Arhiva » Februarie 2013 » 05 Februarie 2013

Toate stirile publicate in data de 05 Februarie 2013 | 36 de inregistrari

  • Compania spaniola Copisa va construi inca un parc eolian in Romania

    Compania spaniola de constructii Copisa si-a adjudecat contractul pentru construirea unui parc eolian la Chirnogeni, in judetul Constanta, informeaza un comunicat de presa.

  • COSMOTE Romania prezinta Depeche Mode la Bucuresti, pe 15 mai

    COSMOTE Romania are placerea de a prezenta Depeche Mode in concert la Bucuresti, ca urmare a parteneriatului Deutsche Telekom pentru turneul European al trupei. Concertul va avea loc pe 15 mai, pe Arena Nationala. Biletele pentru mult asteptatul concert sunt disponibile pe www.myticket.ro si la Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si Sala Palatului.

  • Zitec a inregistrat venituri cu 25% mai mari in 2012 si mai multi clienti de pe piata locala

    Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a realizat o cifra de afaceri de 1,4 milioane de euro anul trecut, mai mult cu 25% fata de 2011. La baza inregistrarii acestor rezultate financiare au stat diversificarea liniilor de activitate, precum si majorarea numarului de clienti din Romania.

  • USL marcheaza marti doi ani de activitate

    Uniunea Social Liberala va face bilantul celor doi ani de activitate, marti, la Palatul Parlamentului, liderii USL urmand sa dezbata, alaturi de parlamentari si alesi locali ai formatiunii, teme precum modificarea Constitutiei si demararea procesului de regionalizare a Romaniei.

  • Facebook a implinit 9 ani

    Facebook, cea mai populara retea de socializare, a implinit, luni, 9 ani de la infiintare. Cu peste un miliard de utilizatori activi, site-ul continua sa fie in plina dezvoltare. Publicatia IBN Live a reaizat un scurt istoric al gigantului IT.

  • Rafinaria Lukoil, amendata dupa ce Garda de Mediu a constatat incalcari privind calitatea aerului

    Garda de Mediu Prahova, care vineri a deschis o ancheta la rafinaria Petrotel Lukoil din Ploiesti, dupa ce in incinta rafinariei a izbucnit un incendiu, a constatat incalcari privind calitatea aerului, iar in cursul zilei de luni va fi incheiat un proces-verbal de contraventie in baza caruia rafinaria Lukoil va fi amendata cu 15.000 de lei, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanti ai Comisariatului judetean Prahova al Garzii de Mediu.

  • Bulgaria cere reducerea taxelor de pod intre Giurgiu si Ruse

    Prefectul orasului bulgar Ruse, Stefko Burudjiev, a cerut ca si Romania sa reduca taxele percepute pentru traversarea podului peste Dunare intre Giurgiu si Ruse, informeaza presa din orasul dunarean. Burudjiev s-a intalnit, luni, la Ruse cu ambasadorul Romaniei la Sofia, Anton Pacuretu.

  • Grecia si-a redus deficitul bugetar cu 34,6% in 2012

    Grecia si-a atins obiectivele bugetare pentru 2012 incheind anul cu un deficit de 6,6% din Produsul Intern Brut, a declarat luni adjunctul ministrului elen de finante, Christos Staikouras, transmite AFP.

  • Washingtonul intentioneaza sa depuna o plangere impotriva S&P

    Autoritatile americane intentioneaza sa depuna o plangere impotriva Standard & Poor's (S&P) pentru proasta evaluare a riscului prezentat de numite active inaintea crizei financiare, a anuntat luni agentia de rating, considerand acuzatia ca fiind "nejustificata", relateaza AFP.

  • In ce oras din Romania ar putea deschide Ikea un nou magazin

    Constructia mall-ului de 28.000 de metri patrati a fost amanata pana la obtinerea finantarii. In plus, exista 8 hectare de teren disponibile la vanzare sau pentru dezvoltarea de noi unitati de retail. BMW a oferit termeni atractivi de inchiriere a 6.000 de metri patrati din acest teren pentru a dezvolta un showroom, tranzactie care asteapta aprobarea finala din partea viitorilor chiriasi.

  • Marea Britanie propune masuri dure pentru sistemul bancar. Bancile care nu se vor conforma risca sa fie inchise

    Marea Britanie intentioneaza sa inaspreasca legile care reglementeaza activitatea din sectorul bancar astfel incat economiile britanicilor sa fie protejate de investitiile potential riscante din portofoliile institutiilor financiare, scrie The Telegraph.

  • Utilizatorii Vodafone pot testa serviciile 4G pe smartphone, la viteze de pana la 100 Mbps

    La doua saptamani dupa cresterea vitezei 4G la 100 Mbps, Vodafone Romania ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a testa primele servicii 4G pe smartphone, la cea mai ridicata viteza. Utilizatorii pot testa serviciile 4G pe doua modele de telefoane inteligente, Samsung Galaxy SIII LTE si HTC One SV LTE, in 17 magazine Vodafone* din cele 10 orase aflate sub acoperirea retelei 4G.

  • PwC: Cele 10 mituri ale comertului online

    In fiecare zi, directorii din retail si industria bunurilor de larg consum sunt asaltati de previziuni ale unui viitor ce se apropie cu mare viteza: preponderenta cumparaturilor pe tableta si pe telefonul inteligent; un continuu declin al magazinului traditional; rolul central al social media pentru urmatoarea generatie de cumparatori.

  • Zece orase genereaza 80% din taxele si impozitele platite cu cardul in Romania

    Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul in Romania s-a majorat cu 34 la suta in 2012, fata de anul precedent, la peste 98 de milioane de lei, potrivit datelor raportate de bancile membre ale Visa Europe.

  • BNR a imprumutat 17 banci cu 9,99 mld. lei

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a imprumutat ieri 17 banci cu suma de 9,99 mld. lei, foarte usor sub plafonul ridicat la 10 mld. lei, iar sumele licitate de banci au urcat la un nou maxim istoric, cumuland 38,496 mld. lei. Prin licitatiile repo BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat, la dobanda de politica monetara, de 5,25% pe an. Banii sunt imprumutati pentru o saptamana.

  • Statul a imprumutat astazi de la banci 1,23 miliarde de lei. Costul imprumutului a atins noi minime record

    Ministerul Finantelor Publice a atras astazi 1,23 miliarde de lei prin certificate la un an si titluri pe trei ani, la costuri in scadere, randamentul obligatiunilor pe trei ani ajungand la un nou minim istoric, de 5,69%. Prin titlurile la un an, Trezoreria a imprumutat 500 de milioane de lei, la un randamnet de 5,51%, in scadere fata de cel platit la operatiunea din ianuarie pentru astfel de titluri, de 5,85%.

  • Un vapor din 1917, un teren de fotbal satesc si o ferma de crap cu balti secate - printre garantiile executate de BCR

    BCR, cea mai mare banca si una dintre cele mai transparente in procesul de valorificare a garantiilor aferente creditelor neperformante, se afla in situatia de a scoate la vanzare o nava de transport fluvial de marfa pe nume Amalia construita in 1917, cu lungimea de 80 de metri, pe care ar vrea sa obtina suma de 98.000 de euro. Nava nu este atat de deosebita pentru a fi transformata in muzeu, insa ar putea valora ceva ca fier vechi.

  • Un nou serviciu de transfer de bani: La revedere bancilor

    "La revedere bancilor, v-ati distrat pana acum”, este mesajul cu care sunt intampinati clientii pe site-ul TransferWise, un start-up din Marea Britanie.

  • Romania nu a absorbit niciun euro din fondurile comunitare in perioada 1-25 ianuarie

    Romania nu a absorbit niciun euro din fondurile structurale si de coeziune in perioada 1-25 ianuarie, in conditiile in care ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, si-a propus o rata de absorbtie de 50% pana la sfarsitul anului, nivelul actual fiind de doar 11,47%.

  • Volksbank, scoasa de sub urmarire penala de catre procurori

    Parchetul de pe langa Judecatoria Arad a dispus scoaterea de sub urmarire penala a Volksbank Romania si a angajatilor societatii. Anul trecut, Banca, persoana juridica, fusese pusa sub urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la inselaciune in urma plangerilor depuse de un client.

  • Nimic nou in 2013. Legea falimentului personal va zacea in sertarele senatorilor din Comisia juridica

    Legea falimentului personal, care presupune stergerea datoriilor ramase in cazul debitorilor de buna-credinta care nu mai au capacitate de achitare a creditelor, ramane blocata in sertarele Comisiei juridice. Potrivit expertilor, nu exista nici un argument viabil pentru ca aceasta lege sa nu fie votata, in conditiile in care nici FMI nu are dreptul sa se opuna unei astfel de masuri.

  • Gothaer Group se lanseaza in Romania sub denumirea de Gothaer Asigurari Reasigurari

    Gothaer Group isi anunta prezenta in industria asigurarilor din Romania, dupa ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului, a preluat pachetul majoritar de actiuni al Platinum Asigurari Reasigurari S.A.

  • Radu Ghetea: Creditul ipotecar in lei ar trebui sa se ieftineasca

    Presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, este de parere ca persoanele fizice care se imprumuta pe termen lung ar trebui sa opteze pentru creditul in lei, si acesta ar trebui, in mod normal, sa se ieftineasca

  • COSMOTE Romania sarbatoreste Ziua Sigurantei pe Internet 2013 pentru al cincilea an consecutiv

    In Romania, 70% dintre copii utilizeaza Internetul in fiecare zi, conform unui studiu realizat de EU Kids Online, printre tinerii cu varste intre 11 si 16 ani, din 25 de tari europene. Rezultatele au aratat ca utilizarea intensiva a Internetului conduce la lipsa somnului, malnutritie si neglijare a educatiei, ca o cauza directa a incapabilitatii de a reduce timpul petrecut online in fiecare zi. Cercetatorii considera ca, pe masura ce copiii cresc, tot acest timp ar putea fi dedicat dezvoltarii competentelor digitale si utilizarii constructive a mediului online.

  • Oktal.ro asteapta o crestere de 30% in 2013, stimulata de avansul tabletelor si al smartphone-urilor

    Oktal.ro, magazinul online de IT&C si electrocasnice cu cea mai mare experienta pe piata romaneasca de comert electronic, asteapta in acest an o crestere de aproximativ 30%, bazata in principal pe dinamica vanzarilor de tablete si smartphone-uri.

  • Care este cel mai bine platit domeniu? Cat poate castiga un angajat din acest sector?

    Domeniul IT este cel care a avut cele mai multe oferte de angajare in ultimii ani. Angajatorii recruteaza persoane calificate si cu experienta, iar salariile depind de aceste criterii. Candidatii pentru posturile de conducere sau nu trebuie sa performeze daca vor sa-si pastreze locul in organizatie.

  • Piata locala de centre de contact se aliniaza tendintelor europene

    Interactive Intelligence Group Inc. (Nasdaq: ININ), furnizor global de solutii integrate pentru comunicatii de business, apreciaza ca piata locala a centrelor de contact se va alinia, in acest an, tendintelor europene, iar companiile autohtone se vor orienta si mai mult catre utilizarea de solutii software dedicate in cloud, in special pentru reducerea cheltuielilor operationale.

  • Pragul de 0,6 lei/actiune ramane greu de spart pentru Fondul Proprietatea

    Bursa de la Bucuresti a incheiat sedinta in stagnare, intr-o piata apatica si unde tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea, SIF Oltenia si BRD au asigurat aproape trei sferturi din lichiditatea de doar 14,7 milioane de lei.

  • MFP analizeaza modificarea sistemului de plata a TVA

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) analizeaza mai multe variante de modificare a sistemului de plata a TVA la incasarea facturii, introdus din ianuarie 2013, dupa semnalele primite de la mediul de afaceri si consultantii fiscali privind problemele cu care se confrunta firmele in aplicarea noilor reglementari, a declarat marti pentru AGERPRES, secretarul de stat in MFP Dan Manolescu.

  • Referendum pentru revizuirea Constitutiei, in septembrie. Antonescu - presedintele Comisiei

    USL sustine varianta organizarii referendumului pentru revizuirea Constitutiei in luna septembrie, iar presedintele PNL, Crin Antonescu, sa devina presedintele Comisiei parlamentare care va intocmi proiectul noii legi fundamentale.

  • Un service auto a solicitat insolventa societatii de asigurari Euroins

    Vineri, 01.02.2013, unul dintre membri Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente ( ASSAI ) a inceput procedura de insolventa a societatii de asigurari Euroins Asigurari.

  • Ce se intampla cu pretul aurului si al platinei

    Pretul aurului este in scadere la nivel mondial, conform statisticilor de specialitate. In schimb, valoarea platinei s-a apreciat pe piata globala. Platina a atins pretul maxim al ultimelor patru luni, pe fondul ingrijorarilor referitoare la stocurile tot mai mici, scrie news.com.au.

  • Leul se depreciaza. Euro sare de 4,37 lei

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat astazi un curs de referinta de 4,3764 lei/euro si 3,2321 lei/dolar. Cursul de schimb a urcat peste 4,3800 lei/euro in prima ora a sedintei interbancare de marti, pe fondul ordinelor de cumparare de euro plasate in special de jucatorii locali, insa volumele de tranzactionare au fost reduse.

  • Bonus Card vine cu cea mai buna solutie pentru cumparaturi prin campania 'Incearca Bonus Terapia'

    Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala, lanseaza campania "Incearca Bonus Terapia”, prin care clientii care aplica pentru un card de credit Bonus Card primesc automat cate 100 de lei bonus pentru cumparaturi, pentru a profita la maximum de beneficiile celui mai recompensant card de credit de pe piata.

  • Noile pachete de cont curent de la BCR - 100.000 in mai putin de 3 luni de la lansare

    Banca Comerciala Romana (BCR) a vandut deja, in mai putin de 3 luni de la lansare, 100.000 de noi pachete de cont curent, primele produse de pe piata bancara romaneasca, ce ofera servicii inovatoare si acces GRATUIT la contul curent prin:

  • BNR mentine dobanda la 5,25 la suta pe an

    In sedinta din 5 februarie 2013, Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat urmatoarele: