Arhiva » Iulie 2013 » 29 Iulie 2013

Toate stirile publicate in data de 29 Iulie 2013 | 20 de inregistrari

  • Ministerul Fondurilor Europene a publicat proiectul de Ordin pentru abrogarea procedurii de achizitii pentru beneficiarii de fonduri UE din mediul privat

    Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat pe pagina oficiala de web, www.fonduri-ue.ro, proiectul de Ordin privind abrogarea Ordinului nr. 1050 din 29 octombrie 2012 privind aprobarea Procedurii de atribuire aplicabile beneficiarilor privati de proiecte finantate din instrumente structurale, obiectivul "Convergenta”. MFE asteapta opinii pe marginea proiectului de Ordin publicat pana miercuri, 31 iulie a.c.

  • adidas a lansat prima aplicatie mobila pentru fotbal care urmareste miscarile jucatorului in timp real

    adidas a lansat astazi Snapshot, prima aplicatie mobila pentru fotbal care inregistreaza si analizeaza loviturile mingii. Software-ul inovator urmareste, inregistreaza si analizeaza suturile utilizatorilor, care pot distribui ulterior rezultatele pe retelele sociale.

  • EY Romania numeste un nou Director Executiv in departamentul de Audit financiar

    Felicia Gavrila a fost numita Director Executiv in cadrul departamentului de Audit financiar incepand cu 1 iulie 2013. Felicia se alatura, astfel, conducerii companiei in Romania si consolideaza echipa executiva a celui mai mare departament pe care EY l-a dezvoltat local.

  • Dan Voiculescu, urmarit penal pentru complicitate la santaj in dosarul Antena-RCS&RDS

    Presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a fost pus sub acuzare luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul Antena TV Group - RCS&RDS, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la santaj.

  • Data privind aplicarea impozitului forfetar va fi o decizie comuna a ministrului Finantelor si a celui pentru IMM-uri (consilier)

    Impozitul forfetar ar putea fi aplicat de la 1 octombrie 2013 sau de la 1 ianuarie 2014, decizia privind data urmand sa fie luata de comun acord de ministrul Finantelor Publice si de ministrul delegat pentru IMM-uri, a declarat, luni, Cosmin Trif, consilierul ministrului delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini.

  • Banca Centrala Europeana exerseaza mersul pe varfuri

    Imprumuturile din zona Euro catre sectorul privat scad in mod ingrijorator. Chiar si numai atat si ar fi fost suficient pentru un titlu de prima pagina

  • Sectorul american de IT dominat de surprize extreme

    O buna parte dintre companiile americane care si-au prezentat deja rapoartele financiare pentru trimestrul al doilea din anul 2013 au anuntat rezultate care au depasit asteptarile, confirmand astfel alte semnale privind parcursul pozitiv al economiei americane; indicii bursieri au atins recent valori record, iar increderea investitorilor in actiuni si instrumentele financiare bazate pe actiuni a cunoscut un nou impuls.

  • Cine a mai venit in conducerea SIF Banat Crisana

    Presedintele Consiliului de Administratie al Romenergo, cetateanul libanez El Lakis Najib, a fost numit membru provizoriu in CA al SIF Banat-Crisana (SIF1), pe un loc ramas vacant inca de la AGA din aprilie, cand doar sase din cele sapte locuri din CA au fost ocupate in urma votului actionarilor.

  • BCR: Dobanda-cheie la lei va scadea la 4,5% la sfarsitul lui septembrie

    BNR va continua reducerea dobanzii de referinta la lei cu cate 0,25 puncte procentuale la urmatoarele doua sedinte de politica monetara, astfel ca la sfarsitul lunii septembrie va fi atins un nou minim istoric de 4,5%, estimeaza analistii BCR bazandu-se pe perspectiva unei scaderi mai rapide a inflatiei pe seama asteptarilor legate de recolta agricola foarte buna.

  • Garanti Bank lanseaza campania Colectioneaza vacante cu Bonus Card, pentru vacante fara griji

    Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala, lanseaza campania "Colectioneaza vacante cu Bonus Card”, prin care posesorilor Bonus Card li se ofera o luna in plus la perioada de gratie si trei rate fara dobanda la cumparaturile in strainatate si la orice benzinarie din tara si strainatate, pentru a profita la maximum de vacanta. Valoarea tranzactiei trebuie sa fie de minimum 150 de lei pentru Bonus Card Classic, respectiv 300 de lei pentru Bonus Card Gold si Bonus Card Platinum.

  • Toate informatiile despre creditele personale, la indemana prin BT24 Internet Banking si Mobile Banking

    Persoanele care folosesc serviciile de Internet Banking si Mobile Banking ale Bancii Transilvania, BT24, au la dispozitie toate informatiile utile despre creditele personale. Prin accesarea butonului Credite, pot fi consultate detalii precum istoricul imprumutului, grafice de rambursare si informatii restante - prin Internet Banking, respectiv soldul creditului, data urmatoarei scadente si suma totala de plata la urmatoarea scadenta - prin Mobile Banking.

  • Fermierii vor putea accesa credite cu ROBOR plus cel mult 4,5%

    Bancile vor acorda agricultorilor, in contul adeverintelor APIA, credite cu o dobanda maxima ROBOR (rata medie a dobanzilor in lei pe piata interbancara) la 6 luni + 4% pentru Fondul European de Garantare Agricola, respectiv maxim ROBOR + 4,5% pentru Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.

  • Patru banci au imprumutat 838 milioane lei de la BNR, pentru o saptamana

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a imprumutat luni patru banci comerciale cu 837,9 milioane lei (190 milioane de euro) prin licitatia repo saptamanala, sub suma acordata saptamana trecuta, de 1,839 miliarde lei (415 milioane de euro).

  • Frauda de 4,5 milioane dolari cu moneda virtuala bitcoin

    Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) a dat in judecata un "Bernard Madoff" al monedei virtuale bitcoin, Trendon T. Shavers, pentru ca ar fi inselat 66 de investitori cu 4,5 milioane de dolari, intr-o schema piramidala, transmite Mediafax.

  • Oglinda economiei: 2,3 milioane de romani nu au contribuit la pensia privata obligatorie in iunie

    Aproape 2,3 milioane de romani, dintre cei 5,9 milioane care au conturi de pensii private obligatorii (pilon II), nu au avut niciun leu virat in aceste conturi in luna iunie, fie pentru ca nu au niciun loc de munca, fie pentru ca lucreaza fara carte de munca.

  • Regimul imprumuturilor acordate intre persoane juridice

    In etapa economica actuala, blocajul financiar si riscul de neincasare al creantelor au devenit o prezenta din ce in ce mai vizibila. Pe de alta parte, creditul bancar nu este, intotdeauna, o solutie atractiva pentru antreprenori, atat din cauza costurilor pe care le implica, cat si hatisurilor birocratice. In aceste conditii, tot mai multe firme apeleaza la imprumuturile acordate intre persoane juridice, fie ele afiliate (din grup) sau nu

  • Fondurile pentru Prima Casa vor fi suplimentate cu 1 miliard lei

    Fondurile disponibile pentru programul Prima Casa vor fi suplimentate, potrivit unui proiect publicat astazi pe site-ul Ministerului de Finante. "Pentru anul 2013 se aloca un plafon suplimentar al garantiilor (...) de 1 miliard RON, din care 300 milioane RON sunt destinate pentru achizitia locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) ”, se precizeaza in sursa citata.

  • Cod Portocaliu pentru 6 judete, luni, si pentru sapte judete, plus Bucuresti, marti

    Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni noi avertizari Cod Portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat, valabile luni, pentru sase judete, si, respectiv, marti, pentru sapte judete, inclusiv municipiul Bucuresti.

  • Euro revine pe crestere la cursul BNR de luni

    Cotatiile monedei nationale au oscilat aproape de 4,4 lei/euro in prima parte a sesiunii interbancare de luni, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta in crestere cu 1,08 bani, la 4,3994 lei/euro, dupa sapte sesiuni consecutive de scadere.

  • Cele mai ieftine credite de consum sunt tot scumpe

    Dupa ce BNR a decis ca riscul valutar nu mai are ce cauta in creditele de consum, ci doar in cele imobiliare, romanii au ramas doar cu finantarile in lei, si acelea limitate la maximum cinci ani. Creditul in lei a ramas singura optiune pentru satisfacerea nevoilor personale in rate, chiar daca dobanzile au mai scazut in ultimii ani.