Arhiva » Octombrie 2011 » 10 Octombrie 2011

Toate stirile publicate in data de 10 Octombrie 2011 | 45 de inregistrari

  • Udrea se arata optimista ca Romania va obtine postul de prim-vice al OMT, la reuniunea din Coreea

    Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, scrie pe blog, din Coreea de Sud, unde participa la Adunarea Generala a Organizatiei Mondiale a Turismului, aratandu-se optimista ca Romania va obtine postul de prim-vicepresedinte al acestei structuri.

  • RATB va introduce sisteme de control trafic pentru autobuze si troleibuze, de peste 760.000 euro

    Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va plati peste 760.000 euro pentru achizitia de sisteme de monitorizare si control trafic in timp real pentru 1.100 de autobuze si troleibuze, potrivit e-licitatie.ro. Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de atribuire este 12 octombrie.

  • Curtea de Apel a anulat amenda primita de Aegon Pensii

    In august 2010 s-au dat amenzi de 5,2 mil. lei unui numar de 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii pentru ca "s-au inteles" sa incalce legislatia . Chiritoiu (CC): Dupa primirea motivatiei instantei, institutia va inainta recurs la ICCJ.

  • Moody's vrea sa retrogradeze Belgia

    Agentia Moody's a pus sub supraveghere ratingul "Aa1" al Belgiei, in vederea unei posibile revizuiri in scadere. La fel ca si agentiile Standard&Poor's si Fitch, care au pus sub supraveghere calificativele "AA+" ale Belgiei, cu perspectiva negativa, in ultimul an, Moody's a avertizat ca ar putea retrograda ratingul Belgiei.

  • Schimbare de management in subsidiara din Romania a grupului Lasselsberger

    Incepand cu data de 29 septembrie 2011, Christian Morath a renuntat la conducerea si la pozitiile de presedinte alConsiliului de Administratie si de administrator al Lasselsberger SA si, respectiv, Sanex SA. Noul director general propus de catre managementul grupului este domnul Kurt Ternegg.

  • De ce au renuntat brokerii sa depuna oferte pentru vanzarea a 15% din Transelectrica

    Cei mai multi dintre brokerii care s-au aratat interesati de oferta Transelectrica au renuntat in final sa depuna si o oferta concreta pentru a intermedia tranzactia, considerand ca pur si simplu nu se justifica din punct de vedere al business -ului sa mearga mai departe.

  • Vasilescu: Acuzatiile PSD la adresa BNR sunt halucinante

    Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, considera ca acuzatiile purtatorului de cuvant al PSD, Radu Moldovan, potrivit carora BNR face "jocul periculos" al Guvernului Boc, sunt "halucinante".

  • Franta, Belgia si Luxemburg au ajuns la un acord pentru salvarea Dexia

    Guvernele din Franta, Belgia si Luxemburg au convenit, duminica, asupra unui plan de salvare a bancii Dexia, care urmeaza sa fie prezentat pentru aprobare conducerii grupului bancar franco-belgian.

  • Ponta ii cere lui Franks o pozitie oficiala privind procesul de restructurare a companiilor de stat

    Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a transmis vineri, o scrisoare sefului delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, prin care cere o pozitie publica legata de modul in care actuala guvernare gestioneaza procesul de restructurare a companiilor de stat, informeaza un comunicat al PSD.

  • Yahoo vrea sa abandoneze Japonia

    Procesul de dezasamblare a Yahoo ar putea sa debuteze in Japonia, compania intentionand sa cedeze cele 35 de procente din actiuni detinute pe teritoriul nipon pentru a simplifica astfel vanzarea integrala. Inainte de a face planuri de viitor, Yahoo intentioneaza sa curete ramurile uscate din gradina proprie, clarificand structura unei organizatii aflate in prag de vanzare, relateaza Webnews.

  • Banca Feroviara plateste mai mult pentru depozitele in euro

    Banca Feroviara, controlata de omul de afaceri Valer Blidar, a majorat cu pana la 0,35 puncte procentuale dobanzile platite la depozitele in euro cu plata lunara a dobanzii si cu plata dobanzii in avans, pana la un maxim de 3,5% pe an. Astfel, dobanda la depozitele cu plata lunara a dobanzii constituite pe o perioada de trei luni a urcat cu 0,3 puncte procentuale, pana la 2,5% pe an.

  • FMI:Reforma prestatiilor sociale din Romania va genera economii de aproximativ 0,8% din PIB in perioada 2010-13

    Masurile de reforma a prestatiilor sociale adoptate de Romania vor genera economii de aproximativ 0,8% din PIB in intervalul 2010-13, potrivit raportului de evaluare realizat de echipa Fondului Monetar International in urma vizitei de la Bucuresti din perioada 20 iulie - 1 august 2011.

  • Fitch a retrogradat ratingurile Italiei si Spaniei cu o treapta, respectiv doua

    Fitch Ratings a retrogradat vineri ratingul Italiei cu o treapta, la nivelul "A+", iar pe cel al Spaniei cu doua trepte, la "AA-", informeaza Mediafax. Ambele prezinta perspectiva negativa, din cauza intensificarii crizei din zona euro, care are impact asupra intregii regiuni.

  • Millennium ieftineste creditele de nevoi personale cu ipoteca

    Millennium Bank, subsidiara locala a celui mai mare grup financiar portughez, a taiat trei sferturi de punct procentual din marja de dobanda la creditele de nevoi personale cu garantie ipotecara, care se situeaza in prezent intre 5,25% si 6,25% pe an. Marja se aplica peste indicatorii Euribor si respectiv Robor la trei luni, ceea ce inseamna ca dobanda nominala urca la un maxim de 7,8% pe an la euro si 12,5% pe an la lei.

  • Merkel si Sarkozy sunt in favoarea recapitalizarii bancilor

    Cancelarul german Angela Merkel a asigurat duminica, in cadrul unei conferinte de presa comune cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, ca Parisul si Berlinul sunt "hotarate sa faca tot ceea ce este necesar pentru recapitalizarea bancilor, in vederea acordarii de credite economiei".

  • Presedintia propune ca cele 4 miliarde de euro de la CNAS sa mearga la 10 case de asigurari private care sa sparga monopolul de stat

    Fiecare roman va alege din 10 case private de asigurari de sanatate care vor concura intre ele si care vor inlocui Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), institutia unde acum se strang circa 4 mld. euro pe an, conform unui proiect de reforma a sistemului de sanatate sustinut de consilierii presedintelui Traian Basescu.

  • Topul mondial al paradisurilor fiscale

    Guvernele din 20 natiuni bogate promiteau in 2009 sa inaspreasca legile care permit o evaziune fiscala agresiva in natiunile si pe teritoriile unde secretele financiare ale clientilor sunt ferite de ochii autoritatilor.

  • Sectorul serviciilor a primit cele mai multe credite

    Soldul creditelor acordate de banci diverselor sectoare de activitate din economie a urcat la 175,3 miliarde de lei, 40% din aceste finantari fiind orientate catre domeniul serviciilor.

  • Comenzi-record pentru noul iPhone 4S al Apple

    Operatorul american de telecomunicatii AT&T a primit peste 200.000 de comenzi pentru iPhone 4S in numai 12 ore, acesta fiind cel mai reusit debut pentru un produs Apple inregistrat de operatorul american de telecomunicatii, potrivit Bloomberg. "A fost o cerere extraordinara pentru noul iPhone", a anuntat AT&T care, impreuna cu Verizon Wireless si Sprint Nextel, ofera servicii pentru aceste aparate.

  • A venit timpul sa economisim in euro?

    Deprecierea accelerata a monedei nationale de la sfarsitul lunii trecute ar putea sa-i determine pe unii sa-si converteasca veniturile din lei in valuta pentru a-si pastra economiile in euro, dar este oare aceasta o solutie aducatoare de castig pe termen mediu?

  • Adrian Vasilescu: Dumnezeu ajuta bancile romanesti in fata crizei

    De aceasta data avem si noi sansa sa fim ajutati de Dumnezeu, 'Dumnezeu si Banca Nationala ajuta bancile romanesti' in fata crizei, a declarat, duminica, la Antena3, consilierul guvernatorului Mugur Isarescu, intrebat despre efectele crizei financiare asupra bancilor din zona euro.

  • Top dobanzi depozite la economiile in euro

    Astfel, BCR cea mai mare banca dupa valoarea activelor din sistemul bancar, ofera clientilor depozite la termen in euro la o rata a dobanzii mai mare cu 0.5%, iar Banca Romaneasca a redus dobanda platita la economiile in lei prin intermediul depozitului Avans Net, cu plata dobanzii in avans, dar in acelasi timp a modificat in crestere dobanda la euro.

  • Deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 34,48% in august, la 851 milioane euro

    Exprimate in euro, exporturile Romaniei au crescut cu 24,1% in august fata de aceeasi luna din 2010, la 3,46 miliarde euro, iar importurile au avut un avans de 26%, la 4,31 miliarde euro. In lei, avansul exporturilor a fost de 24,1%, in timp ce importurile in moneda nationala au sporit cu 26,1%.

  • Germanos anunta intrarea in portofoliu a doua noi dispozitive GPS Smailo

    Doua noi modele de sisteme de navigatie GPS Smailo sunt disponibile in magazinele Germanos, avand preinstalate harti pentru 44 de tari din Europa, inclusiv Romania. Aducand aceste noi modele de dispozitive GPS in buna sa traditie de a-si conecta clientii cu cele mai noi produse, Germanos urmareste sa isi mentina si consolideze pozitia printre liderii pietei de vanzare de sisteme de navigatie.

  • Citizen Act, la editia a VI-a: pentru o lume mai buna

    BRD-Groupe Societe Generale lanseaza in Romania cea de-a sasea editie a Citizen Act, un business game pe teme de responsabilitate sociala organizat de Grupul Societe Generale, la care participa in mod traditional numeroase universitati din tari din Europa, Africa, bazinul Marii Mediterane, America de Nord si Asia.

  • Traian Basescu: Romania nu a cerut niciodata garantii antiracheta, are obligatia sa si le asigure ea insasi

    Romania instaleaza un sistem defensiv de aparare antiracheta si, desi este o tara medie, nu a cerut niciodata garantii antiracheta, avand obligatia sa si le asigure ea insasi, prin parteneriate cu aliatii, a declarat presedintele Traian Basescu luni, la sesiunea plenara a Adunarii Parlamentare a NATO.

  • Cazinourile au dat faliment. Doar sapte mai au usile deschise

    O lume plina de viata si culoare, cea a cazinourilor, s-a transformat in cateva luni in cosmar. Atat pentru patroni, cat si pentru angajati. Din cele 28 de cazinouri cate functionau in Romania in ultimele luni, doar 7 mai au usile deschise pentru clienti, restul patronilor fiind obligati sa inchida pentru ca nu mai aveau bani pentru salariile angajatilor si nici pentru chirii.

  • BCR PENSII a schimbat denumirea Fondului de Pensii Facultative BCR PRUDENT in BCR PLUS

    BCR PENSII a intreprins acest demers din dorinta de a obtine randamente cat mai bune pentru participantii Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS. Prin schimbarea gradului de risc in clasa de risc mediu vom putea aloca o parte mai mare din banii Fondului in active care sa permita cresterea randamentelor.

  • Legea rotilor de iarna discrimineaza

    Ordonanta Guvernului prin care se impune echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna a introdus discriminare printre soferi, in functie de gabaritul masinii. Utilizarea pneurilor de iarna are avantaje incontestabile in ceea ce priveste siguranta in trafic, dar suprareglementarea pentru soferii cu masini mici, comparativ cu TIR-urile, nu si-a gasit explicatie guvernamentala. Singura ar fi ca bugetul statului are de castigat pentru ca posesorii autovehiculelor mici trebuie sa cumpere mai multe cauciucuri.

  • Bank of America va plati unui fost director compensatii de 6 milioane de dolari. Vezi cine este norocosul

    Bank of America va plati fostului sef al diviziei de administrare a averilor, Sallie Krawcheck, compensatii de 6 milioane de dolari, dupa desfiintarea postului sau, informeaza Bloomberg. Banca vrea sa sa reduca cheltuielile prin eliminarea a cel putin 30.000 de locuri de munca.

  • Fondurile de pensii facultative se orienteaza spre plasamente mai riscante

    Fuziunile si transferurile dintre jucatori, precum si deciziile companiilor de administrare au dus la disparitia fondurilor de pensii cu grad de risc scazut. In ultimele luni, au iesit de pe piata BCR Prudent, BRD Primo si OTP Strateg.

  • Evolio dezvaluie cel mai usor notebook din lume

    Notebook-ul, denumit U 9, incorporeaza cel mai nou processor Intel Dual Core 1,6 Ghz : Cedarview, o memorie RAM de 2GB si Hard-disk de tip SSD de 64 sau 128 GB. Gratie acestor componente, Evolio U 9 are o autonomie de functionare de 5 ore si o viteza remarcabila cu un consum de energie foarte scazut.

  • Jumatate dintre locuintele din Romania sunt asigurate

    Aproape jumatate dintre locuintele din Romania sunt asigurate, la jumatatea anului 2011 ponderea asigurarilor de locuinte in totalul pietei reprezentand 16,6%, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor prezentate luni la o conferinta privind segmentul asigurarilor de locuinte.

  • Grecia nationalizeaza o banca, folosind fondul de rezerva

    Banca centrala a Greciei a anuntat luni ca a activat un fond de rezerva pentru a salva Proton Bank, nationalizand institutia care face obiectul unei anchete privind spalare de bani. Este prima institutie de creditare care este nationalizata in urma crearii Fondului de Stabilitate Financiara, realizat de autoritati impreuna cu institutiile de creditare straine, informeaza Reuters.

  • Top 15 cele mai elitiste universitati din lume

    Nume precum Harvard, Stanford ori Priceton sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute si prestigioase centre universitare la nivel global, aflate intr-un top 15 al celor mai elitiste universitati din lume, realizat de The Times Higher Education. Institutiile de invatamant americane domina clasamentul celor mai bune scoli de pe mapamond, pe locul doi aflandu-se, la mare distanta insa, Marea Britanie.

  • Reforma creditarii, doar pe jumatate

    La inceputul lunii septembrie, Banca Nationala a Romaniei anunta un nou set de reguli privind creditarea populatie, reguli care impuneau o serie de constrangeri ale creditele pentru consum, dar si ale creditelor ipotecare. Anuntate oricum tardiv, dupa o perioada prea indelungata de creditare prea relaxata, masurile bancii centrale se dovedesc in cele din urma a nu fi asa dure precum pareau.

  • Un oficial al FMI prezice o prabusirea zonei euro peste doua saptamani si o criza mai mare decat cea din 2008

    In direct, la BBC, Robert Shapiro, un consilier al FMI, care, in trecut a fost consilier al presedintilor democrati Bill Clinton si Barack Obama, prezice prabusirea marilor banci europene, respectiv a zonei euro, in doua saptamani si declansarea unei crize economice globale care o va depasi pe cea din 2008.

  • Tot mai multe credite ajung in restanta

    Valoarea cumulata a ratelor neplatite la timp de populatie si companii a depasit 20 miliarde de lei (4,7 mld. euro) la sfarsitul lunii august, ceea ce reprezinta 9,3% din stocul total al creditelor, potrivit datelor BNR. Valoarea cumulata a restantelor la credite - in lei si valuta - a urcat cu 36% in luna august fata de aceeasi perioada din 2010.

  • Cat de avantajoase sunt dobanzile la depozite. Cat scoti de la ghiseu daca pui la banca 1.000 de lei timp de un an

    Dobanzile la depozitele la termen in lei practicate de bancile din Romania variaza intre 4% si 7,5%, insa comisioanele si taxele percepute pentru contul curent atasat depozitelor duc la situatii in care suma retrasa la scadenta este mai mica decat cea depusa.

  • Erste Group va amortiza partial fondul comercial al subsidiarei sale din Romania cu 700 mil. euro

    Erste Group a anuntat luni, printr-un comunicat, ca va amortiza partial, cu 700 milioane euro inainte de impozitare (627 milioane euro dupa impozitare), fondul comercial al subsidiarei sale din Romania.

  • Bancile vor fi fortate sa-si majoreze activele lichide

    Autoritatile de reglementare a sistemului bancar din intreaga lume vor face in continuare presiuni pentru a forta bancile sa detina mai multe active lichide, a declarat luni Stefan Ingves, presedintele Comitetului Basel pentru Supraveghere Bancara (BCBS), intr-un interviu acordat publicatiei britanice 'Financial Times' (FT), transmite Reuters.

  • Moneda nationala se apreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,3053 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,3053 lei/euro, cu 0,22% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1738 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,3146 lei/euro.

  • Care este afacerea care va arunca la gunoi cardurile

    Platile prin dispozitive mobile (sau contactless, adica prin telefoane, smart phone-uri, tablete si altele) se vor tripla, pana la 670 de miliarde de dolari in 2015. Cei ce investesc in companiile care se ocupa de astfel de plati se vor imbogati, ca aceia care au cumparat actiuni Intel inainte ca PC-urile sa inunde casele oamenilor.

  • Cum vand aurul cele mai mai importante doua banci romanesti de pe piata de profil

    Pretul aurului se mentine stabil, de aproape doua saptamani, pe piata mondiala, ceea ce confera o anumita atractivitate metalului pretios. Cotatiile se lovesc, in tentativele de crestere, de o bariera inca puternica la circa 1.650 dolari / uncie. Analistii cred ca, mai devreme sau mai tarziu, aurul va reincepe sa se scumpeasca.

  • Ghetea: Jumatate din propunerile ARB privind noul regulament de creditare au fost acceptate de BNR

    "Noi am trimis un set de 60 de propuneri, din care jumatate erau acceptate deja la nivel tehnic. Daca la nivel de Consiliu de Administratie se va hotari altfel, nu mai depinde de noi. Nu este simplu sa convingi pe cineva ca ceea ce propui este bine, logic si, mai ales, acceptabil din punct de vedere al activitatii bancare", a mentionat Ghetea.