Arhiva » Martie 2011 » 09 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 09 Martie 2011 | 42 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis incert sedinta de marti

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de marti, doar BET-C, BET-FI si BET-XT inregistrand cresteri. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 34,56 milioane lei (8,25 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondului Proprietatea (FP), de 6,44 milioane lei, cotatia lor urcand cu 0,25%, la 0,6025 lei/actiune.

  • Florin Citu a fost concediat din functia de director al trezoreriei de la ING Bank

    Florin Citu a fost concediat din functia de director al trezoreriei de la ING Bank, decizia urmand sa fie contestata in instanta de catre acesta. "Nu vreau sa comentez decizia. Am fost instiintat ieri (luni - n.r) asupra acestei decizii si atat este ceea ce pot sa spun in acest moment. O sa contest in instanta aceasta decizie. Sper sa castig si sa ma intorc in ING, de aceea nu vreau sa comentez nimic", a declarat, pentru NewsIn, Florin Citu.

  • Garanti Bank: Vrem sa ne extindem reteaua la 100 de unitati in perioada urmatoare

    Directorul general adjunct al Garanti Bank, Burak Yildiran a declarat marti ca, in perioada urmatoare, banca intentioneaza sa ajunga la 100 de unitati, acest nivel fiind suficient pentru a acoperi populatia bancabila a Romaniei.

  • Fiscul a depistat in Ilfov mai multe firme care solicitau rambursari ilegale de TVA, de 10,7 mil lei

    Inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice Ilfov au identificat mai multe firme care au incercat fraudarea bugetului de stat prin rambursari ilegale de TVA, valoarea prejudiciului fiind estimata la 10,76 milioane lei, se arata intr-un comunicat al ANAF.

  • PAID a incheiat 461.627 de polite de asigurare a caselor in aproape 8 luni de la startul programului

    Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a incheiat 461.627 de polite de asigurare a caselor pana la 4 martie, in conditiile in care in Romania sunt circa 8,5 milioane de locuinte, a declarat, marti, presedintele societatii, Marius Bulugea. Startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor a fost dat oficial la data de 15 iulie 2010.

  • Basescu: Nu trebuie sa neglijam o eventuala criza alimentara, iar Romania are potential agricol

    Presedintele Traian Basescu a atras marti atentia asupra posibilitatii unei crize alimentare in lume, vorbindu-le oamenilor de afaceri din zona Golfului despre potentialul "exceptional" al Romaniei in domeniul agricol, avand posibilitatea de a satisface nevoile a 80 de milioane de locuitori.

  • ANAF ramburseaza in martie TVA in valoare de 1,41 miliarde lei

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 martie suma de 1,41 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis marti de institut

  • Euro cotat la 4,1869 lei, un nivel ce nu a mai fost atins din iunie 2010

    Leul s-a apreciat, marti, fata de moneda europeana, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntand un curs de 4,1869 lei pentru un euro, cu 1,96 bani mai putin (minus 0,47%) decat in sedinta precedenta, cand un euro era cotat la 4,2065 lei.

  • Boagiu: Avem nevoie de 13,5 miliarde euro pentru a construi 869 de kilometri de autostrada

    Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, marti, la Forumul "Consiliul de Cooperare al Golfului - Romania - Bucuresti", ca, pentru finalizarea Coridoarelor Paneuropene IV si IX, avem nevoie de 13,5 miliarde euro, destinati construirii a 869 de kilometri de autostrada.

  • Continua disponibilizarile si in 2011: 18.000 de angajati ar putea fi concediati din MAI

    Aproximativ 18.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) ar putea fi concediati, ca urmare a unui proiect de lege aprobat luni de Guvern. Actul normativ trebuie insa aprobat si de Parlament. Ministerul elaboreaza normele de aplicare.

  • Aurul a atins un nou varf istoric, aproape de 1.440 dolari/uncie

    "Interesul pietelor pentru argint a depasit insa cele mai optimiste asteptari: nivelul argintului a atins un nou varf al ultimelor trei decenii, de peste 36,5 dolari/uncie. Din februarie si pana la deschiderea de luni a sedintelor de tranzactionare, argintul a castigat spectaculos, apreciindu-se cu 29,8%.

  • Fondul Proprietatea va rascumpara actiuni prin cehii de la Wood&Co

    Fondul Proprietatea a selectat casa ceheasca de brokeraj Wood&Company sa presteze servicii necesare in vederea derularii programului de rascumparare a actiunilor proprii. In data de 6 septembrie 2010, actionarii Fondului Proprietatea au aprobat rascumpararea a maxim 10% din actiunile emise, in intervalul de pret de 0,2-1,5 lei pe actiune pana la 1 martie 2012.

  • Gluma mascatilor de 8 martie - Au descins cu sirenele pornite in Vama Botosani ca sa ofere flori doamnelor. Pe vamesi i-a luat groaza

    Mascatii au descins din nou in vamile romanesti. De aceasta data tinta a fost vama Botosani. Dubele au intrat cu sirena si girofarul pornit, pe la 8 dimineata. Vamesii au inlemnit, convinsi ca dupa Siret si Albita, le-a venit randul si lor. Mascatii au coborat, unul cate unul, gata de interventie. Ultimul avea un brat de flori.

  • Cresterea economica din 2010 si inflatia anuala din 2011 in principalele tari emergente

    Economiile emergente, care sus-tin revenirea globala, dau semne de supraincalzire, in conditiile in care presiunile inflationiste cresc, a declarat John Lipsky, prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar International (FMI), citat de agentia de presa Thomson Reuters.

  • Topul salariilor pentru tinerii fara experienta

    Numarul joburilor adresate tinerilor fara experienta a crescut cu cel putin 25% fata de inceputul anului 2010, potrivit firmelor de recrutare. Cele mai mari salarii pot ajunge la 800-900 de euro lunar. Vestea proasta pentru tinerii fara experienta este ca pe posturile entry level candideaza si foarte multe persoane cu experienta, date fiind conditiile dificile din piata muncii.

  • Vanzatorii ilegali de flori, amendati de Garda Financiara

    In ziua de 8 martie, Garda Financiara a dat amenzi in valoare de aproximativ 300.000 de lei si a confiscat suma de aproximativ 16.000 de lei vanzatorilor ilegali de flori. In urma acestor verificari au fost intocmite 59 procese-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, s-a dispus suspendarea activitatii a 19 unitati comerciale si au fost confiscate sume in cuantum de 3.068 lei.

  • Cum a scazut leasingul cu 85% in doi ani

    Afacerile companiilor de leasing nu au depasit 650 milioane de euro in 2010, dupa ce la finele lui 2008 piata sarise de 4 miliarde de euro. Leasingul financiar, altadata infloritor, marcheaza de doi ani minim istoric dupa minim istoric ajungand sa reprezinte, la finele anului trecut, doar 10% din ceea ce era inainte de inceputul crizei financiare.

  • Benzina mai are 1 ban pana la 6 lei.Cat vor mai creste preturile carburantilor?

    OMV Petrom, liderul pietei petroliere, a majorat azi preturile de referinta la benzina si motorina cu 9 bani/litru, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei, fapt ce i-a starnit o reactie negativa premierului Emil Boc, care insa da vina pe "greaua mostenire" lasata de Cabinetul Nastase.

  • Creditele pentru culturi, salvarea agriculturii? Vezi oferta bancilor

    In lipsa cererii de creditare de la populatie, tot mai multe banci se orienteaza catre nise neatinse pana acum, asa cum este si cea a imprumuturilor in agricultura. Astfel, o parte din creditorii de pe piata au acum in portofolii credite pentru agricultori, menite sa-i ajute la finantarea infiintarii sau intretinerii unei productii din domeniu.

  • Atentie! Cine nu si-a asigurat locuinta poate fi amendat

    Ministerul de Interne (MAI) anunta in decembrie 2010 printr-un comunicat de presa prelungirea termenului limita pentru asigurarea obligatorie de la 15 ianuarie la 15 iulie 2011. Comunicatul MAI nu are insa efect de lege, astfel ca proprietarii care nu au polita de asigurare pot fi amendati cu pana la 500 lei.

  • Bancile angajeaza mai multi oameni pentru recuperarea creantelor

    Aproximativ 80% dintre bancile din Europa Centrala Si de Est (ECE) Si 83% din Romania vand sau urmeaza sa vanda din creantele lor restante, cu toate ca volumele vandute raman inca scazute, releva un studiu realizat de Roland Berger Strategy Consultants in parteneriat cu European Financial Management and Marketing Association (EFMA), in randul a 50 de banci din regiune.

  • Unul din cinci patroni face angajari! In ce zone si in ce domenii iti gasesti de lucru

    Angajatorii din Romania incep sa fie increzatori in revenirea economiei si se gandesc serios sa faca recrutari de personal. Astfel, potrivit celui mai recent studiu privind angajarile, realizat de compania de resurse umane Manpower, peste 19% dintre patronii romani se asteapta la o crestere a numarului de angajati.

  • Care amenintare este mai mare: Preturile alimentelor sau cotatia petrolului?

    Cresterea preturilor alimentelor ar putea fi o amenintare mai mare la adresa ritmului mondial de dezvoltare decat avansul cotatiei petrolului, iar impactul va fi resimtit cel mai mult de economiile in dezvoltare, care au reprezentat motorul redresarii economice globale, potrivit Reuters.

  • Ratele creditelor in euro ar putea creste cu 10% pana la sfarsitul anului

    Pentru romanii cu credite in euro, dublarea indicatorului Euribor pana la sfarsitul anului inseamna o rata lunara mai mare cu aproximativ 10%. Pana la finalul anului, ratele la creditele in euro s-ar putea majora cu aproximativ 10%. Motivul nu este deprecierea leului fata de moneda europeana, ci cresterea Euribor - indicator folosit de banci in calcularea ratelor, alaturi de marja proprie.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de miercuri

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de miercuri, iar dupa primul sfert de ora, toti indicii inregistrau cresteri. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1.708.831 lei (408.137 euro) dupa primul sfert de ora de tranzactionare.

  • Resursele de energie electrica au crescut in ianuarie cu 10,2%

    Resursele de energie primara au crescut in ianuarie cu 0,9% fata de aceeasi luna din 2010, in timp ce resursele de energie electrica s-au majorat cu 10,2%, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

  • Volumul lucrarilor de constructii a scazut in ianuarie cu 10,2% fata de aceeasi luna din 2010

    Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 10,2% in ianuarie fata de aceeasi luna din 2010, o scadere de 18,1% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, a anuntat miercuri INS.

  • Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a crescut cu 7,7% in ianuarie

    Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a sporit in ianuarie cu 7,7% fata de aceeasi luna din 2010, mai ales ca urmare a cresterii cu 16,5% a comertului cu autovehicule, a anuntat miercuri INS.

  • Romania ar putea avea o crestere economica mai mare de 1,5% in acest an, crede Isarescu

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca Romania ar putea inregistra in acest an o crestere economica mai mare de 1,5%, daca se va investi mai mult in infrastructura si agricultura, iar absorbtia fondurilor comunitare va fi mai ridicata. "In acest an, daca investitiile din agricultura, daca absorbtia fondurilor comunitare va fi mai ridicata, daca se vor face investitii in infrastructura, este posibil sa avem surpriza unei cresteri mai mari de 1,5%", a spus Isarescu,

  • Rompetrol a scumpit carburantii cu pana la 9 bani/litru, de miercuri

    Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat miercuri preturile de referinta la benzina cu 9 bani/litru, iar pe cele la motorina cu 6 si, respectiv 9 bani/litru, potrivit site-ului companiei, downstream.ro. Astfel, litrul de benzina Efix 95 costa 5,30 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,97 lei/litru. Motorina Efix Diesel costa 5,32 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,64 lei/litru.

  • ING Bank Romania a obtinut anul trecut un profit brut de 128 milioane lei, in crestere cu 52%

    ING Bank Romania a realizat anul trecut un profit brut de 128 milioane lei, in crestere cu 52% fata de castigul din 2009, ca urmare a diminuarii costurilor cu provizioanele de risc, in timp ce activele totale au urcat cu 9% la 12,03 miliarde lei, informeaza Mediafax.

  • Ce mai vinde CEC Bank pe site: case executate silit, dar si spatii proprii

    CEC Bank, singura banca de top ramasa in portofoliul statului, a programat la lici-tatie in urmatoarea luna si jumatate aproape o suta de case si terenuri executate silit deoarece proprietarii nu si-au mai platit ratele la credite, dar pe langa acestea vrea sa vanda sau sa inchirieze si cladiri proprii pe care nu le mai foloseste.

  • Cresterea economica ar putea aduce o scumpire a caselor cu 3-4%

    Daca prognozele care indica o crestere economica in acest an se adeveresc, pretul locuintelor ar putea urma din nou un trend ascendent si am putea vedea usoare cresteri de 3-4%, potrivit lui Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania si membru al Consiliului Investitorilor Straini.

  • Lui Isarescu i-a revenit optimismul: Economia este stabila si este pregatita pentru un nou ciclu

    Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a dat asigurari investitorilor straini prezenti la forumul de afaceri romano-arab Gulf Cooperation Council ca nu au de ce sa se teama pentru ca in prezent economia este pe drumul cel bun.

  • Premiera: Valoarea asigurarilor RCA depaseste CASCO

    Volumul primelor brute subscrise la asigurarea civila obligatorie (RCA) a depasit in 2010, pentru prima data in istoria pietei asigurarilor din Romania, primele subscrise la asigurarea facultativa (CASCO), potrivit datelor prezentate la conferinta nationala a asigurarilor auto.

  • Cum ar putea ajunge Romania un mic Dubai

    Proiectele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si ale companiilor romanesti, propuse investitorilor straini din Golf sunt asemanatoare celor existente deja in Dubai. Un exemplu de astfel de proiect este Turistic Marina - Capidava, dezvoltat in Constanta si a carui valoare este de 4,5 milioane de dolari.

  • Bancile isi intorc fata catre agricultura. Cati bani poti lua pentru o ferma sau pentru achizitia de utilaje?

    Agricultura este unul dintre sectoarele care ar putea asigura o crestere economica serioasa, insa probleme, precum lipsa investitiilor si finantarea precara, fac ca acest lucru sa ramana la stadiul de potential. Totusi, ofertele cele mai recente ale bancilor demonstreaza faptul ca dupa boom-ul imobiliar, institutiile vor sa crediteze acum agricultura,

  • Carduri Gold pentru clienti speciali. Care sunt beneficiile lor?

    Bancile au o multime de oferte referitoare la cardurile de credit. Cele mai multe dintre ele ne atrag prin beneficiile oferite: asigurari medicale, asigurari de transport, reduceri la brandurile de haine, acces in saloanele VIP etc. Fiecare institutie financiara are insa un card de credit Gold, pentru clientii fideli si instariti ai companiei, dispusi sa plateasca diverse comisioane si sa-si alimenteze in permanenta contul. Prin ce se diferentiaza insa aceste carduri de cele obisnuite?

  • Cat de repede risca benzina sa ajunga la 7 lei pe litru? Unde gasesti cei mai ieftini carburanti?

    Destul de repede daca pretul petrolului se va duce catre 150 de dolari pe baril, sugereaza unii analisti. "Ceea ce acum companiile petroliere nu prea indraznesc sa faca, adica sa treaca de pragul de 6 lei pe litrul de benzina, vor face cu siguranta daca barilul va urca din nou spre 150 de dolari si chiar mai mult decat atat: se vor duce spre 7 lei", spun ei. Cand ne va arde la buzunare o astfel de miscare?

  • Joburi vacante in banci, IT si telecom. Vezi lista celor mai activi angajatori din mediul online

    Angajatorii din sectorul financiar, IT, retail si farma fac angajari. Cele mai multe joburi vacante sunt pentru specialistii IT, agentii de vanzari, finantisti si specialistii in telecom, potrivit datelor site-ului de recrutare Myjob. In sectorul finaciar-bancar se fac angajari la BCR, ING, Alpha Bank, Procredit Bank, OTP Bank, BRD, Banca Romaneasca si Millennium Bank. Majoritatea posturilor disponibile sunt pentru finantisti, agenti de vanzari si specialisti in audit.

  • Ce pericole ar putea sa compromita iesirea din recesiune

    Economistii au trecut de la pesimism la optimism si vad evolutii pozitive in majoritatea sectoarelor economice. Marile pericole vor veni insa tot din zona politica. Analistii de la Oxford Economics contraziceau, anul trecut, in toamna, estimarile optimiste ale Guvernului pentru 2011. In timp ce Executivul vedea o crestere economica de 1,5% pentru acest an, cei de la Oxford indicau o scadere de 1%, prognozand o depreciere a consumului si riscuri politice majore

  • Garantarea depozitelor creste sau scade riscul in sistemul bancar?

    Asigurarea oferita deponentilor ii face pe acestia sa aleaga banca la care economisesc doar in functie de cea mai mare dobanda, fara a tine cont si de alte criterii. Aplicarea unei directive europene a marit la 100.000 de euro plafonul de garantare a sumelor depuse la bancile persoane juridice romane, nivel dublu fata de cel anterior.