Arhiva » Februarie 2011 » 01 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 01 Februarie 2011 | 37 de inregistrari

  • CNADNR are de platit 84 mil. euro companiei Bechtel pentru lucrarile la Autostrada Transilvania

    Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) datora companiei Bechtel, la sfarsitul anului trecut, 110 milioane euro pentru lucrarile la Autostrada Transilvania, din care a platit , in decembrie, 16 milioane de euro, au declarat pentru NewsIn reprezentantii CNADNR.

  • APDRP incepe miercuri campania de informare privind fondurile europene pentru mediul rural

    Campania, care se va desfasura pe parcursul a cinci luni, urmareste sa constientizeze publicul interesat din mediul rural asupra oportunitatilor de finantare oferite de PNDR. Abordarea acestei actiuni nationale va fi una diferita, fiind axata pe informarea potentialilor beneficiari, mai ales pe informarea asupra aspectelor practice pentru intocmirea unor proiecte de succes.

  • Banca Romaneasca a primit un plafon de 21 milioane euro pentru programul Prima Casa 3

    Banca Romaneasca a primit un plafon de 21 milioane euro pentru acordarea de credite in cadrul programului guvernamental Prima Casa 3 de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a anuntat luni banca. Valoarea garantiilor acordate intregului sistem bancar se ridica la 200 milioane euro.

  • Sistemul de operare Android al Google a detronat Symbianul de la Nokia

    Android, sistemul de operare conceput de Google pentru smartphone-uri, a detronat sistemul de operare Symbian de la Nokia din pozitia de lider mondial pe piata sistemelor de operare destinate telefoanelor inteligente, in ultimele trei luni ale anului 2010, punand capat unei suprematii ce a inceput odata cu aparitia acestei industrii, in urma cu aproximativ 10 ani, informeaza luni Reuters.

  • Colectarea datelor la Recensamantul General Agricol 2010 s-a finalizat

    Procesul de colectare din teren a datelor statistice la Recensamantul General Agricol 2010 s-a finalizat in toate judetele tarii, potrivit informatiilor operative centralizate de Institutul National de Statistica.

  • Increderea managerilor din toata lumea in cresterea economica, la nivelul anterior crizei-studiu PwC

    Increderea directorilor generali din intreaga lume in cresterea economica viitoare a revenit aproape la nivelurile inregistrate anterior crizei, potrivit celei de-a 14-a editii a studiului Global CEO Survey realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC).

  • Tensiunile din Egipt propulseaza petrolul peste nivelul de 100 de dolari per baril

    Cursul petrolului a depasit luni la Londra 100 de dolari per baril, nivel ce nu mai fusese atins de peste doi ani, cresterea survenind ca urmare a preocuparilor in legatura cu situatia din Egipt si temerile ca agitatia s-ar putea extinde si in alte tari din Orientul Mijlociu, relateaza AFP.

  • Ministerul de Finante vrea sa atraga 5,4 miliarde lei prin titluri de stat in februarie

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga 5,4 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna februarie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului.

  • Amenzi de peste un milion de lei pentru munca la negru si incalcarea regulilor de securitate

    Inspectorii de munca au dat intr-o singura zi amenzi de peste un milion de lei pentru 148 de persoane care munceau la negru si pentru nerespectarea prevederilor privind securitatea in munca, informeaza Inspectia Muncii (IM). Actiunea de control pentru identificarea cazurilor de munca nedeclarata a vizat in special domeniile de activitate in care s-a inregistrat o mai mare incidenta a acestui fenomen, respectiv unitatile care presteaza servicii de spalatorie auto si vulcanizari.

  • EximBank si-a relansat site-ul

    EximBank a relansat site-ul propriu - www.eximbank.ro - care ofera utilizatorilor posibilitatea de a gasi mult mai usor si rapid detalii despre produsele bancii printr-o structurare mult mai eficienta si compacta a informatiilor. "La baza schimbarilor pe care le-am operat a stat convingerea ca ne putem dezvolta numai prin adaptarea continua la nevoile clientilor nostri.

  • Declaratia pentru contributii sociale si impozit pe venit poate fi depusa incepand cu 7 februarie

    "Declaratia unica privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (formular D112) poate fi facuta de la data de 7 februarie, ora 9:00, termenul limita fiind 25 februarie pentru obligatiile declarative aferente lunii ianuarie 2011", se mentioneaza in comunicat.

  • Raiffeisen Bank opteaza pentru dobanzile calculate in functie de Robor si Euribor

    Raiffeisen Bank a decis sa pastreze contractele de credit in varianta acceptata deja de clienti, adica sa nu denunte actele aditionale care au intrat in vigoare in septembrie 2010. Reprezentantii bancii sunt ca o astfel de decizie ofera un tratament egal pentru toti clientii, in conditiile in care Legea 288 de modificare a OUG 50 prevede ca actele aditionale semnate de clienti sa ramana in vigoare.

  • Cele mai profitabile actiuni in ianuarie: BRD, Sinteza si Teraplast

    Luna ianuarie a adus noi recorduri pentru Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa listarea Fondului Proprietatea (FP). Asteptarile prea mari ale investitorilor, la care se adauga si contextul international nefavorabil, au transformat prima luna a anului dintr-una plina de succes intr-una obisnuita pentru investitorii cu experienta in tranzactionarea la BVB.

  • Creditele statului, incurajate de CE

    Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a precizat ieri ca institutiile externe si-au exprimat suportul pentru platforma Medium Term Notes, prin care Romania vrea sa atraga intre cinci si sapte miliarde de euro - pe parcursul a trei ani - de la investitorii interesati de datoriile suverane. Oficialul crede, totodata, ca pe piata interna mai exista spatiu pentru scaderea randamentelor.

  • Finantele vizeaza mai multe emisiuni de titluri in primul trimestru, pentru un deficit de 8 mld. lei

    Ministerul Finantelor Publice a majorat volumul indicativ al emisiunilor de titluri de stat pentru primul trimestru cu 2 miliarde de lei, la 15-17 miliarde de lei, stabilind pentru aceasta perioada o tinta de deficit bugetar mai mare, de 8 miliarde de lei, necesara investitiilor, informeaza Mediafax Business.

  • Bancile straine au trimis pe piata locala 83,41 mld. euro pana in septembrie

    Bancile din Austria, Grecia si Franta detin 70% din totalul expunerilor institutiilor financiare straine fata de Romania. Totodata, banci din Elvetia, Suedia sau Japonia, care nu au sucursale pe plan local, dispun de creante asupra economiei romanesti care se ridica la cateva sute de milioane de euro.

  • La FP cumpara Templeton, Templeton si... Templeton

    Asteptat la tranzactionare ca un factor de catalizator al pietei, Fondul Proprietatea nu a fost in masura sa impulsioneze celelalte titluri de pe Bursa in primele zile dupa listare in conditiile in care investitorii au intarziat sa isi faca aparitia. Aceasta realitate s-a reflectat prin volumele obisnuite pe emitentii vechi, dar si prin declinul generalizat la nivelul indicilor.

  • Rata de economisire in Romania, de 9,4%, este net inferioara celei din Uniunea Europeana, de 11,5%

    Rata de economisire in Romania, de 9,4%, este cu 2,1 puncte pro-cen-tuale mai mica decat media inre-gistrata in Uniunea Euro-peana, de 11,5%. Daca aceasta comparatie se limiteaza doar la zona euro, atunci diferenta se dubleaza, urcand la 4,4 puncte procentuale. Cu toate acestea, datele Eurostat, corelate cu cele ale Statisticii, arata ca rata de economisire a revenit.

  • Tanasescu: BNR ar putea reduce in acest an rezervele minime obligatorii la lei

    Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat luni la The Money Channel ca banca centrala ar putea reduce rezervele minime obligatorii (RMO) la pasivele in lei ale bancilor in decursul acestui an si, de asemenea, ca este posibila o descrestere a dobanzii de referinta a bancii centrale.

  • Restantele romanilor la banci s-au marit de cinci ori, in ultimii doi ani

    Romanii au ajuns sa fie datori vanduti la banci. In numai doi ani de criza, restantele populatiei au crescut de cinci ori. In decembrie 2008, noi, romanii, aveam restante de 2,79 miliarde de lei. La sfarsitul anului trecut insa, valoarea lor era de 16,2 miliarde de lei.

  • Topul brokerilor de la Bursa, in ianuarie

    Prima luna a unui 2011 ce sta sub semnul Fondului Proprietatea a adus schimbari importante in ierarhia brokerilor. Independenti sau bancari, intermediarii si-au inversat pozitiile si ultimele zile ale lunii au stabilit ordinea finala. FP a dus rulajele Bursei la nivelele din anul de gratie 2008, in doar cateva sedinte.

  • Tanasescu: Exista posibilitatea reducerii TVA in urmatorii doi ani, trebuie imbunatatita colectarea

    Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu a declarat luni ca TVA ar putea fi redusa in urmatorii doi ani, dar ca pentru aceasta este nevoie de indeplinirea unor conditii, printre care si imbunatatirea colectarii acestei taxe.

  • Mic ghid pentru a-ti rezolva problemele cu bancile. Drumul de la concilierea directa la proces

    Relatia cu bancile - comisioane ascunse, dobanzi marite fara o justificare sau un anunt prealabil etc. - a devenit una din ce in ce mai tensionata pentru tot mai multi romani. Putini dintre acestia cunosc insa modalitatile pe care le au la dispozitie pentru a-si rezolva problema cu banca.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de marti

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de marti, insa dupa prima jumatate de ora toti indicii inregistrau cresteri. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 5.573.144 lei (1.309.818 euro) dupa prima jumatate de ora de tranzactionare.

  • Rata somajului din zona euro s-a mentinut in decembrie 2010 la 10%

    Rata somajului din zona euro, corectata de variatiile sezoniere, s-a mentinut in decembrie la 10%, dar a crescut in comparatie cu aceeasi luna din 2009, cand se inregistra o rata a somajului de 9,9%, arata datele publicate marti de Eurostat.

  • Problemele din sectorul auto ar putea sa reduca cu 10-15% piata de asigurari generale in 2011

    Piata de asigurari generale ar putea sa scada cu 10- 15% in acest an, mai ales pe fondul problemelor cu care se confrunta piata auto, sustin reprezentantii companiilor de asigurari. "Pentru 2011 nu cred ca piata de asigurari auto se va normaliza. Estimez o concurenta intre companiile de asigurari care va conduce la o scadere a primelor pe segmentul de asigurari RCA si Casco".

  • CFA:Economia romaneasca revine pe crestere din T1, piata asigurarilor ar iesi din recesiune in S2

    Economia romaneasca va reveni pe crestere in T1-T2 din 2011, in timp ce piata asigurarilor din Romania ar putea iesi din recesiune in al doilea semestru al acestui an, insa trecerea la profitabilitate a acestui sector va fi abia in 2012, estimeaza presedintele CFA Romania, Dragos Cabat.

  • Banca Transilvania a obtinut in 2010 un profit net de 97,85 milioane lei, in crestere cu 58%

    Banca Transilvania a obtinut anul trecut un profit net de 97,85 milioane lei, cu 58% mai mare fata de cel inregistrat in 2009, printre principalii factori care au influentat acest rezultat numarandu-se veniturile din dobanzi, respectiv controlul strict al costurilor, a anuntat marti banca.

  • Basescu: N-am nevoie sa ma apere partidul. Daca voi fi suspendat, voi candida si voi castiga

    Suspendarea nu-l sperie defel pe Traian Basescu. Seful statului a spus parlamentarilor PDL ca, in cazul in care intentia Opozitiei de a-l suspenda din functie se va concretiza, va candida si va castiga.

  • Dolarul pierde teren in fata principalelor valute

    Dolarul s-a depreciat marti dimineata fata de un cos de valute, pe fondul trendului de crestere fata de moneda americana condus de euro si lira sterlina, scrie Reuters. Euro se apreciaza pentru ca investitorii speculeaza ca zona euro va opera o majorare a dobanzii mai devreme decat pe continentul nord-american.

  • Piata asigurarilor va scadea cu cel putin 5% in acest an

    Piata asigurarilor va scadea, intr-un scenariu optimist, cu cel putin 5% in acest an, pe fondul reducerii numarului de polite RCA si tarifelor cu 20%, a declarat, marti, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Cristian Constantinescu.

  • Pretul de vanzare al apartamentelor, cerut de proprietari, a scazut cu 12-20% in ultimele 12 luni

    Preturile medii de vanzare la apartamente, solicitate de proprietari in Bucuresti, au scazut in ianuarie cu 12-20% fata de aceeasi luna din 2010, cel mai accentuat regres fiind consemnat la unitatile cu patru camere, potrivit unui raport de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro.

  • Bancpost returneaza clientilor 5% din platile facute in benzinarii cu cardul de credit

    Grecii de la Bancpost ataca pe piata cardurilor de credit cu o promotie prin care restituie clientilor 5% din sumele cheltuite in benzinarii sau in magazinele si restaurantele din cadrul acestora pe parcursul lunii februarie. Bonusul este acordat si posesorilor de carduri emise de EFG Retail Services, divizia de consumer finance a bancii.

  • FMI si CE cer Guvernului sa includa arieratele in deficitul bugetar

    FMI si CE au cerut Guvernului sa treaca la raportarea deficitului bugetar doar pe modelul utilizat de catre Uniunea Europeana, respectiv ESA 95, care include si datoriile statului catre firme si este mai concludent, a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

  • Finantele vor sa imprumute 2 miliarde lei in plus, in primul trimestru

    Ministerul de Finante a majorat volumul indicativ al titlurilor de stat pe care intentioneaza sa le emita pe piata interna, in primul trimestru din 2011, de la 13-15 miliarde lei la 15-17 miliarde lei. In februarie, Finantele vor sa imprumute 3,9 miliarde de lei, prin trei emisiuni de ceritificate de trezorerie cu scadenta la un si la sase luni si prin trei emisiuni de obligatiuni, cu scadente la 3,5 si 10 ani.

  • Lista joburilor vacante la companiile din Big Four

    Trei dintre cei mai mari jucatori din Big Four-KPMG, Deloitte si PricewaterhouseCoopers angajeaza auditori si experti in tranzactii M&A in aceasta perioada. Candidatii ideali sunt absolventi de facultate, au minimum doi ani experienta in audit si au obtinut deja certificari ACCA sau CIMA. Intra si afla ce vor jucatorii din audit de la candidati.

  • Topul celor mai mari dobanzi la depozitele in lei

    Daca vrei sa incepi sa economisesti, acum e momentul sa faci acest pas. Dobanzile sunt in scadere, dar cu toate acestea ai mai putea prinde cateva "promotii" de sezon! La depozitele pentru trei luni, dobanzile sunt in jur de 8%. Bank of Cyprus si BCR va ofera astfel de dobanzi, iar ATE Bank merge pe un 7,75%, la fel ca si Garanti Bank sau Millennium Bank.