Arhiva » Ianuarie 2013 » 09 Ianuarie 2013

Toate stirile publicate in data de 09 Ianuarie 2013 | 32 de inregistrari

  • Canalele Pro TV revin in grila Dolce din 9 ianuarie 2013

    Romtelecom si grupul Pro TV S.A. au ajuns la un acord in baza caruia cele 11 canale ale grupului reintra in grila Dolce din data de 9 ianuarie 2013: Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV International, VH1, PRO TV HD, Acasa HD si sport.ro HD.

  • Canalele HBO si HBO Comedy incluse in grila TV Romtelecom pana la 31.03.2013

    Incepand cu luna ianuarie, clientii de televiziune ai Romtelecom, indiferent de pachetele la care sunt abonati sau de tehnologie (satelit, televiziune IPTV prin internet sau cablu TV) pot viziona canalele premium HBO si HBO Comedy, in cadrul unei oferte promotionale valabile pana la 31.03.2013.

  • Mircea Dusa: Organizarea pe regiuni de dezvoltare n-are nicio legatura cu dezvoltarea pe criterii etnice

    Deputatul USL Mircea Dusa a declarat marti, la Targu Mures, ca dreptul de a manifesta este garantat de Constitutie, inclusiv pentru cei care doresc organizarea unui miting in favoarea autonomiei, in luna martie, la Targu Mures, si ca organizarea pe regiuni de dezvoltare nu are nicio legatura cu dezvoltarea pe criterii etnice.

  • Forumul economic mondial: Economiile fragilizate si fenomenele meteo extreme, principalele riscuri globale in 2013

    Omenirea pare din ce in ce mai vulnerabila la riscurile legate de criza financiara si de catastrofele naturale, avertizeaza Forumul economic mondial (WEF), in raportul sau pe 2013 asupra riscurilor globale, dat publicitatii marti la Geneva, transmite AFP.

  • Rata somajului in zona euro a atins nivelul record de 11,8% in noiembrie

    Rata somajului in zona euro a crescut in luna noiembrie 2012 pana la nivelul record de 11,8% din populatia activa, in timp ce in Uniunea Europeana numarul somerilor a trecut pentru prima data pragul de 26 de milioane, a anuntat marti Oficiul european de statistica (Eurostat), transmite AFP.

  • 40 de miliarde de aplicatii descarcate de pe App Store

    Grupul american Apple a anuntat luni ca numarul aplicatiilor pentru iPhone, iPad si iPod Touch descarcate de pe App Store a depasit pragul de 40 de miliarde, aproape jumatate din aceste aplicatii fiind descarcate numai in 2012, transmite Associated Press.

  • Romanii de la Allview lanseaza tableta interactiva AX1 Shine

    Compania IT din Brasov, Allview, lanseaza o noua tableta, numita AX1 Shine. Dispozitivul are un ecran de 7 inch, IPS-LCD, cu o rezolutie 1024 x 600 pixeli, procesor Cortex-A9, 1GHz, dual core, memorie RAM 1 GB, spatiu de stocare de 4 GB, 3G, Bluetooth si GPS.

  • Spania: Decizia privind mentinerea restrictiilor pentru romani s-a luat pe baza unei analize intemeiate

    Decizia Comisiei Europene (CE) de a aproba cererea trimisa in decembrie anul trecut de autoritatile spaniole privind prelungirea restrictionarii temporare a accesului lucratorilor romani pana la 31 decembrie 2013 s-a luat in baza unei analize intemeiate privind situatia pietei muncii din Spania, unde somajul in randul romanilor este mai mare decat in cel al spaniolilor, a declarat marti comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune Laszlo Andor, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bruxelles.

  • GFR liciteaza in Bulgaria

    Grupul Feroviar Roman (GFR) ramane in cursa pentru privatizarea societatii bulgare de stat de transport feroviar de marfa (BDZ Marfa), informeaza corespondetul Agerpres la Sofia.

  • Pe 15 ianuarie incep reducerile in magazinele din Bucuresti

    Magazinele din Capitala vand din 15 ianuarie imbracaminte, incaltaminte si alte produse nealimentare la preturi reduse intre 10 si 90%, potrivit notificarilor trimise la primarii privind perioada de soldare, care nu poate fi mai mare de 45 de zile.

  • Comisarul Laszlo Andor: Platile pe POSDRU ar putea reveni la normal in februarie

    In viitoarele saptamani s-ar putea ajunge la practici normale in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), dupa ce Comisia Europeana (CE) a convenit anul trecut cu autoritatile romane sa inceapa sa trimita cererile de rambursare pe acest program, a declarat marti comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bruxelles.

  • MFP: Primele licitatii de titluri, suprasubscrise

    Primele doua licitatii de titluri de stat din 2013, organizate luni de Ministerul Finantelor Publice (MFP), au fost suprasubscrise, iar dobanzile la care s-a imprumutat statul au scazut fata de anul trecut. "Licitatiile de titluri de stat au fost suprasubscrise si dobanzile la care MFP s-a imprumutat au fost mai mici decat cele dinaintea investirii actualului Guvern.

  • BNP, acuzata de practici inselatoare

    Banca BNP este acuzata de "practici comerciale inselatoare”, dupa ce o familie de francezi a depus o plangere in instanta.

  • Serviciul de internet banking al Bancpost nu va mai fi gratuit din martie

    Bancpost, o banca de top zece controlata de grecii de la Eurobank, a anuntat modificarea tarifelor abonamentului lunar aferent serviciului de internet banking destinat persoanelor fizice. Astfel, incepand din luna martie a acestui an accesul la serviciul online al bancii nu va mai fi gratuit, banca percepand un comision lunar de 1 leu.

  • Investitorii locali la bursa se simt tot mai bine la...Viena

    Interesul jucatorilor romani pentru pietele externe a crescut considerabil anul trecut, astfel ca rulajul cumulat al SSIF Broker si BT Securities, singurii brokeri din Romania care tranzactioneaza direct la Bursa din Viena, a urcat la 73,3 milioane euro,fiind de peste sase ori mai mare fata de 2011.

  • 220 milioane euro pentru comertul electronic cu plata online

    Comertul electronic cu plata online prin Romcard, principalul payment gateway din Romania, a crescut in 2012 cu 38% fata de 2011, ajungand la valoarea de 220 de milioane euro si un numar de 4,1 milioane de tranzactii. Dintre acestea, in sistemul PayU au fost inregistrate tranzactii in valoare de 176,4 milioane euro.

  • OMNIASIG Vienna Insurance Group lanseaza produsul VIVA CASA

    OMNIASIG Vienna Insurance Group este prima societate de asigurari din Romania care lanseaza, incepand cu ianuarie 2013, un nou produs de asigurare de locuinta de tip TOATE RISCURILE, sub denumirea comerciala VIVA CASA.

  • Raport Europol: Infractorii fura anual 1,5 miliarde de euro de pe cardurile de credit din UE

    Cetatenii Uniunii Europene (UE) pierd in jur de 1,5 miliarde de euro anual din cauza infractiunilor de utilizare frauduloasa a cardurilor de debit si de credit, informeaza un raport al Europol pe site-ul agentiei de politie a UE, precizand ca majoritatea acestor ilegalitati au loc in SUA.

  • National Bank of Greece cumpara rivala EFG Eurobank

    National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, va finaliza in februarie schimbul de actiuni pentru a cumpara rivala EFG Eurobank, a anuntat marti adjunctul presedintelui NBG, Petros Christodoulou, transmite Reuters, conform Agerpres.

  • RZB: Paritatea leu-euro, 4,55, in martie, Romania atractiva prin includerea in indexul pietelor emergente

    Analistii Raiffeisen Bank estimeaza o paritate leu-euro de 4,550, pentru luna martie, dupa ce moneda romaneasca a castigat teren in fata monedei europene, pana la valoarea de 4,410 la unu, apreciere fara precedent, din mai 2012, si considera ca obligatiunile romanesti vor deveni mai atractive prin includerea Romaniei in indexul pietelor emergente - EM LCY.

  • Proiecte de energie verde in Valea Jiului

    Investitiile in turism, in reabilitarea strazilor, dar nu in ultimul rand, in obtinerea energiei din aer si apa sunt prioritare in 2013, cel putin pentru Valea Jiului. Toti primarii spun acum ca 2013 le va aduce mai mult confort, dar nu uita de turism.

  • Scaderea economiei a fost mai mica in trimestrul trei 2012, conform datelor revizuite ale INS

    Produsul Intern Brut al Romaniei a fost usor mai ridicat in trimestrul trei 2012 decat nivelul estimat initial, iar scaderea economiei a fost mai mica cu 0,1 puncte procentuale, potrivit datelor provizorii revizuite ale Institutului National de Statistica (INS) publicate miercuri.

  • Erste: Economia Romaniei va creste cu 1,1%

    Economia Romaniei va creste in acest an cu 1,1%, mai putin de jumatate fata de estimarea de 2,5% realizata de Fondul Monetar International (FMI) in luna octombrie, potrivit unui raport realizat de Erste Group.

  • INS: Deficitul comercial al Romaniei a urcat la peste 8,67 miliarde euro in primele 11 luni din 2012

    Deficitul comercial FOB-CIF al Romaniei a depasit, in primele 11 luni din 2012, valoarea de 38,67 miliarde lei (8,67 miliarde euro), in crestere cu 2,35 miliarde lei, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, arata datele estimate ale Institutului National de Statistica /INS/, publicate miercuri.

  • Marile companii telecom analizeaza crearea unei retele paneuropene

    Directorii marilor companii telecom din Europa discuta crearea unei infrastructuri paneuropene care sa uneasca actualele retele nationale fragmentate, dupa indemnuri de la Bruxelles pentru analizarea unor optiuni mai radicale.

  • Romanii platesc cele mai mari impozite din Europa

    Romanii platesc cele mai mari taxe si impozite din Europa conform unui studiu facut de o banca elvetiana. Romanii vireaza la bugetul statului aproape 130 de euro din cei 451 castigati in medie, pe luna, informeaza Antena3.

  • Bilanturile IFN-urilor s-au subtiat pana la 6,5 miliarde de euro la finalul lunii noiembrie

    Institutiile financiare nebancare (IFN) mai aveau in noiembrie anul trecut credite acordate si angajamente asumate cu o valoare cumulata de 29,3 miliarde de lei (6,5 mld. euro) dupa o scadere cu 15% a bilanturilor in ultimii trei ani.

  • Top cele mai vizitate tari din lume

    Franta este, in continuare cea mai vizitata tara din lume. 76,8 milioane de turisti i-au trecut granitele anul trecut.

  • Unde ne angajam in 2013: in ce domenii sunt cele mai multe joburi

    Specialistii in recrutare ai site-ul BestJobs.ro au realizat o estimare a domeniilor cu cele mai multe locuri de munca in 2013, analizand fluctuatiile de pe piata muncii din ultimii trei ani. Astfel, cei mai mari angajatori se anunta a fi companiile din IT/Telecom si Vanzari.

  • ADRIAN NASTASE, aviz pentru ELIBERARE CONDITIONATA

    Fostul premier Adrian Nastase a primit aviz pentru eliberare conditionata. Avizul a fost dat de Comisia de eliberari conditionate a Penitenciarului Jilava si are rol consultativ. Decizia finala va fi luata pe 12 februarie de un judecator.

  • Euro ajunge la un minim al ultimelor 8 luni

    Banca Nationala a Romaniei a publicat astazi un curs valutar in scadere pentru euro si franc elevetian. Astfel, euro ajunge putin deasupra cotatiei din 30 aprilie 2012, cand a fost 4,3970.

  • Dobanzile la lei au ajuns din nou duble fata de euro

    Dobanda anuala efectiva medie la creditele in lei pentru achizitia de locuinte a urcat la 8,6% pe an la sfarsitul lunii noiembrie, fiind in crestere cu peste 1,5 puncte procentuale fata de nivelul din urma cu sase luni. Comparativ, costul efectiv al unui imprumut in euro este de 4,8% pe an.