Arhiva » Iulie 2011 » 01 Iulie 2011

Toate stirile publicate in data de 01 Iulie 2011 | 38 de inregistrari

  • O companie americana va produce componente IT la Arad

    Compania americana Panduit va produce la Arad componente IT, iar dezvoltatorul proiectului a anuntat ca va investi, intr-o prima etapa, 3,2 milioane de euro in unitatea de productie, transmite corespondentul NewsIn. Investitia va crea 275 de noi locuri de munca. Noua fabrica va fi construita in zona Calea 6 Vanatori, de la marginea municipiului Arad.

  • Franklin Templeton va publica saptamana viitoare recomandarea referitoare la listarea secundara a FP

    Franklin Templeton Investment a anuntat joi, printr-un comunicat, ca recomandarea catre actionari referitoare la o listare secundara a Fondului Proprietatea (FP) va fi facuta publica saptamana viitoare si nu pana la sfarsitul lunii iunie, asa cum fusese mentionat anterior.

  • Isarescu: Mentinerea dobanzii cheie va duce inflatia in perioada urmatoare spre tinta

    "Banca Nationala nu a modificat dobanda de un an de zile, inactiune, nu face nimic.....Multe dintre tratamente se bazeaza pe o consecventa, pe stabilitate, pe mentinerea unei situatii. O sa vedeti ca se va dovedi ca mentinerea dobanzii, nici majorarea, nici scaderea, va duce inflatia in perioada urmatoare spre tinta", a declarat Mugur Isarescu.

  • De ce si cum s-a suparat Rusia pe noi

    Rusia s-a suparat pe Romania. Sau, mai precis, pe Traian Basescu. Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Aleksander Lukasevici, a trimis un mesaj in care ataca, in termeni extrem de duri, declaratia presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in care acesta afirma ca daca ar fi fost in locul maresalului Ion Antonescu, ar fi dat ordinul de incepere a razboiului cu URSS.

  • Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Renamed si Nefromed de catre Fresenius

    Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Renamed si Nefromed de catre Fresenius, analiza autoritatii relevand faptul ca operatiunile de concentrare economica ridicau ingrijorari de natura concurentiala, care au fost insa inlaturate prin asumarea de angajamente de catre Fresenius.

  • Raiffeisen: Efectele dramatice ale Greciei asupra activitatii economice din Europa ar trebui sa scada in intensitate

    Potrivit unei analize Raiffeisen Research, sabia lui Damocles atarna deasupra pietelor financiare, iar ratele de crestere din zona euro vor varia puternic in 2011. Desi umbrite de evolutia datoriei Greciei, atat zona euro cat si pietele emergente au cunoscut o crestere puternica in prima jumatate a lui 2011 - singura dezamagire reprezentand-o Statele Unite.

  • Premiera: Standard & Poor's ar putea retrograda SUA la selective default

    Ratingul 'AAA' atribuit Statelor Unite ar putea fi redus imediat la nivelul 'selective default' daca guvernul american nu va reusi sa onoreze obligatiunile care ajung la scadenta in data de 4 august, a anuntat marti un director de la agentia de evaluare financiara Standard & Poor's citat de Reuters.

  • Topul celor mai verzi companii din Romania

    Ce au in comun Danone, Ursus Breweries si Apa Nova? Toate trei se afla in top 10 al celor mai verzi companii din Romania. Daca, acum cativa ani, frica de incalzirea globala a lansat "moda verde" in mediul de afaceri, intre timp, companiile si-au dat seama ca fara solutii eco nu vor putea supravietui si unele au inceput sa se intreaca la acest capitol.

  • Basescu spune ca exista un acord intre Romania si Elvetia privind schimbul de informatii bancare

    Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca intre Romania si Elvetia s-a semnat in luna februarie un acord care permite Guvernelor celor doua tari sa colaboreze in domeniul informatiilor bancare,astfel incat sa poata fi verificati suspectii de evaziune fiscala care au conturi in bancile elvetiene.

  • MDRT va coordona domeniul prioritar 3 al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii

    Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a participat joi, la Tulcea, la conferinta de lansare a implementarii Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, alaturi de ministrii Teodor Baconschi, Anca Boagiu, Laszlo Borbely si Kelemen Hunor.

  • Isarescu avertizeaza bancherii ca vor urma masuri de reglementare

    In discursul sustinut cu ocazia primii titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii Romano-Americane, Isarescu s-a referit la politicile macroprudentiale, un nou concept care vizeaza asigurarea soliditatii sistemului financiar in ansamblu si evitarii riscului sistemic si care nu se substituie politicilor macroeconomice (politica monetara, politica fiscala) si nici politicilor microprudentiale care vizeaza soliditatea institutiilor de credit ca entitati individuale.

  • Samsung cere blocarea comercializarii dispozitivelor Apple

    Samsung lanseaza un nou atac legal asupra companiei din Cupertino, adresandu-se in mod direct catre International Trade Commission si solicitand blocarea comercializarii dispozitivelor Apple. Desigur ca aceasta cerere se refera cu precadere la dispozitivele iPhone, iPad si iPod, deschizand astfel un nou episod in lunga hartuiala legala dintre cei doi rivali, relateaza Webnews.

  • BNR vrea garantii mai mari la credite

    Lumea va intra intr-o noua etapa in care reglementarea in domeniul financiar va face pasi mari, a avertizat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Un nou concept, macroprudentialitatea, a intrat de curand in preocuparile si vocabularul economistilor din toata lumea.

  • Ce romani au tras in piept cel mai mult bancile in ultimul an. Topul judetelor

    Restantele clientilor neguvernamentali la creditele in valuta au crescut cu circa 3,3 miliarde de lei, in ultimul an. Ele au ajuns sa reprezinte 7,7% din volumul total al creditului in euro, de la 5,41%, procentul de anul trecut. Ce judete au fost campioane la crestere.

  • Un an de la majorarea TVA: Veniturile la buget au crescut, economia s-a prabusit

    Majorarea impozitului pe consum, de la 19% la 24%, a condus la intarzierea iesirii din recesiune a economiei romanesti Anul trecut, aproape toate bunurile si serviciile s-au scumpit, cele mai afectate fiind alimentele si combustibilii

  • Un an de batjocura pentru fraierii care economisesc

    Ieri, BNR a mentinut dobanda de referinta la nivelul de 6,25%, iunie urmand sa fie a douasprezecea luna consecutiva in care aceasta se situeaza sub rata inflatiei. Deponentii s-au trezit, astfel, ca valoarea banilor tinuti in banci a scazut in loc sa creasca. Prof. Bogdan Glavan: Nu exista stimulentul de a economisi, pentru ca pierzi bani.

  • Basescu: Populatiei i-a placut sa traiasca din imprumuturi

    Populatiei i-a placut sa traiasca din imprumuturi, sa aiba salariile marite din imprumuturi, sa aiba pensiile platite si din imprumuturi", a declarat Traian Basescu in cadrul emisunii Nasul.

  • Metrorex a inaugurat doua statii noi de metrou, Jiului si Bazilescu, investitie de 72,5 mil. euro

    Metrorex a inaugurat vineri doua statii noi de metrou, Jiului si Bazilescu, prin care este extinsa Magistrala 4, investitie estimata la 72,5 milioane euro, din fonduri de la buget, iar in urmatorii doi ani preconizeaza ca se vor finaliza alte doua statii pe aceeasi Magistrala.

  • Actionarii Alro Slatina au decis amanarea ofertei publice secundare a actiunilor companiei la BVB

    Producatorul de aluminiu Alro Slatina a anuntat vineri ca a fost informat cu privire la decizia actionarului majoritar Vimetco, impreuna cu actionarul minoritar, Conef SA, de amanare a ofertei publice secundare a actiunilor Alro la Bursa, din cauza conditiilor de piata nefavorabile.

  • Pachetul e-CLICK de la BRD asigura accesul facil si sigur la mediul online

    Incepand de astazi, BRD isi completeaza oferta de produse si servicii cu un nou pachet, denumit e-CLICK. Acesta se adreseaza cu precadere utilizatorilor de internet, iar produsele care intra in componenta sa asigura facilitatea desfasurarii tranzactiilor online, cat si protectia acestora si a bunurilor achizitionate cu cardul. Pachetul e-CLICK poate fi comandat online, direct pe site-ul bancii, sau solicitat in cele peste 930 de agentii.

  • Rata somajului din zona euro a ramas in mai la acelasi nivel ca in luna precedenta, de 9,9%

    Rata somajului din zona euro, corectata de variatiile sezoniere, a ramas in mai la acelasi nivel ca in luna precedenta, de 9,9%, in timp ce in aceeasi luna din 2010 se inregistra o rata a somajului de 10,2%, arata datele publicate vineri de Eurostat. Pe ansamblul blocului comunitar, rata somajului din mai a fost de 9,3%, la fel ca in aprilie. In aceeasi perioada a anului precedent, rata somajului in UE atingea 9,7%.

  • APDRP: In luna iulie pot fi solicitate fonduri nerambursabile pentru instalarea tinerilor fermieri

    Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta desfasurarea, in perioada 1 - 29 iulie 2011, a sesiunii pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013.

  • Concursul de Debut Literar UniCredit a desemnat castigatorii celei de-a patra editii

    Concursul de Debut Literar UniCredit a anuntat castigatorii celei de-a patra editii, pentru toate categoriile de concurs, poezie, proza scurta si roman, in cadrul unei Festivitati de Premiere ce a avut loc aseara, la PAVILION UNICREDIT, incepand cu ora 18:00. In acest an, numarul celor inscrisi a fost cu 30% mai mare decat anul trecut, insumand 186 de creatii literare, dintre care 18 au fost nominalizate la marile premii.

  • Polonia preia presedintia semestriala prin rotatie a Uniunii Europene

    Polonia preia vineri, pentru prima data, presedintia semestriala prin rotatie a Uniunii Europene si a facut din relansarea cresterii economice o prioritate, in timp ce cele 27 de state membre ale organizatiei se lupta cu criza datoriilor suverane in Grecia si in alte parti, relateaza agentia Reuters.

  • BCR isi aduce director pe carduri din Turcia

    Igor Zganjer, croatul care a condus in ultimii patru ani directia de carduri a BCR, cea mai mare banca locala dupa active si unul dintre cei mai mari emitenti, va prelua o pozitie similara in cadrul unei alte subsidiare a grupului austriac Erste, Slovenska Sporitelna (Slovenia).

  • Cat te costa, de la 1 iulie, daca folosesti Internetul in roaming?

    Companiile de telefonie mobila nu au scapat de obligatiile impuse de catre UE nici cand a fost vorba de tarifele pentru Internetul in roaming. Astfel ca, de la 1 iulie, un MB trafic se plateste cu 2,48 euro. Avand in vedere noile reglementari, operatorii de telefonie mobila nu se mai intrec doar in ofertele de voce, ci si in cele legate de Internet.

  • Piata muncii din UE ramane inchisa pentru romani. De ce nu ne vor europenii

    Guvernul ia in calcul varianta ca unele state membre UE sa prelungeasca restrictiile pentru muncitorii romani, desi, potrivit Tratatului de Aderare, toate tarile membre ar trebui sa liberalizeze complet accesul la munca pentru romani si bulgari pana in 2014, la 7 ani de la intrarea in comunitatea europeana. In prezent, zece tari din UE, din cele 27, mai pastreaza restrictiile pe piata muncii, la patru ani de la intrarea Romaniei in comunitatea europeana.

  • Moneda nationala se depreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,2419 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,2419 lei/euro, cu 0,18% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a crescut foarte usor in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,960 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,2341 lei/euro.

  • 1 iulie vine cu scumpiri - vezi pentru ce vei plati mai mult

    Prima zi din iulie aduce noi scumpiri pentru romani, la diverse produse si servicii, inclusiv cafea sau sejururi la mare. Asadar, incepand de vineri, pretul curentului electric se va majora cu pana la 4,3 procente, din cauza introducerii certificatelor verzi in costul final, avand in vedere ca energia verde este introdusa pentru prima data in sistemul national.

  • Noul parc eolian Salbatica I din judetul Tulcea devine operational, anunta Enel Green Power

    Compania Enel Green Power, din cadrul grupului italian Enel, anunta ca noul parc eolian Salbatica I de langa Tulcea (in nordul Dobrogei) devine operational, marind capacitatea instalata in energie eoliana a Enel Green Power in Romania la 104 MW, potrivit unui comunicat al companiei.

  • Axa: Vom investi in compania din Romania cel putin cinci ani

    Romania este tara care va avea in urmatorii ani cea mai mare dezvoltare a pietei de asi-gurari din Europa de Est, tinand cont de ponderea redusa a pietei asigurarilor in PIB in prezent si de faptul ca economia isi va reveni in perioada urmatoare, a spus ieri Jacques de Vaucleroy, directorul Axa Norcee, divizia care include tarile din nordul si estul Europei din cadrul companiei franceze.

  • Pretul apartamentelor din Capitala a crescut in iunie cu peste 2% fata de inceputul anului

    Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti indica, pentru luna iunie, o valoare medie de 1.179 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, inregistrand o scadere de aproximativ 1% fata de luna mai si, totodata, o crestere de peste 2% fata de acum sase luni.

  • Chinezii de la Huawei fac angajari in Romania. VEZI JOBURILE

    Gigantul chinez Huawei Techologies, producator de echipamente telecom, vrea sa ajunga la 800 de angajati in Romania in perioada urmatoare, potrivit unui oficial al companiei prezent la forumul IT&C Romania-China Firma avea sub 400 de angajati pe piata locala la inceputul acestui an, dintre care circa 100 erau chinezi. Producatorul de telefoane mobile detine in Romania si un call-center de suport tehnic care deserveste clientii companiei din intreaga Europa.

  • Ialomitianu: ce modificari de taxe si impozite se pregatesc pentru 2011 si 2012

    Cota unica si taxa pe valoare adaugata nu vor fi reduse nici in 2011, nici in 2012, sustine Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice. Intr-un interviu acordat Ziare.com Ialomitianu a precizat ca ar fi pacat daca Executivul ar reduce cotele actuale de impozitare, declarandu-se adeptul mentinerii lor la 16%, respectiv 25% pentru cativa ani buni de acum incolo.

  • Americanii si-au vandut tara chinezilor

    Americanii ar putea fi mai indatorati fata de China mult peste nivelul pe care il gasim in cifre. Astfel, nivelul datoriei pe care americanii o au fata de chinezi nu este cel de 1.152 de miliarde de dolari, ci poate fi inimaginabil mai mult. Asta pentru ca o ancheta Reuters a descoperit un fapt ingrijorator: China cumpara mult mai multe obligatiuni emise de guvernul american decat declara.

  • Rezervele valutare au crescut in iunie cu 5,2% fata de mai, la 34,40 miliarde euro

    In iunie, intrarile au insumat 2,460 miliarde euro, reprezentand "alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv emisiunea de euroobligatiuni a Ministerului Finantelor Publice de 1,496 miliarde euro), modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele", se arata in comunicat.

  • Isarescu ii avertizeaza pe bancheri ca va urma o lume plina de restrictii si reguli

    Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, i-a avertizat ieri pe bancheri, pentru prima data public, ca va urma o perioada lunga de restrictii in ceea ce priveste activitatea bancara, respectiv creditarea si vor aparea reguli mai dure ca rezultat al crizei financiare. Asta inseamna ca perioada de acordare usoara a creditelor va deveni o amintire, iar restrictiile pe care vrea sa le introduca BNR vor deveni o realitate.

  • Cosmarul creditului in franci elvetieni. Ce solutii ai

    Creditele in franci elvetieni s-au scumpit cu aproape 70% in ultimii ani. Unele banci preiau o parte din aceste costuri suplimentare. Situatia unora din debitorii in franci elvetieni a devenit de-a dreptul dramatica, in ultimul timp, dupa ce si-au vazut ratele dublandu-se. Magda, o profesoara dintr-un oras mic din provincie, este unul dintre ei.