Arhiva » Ianuarie 2011 » 18 Ianuarie 2011

Toate stirile publicate in data de 18 Ianuarie 2011 | 37 de inregistrari

  • Enel Green Power inaugureaza un nou parc eolian in Romania, de 30 MW, langa Tulcea

    Compania Enel Green Power, din cadrul grupului italian Enel, anunta punerea in functiune a unui nou parc eolian, de 30 MW, Salbatica I, langa Tulcea (in nordul Dobrogei), fiind alcatuit din 15 turbine eoliene Gamesa (model G-90), de cate 2 MW fiecare, potrivit unui comunicat al companiei.

  • Compania araba Qatar Airways opereaza incepand de luni curse directe Bucuresti-Doha

    "Elena Udrea si-a exprimat convingerea ca existenta acestei legaturi directe intre Doha si Bucuresti va oferi premisele necesare atat pentru includerea Romaniei ca importanta destinatie turistica pe harta marilor operatori de profil din zona Golfului, cat si pentru deschiderea pietei romanesti de turism catre destinatiile din regiune", se arata in comunicatul transmis luni de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

  • Cocor a trecut pe profit in ultimul trimestru din 2010, de 1 mil.lei, dupa redeschiderea magazinului

    Compania Cocor SA si-a dublat cifra de afaceri in ultimul trimestru al anului 2010, pana la 8,4 milioane lei, si a inregistrat un profit net de 1,06 milioane lei, fata de pierderile de 400.000 lei din aceeasi perioada din 2009, ca urmare a deschiderii Cocor Department Store in octombrie 2010.

  • Crin Antonescu spera ca la sfarsitul lunii ianuarie PSD si PNL sa poata avea un proiect de alianta

    "Noi am vrea ca la sfarsitul lunii ianuarie, inceputul lunii februarie, forurile care pot sa ia decizii in aceste privinte - Consiliul National Executiv si Delegatia Permanenta, la noi - sa poata fi puse in fata unui proiect articulat pe care sa-si poata da un vot. Nu stiu daca lucrurile vor merge atat de repede, dar sper si in orice caz intentia noastra este sa facem ceva si temeinic si rapid", a spus Antonescu.

  • Minerii din Valea Jiului nu vor avea probleme cu salariile, afirma ministrul Economiei

    Minerii din cadrul Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani nu vor avea probleme cu plata salariilor, a declarat, luni, la Petrosani, ministrul Economiei, Ion Ariton, la finalul unei intalniri pe care a avut-o cu administratia CNH si cu sindicatele din mineritul Vaii Jiului.

  • Ministerul de Finante a atras 2,54 mld. lei prin titluri la un an, la un randament mediu de 6,69%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente in 12 luni, in valoare de 2,54 miliarde lei (596,86 milioane euro), la un randament mediu de 6,69% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Reducerea functiilor de conducere si cheltuielilor, masuri pentru a evita disponibilizarile la SNLO

    Directorul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), Daniel Burlan, a anuntat, luni, ca, pentru a pastra cat mai multe locuri de munca, anul acesta compania va lua o serie de masuri, printre care reducerea cheltuielilor materiale si a functiilor de conducere din subunitati.

  • Directorul grupului bancar Santander nu mai are dreptul sa practice meseria de bancher

    Directorul general al grupului bancar spaniol Santander a fost condamnat la opt luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce, in 1994, a autorizat depunerea unei plangeri false contra unor clienti pentru recuperarea unor credite neplatite. Magistratii i-au interzis fostului director sa mai practice meseria de bancher, informeaza Reuters.

  • Statul vrea sa-si recupereze subventiile prin amenzi

    Daca ai un teren agricol nelucrat, nimic nu te impiedica sa soliciti subventia la hectar, care in prezent este de 130 euro, mai precis jumatate de la Uniunea Europeana (UE) si jumatate de la statul roman. UE nu conditioneaza in nici un fel acordarea subventiei pentru agricultura de cultivarea terenului, daca acesta este arabil, potrivit presedintelui Agrostar, Stefan Niculae. Singura diferenta este in cazul in care terenul agricol detinut este mai mic de un hectar, iar in acest caz nu se pot cere subventii.

  • BCE anunta ca au fost retrase din circulatie 364.102 bancnote euro contrafacute in S2 din 2010

    Banca Centrala Europeana (BCE) anunta ca au fost retrase din circulatie 364.102 bancnote euro contrafacute in semestrul a II-lea din 2010, in scadere cu 5,9% fata de cantitatea recuperata in semestrul anterior. Raportat la numarul tot mai mare de bancnote euro autentice aflate in circulatie, in medie, 13,6 miliarde in semestrul II 2010, volumul contrafacerilor se mentine foarte redus.

  • Bursa din Romania, la fel de atractiva precum cea din statele africane

    Mark Mobius, presedintele-executiv al Franklin Templeton Emerging Markets, administratorul desemnat al Fondului Proprietatea (FP), spune ca, in acest moment, piata de capital romaneasca este foarte putin atractiva pentru investitorii straini. Intrebat daca o comparatie cu state africane precum Uganda nu este una fortata, reprezentantul companiei de consultanta a raspuns ca "Romania este o piata marginala

  • GfK: Doua treimi dintre romani au avut in 2010 o situatie financiara mai dificila decat in 2009

    Anul 2010 a fost cel mai pesimist din ultimul deceniu pentru romani, doua treimi dintre acestia declarand ca au avut o situatie financiara mai dificila decat in 2009, indica Barometrul de incredere a consumatorului din luna decembrie, realizat de compania GfK pentru Comisia Europeana si dat luni publicitatii.

  • Kantar Media a castigat licitatia pentru masurarea audientelor TV

    Compania de cercetare Kantar Media este castigatoarea licitatiei pentru furnizarea datelor de audienta TV in perioada 2012-2015, a confirmat pentru Wall-Street presedintele Asociatiei Romane pentru Masurarea Audientelor, Lucia Antal. La licitatie au mai participat companiile GfK Romania, The Nielsen Company si Mediaresearch.

  • Vaneaza Deutsche Bank clienti din Romania?

    Gheorghe Piperea, avocatul care reprezinta mai multe grupuri de clienti nemultumiti ai bancilor de pe piata locala, sustine ca gigantul bancar german si-a aratat intentia de a refinanta creditele acestora. Intentia de a refinanta imprumuturile clientilor din Romania este infirmata de reprezentantii Deutsche Bank. Piperea invoca clauza de confidentialitate.

  • Bancile vor institui un gaj pe conturile curente ale celor care se imprumuta prin Prima Casa

    Statul vrea sa introduca o garantie suplimentara prin instituirea in favoarea bancii a unui gaj pe conturile curente ale imprumutatului prin programul Prima Casa, se arata intr-un proiect de act normativ postat pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.

  • Banca Transilvania, de partea brokerilor sai

    Anuntul potrivit caruia presedintele BT Securities, Rares Nilas, este trimis in judecata de catre DIICOT Cluj, alaturi de omul de afaceri clujean Gicu Gansca, pentru un caz de manipulare a pietei de capital, a fost luat la cunostinta Bancii Transilvania.

  • Ce se va intampla cu creditarea anul acesta?

    Guy Poupet: Nivelul creditelor neperformante ar trebui sa atinga punctul maxim in acest an. Dragos Cabat: Din martie, odata cu inflatia vor scadea si dobanzile din piata si astfel se poate relansa si creditarea . Bidian: Cred ca 2011 va fi anul in care creditarea va intra in normalitate.

  • Noul model Dacia va costa 13.000 de euro si va iesi pe piata la anul

    Dacia va lansa un monovolum in 2012 care va fi produs in Maroc si va avea preturi de pornire de la 13.000 de euro, potrivit presei franceze. Masina va avea 4,5 metri lungime, va fi asemanator Loganului MCV la exterior, iar la interior va imprumuta elementele Duster. De asemenea, va fi produsa o versiune care va beneficia de usi culisante, potrivit publicatiei L'Argus Automobile.

  • Topul celor mai mari daune platite in Romania

    Clasificarea a fost intocmita exclusiv pe baza celor mai mari sume platite anul trecut de catre asiguratorii care au raspuns solicitarilor Wall-Street.ro, indiferent de tipul de polita pentru care a fost achitata despagubirea sau cauza care a condus la aceasta situatie.

  • Fondul Proprietatea, triumful speculatorilor

    Cumpararea de pe piata gri a actiunilor la Fondul Proprietatea reprezinta ultimul racnet in materie de capitalism adaptat la specificul mioritic. Fondul va fi listat direct la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in data de 25 ianuarie, dupa trei ani de speculatii cu titlurile sale.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de marti pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe verde sedinta de tranzactionare de marti, cu cresteri cuprinse intre 0,24% si 1,06%, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

  • Investitorii pot obtine de la Depozitarul Central, incepand de marti, extrasele de cont aferente FP

    Depozitarul Central informeaza investitorii ca, incepand de marti, 18 ianuarie, se pot obttne, de la sediul central al institutiei, extrasele de cont, precum si listele de coduri confidentiale pentru detinerile de actiuni emise de catre Fondul Proprietatea (FP).

  • CSA l-a numit pe Bogdan Andriescu director general al Institutului de Management in Asigurari

    Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) l-a numit luni pe Bogdan Andriescu in functia de director general al Institutului de Management in Asigurari (IMA), a anuntat marti arbitrul asigurarilor.

  • Presedinte chinez se afla intr-o vizita importanta in SUA, consacrata in special economiei

    Presedintele chinez Hu Jintao a sosit la Washington marti, urmand ca miercuri sa se vada cu Barack Obama pentru a discuta despre comert si o serie de alte chestiuni, printre care dosarul nord-coreean, relateaza CNN.

  • Bancile chineze au dat imprumuturi mai mari decat Banca Mondiala pentru tarile in curs de dezvoltare

    Doua banci chineze controlate de stat au imprumutat mai mult tarilor in curs de dezvoltare decat Banca Mondiala, arata un raport al Financial Times. Banca pentru dezvoltare a Chinei si Banca de export-import a Chinei au oferit imprumuturi in valoare de cel putin 110 miliarde de dolari pentru guverne si firme din tarile in curs de dezvoltare in 2009 si 2010.

  • Belgia vrea sa ridice complet secretul bancar in cazul strainilor

    Guvernul belgian vrea sa ridice complet secretul bancar in cazul strainilor care au un cont in Belgia, relateaza De Standaard, citat de portalul 7sur7. Aceasta masura este necesara pentru ca Belgia sa nu fie inclusa din nou pe "lista gri", cu paradisuri fiscale, a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

  • Pretul apartamentelor noi cu una si doua camere din Capitala a crescut cu 4% la inceputul lui 2011

    Pretul apartamentelor noi cu una si doua camere din Bucuresti a crescut cu 4% in primele doua saptamani ale acestui an fata de decembrie 2010, in timp ce, in cazul apartamentelor vechi cu una si cu patru camere, cresterea a fost de 1%, potrivit imobiliare.ro.

  • Luxemburghezii castiga de 12 ori mai mult decat romanii! Ce salarii minime se platesc in Europa?

    Daca mai aveam dubii referitoare la nivelul de trai din Romania, datele de la Eurostat vin sa confirme faptul ca la noi se castiga unul dintre cele mai mici salarii minime din Uniune Europeana. Si ca si cand acest lucru n-ar fi de ajuns, Romania a fost, anul trecut, singura tara din UE in care salariul minim a scazut, in restul tarilor inregistrandu-se cresteri sau cel putin stagnari

  • Plati la comercianti de 515 mil. euro cu cardurile BCR

    Clientii BCR, cea mai mare banca locala dupa active, au efectuat anul trecut plati cu cardul la comercianti in valoare de 2,17 miliarde lei (515 mil. euro), in crestere cu 29% fata de 2009, au anuntat reprezentantii bancii. Cele mai multe tranzactii cu cardurile de credit si debit au fost consemnate in supermarketuri, farmacii, magazine de imbracaminte si magazine de bricolaj.

  • Cat incaseaza anual statul din vanzarea de benzina si motorina: 3,5 mld. €

    Cea mai importanta taxa colectata din pretul carbu rantilor este acciza care variaza in functie de tipul de combustibil intre 25 si 30% din pretul final. La aceasta se adauga si alte taxe precum TVA si din centul pe litru, taxa intro dusa pentru a acoperi datoriile fostei Companii Nationale a Petrolului.

  • BNR lasa din nou dealerii sa se descurce cu excesul de lei

    Banca Nationala a atras ieri depozite pe o saptamana in valoare de 500 de milioane de lei (circa 118 mil. euro), cu mult sub valoarea totala a ofertelor inainte de cele 28 de banci comerciale participante. Din septembrie anul trecut, BNR organizeaza in fiecare a doua zi de luni a lunii o licitatie pentru atragerea de depozite, insa sumele absorbite au fost de fiecare data cu mult sub cele oferite.

  • Optimism pe titlurile de stat: analistii recomanda "cumpara"

    Analistii Raiffeisen, una dintre cele mai mari banci locale, sunt optimisti in privinta randamentelor la titlurile de stat romanesti si recomanda clientilor sa cumpere orice fel de datorie emisa de Trezorerie, dupa ce in trecut mizau doar pe cele cu scadente scurte.

  • Auditorii energetici se bat cu notarii pentru o piata de 115 milioane euro

    Meseria de auditor energetic si-a intrat in drepturi la 1 ianuarie 2011, insa pe un teren minat de notari si proprietari de locuinte care ar putea taia avantul acestui nou sector de servicii. Pe parcursul anului trecut, oficiile de cadastru din tara au contabilizat un numar de 577.023 de tranzactii imobiliare, cu circa 14.000 de operatiuni peste nivelul raportat in 2009.

  • Negocierile pe Codul Muncii, blocate! Sindicatele si patronatele cer demisia lui Botis si mediere din partea presedintelui

    Reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor au iesit de la negocierile pe modificarile Codului Muncii nemultumiti de faptul ca ministrul Ioan Botis nu tine cont de propunerile lor si-l acuza pe acesta ca vrea sa adopte legea in forma dictata de investitorii straini.

  • Ce solutii de refinantare au romanii imprumutati in franci elvetieni?

    Multi romani merg zilele acestea sa caute solutii la banci sau la brokerii de credite, "gatuiti" de ratele la imprumuturile in franci elvetieni, care se dovedesc a fi acum niste "afaceri foarte proaste". Ce sfaturi dau bancherii si brokerii de credite pentru cei care simt ca nu mai pot suporta aceasta povara?

  • Millennium Bank lanseaza un concurs interactiv

    Bucuresti, 18 ianuarie 2011. Millennium Bank a lansat "Millennium Treasure", un concurs interactiv neconventional, cu premii semnificative, menit sa promoveze Contul de Salariu. Clientii care colecteaza monedele Millennium Treasure pot castiga salariul mediu net pe economie pentru un an sau unul dintre celelalte sapte premii. Valoarea totala a premiilor este de 34.500 de lei.

  • Iti cauti job? Ai o oferta cu 25% mai mare fata de anul trecut!

    Inceputul de an aduce vesti bune pentru cei care vor sa se angajeze. Numarul de anunturi postate pe site-ul de recrutare BestJobs, in primele 2 saptamani ale anului, au inregistrat o crestere de aproape 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In prezent site-ul gazduieste peste 11.600 de posturi, in toate domeniile de activitate. Cele mai multe oferte de angajare se gasesc in vanzari si comert, IT, marketing si inginerie.