Arhiva » Mai 2011 » 04 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 04 Mai 2011 | 52 de inregistrari

  • ALD Automotive estimeaza ca va gestiona 7.000 vehicule in acest an, cu 15% mai mult decat in 2010

    ALD Automotive, divizia de leasing operational si administrare de flote auto a grupului Societe Generale, estimeaza ca va gestiona o flota de 7.000 de autovehicule la finalul acestui an, cu 15% mai multe decat anul trecut, a declarat pentru NewsIn directorul general companiei, Shane Dowling.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de marti, cu pierderi cuprinse intre 1,26% si 2,07%, cel mai afectat fiind indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa

  • France Telecom ar putea vinde Orange Romania

    France Telecom si-ar putea vinde o parte din operatiunile din Europa, ca urmare a incetinirii cresterii veniturilor sale pe continent, a anuntat marti directorul financiar al companiei, Gervais Pellissier, citat de Bloomberg.

  • Romania va gazdui pentru prima data Congresul International de Turism Rural, intre 4-5 mai

    Romania va gazdui pentru prima data Congresul International de Turism Rural, in perioada 4-5 mai, ce se va desfasura la Alba Iulia si va avea tema "Turismul rural - un instrument pentru construirea identitatii si o sansa pentru standardele de calitate".

  • Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie se va intalni miercuri cu delegatia FMI

    Reprezentantii Delegatiei in Romania a Fondului Monetar International (FMI) si cei ai Asociatiei Companiilor de Utilitati in Energie (ACUE) vor avea miercuri, incepand cu ora 16.00, o intalnire de lucru, potrivit unui comunicat al asociatiei.

  • Moody's: Sistarea reformelor si a consolidarii fiscale ar putea duce la scaderea ratingului Romaniei

    O inversare a programului de consolidare fiscala, precum si o stagnare a reformelor structurale ar putea cobori ratingul Romaniei sub nivelul de acum, Baa3, arata, intr-un raport, vicepresedintele si senior analistul din cadrul Moody's, Atsi Sheth

  • Prognoza BNR releva o crestere temporara a ratei inflatiei in T2, urmata de reluarea dezinflatiei

    Prognoza actualizata a evolutiilor macroeconomice releva o crestere temporara a ratei anuale a inflatiei in al doilea trimestru si reluarea dezinflatiei in a doua jumatate a anului, odata cu disiparea efectului direct al majorarii TVA, potrivit unui comunicat transmis marti de BNR.

  • Comisarii Garzii Financiare au confiscat in aprilie peste 50 de tiruri care transportau marfuri

    Comisarii Garzii Financiare au dispus confiscarea, in luna aprilie, a peste 50 de tiruri cu marfuri, in cadrul unor actiuni de control al achizitiilor intracomunitare, valoarea totala a confiscarilor depasind patru milioane lei, se arata intr-un comunicat transmis marti de ANAF.

  • ING: BNR nu va tolera o depreciere semnificativa a leului, perspectiva inflatiei fiind una negativa

    BNR nu va tolera cel mai probabil o depreciere semnificativa a leului de la nivelul actual, avand in vedere perspectiva negativa privind inflatia, considera analistii ING Bank, care sustin ca in aprilie banca centrala a cumparat 600 mil. euro de pe piata monetara, pentru a sustine aprecierea leului.

  • Statele Unite acuza Deutsche Bank de frauda

    Autoritatile americane au dat in judecata Deutsche Bank, acuzand institutia de credit germana ca a mintit repetat pentru a fi inclusa intr-un program federal pentru selectarea ipotecilor care urmau sa beneficieze de garantii din partea statului, transmite Reuters.

  • Actiuni de urmarit miercuri pe bursa

    Actiunile Aerostar Bacau (ARS) care-si vor publica joi rezultatele financiare aferente primelor trei luni ale anului. Titlurile companiei s-au corectat puternic in ultimele sedinte si marti au pierdut 5,8% din valoare si s-au tranzactionate la inchiderea zilei la un pret de 0,9515 lei/unitate.

  • Dragoi: MFP are bani sa plateasca imprumuturile scadente in iulie si fara licitatia de miercuri

    Trezoreria are fonduri suficiente pentru a achita imprumuturile in valuta scadente in luna iulie, de peste 2,5 miliarde euro, independent de suma care va fi atrasa miercuri la licitatia de titluri de stat in euro, a declarat pentru Mediafax Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor.

  • Actiunile FP au pierdut 7% in trei zile, atingand un nou minim de la listare

    Titlurile Fondului Proprietatea (FP) au inregistrat trei sedinte de scaderi consecutive dupa adunarea generala a actionarilor (AGA) de saptamana trecuta, scazand de la 0,58 lei la un minim de 0,538 lei.

  • Veniturile BRD au scazut cu 1% in primul trimestru

    Valoarea provizioanelor constituite de Banca Romana pentru Dezvoltare - Gropue Societe Generale a scazut, in primul trimestru, ci circa 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 292 milioane lei. Cu toate acestea, revenirea creditarii mai are de asteptat.

  • Normele de aplicare a Legii zilierilor: Impozit de 16% pe remuneratia bruta zilnica

    Firmele care vor angaja zilieri vor trebui sa completeze un registru in care sa tina evidenta tuturor angajatilor "cu ziua". Potrivit Normelor de aplicare a Legii zilierilor publicata in aceste zile in Monitorul Oficial, registrul se pastreaza la sediul firmei, iar o copie se transmite lunar catre inspectoratul teritorial de munca.

  • Criza datoriilor suverane poate intoarce Europa in recesiune

    A sosit sau nu momentul restructurarii datoriei publice? Se iveSte o noua criza? Sunt doar cateva intrebari la care am putea primi raspuns la Forumul Financiar, din 24-26 mai.

  • Economisti: BNR a mentinut dobanda de politica monetara. A fost o decizie inteleapta?

    Consiliul de Administratie al bancii centrale a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an. Este decizia la care se aStepta piata. Dar este aceasta cea mai potrivita masura?

  • Guvernul va cere 600 de milioane de euro imprumut

    Ministerul Finantelor va lansa o emisiune de obligatiuni de stat cu cupon denominate in euro. Ce dobanda ofera si ce dobanda ar putea cere piata. Ministerul Finantelor vrea sa atraga 600 de milioane de euro de pe piata interna, la un randament al cuponului de 4,50% pe an. Scadenta emisiunii este de trei ani.

  • Se intoare roata: BNR a ajuns sa cumpere valuta, pentru a tempera intarirea leului

    Economistii ING estimeaza ca BNR a cumparat in aprilie circa 600 milioane euro contra lei de pe piata monetara, pentru a tempera tendinta de intarire a monedei nationale. Potrivit analistilor ING, nivelul rezervelor valutare ar fi trebuit sa coboare in aprilie cu circa 1,3 miliarde euro daca BNR nu ar fi intervenit in piata, din care circa 1,2 miliarde euro ar fi reprezentat scaderea ratei rezervelor minime obligatorii (RMO) la pasivele in valuta, de la 25% la 20%.

  • Retete pentru incepatori: Pasi mici spre marile castiguri din investitii

    Variantele de portofoliu pentru incepatori aloca marea majoritate a banilor in instrumente cu venit fix, spun consultantii in investitii. Pentru restul resurselor, se adauga instrumente cu risc progresiv si diversificat.

  • Oferte de nerefuzat: Doua vacante la pretul uneia sau o saptamana la mare cu 40 de euro. Ce alegi?

    Si a venit momentul sa va dam vesti bune: vacantele sunt ieftine si la ora actuala gasim oferte inedite de genul doua vacante la pret de una si, mare atentie, ambele sunt in strainatate si chiar mai mult, in tarile noastre favorite: Turcia sau Grecia. Asta daca nu ai chef sa ori alegi asa un sejur de leneveala de sapte zile

  • Cum te angajezi la Vodafone. Vezi conditiile

    Vodafone a lansat "Vodafone Internship", un stagiu platit de 12 luni pentru absolventii si studentii in ultimul an de facultate sau la master. Concret, poti sa lucrezi in cadrul departamentelor de technologie sau de marketing ale operatorului.

  • Doua treimi din romani sunt mai saraci in 2011 decat anul trecut

    Aproximativ 67% dintre romani au declarat ca in primul trimestru au avut o situatie financiara mai rea decat cu un an in urma, dar ponderea celor care se asteapta ca situatia finantelor familiei lor sa se inrautateasca in urmatoarele 12 luni a scazut la 43%, potrivit unui studiu realizat de GfK.

  • Nu scad dobanzile in lei! BNR mentine dobanda de politica monetara la 6,25%

    Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25%, pentru a opta sedinta consecutiv, asa cum sustineau analistii zilele trecute. BNR va mentine si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta ale institutiilor de credit.

  • Numarul vizitatorilor straini in Romania a scazut in primul trimestru cu 3,2%, la 1,38 milioane

    Numarul vizitatorilor straini in Romania inregistrati la punctele de frontiera a fost in primul trimestru din acest an de 1,38 milioane, in scadere cu 3,2% fata de aceeasi perioada din 2010, majoritatea provenind din tari situate in Europa (95,4%), arata datele publicate miercuri de INS.

  • Laszlo Borbely si Rudolph Giuliani au discutat, la New York, propuneri de colaborare privind mediul

    "Am discutat, in primul rand, despre cum am putea folosi experienta New York-ului pentru utilizarea energiei regenerabile si pentru identificarea de noi posibilitati de a realiza transportul in comun, cu emisii de carbon cat mai scazute. Pe baza memorandumurilor de colaborare dintre cele doua state, vom initia propuneri de colaborare la nivel de universitati si capitale pentru a valorifica aceasta experienta", a declarat Borbely, dupa discutiile cu Giuliani.

  • MedLife a imprumutat 19 mil. euro de la BCR pentru extindere

    Operatorul de servicii medicale MedLife a contractat doua credite de la Banca Comerciala Romana (BCR), in valoare totala de 19 mil. euro, pentru extinderea retelei prin deschiderea mai multor unitati medicale, a declarat presedintele CA al companiei Mihail Marcu.

  • Este statul cel mai prost actionar posibil?

    Ieri la Bursa de Valori Bucuresti cotatiile au continuat tendinta accelerat descendenta imprimata in prima zi de tranzactionare a acestei saptamani, vanzarile fiind antrenate in primul rand de evolutia titlurilor Fondului Proprietatea (FP), care au reprezentat mai mult de o treime din rulajul de 44,57 milioane lei al pietei regular

  • ANPC a sanctionat 97 magazine pentru ca percepeau la casa un pret diferit fata de cel de la raft

    Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a sanctionat anul trecut 97 de magazine pentru ca percepeau la casa un pret mai mare decat cel afisat la raft, cuantumul total al amenzilor in acest sens fiind de 306.600 lei, potrivit datelor furnizate de ANPC la solicitarea NewsIn.

  • Locuintele noi sunt inca prea scumpe

    Preturile apartamentelor noi sunt in continuare prea mari pentru romani, iar scaderea bugetului alocat programului "Prima Casa" arata ca dezvoltatorii nu se mai pot baza pe sprijin guvernamental, potrivit ultimului raport trimestrial realizat de consultantul imobiliar Jones Lang LaSalle (JLL).

  • Raiffeisen Bank estimeaza un profit net de 271,8 mil. lei pe RAS in acest an

    Raiffeisen Bank Romania estimeaza ca va obtine in acest an un profit net de 271,8 milioane de lei, potrivit standardelor locale de contabilitate, RAS, usor peste cel din 2010, in contextul unor investitii programate de 182,8 milioane lei, scrie Mediafax

  • Senatul decide ca modificarile aduse Codului Fiscal sa intre in vigoare obligatoriu dupa 6 luni

    Potrivit formei actuale a Codului Fiscal, modificarile sunt promovate prin lege "de regula" cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia. Proiectul initiat de deputatii PSD elimina sintagma "de regula", astfel incat se instituie obligativitatea respectarii termenului de 6 luni inainte ca modificarile sa intre in vigoare.

  • Schwartzenberg: Am cumparat Realitatea la jumatate de pret

    Schwartzenberg a dezvaluit ca nu planificase sa cumpere postul de televiziune dar ca in calitate de om de afaceri nu a putut sa nu profite de oportunitatea care a aparut. Pe parcursul unei discutii cu Vintu, spune Elan, a aflat de la acesta ca era dezamagit de situatia in care se afla si ca isi dorea "sa isi bage picioarele" pe romaneste si i-a facut o oferta.

  • FP a ajuns la 0,534 lei/actiune - un nou minim de la listare

    Bursa a scazut ieri cu 1,7% pentru a treia sedinta consecutiv, intr-o piata in care atentia investitorilor a fost axata in continuare pe actiunile Fondului Proprietatea (FP), care si-au temperat ritmul descendent din precedentele doua sesiuni si au atins un nou pret minim de la listare. In ultimele trei sesiuni bursa a scazut cumulat cu aproape 4%.

  • Oxford Economics a urcat estimarea privind cresterea economica a Romaniei in 2011 de la 0,1% la 1,2%

    Oxford Economics noteaza, intr-o analiza transmisa marti, ca situatia din industrie este incerta, cu plusuri si minusuri, insa perspectiva este una optimista, deoarece productia industriala a atins cele mai ridicate niveluri inregistrate in ianuarie si februarie, iar utilizarea capacitatii industriale a fost apropiata de nivelurile anterioare crizei.

  • Portugalia ajunge la un acord cu creditorii internationali

    Portugalia reuseste sa ajunga la un acord cu UE si FMI privind pachetul de interventie financiara, in valoare de 78 miliarde euro; Grecia are probleme crescande cu datoria sa externa si cu increderea investitorilor in capacitatea de plata iar populatia lumii va depasi anul acesta 7 miliarde, crescand presiunea pe accesarea si distribuirea resurselor.

  • Moneda nationala se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,1127 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,1127 lei/euro, cu 0,13% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,7652 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,1073 lei/euro.

  • Cine are bani sa cumpere Orange Romania

    10,3 milioane de clienti, 3,1 milioane de utilizatori ai serviciilor de internet broadband, un profit de 222 milioane de euro in primele trei luni ale acestui an. Cu toate aceste cifre pozitive, Orange Romania ar putea fi de vanzare. Insa, cine ar avea bani sa cumpere cel mai mare operator telecom din Romania?

  • Cum a netezit BNR aprecierea leului?

    ING: Banca Nationala a cumparat in aprilie 600 mil. euro de pe piata monetara, pentru a netezi aprecierea leului. Banca centrala a mentinut ieri dobanda de politica monetara la 6,25% si nivelul actual al rezervelor minime .

  • Piata productiei publicitare creste cu 10%-15%, pana la 110-115 mil. euro

    Sute de firme au disparut din Romania in ultimii ani, pe fondul crizei, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Industria de Publicitate (APIIP). In 2008, afacerile companiilor de profil au totalizat aproximativ 200 de milioane de euro.

  • Unicredit Leasing finanteaza doua proiecte de energie eoliana cu circa 19 milioane euro

    Unicredit Leasing finanteaza doua proiecte de energie eoliana cu aproape 19 milioane euro, unul dintre acestea dezvoltat de compania Holrom, iar celalalt de Energy Rose, valoarea totala a celor doua proiecte ridicandu-se la circa 31 mil. euro, au declarat miercuri reprezentantii Unicredit Leasing.

  • BT reduce dobanzile la depozite cu pana la jumatate de punct procentual

    Banca Transilvania (BT), singura banca de top cu capital majoritar privat romanesc, a ajustat dobanzile platite la depozitele populatiei dar si ale companiilor, taind pana la jumatate de punct procentual. Banca plateste acum dobanzi mai mici cu 0,25 puncte procentuale la depozitele clientilor individuali pe 9 si 12 luni.

  • Prio Foods a inaugurat o fabrica de ulei de 93 milioane euro langa Lehliu-Gara

    "Constructia fabricii a inceput in 2009. Unitatea are in componenta 15 silozuri verticale cu o capacitate de stocare individuala de 10.000 metri cubi, doua laboratoare de analiza si procesare a semintelor. Capacitatea sa de procesare este de 750.000 tone seminte si vom folosi atat seminte de floarea-soarelui, cat si seminte de rapita", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul principal de productie al Prio Food, Nuno Alegria.

  • Europa vrea polite mai sigure, dar mai scumpe

    Solvency II, noul regim de solvabilitate care se va aplica din ianuarie 2013, presupune o corelare mai stransa intre riscurile asumate si capitalul fiecarui asigurator, astfel incat companiile ar putea avea nevoie de capital suplimentar de la actionari pe anumite linii de business.

  • BCR lanseaza un pachet de servicii de baza pentru micii comercianti cu ridicata sau cu amanuntul

    BCR lanseaza un pachet de servicii de baza pentru micii comercianti cu ridicata sau cu amanuntul, facilitatile ofertei vizand intreaga gama de activitati de baza ale micilor comercianti, de la plati si schimb valutar pana la creditare si economisire, a anuntat miercuri banca.

  • Analisti: BNR isi va modifica prognoza - inflatie de 4,8% la sfarsitul anului

    BNR nu a recurs ieri la modificari in ceea ce priveste aplicarea politicii monetare, in sensul ca nu a luat decizii de relaxare sau de inasprire a acesteia. Desi analistii spun ca acest lucru semnaleaza faptul ca banca centrala pare confortabila cu nive-lul inflatiei, ei anticipeaza ca maine va fi anuntata o noua prognoza pentru finalul lui 2011 si 2012. Estimarile lor avanseaza, pentru acest an, o crestere pana la aproape 5%, de la actualul nivel de 3,6%.

  • Sandero costa 7.250 euro la noi si 6.950 in Germania si Spania

    Automobilele Sandero sunt mai scumpe in Romania decat in tari cu un PIB per capita de patru ori mai mare si salarii de sapte ori mai mari, cum sunt Spania, Italia sau Germania. Astfel in Romania Sandero costa 7.250 de euro, in timp ce in Italia costa 6.950 de euro, iar in Spania si Germania porneste de la 6.990 de euro.

  • Bancile se lupta in "private banking" - Vezi cine administreaza banii bogatilor

    Potentialul pietei de private banking este estimat la peste 100.000 de clienti si, in pofida crizei, este in crestere. Drept urmare, bancile s-au concentrat din ce in ce mai puternic pe acest segment. Dupa standardele locale, pragul minim de active de la care un client este incadrat in categoria de private banking este 100.000 de euro, insa in Vest sumele sunt de 10 ori mai mari.

  • Impozitul pe venit aplicat pensiilor si salariilor va scadea de la 16% la 13%, decide Senatul

    Proiectul a fost initiat de deputatii PSD Tudor Ciuhodaru si Aurel Vladoiu, precum si de deputatul PDL Mircia Giurgiu. Codul Fiscal se va modifica in vederea reducerii impozitului pe venit datorat de persoanele fizice pentru venituri realizate din pensii si salarii de la 16% la 13%.

  • Romanii, cei mai numerosi straini care-si iau credite pentru locuinte in Italia

    O treime dintre cererile de credite imobiliare facute de straini apartin romanilor. Imigrantii reprezinta 11% din piata creditelor pentru casa, ceea ce face ca romanii sa reprezinte singuri 3,57% din total. Romanii conduc detasat printre straini in topul acordarii de credite pentru locuinte, arata un studiu de piata al broker-ului imobiliar Mutui.it, citat de adevarul.it.

  • Cat au castigat cele mai mari banci de la noi in primele trei luni

    Profitul net cumulat realizat grupul Banca Comerciala Romana (care detine cea mai mare banca locala) si BRD SocGen, a doua banca din sistem ca marime, a fost de aproximativ 200 de milioane de lei in primul trimestru, potrivit datelor prezentate de cele doua banci.

  • Vezi tarile cu cele mai multe JOBURI pentru ROMANI

    Marea Britanie, Grecia si Cipru sunt tarile cu cele mai multe oferte de lucru pentru romanii care vor sa munceasca peste hotare, potrivit portalului Tjobs.ro, specializat in recrutarea de forta de munca in strainatate. Peste 13.800 de joburi sunt disponibile in acest moment pentru cele trei tari, dintr-un total de 24.500 de contracte pe mai multe continente.