gandul va spune cat trebuie sa lasati din pret pentru a incheia mai rapid tranzactia. Vand sau mai astept este intrebarea zilei pentru vanzatorii de case.

  • Optimism privind bugetul din 2011

    Pentru anul viitor, Guvernul de la Bucuresti estimeaza o crestere a incasarilor la bugetul de stat, din zona accizelor, a impozitului pe venit si profit, dar mai ales a TVA-ului, potrivit unui document obtinut de Mediafax. De asemena, alte domenii care ar putea contribui la cresterea volumului de incasari ar fi amenzile, confiscarile si taxele pe jocurile de noroc. Pe de alta parte, este prognozata o scadere cu 20% a veniturilor la buget obtinute din proprietatile statului, prin dividende.

  • Incep discutiile pentru acordul-umbrela cu FMI

    Vizita misiunii Fondului Monetar Inter national va incepe la 20 octombrie, cand pe langa discutiile privind acordarea transei a sasea se vor analiza si conditiile preliminare privind un nou acord intre FMI si Romania. Timp de doua saptamani, autoritatile romane si expertii Fondului vor ana liza daca Romania are nevoie de un nou acord si daca va putea trece cu bine peste anul 2011 fara sa traga bani de la Fond.

  • SIF-urile la noua luni: profiturile au scazut cu pana la 75%, dar activele au crescut usor

    Profiturile SIF-urilor, unele dintre cele mai mari societati listate la Bursa din Bucuresti (BVB), au sca zut in primele noua luni ale anului cu pana la 75%, in conditiile in ca re managerii acestora nu au realizat van zari importante, iar dividendele incasate de la companiile din portofoliu au fost mai mici decat anul trecut. Activele nete ale celor mai multe dintre SIF-uri au crescut usor in aceeasi perioada, ajutate de evolutia buna a Bursei.

  • Presedintele tarii: Ordonanta 50 e corecta, dar nu suficient de clara

    "Actualul pachet legislativ, ordonanta, asa cu ea a fost emisa, este corecta, inteleg ca totusi in comisie se depun amendamente de o parte si de alta. Va trebui sa vad ce ajunge la mine. Ordonanta, dupa parerea mea, a fost corecta, daca a pacatuit prin ceva, printr-o oarecare lipsa de claritate, ceea ce a permis bancilor o interpretare in favoarea lor, iar acest lucru trebuie corectat".

  • Top 300 Capital: Cine sunt cei mai bogati oameni din Romania

    Ion Țiriac este cel mai bogat roman, mentinandu-se pe pe aceasta pozitie pentru al doilea an consecutiv, desi averea sa, asa cum s-a intamplat in cazul majoritatii bogatilor tarii, a suferit o corectie considerabila pe fondul crizei economice, potrivit editiei 2010 a "Top 300 cei mai bogati romani", lansata de revista Capital.

  • Absorbtia fondurilor UE de catre administratia publica a scazut cu 40% in primele opt luni

    Statisticile BNR indica o inrautatire a absorbtiei fondurilor europene de catre administratia publica. In pri mele opt luni ale anului, intrarile de bani au fost de numai 1,15 miliarde de euro, cu 40% sub nivelul din perioada similara a anului trecut. Pe de alta parte, banii primiti de la Uniunea Europeana de catre administratia publica au o valoare de doua ori mai mica decat remiterile muncitorilor romani in strainatate.

  • Cele mai vandute masini pe clase, in 2010, pe piata romaneasca

    In segmentele premium, Audi A4, Mercedes C Klasse si BMW X5 sunt cele mai cumparate. Preferintele romanilor pentru autoturisme raman, in acest an, guvernate de aceleasi principii in linii mari, respectiv pentru clasele populare un pret mic, pentru clasele superioare conteaza imaginea si abia apoi pretul. Inmatricularile in cea de-a noua luna a anului nu au adus nicio schimbare in bine, insa se pare ca vanzarile au mai crescut, cu efecte in cifrele pe octombrie.

  • Vizita Directorilor BERD in Romania

    O delegatie formata din membrii ai Consiliului Director BERD va efectua o vizita in Romania in perioada 17-19 octombrie 2010. Vizita face parte dintr-o serie de consultari si va permite Directorilor BERD sa isi actualizeze informatiile asupra stadiului dezvoltarii tarilor unde Banca isi desfasoara activitatea, precum si asupra prioritatilor de dezvoltare ale Romaniei.

  • Parteneriat ATE Bank Romania - Centrul Medical Medsana

    ATE Bank Romania a lansat un nou produs bancar complex, denumit HIPPOCRATES, in parteneriat cu Centrul Medical Medsana, produs care ofera clientilor bancii acces la serviciile medicale de inalta calitate ale Centrului Medical Medsana, in conditii speciale de pret. Pachetul de produse si servicii HIPPOCRATES este destinat clientilor ATE Bank Romania persoane fizice, are o valabilitate de 12 luni de la data achizitionarii si ofera beneficii bancare si medicale care raman nemodificate timp de 12 luni.

  • GE Garanti Bank lanseaza o oferta promotionala pentru refinantarea oricarui tip de credit

    GE Garanti Bank a lansat o oferta promotionala pentru refinantarea oricarui tip de credit, in orice moneda. Oferta consta in eliminarea comisionului de analiza a dosarului pentru creditele imobiliare si creditele pentru nevoi personale cu garantii reale acordate in EUR in scopul refinantarii altor credite pana la data de 31.12.2010, indiferent de moneda in care acestea au fost acordate.

  • BCR lanseaza un nou card premium - Powercard Gold

    Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza un nou card de credit Gold in lei emis atat sub sigla MasterCard cat si Visa care va satisface si cele mai exigente nevoi ale clientilor - Powercard Gold BCR. "Prin lansarea acestui nou produs facem inca un pas in dezvoltarea brandului Powercard BCR.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de luni pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de luni, cu scaderi cuprinse intre 0,43% si 1,37%, cele mai afectate fiind titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1,86 milioane lei (436.491 euro) in jurul orei 11.15. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Moldova (SIF2), de 231.555 lei, cotatia lor coborand cu 0,79%, la 1,25 lei/actiune.

  • Andreea Paul Vass: Ma incearca un sentiment de inadecvare intre Olteanu si BNR

    Consilierul premierului Emil Boc pe probleme economice, Andreea Paul Vass, a adus in discutie, duminica, faptul ca fostul deputat liberal Bogdan Olteanu nu ar fi potrivit pentru postul de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Prima Casa 3, visul investitorilor care ar putea aplica noi cresteri de pret

    Cresterea plafonului de creditare la 100.000 de euro, pentru imprumuturile realizate in cadrul programului "Prima Casa", este imbratisata de jucatorii din piata imobiliara, in primul rand pentru ca ar spori oferta de apartamente noi, insa perspectiva unei noi cresteri de preturi si neincrederea romanilor in economie, face din "Prima Casa" 3 o simpla idee.

  • PSD si PNL depun motiunea de cenzura

    PSD, PNL si PC ar urma sa aprobe, azi, textul motiunii si sa o depuna la Parlament in cursul dupa-amiezii. Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere se vor intruni pentru a stabili calendarul motiunii, seful Senatului Mircea Geoana anticipand ca aceasta ar putea fi dezbatuta la data de 25 octombrie.

  • Bilantul european al austeritatii

    Marile puteri economice ale Europei, Germania, Franta, Marea Britanie, au iesit din recesiune si deja inregistreaza cresteri economice, pe cand statele europene din esalonul doi - Grecia, Irlanda, Spania, Portugalia - se confrunta cu mari probleme si agonizeaza in criza. In cazul tarilor care au castigat batalia cu recesiunea, statul a pompat bani in economie si a reusit sa relanseze industria.

  • Guvernul va impozita si cupoanele acordate gratuit persoanelor fizice pentru reduceri de preturi

    Cupoanele acordate in prezent gratuit persoanelor fizice de catre firme si magazine sub forma bonurilor de valoare, pentru achizitionarea de produse la un pret redus, vor fi impozitate de Guvern, prin scoaterea acestora din categoria veniturilor neimpozabile. Impozitarea acestor cupoane va fi reglementata printr-o noua modificare a Codului Fiscal.

  • Bancile vor prelua cateva mii de case si apartamente, dupa esecul executarii silite - consultanti

    Cateva sute de proprietati, in mare parte rezidentiale, au ajuns in posesia institutiilor finantatoare dupa esecul procesului de vanzare directa in perioada executarii silite,iar in viitor numarul caselor preluate de banci va urca la cateva mii,spun consultantii Coldwell Banker Affiliates of Romania

  • Competitivitate prin Cercetare, Dezvoltare tehnologica si inovare- Conferinta Bucuresti

    DIRECTIA GENERALA ORGANISM INTERMEDIAR PENTRU CERCETARE din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, va invita sa participati la: CONFERINTA " Competitivitate prin Cercetare, Dezvoltare tehnologica si inovare"