Posibila alianta Mercedes-BMW pentru un nou motor V12

Data publicarii: 12-08-2008 | Auto

Discutiile de aliere a principalilor producatori germani de automobile premium, Mercedes si BMW, au ajuns intr-o noua faza. Cele doua companii vor sa-si uneasca fortele pentru producerea viitorului motor V12, potrivit presei germane. Atat Mercedes, cat si BMW sunt in cautarea de solutii pentru reducerea costurilor de fabricatie in conditiile unei scaderi globale a cererii de autovehicule noi.

La proiectarea motorului ar putea participa si inginerii de la Aston Martin, lucru plauzibil, dupa ce zilele trecute s-a aflat de negocierile dintre firma britanica si Mercedes. Conform surselor inca neoficiale, cei doi constructori de top urmeaza sa imparta motoare si sisteme de transmisii, sa dezvolte tehnologii hibride si chiar sa imparta anumite platforme.

Dave Richards, presedintele consortiului care controleaza Aston Martin, a confirmat inca din luna mai ca marca britanica va avea nevoie de propulsore V8 si V12, care nu vor mai fi furnizate in viitorul apropiat de Ford.

Dieter Zetsche, CEO Daimler, a confirmat pentru presa germana ca se afla in tratative cu BMW, dar a precizat ca discutiile vizeaza doar o colaborare pentru un nou motor, nu si pentru un vehicul complet.

Primele rezultatele ale negocierilor, incepute conform unor surse inca din 2007, s-ar putea materializa in noul motor de patru cilindri care va echipa modelele B-Class si Mini. Producatorii germani sunt ingrijorati de costurile noilor tehnologii nepoluante.

Redactia BankNews.ro