Arhiva » Februarie 2011 » 02 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 02 Februarie 2011 | 32 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe verde sedinta de tranzactionare de marti, cu cresteri cuprinse intre 0,11% si 1,93%, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

  • Reprezentantii Min.Economiei au discutat cu oficialii FMI despre restructurarea sistemului energetic

    Reprezentantii Ministerului Economiei au discutat marti cu oficialii FMI si CE despre restructurarea sistemului energetic si au prezentat un plan care prevede reorganizarea sistemului de producere in doua companii, care sa ofere un mixt de energie, asa cum exista in tarile Uniunii Europene.

  • Posesorii de carduri care fac tranzactii la ATM si POS-urile BCR pot descarca gratuit melodii

    BCR a incheiat un parteneriat cu Universal Music prin care, in perioada 1 februarie - 31 mai 2011, posesorii de carduri bancare emise de orice banca din Romania sau din strainatate care efectueaza tranzactii la bancomatele si POS-urile BCR primesc la schimb melodiile preferate.

  • Piata de asigurari de viata va avea o crestere de cel mult 5% in 2011, estimeaza asiguratorii

    Piata romaneasca de asigurari de viata ar putea inregistra in acest an o crestere de cel mult 5% fata de 2010, companiile mizand mai ales pe o crestere a vanzarilor de asigurari de viata cu componenta investitionala. "Nu putem vedea 2011 ca pe un an de scadere a pietei romanesti de asigurari de viata, in conditiile in care piata a incheiat anul trecut cu crestere", a mentionat presedintele directoratului BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu.

  • Rezervele valutare au crescut in ianuarie cu 0,8% fata de decembrie, la 32,69 miliarde euro

    Rezervele valutare ale Romaniei au crescut in ianuarie cu 257 milioane euro (0,8%) fata de luna precedenta, la 32,69 miliarde euro, de la 32,43 miliarde euro la 31 decembrie 2010, potrivit unui comunicat transmis marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • Rezultatele irelevante la cautari, principala problema a Google

    Gigantul american Google, numarul unu in cautarile pe internet, se afla in fata celei mai mari provocari: sa scape de armata de "spammeri" de care s-a inconjurat - adica de proprietarii de site-uri care au invatat cum trebuie sa arate si ce trebuie sa contina o pagina web pentru a aparea cat mai sus in cautarile facute de utilizatori pe internet

  • Bresa de securitate in Windows. 900 mil. de utilizatori ar putea fi afectati

    Compania Microsoft a transmis o alerta privind o bresa de securitate in sistemul de operare Windows, care ar putea afecta 900 de milioane de utilizatori care folosesc Internet Explorer, potrivit dailymail.co.uk.

  • Rezultatele financiare ale companiilor mentin lichiditatea ridicata la BVB

    Banca Transilvania Si-a anuntat astazi rezultatele financiare preliminare pentru 2010, iar creSterea profitului cu aproape 60% a ridicat actiunile TLV in topul tranzactilor de la bursa. Banca a fost devansata doar de BVB, OMV Petrom Si Fondul Proprietatea.

  • Romanii castiga cu 3,5 miliarde euro mai mult decat in scripte

    Veniturile reale ale romanilor ar putea fi cu cateva zeci de procente mai mari decat cele declarate oficial. Multe miliarde de euro ocolesc Fiscul in fiecare an. In perioada iulie-septembrie din 2010, in fiecare gospodarie din Romania au intrat, in medie, 1.909 lei pe luna, arata ancheta trimestriala asupra veniturilor realizata de Institutul National de Statistica (INS).

  • FMI ne cere liberalizarea pretului gazelor! Facturile pentru incalzire ar putea creste cu 50%

    Fondul Monetar International si Comisia Europeana cer Romaniei sa liberalizeze piata gazelor, iar intr-o traducere simpla asta inseamna cresterea preturilor. Unele surse apropiate negocierilor sustin ca pentru noi, cetatenii de rand, asta va putea aduce facturi la incalzire cu pana la 50% mai mari in urmatorii ani!

  • Cat aur mai are BNR?

    Rezerva de aur a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) s-a mentinut la 103,7 tone, in luna ianuarie 2011. Valoarea aurului national a fost de 3,25 miliarde de euro, a anuntat BNR.

  • Topul celor mai mari datornici la bugetul de stat

    Trei din primii 10 cei mai mari datornici la bugetul de stat la 31 decembrie 2010 erau companii private, Galaxy Tobacco detinand pozitia secunda in top 10, potrivit datelor publicate marti de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Cei mai mari zece datornici la bugetul de stat aveau la finele anului trecut aveau obligatii totale in valoare de 4,09 miliarde lei (973 milioane de euro).

  • Rata concedierilor a crescut de sapte ori in Romania, de la inceputul crizei

    Rata concedierilor a crescut de sapte ori, iar rata demisiilor s-a redus de la 18,3% in 2008, la doar 8% in ultimii doi ani. Totodata, rata angajarilor a scazut cu 75% fata de nivelurile din 2008, potrivit studiului PwC Saratoga Romania 2010.

  • Inspectorii fiscali vor putea veni in control la orice ora fara sa anunte!

    Inspectia fiscala la firme va putea fi declansata si fara anunt prealabil atunci cand autoritatile considera ca scopul controlului poate fi periclitat daca respectivi contribuabili ar fi instiintati inainte, avizul de inspectie urmand sa fie comunicat odata cu sosirea inspectorului la sediul firmei.

  • Cum a ajuns Romania paradisul angajatorilor in criza

    Angajatii romani au fost cu aproape 20% mai rentabili in 2010, fata de 2008. Mai mult, romanii au fost in 2010 printre cei mai profitabili angajati din Europa, devansandu-i pe vest-europeni. Ce se ascunde in spatele rentabilitatii in crestere a romanilor? Concedieri masive, salarii mici, absenteism ridicat.

  • Cand incepe razboiul preturilor la alimente?

    Si vanzatorii si clientii au ajuns la limita suportabilitatii costurilor, in urma scumpirii alimentelor de baza in toata lumea. Cine va ceda de data asta? La orice majorare a preturilor materiei prime, patronatele anunta la unison scumpiri ale alimentelor. Pana in prezent, nici un producator nu a declansat un razboi al preturilor pentru a obtine profit din marirea volumului de vanzari.

  • Egipt: Mubarak cedeaza si anunta ca nu va mai candida

    Presedintele Hosni Mubarak a anuntat ca nu va mai candida la urmatoarele alegeri prezidentiale, din luna septembrie. "Nu am intentionat sa candidez si la urmatoarele alegeri. Sunt convins ca imi voi incheia cariera pentru binele natiuni, intr-o atmosfera de pace. In cele cateva luni care mi-au ramas din mandat voi lucra sa fie o tranzitie pasnica a puterii"

  • Top 5 temeri ale investitorilor

    Cu toate ca anul a inceput intr-o nota optimista pentru investitori, raman in continuare multe semne de intrebare care ar putea oricand schimba starea de spirit a pietelor financiare. Analistii Bullbrokers Romania au explicat cele mai importante temeri care planeaza in luna februarie.

  • Top 5 modificari la Prima Casa in 2011

    Programul guvernamental Prima Casa continua si in 2011, dupa ce editiile din 2009 si 2010 au reusit sa stopeze prabusirea preturilor la apartamente, insa autoritatile au operat unele modificari in structura sa. Traian Stancu, seful departamentului de vanzari din cadrul Kiwi Finance, a explicat pentru Wall-Street.ro, cele mai importante schimbari ale programului Prima Casa in acest an.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de miercuri pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe verde sedinta de tranzactionare de miercuri, iar dupa prima jumatate de ora toti indicii inregistrau cresteri. cuprinse intre 0,31% (BET-NG) si 2,00% (BET-FI).

  • Preturile la producator din industrie au inregistrat un avans anual de 9,6% in decembrie

    Preturile la producator din sectorul industrial au inregistrat o crestere de 9,6% in decembrie fata de aceeasi luna din 2009, in timp ce, fata de luna precedenta, avansul a fost de 1,2%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

  • Pretul apartamentelor din Capitala a crescut in ianuarie cu 0,3% fata de luna precedenta

    Pretul apartamentelor din Bucuresti a crescut cu 0,3% in ianuarie fata de luna precedenta, tendinta de crestere fiind resimtita la nivelul apartamentelor noi, al caror pret a sporit cu 1,1%, in timp ce in cazul apartamentelor noi s-a inregistrat o scadere de 0,3%, potrivit imobiliare.ro.

  • UniCredit si Millennium trec la un comision de analiza fix

    UniCredit Tiriac Bank vinde credite pentru achizitia de locuinte cu un comision de analiza de 300 sau 400 de euro in functie de produsul ales. Millennium taxeaza cu 400 de euro clientii care vor un credit imobiliar si cu 500 de euro pe cei care solicita un imprumut de nevoi personale cu ipoteca.

  • Banca Transilvania a vandut actiuni de 8 mil. lei catre salariati si investitori

    Banca Transilvania (TLV) a finalizat oferta primara de vanzare de actiuni prin care a plasat un pachet de 7,32 de milioane de actiuni ramase nesubscrise in cadrul majorarii de capital de anul trecut, la pretul de 1,1 lei/actiune, sub pretul actual din piata, de 1,406 lei.

  • BNR tine 32,6 mld. euro in vistierie

    BNR are cu patru miliarde de euro mai mult decat la inceputul lui 2010. Banca Nationala a consemnat o crestere a rezervelor valutare cu 257 de milioane de euro in ianuarie, desi a incasat de la FMI o transa de 905 milioane de euro, iar platile in contul datoriei externe au fost de 140 de milioane de euro.

  • Asiguratorii sunt pesimisti: Piata scade cu doua cifre si am putea sa vedem inclusiv falimente

    Segmentul asigurarilor generale ar putea scadea cu pana la 15% anul acesta din cauza reducerii primelor incasate din politele auto, dupa un declin de o singura cifra in 2010, ceea ce s-ar putea dovedi un test fatal pentru mai multi jucatori.

  • Angajatii romani din multinationale, mai profitabili decat vesticii

    Angajatii romani din multinationalele locale au generat un profit brut anual mai mare cu aproape 8% fata de cel generat de angajatii din Europa de Vest, arata un studiu realizat de firma de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania.

  • Verificati corectitudinea datelor la cumpararea rovinietei

    Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat astazi ca in ultima perioada controalele efectuate au relevat ca o serie de numere de inmatriculare ale vehiculelor pentru care a fost eliberata rovinieta (in special in cazul rovinietelor autocolant) au fost inscrise incorect sau incomplet pe documentele de plata (bon fiscal, factura) si implicit in baza de date, de catre operatorii care au in atributii in eliberarea rovinietelor.

  • Val de angajari la Kaufland. VEZI orasele si joburile disponibile

    Retailerul german Kaufland a inceput in forta anul 2011: a deschis deja un hipermarket la Timisoara si este unul dintre cei mai activi angajatori din Romania in momentul de fata, cu circa 200 de joburi vacante pe site-urile de recrutare.

  • Majorarea TVA: intre salvarea bugetului si prelungirea agoniei

    Cresterea incasarilor din TVA in urma majorarii cotei la 24% a salvat bugetul anul trecut, favorizand incadrarea in deficitul agreat cu FMI, insa a franat consumul, economia ramanand in recesiune. Temperarea ritmului de crestere a incasarilor din TVA pe final de an arunca o umbra de indoiala cu privire la modul in care majorarea taxei la 24%, care a salvat deficitul bugetar anul trecut, va ajuta bugetul si in 2011, avand in vedere tinta ambitioasa de reducere a deficitului la 4,4% din PIB.

  • Cu cat se va scumpi mancarea la Carrefour

    Presedintele Carrefour, Lars Olofsson, dezvaluie, intr-un interviu acordat presei franceze, elemente din strategia retailerului pe acest an. Lars Olofsson a explicat ca majorarile de pret care ar putea fi operate de producatorii de bunuri alimentare nu vor fi transferate decat partial in preturile din magazin.

  • Motive pentru care bancile vor refuza o rata mai mica

    In ultimii doi ani, restructurarile de credite au devenit ceva obisnuit pentru bancile prezente pe piata din Romania. Nu la fel se poate spune si despre clienti, carora le-au fost refuzate diminuarile ratelor, fara a li se motiva decizia.