Arhiva » Februarie 2011 » 18 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 18 Februarie 2011 | 31 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de joi incert, doar BET-FI a inregistrat pierdere

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de joi, doar indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), inregistrand pierdere, de 0,29%,.

  • Fondul European de Investitii garanteaza credite de pana la 315 mil. euro pentru IMM-urile romanesti

    Fondul European de Investitii (FEI) a incheiat acorduri de garantare cu Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank, care le vor permite celor doua banci sa ofere credite noi in valoare de pana la 315 milioane euro intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania.

  • Bruynseels (BCR): Lichiditatea Bursei trebuie sa se imbunatateasca substantial pentru listarea BCR

    Presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), Dominic Bruynseels, sustine ca pentru listarea BCR este necesar ca lichiditatea Bursei sa se imbunatateasca substantial, ca marime, pentru a permite evidentierea valorii adevarate a bancii.

  • Ministerul de Finante a atras 284,1 milioane lei prin titluri de stat,la un randament mediu de 7,35%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 76 luni, in valoare de 284,1 milioane lei (66 milioane euro), la un randament mediu de 7,35% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 500 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 809,6 milioane lei.

  • Raiffeisen: O taxa pe profitul bancilor este contraproductiva, tot clientii vor plati

    Presedintele executiv al Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, a declarat joi ca o taxa pe profiturile bancilor este contraproductiva si va fi doar colectata de institutiile de credit, dar platita de clienti. "Daca acum vorbim despre un credit mai ieftin, este contraproductiv sa vorbim in acelasi timp despre o masura care ar scumpi creditul.

  • Doar 10% din utilizatorii de servicii bancare vor sa ia un credit in viitorul apropiat-studiu IRES

    Studiul prospectiv cu privire la piata bancara realizat in luna ianuarie de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) arata ca doar 10% dintre utilizatorii de servicii bancare, cu rezidenta in mediul urban, intentioneaza sa ia un credit de la banca in viitorul apropiat.

  • BNR: Valoarea tranzactiilor de plata cu carduri de debit a sporit in 2010 cu 21%, la 3,84 mld. lei

    Valoarea tranzactiilor de plata cu carduri de debit a crescut anul trecut cu 20,8%, la 3,84 miliarde lei, fata de decembrie 2009, iar valoarea tranzactiilor de plata cu carduri de credit a sporit cu 15%, la 724,11 milioane lei, conform datelor BNR. La sfarsitul lunii decembrie 2009, valoarea tranzactiilor de plata cu carduri de debit era de 3,18 miliarde lei, iar valoarea tranzactiilor de plata cu carduri de credit era de 628,56 milioane lei.

  • Contractul colectiv unic la nivel national, scos din ultima varianta a proiectului Codului Muncii

    Toate prevederile referitoare la contractul colectiv de munca unic la nivel national sunt abrogate in ultima forma a proiectului Codului Muncii, obtinuta de Mediafax, care urmeaza sa fie discutat, vineri, de premierul Emil Boc si ministrul Muncii cu sindicatele.

  • Perioada de proba de cel mult 90 de zile, in ultima forma a Codului Muncii

    Perioada de proba va fi de maxim 90 de zile calendaristice, atat pentru functiile de executie cat si pentru cele de conducere, iar pentru acelasi post un angajator poate avea in proba mai multe persoane, dar, cumulat, nu mai mult de un an, conform ultimei forme a Codului Muncii obtinuta de Mediafax.

  • Tentativa de jaf la o casa de schimb valutar din Deva

    Un barbat inarmat si avand pe cap o cagula a incercat, joi seara, sa jefuiasca o casa de schimb valutar din Deva, insa casiera unitatii a reusit sa actioneze butonul de panica, iar atacatorul a fugit.

  • Generali si Ardaf vor fuziona pentru a urca in TOP 5 companii de asigurari din Romania

    Companiile de asigurari Generali si Ardaf se pregatesc de fuziune, scopul fiind acumularea unei cote de piata mai mari si, astfel, ocuparea unei pozitii in Top 5 asiguratori din Romania, au declarat pentru incont.ro surse apropiate discutiilor. Generali si Ardaf vor fuziona pentru a urca in TOP 5 companii de asigurari din Romania

  • Sindicalistul Marica il acuza pe Traian Basescu ca sta la masa la infractorii

    Liderul Sed Lex, Vasile Marica, sustine ca Marius Ungureanu, fostul sef de vama care l-a acuzat de luare de mita, a avut discutii cu presedintele tarii, in urma carora cei doi s-au pus de acord sa-l denigreze. "Daca saptamana trecuta, cand eram atacat ca am luat milioane de euro de la o persoana cu care nu am vorbit si nu stiam cum sa ma justific pentru ca nu stiam ce, vreau sa va spun ca, dupa iesirea din 15, am inteles ce se intampla

  • Limbile straine si lucrul cu calculatorul, mai importante decat specializarea, la interviul de angajare

    Crezi ca la interviul de angajare cel mai important este ceea ce stii in domeniul in care vrei sa lucrezi? Aceasta regula nu se aplica si in cazul tinerilor absolventi de facultate. Angajatorii sustin ca diferentierea intre candidati pentru un loc de munca se face in functie de celelalte competente pe care le au, cele mai importante fiind cunoasterea limbilor straine si cunostinte de lucru pe calculator.

  • Care este banca in care romanii au cea mai multa incredere

    25% dintre respondentii unui studiu IRES pe piata bancara spun ca banca in care au cea mai multa incredere este BCR, 17% indica BRD, iar 12% Raiffeisen Bank. Doar 3% dintre utilizatorii de servicii bancare din mediul urban au foarte multa incredere in banci in general, in timp ce 41% au multa incredere,

  • Cum tinem banii economisiti?

    Totdeauna ai o problema daca iti lipsesc banii, dar, in zilele noastre, problema devine si mai complicata daca esti doldora de bani, dar nu stii ce sa faci cu ei. Cel mai inteligent lucru, fireste, este sa-i investesti intr-o afacere. Dar daca investesti otova, fara sa te pricepi, e ca si cum ai porni sa treci Dunarea fara sa stii sa inoti. Te duci la fund.

  • Basescu a discutat cu Cristian Popa despre functia de premier

    Presedintele Traian Basescu s-a intalnit aseara cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre functia de premier, au declarat EVZ surse din mediul politic. Cristian Popa este unul dintre tehnocratii vehiculati pentru a prelua Sefia Executivului de la Emil Boc, intr-o tentativa de a relansa imaginea publica a actualei guvernari.

  • Mai mult de trei sferturi dintre romani prefera sa lucreze cat mai putin cu bancile

    Mai mult de trei sferturi (76%) din respondentii unui sondaj IRES au afirmat ca prefera sa lucreze cat mai putin cu banca, in timp ce mai putin de jumatate dintre clienti au incredere in institutiile de credit.

  • Sondaj CSCI: USL - 66%, PDL - 16%, alerta pentru UDMR si PRM

    Opozitia reunita ar surclasa detasat actuala putere, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic pentru Realitatea TV. UDMR si PRM nu ar trece pragul electoral de 5%. 50% din cei care au raspuns sondajului, nu stiu cum se numeste alianta formata de PSD si PNL.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis indecis sedinta de vineri

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de vineri, iar dupa prima jumatate de ora toti indicii inregistrau pierderi, cuprinse intre 0,15% (BET-NG) si 0,49% (BET-FI).

  • Zonele cu potential turistic vor avea prioritate la alocarea de fonduri pentru finantarea lucrarilor

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a stabilit unele criterii de prioritizare a alocarii de fonduri pentru finantarea obiectivelor de investitii realizate conform cu HG nr. 577/1997, astfel ca zonele cu potential turistic vor avea prioritate in obtinerea de fonduri.

  • 'Campionii' Bursei si-au revenit mai repede decat economia

    Primele 10 companii nefinanciare de pe Bursa au raportat anul trecut afaceri in crestere fata de 2009, lideri fiind firmele din industrie, energie si farma. Cresterea consumului de energie electrica si gaze naturale pe fondul revenirii productiei industriale, avansul puternic al exporturilor, dar si cresterea pretului petrolului si al metalelor pe pietele internationale au facut ca primele zece mari companii de pe Bursa sa raporteze anul trecut afaceri in crestere.

  • Tara morilor de vant: 1.500 de turbine si investitii de 5 miliarde de euro sunt asteptate pana in 2015

    2010 a fost un an lipsit complet de stiri pozitive pentru proiectele de termocentrale, hidrocentrale sau reactoare nucleare, in timp ce energia eoliana a devenit noua vedeta a industriei. Bilantul anului arata ca au fost montate 200 de "mori de vant" in urma unor investitii de circa 800 de milioane de euro. In 2015, cele mai pesimiste scenarii mizeaza pe 3.000 MW instalati, adica in jur de 1.500 de turbine si investitii de circa 5 miliarde de euro. Este posibil?

  • Cat de alarmante sunt pierderile sistemului bancar si cat de usor se poate reveni pe profit

    Cand pe plus, cand pe minus a fost sistemul bancar in ultimii doi ani, dupa standardele romanesti de contabilitate (RAS). De la 20 de banci care au incheiat 2009 cu pierderi, in 2010 s-a ajuns la 22. Pe de alta parte, majoritatea bancilor raporteaza rezultate calculate dupa standardele internationale, care de altfel vor fi adoptate de intreaga piata de la 1 ianuarie 2012, si au continuat sa anunte profituri.

  • Economia incepe sa-si revina

    Economia da semne usoare de revenire. Multe companii au inceput din nou angajarile, se reiau o parte din investitiile amanate in ultimii doi ani, iar cererea pentru autovehicule comerciale a crescut cu 82% in ianuarie. Salariatii din sectorul bugetar au primit o majorare neta de aproape 14% iar "vanatorii de capete" au mai multe pozitii deschide pentru managementul de top.

  • Credite BERD de 1,3 mld. Euro pentru banci si companii romanesti

    BERD a finantat, in ultimii doi ani, 48 de proiecte in Romania. Valoarea totala a finantarilor depaseste 1,3 miliarde de euro, suma mai mare decat alocarile din perioada 2005-2008. Banca Europeana pentru Recon-structie si Dezvoltare (BERD) si-a intensificat prezenta pe piata romaneasca in ultimii doi ani. BERD a finantat anul trecut 25 de proiecte in Romania, in valoare totala de aproape 800 milioane de euro, din care 595 milioane de euro s-au acordat efectiv

  • Cauti sa te angajezi? Cum te pregatesti pentru un targ de joburi!

    Iti cauti job de multa vreme si nu ai reusit sa te angajezi? Sau ai terminat facultatea si vrei sa intri intr-o multinationala? Una dintre variantele cele mai bune pentru a intra in contact cu angajatorii si pentru a-ti gasi un loc de munca sunt targurile de joburi.

  • Bancile si-au majorat datoria pe termen scurt in 2010, dupa un an de pauza

    Bancile si-au majorat datoria externa pe termen scurt - care reflecta in mare parte finantari primite de la actionarii din strainatate - cu aproape 1 miliard de euro anul trecut, la 7 miliarde de euro. "Evolutia dovedeste ca bancile au inceput sa se refinanteze din exterior. Traditional, creditele obtinute de la bancile-mama erau mai degraba pe termen scurt, de un an,

  • SUA, Spania sau Germania? Stii unde vei lucra in vacanta?

    La sfarsitul lunii februarie expira termenul de aplicare pentru cele mai multe programe de tip Work and Travel (WAT). Motiv pentru care luna aceasta abunda de oferte din partea companiilor de intermediere. Atentie insa la furnizorul ales, dar si la tara de destinatie.

  • Romanii au platit cu cardul cumparaturi de 3,8 miliarde de euro

    Romanii au platit cu cardul cumparaturi in valoare de 16,2 miliarde lei (circa 3,8 mld. euro) anul trecut, cu 18% mai mult decat in 2009. De la bancomate au fost retrase in aceeasi perioada 89 miliarde lei (21 mld. euro), cresterea fiind insa de numai 3%, arata datele BNR.

  • Se scumpesc hainele, avertizeaza specialistii

    Ne asteapta scumpiri si in domeniul confectiilor. Hainele se vor scumpi dupa ce pretul bumbacului a explodat cu 40% de la inceputul acestui an. De altfel, bumbacul s-a tot scumpit si anul trecut, iar producatorii de textile si imbracaminte avertizeaza ca in preturile hainelor se vor reflecta costurile tot mai mari de productie.

  • Bancile iti dau bani ca sa nu te mai vada la ghisee: Super-oferte la Internet banking! Cele mai mici comisioane!

    Concurenta dintre banci este tot mai ascutita pe segmentul de Internet banking si, in general, pe tot ce inseamna canale alternative de plata, iar comisioanele sunt si cu 75% mai mici sau chiar nu exista! Ofertele sunt tot mai bune si daca nu vrei sa-ti mai pierzi vremea pe la tot felul de ghisee cu plata facturilor, incarcarea telefonului sau achitarea vacantei, este timpul sa profiti! Sa vedem ofertele!