Arhiva » Februarie 2011 » 09 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 09 Februarie 2011 | 35 de inregistrari

  • Ariton a analizat cu ministrul turc al energiei proiectele Nabucco si al cablului electric submarin

    Ministrul roman al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a analizat la Bucuresti, impreuna cu ministrul Energiei si Resurselor Naturale din Turcia, Taner Yildiz, evolutiile a doua proiecte strategice, respectiv proiectul gazoductului Nabucco si cel al cablului electric submarin.

  • Profitul brut al Electrica SA a scazut anul trecut de peste 33 de ori, la 18,5 milioane lei

    Profitul brut al furnizorului si distribuitorului de electricitate de stat Electrica SA a scazut anul trecut de 33 de ori, la 18,5 milioane lei, fata de 622 milioane lei in 2009, din cauza ca in anul 2009 au fost vandute o serie de actiuni detinute de societate, potrivit datelor transmise NewsIn.

  • CE va creste dobanzile daca inflatia nu incepe sa incetineasca

    Banca Centrala Europeana (BCE) va fi nevoita sa creasca dobanzile daca rata inflatiei nu incepe sa incetineasca pana la sfarsitul acestui an, a declarat duminica Jose Manuel Gonzalez-Paramo, membru in Consiliul BCE, citat de Reuters, scrie Mediafax.

  • Titlurile FP continua sa asigure rulajul bursei

    Corectia pietei a fost determinata de reculul de 1,75% inregistrat la inchiderea zilei de actiunile BRD (BRD), aceste titluri avand cea mai mare pondere in calculul indicelui general al bursei, BET-C. Ultima operatiune cu actiunile bancii a fost realizata la 14,05 lei. Titlurile BRD au avut un rulaj de 1,1 milioane lei.

  • Pana in 2015, cresc tarifele la energie si gaze

    Cresterea tarifelor la energia electrica si gaze in intervalul 2013-2015 este certa. La cererea FMI, Guvernul va elimina preturile reglementate, pe baza unui calendar de liberalizare a preturilor care va fi stabilit pana in septembrie 2011.

  • Ce bugete au alocate romanii pentru achizitia unei locuinte

    Aproximativ sapte din zece romani care cauta un apartament cu doua camere se uita spre cele ale caror preturi nu sar de 60.000 euro. Analiza si informatiile au fost publicate intr-un studiu realizat de portalul imopedia.ro. In primavara lui 2009, 58% dintre bucuresteni doreau astfel de pro-prietati, cu 10% mai putini decat in toamna anului 2010.

  • Mihai Tanasescu: Problema arieratelor reprezinta punctul central al intregii viziuni a noului acord

    Problema arieratelor reprezinta punctul crucial al intregii viziuni a noului acord cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, a declarat marti, la postul public de radio, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. Acesta a mentionat ca arieratele pot fi clasificate in mai multe feluri, arierate guvernamentale si arierate ale companiilor de stat.

  • Fondurile de pensii de pe pilonul II si-au sporit activele cu 3,9% in ianuarie, la 4,5 mld. lei

    Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 4,5 miliarde lei (1,06 miliarde euro) la sfarsitul lunii ianuarie, in crestere cu 3,9% fata de luna anterioara, arata un raport publicat marti de Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

  • Cine au fost stapanii niselor in anul 2010

    Televiziunile cu programe dedicate femeilor, cele de sport sau cele de muzica au cote de piata mici, comparativ cu televiziunile generaliste, dar atrag interesul investitorilor in publicitate. Televiziunile de nisa nu au depasit in 2010 media de 101.000 de telespectatori pe minut, ceea ce inseamna un sfert din ratingul postului generalist, Pro TV.

  • Divizia de leasing a BCR isi relanseaza site-ul de recuperari auto

    BCR Leasing a relansat site-ul de inter-net pentru revanzarea masinilor recu-pe-rate de la rau-platnici intr-o formula care permite ofertarea online in timp real, clientii putand transmite oferta catre echi-pa de vanzari chiar in timp ce vizualizeaza masina. In noua conceptie, site-ul de revanzare al BCR Leasing permite selectia produselor in functie de anumite criterii, precum numar de kilometri, an de fabricatie, marca, model, categorie sau tip de combustibil.

  • Piata pensiilor facultative a sporit in ianuarie cu 3,5%, la 339,56 milioane lei

    Volumul total de active nete administrate de fondurile de pensii facultative (pilon III) a ajuns la 339,56 milioane lei (79,8 milioane euro) la sfarsitul lui ianuarie, in crestere cu 3,5% fata de decembrie 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

  • Franks (FMI): Ce a fost mai greu a trecut, economia Romaniei s-a stabilizat si va creste

    Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat marti, pentru The Mpney Channel, ca ceea ce a fost mai greu a trecut, economia Romaniei s-a stabilizat, iar exporturile si fondurile europene pot fi motoarele principale de crestere economica in 2011.

  • Un nou gigant pe piata muncii: POSDRU. A facut 20.000 de noi angajari

    Daca ar fi privit ca o "intreprindere", POSDRU, programul UE pentru resurse umane, este cel mai mare nou angajator: 20.000 de oameni care predau, 500 de milioane de euro plati pentru salarii. Silvia Suciu (50 de ani), Florentina Baciu (48 de ani), Sorin Morega (47 de ani), Adelin Niculae (23 de ani) si Ana I. (56 de ani) erau ieri dimineata intr-o sala la etajul II in complexul de birouri Cotroceni Business Center, atenti la ce le spunea Ruxandra Grou despre cum sa deschida sau sa in-chida un calculator.

  • ANAF ramburseaza in februarie TVA in valoare de 984,9 milioane lei

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 februarie suma de 984,9 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis marti de institutie.

  • Toti banii din noul acord cu FMI sunt destinati BNR

    'In acordul nostru este normal ca toti banii sa mearga la BNR. Am facut exceptie la doua dintre transele de imprumut din precedentul acord, dar nu este procedura normala pentru FMI. Estimarile sunt ca toata suma din noul acord sa mearga la BNR. Asa cum procedura normala pentru Comisia Europeana este ca totii banii lor sa mearga la MFP', a declarat marti Jeffrey Franks, intr-un interviu acordat AGERPRES.

  • Peste 50% dintre romani isi iau bilet la spectacol cu cardul online. Care sunt avantajele

    Romanii platesc tot mai des online, cu cardul, atunci cand cumpara bilete la concerte, spectacole, teatre sau festivaluri. Anul trecut, comparativ cu 2009, numarul de tranzactii cu cardul pe segmentul de divertisment s-a triplat, inregistrand cea mai mare crestere intre principalele domenii din comertul electronic, potrivit datelor GECAD ePayment, furnizate pentru gandul.

  • Raiffeisen s-a razgandit: euro va face 4,25 lei in iunie, in loc de 4,30 lei

    Analistii Raiffeisen si-au ajustat prognozele privind evolutia cursului leu/euro in acest an, renuntand la previziunile de depreciere a monedei nationale pana la 4,40 lei/euro in martie. Noua estimare pentru sfarsitul trimestrului I este de 4,25 lei/euro, nivel anticipat si pentru jumatatea anului, fata de prognoza anterioara de 4,30 lei.

  • Creditul bauspar - ce este, cat este si pentru cine este

    Pentru cei care vor sa-si renoveze casa sau chiar sa se bucure de una noua, si vor sa apeleze la un credit, dar peste cativa ani, produsele bauspar sunt solutia ideala. Creditele bauspar presupun economisire si creditare sub acelasi contract. Din bancile din Romania doar doua au subsidiare care dau astfel de credite.

  • Atacurile de phishing au golit buzunarele a 2% dintre romani

    Aproximativ 2% dintre utilizatorii romani de Internet au suferit, in ultimele 12 luni, pierderi financiare, potrivit datelor prezentate, ieri, de Eurostat, care arata ca principalele probleme au fost cauzate de atacurile de tip phishing, pharming sau din cauza folosirii incorecte a cardului bancar

  • Cat timp ii ia unui hacker sa iti sparga parola

    Publicatia Business Week a publicat recent un raport care releva cat de sigure sunt parolele folosite de internauti si cat de usor le este hackerilor sa le afle.Utilizatorii de Internet se lovesc de parole de fiecare data cand isi creeaza un cont nou pe un site, cand se logheaza pe o retea de socializare sau pe un program de mesagerie instant.

  • BNR face angajari

    Banca Nationala a scos la concurs de la inceputul acestui an 10 posturi, dintre care noua inca sunt in perioada de depunere a candidaturilor. Cele mai multe locuri libere sunt la Directia operatiuni de piata, care cauta oameni pentru departamentele operatiuni cu trezoreria, administrarea rezervelor si operatiuni de politica monetara.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de miercuri

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de miercuri, iar dupa prima jumatate de ora, doar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, inregistra o scadere de 0,28%.

  • APIA a incheiat conventii cu Banca Transilvania si BRD pentru credite de finantare a fermierilor

    Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a incheiat doua noi conventii cu Banca Transilvania si BRD- Groupe Societe Generale pentru credite de finantare a fermierilor , a anuntat miercuri agentia. APIA a incheiat pana in prezent conventii de acest fel cu un numar total de patru banci.

  • Basescu: Nu am iesit din criza, ci din zona de risc, trebuie sa eficientizam regiile statului

    Presedintele Traian Basescu a avertizat marti, la TVR, ca Romania a iesit din "zona de risc", nu din criza economica, mentionand ca noul acord ar fi putut fi mai simplu, insa s-a dorit continuarea reformelor, in acest sens indicand regiile autonome.

  • Deficitul comercial a scazut cu 4,14% in 2010, la 9,46 miliarde euro

    Deficitul comercial al Romaniei a scazut cu 408,8 milioane euro in 2010, la 9,46 miliarde euro (39,80 miliarde lei), fata de anul precedent, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS). Romania a importat anul trecut cu 19,9% mai mult decat in 2009, respectiv de 46,71 miliarde euro, si a exportat cu 28,1% mai mult, de 37,25 miliarde euro.

  • Isarescu: Statul trebuie sa elimine birocratia si controalele excesive pentru a spijini IMM-urile

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca statul ar putea face lucruri "palpabile si destul de rapide" pentru a veni in sprijinul IMM-urilor, cum ar fi reducerea birocratiei si, de asemenea, poate renunta la o parte din controalele excesive care sporesc probabilitatea de coruptie.

  • BNR:Daca banca "isi sugruma" clientii ca sa-si recupereze banii nu inseamna stabilitate financiara

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca stabilitatea financiare reprezinta mai mult decat stabilitatea bancara, iar faptul ca o banca "isi sugruma" clientii pentru a-si recupera banii inseamna, pentru BNR, cel mult stabilitate bancara, nu si financiara.

  • Rekkers a cumparat din nou actiuni ale Bancii Transilvania

    Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania (TLV), a cumparat marti un pachet de 22.000 de actiuni TLV de pe Bursa la pretul de 1,431 lei. El a platit in total circa 31.500 de lei (7.400 de euro) pentru actiunile cumparate.

  • Sumele mari absorbite de Finante scumpesc leii pe piata monetara

    Dobanzile pentru plasamentele pe termen foarte scurt pe piata interbancara au sarit ieri cu mai bine de un punct, mutandu-se de pe palierul de 3% pe cel de 5% pe an, ceea ce arata ca excesul de lichiditati acumulat in partea a doua a anului trecut incepe sa se epuizeze.

  • Mai multe locuri de munca disponibile in UE

    Rata locurilor de munca vacante a ajuns la 1,5% in Uniunea Europeana in trimestrul al treilea al anului trecut, fiind cu 0,2 puncte procentuale mai mare decat in perioada similara a alui 2009, arata Eurostat. Indicatorul a atins un nivel ceva mai ridicat in cele 16 state care se aflau in 2010 in zona euro - 1,6%.

  • Cele 3 motive care au tinut Romania in recesiune, in viziunea lui Jeffrey Franks

    Criza din regiune, dezechilibrele si structura economiei au determinat contractia economiei Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, considera ca franarea revenirii economiei in 2010 a avut drept cauze criza nefinalizata de la nivelul intregii regiuni, dezechilibrele specifice Romaniei si structura economiei care necesita schimbari pentru a deveni atractiva investitorilor.

  • Isarescu: Bancile se vor da cu capul de o realitate foarte dura daca se bazeaza pe creditarea populatiei

    Bancile comerciale trebuie sa-si actualizeze strategiile si planurile de afaceri si sa acorde mult mai multa importanta companiilor si IMM-urilor, segmentul creditarii populatiei fiind saturat, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Creditarea populatiei nu mai poate sa creasca foarte rapid. O banca comerciala care se bazeaza in prezent,

  • Microsoft face angajari in Bucuresti, Iasi, Brasov si Cluj! Vezi oferta de joburi si conditiile de incadrare!

    Anul 2011 pare a fi anul celor care au studii in domeniul electronicii si care au experienta in IT, web-design sau programare. Dupa Google, Intel sau Dell, care au anuntat inca de la finele anului trecut ca intentioneaza sa angajeze sute de oameni pentru birourile din Romania, a venit randul gigantului Microsoft sa inceapa recrutarile.

  • Cine are restante la stat poate fi executat silit!

    Daca aveti o firma, oricat de mica ar fi ea, sau desfasurati activitati dependente mai aveti destul de putin timp ca sa va pregatiti toate declaratiile pentru a dovedi autoritatilor statului ca v-ati achitat contributiile pentru concedii si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate in perioada 2006-2010. Daca INSA aveti datorii, pregatiti-va sa fiti executat silit, va avertizeaza consultantii!

  • Cat te costa un credit daca nu il iei de la banca?

    Pentru ca bancile nu se mai inghesuie atat de tare sa crediteze persoanele fizice si nici romanii nu prea mai par atat de dornici sa se "lege la cap" cu vreun creditor cu state timp de mai multi ani, in piata au aparut o serie de institutii financiare nebancare dispuse sa profite.