Arhiva » Februarie 2013 » 15 Februarie 2013

Toate stirile publicate in data de 15 Februarie 2013 | 38 de inregistrari

  • ASUS a lansat tableta MeMO Pad Smart ME301T cu ecran de 10.1"

    ASUS a lansat MeMO Pad™ Smart ME301T, o tableta de 10.1" cu sistem Android 4.1 si procesor NVIDIA Tegra 3 quad-core. Conceputa pentru divertismentul mobil, MeMO Pad Smart este prima tableta de 10.1" din noua gama ASUS MeMO Pad, care se alatura recent lansatei MeMO Pad de 7". ASUS a anuntat si disponibilitatea accesoriului optional Folio Key - o husa protectiva pentru MeMO Pad Smart ce incorporeaza o tastatura Bluetooth pentru sporirea productivitatii.

  • Femeile, campioane la cumparat bilete la spectacole

    Femeile sunt campioane la cumparaturi si cand vine vorba despre bilete la spectacole. Conform unor date furnizate de Eventim, lider pe piata de ticketing din Romania, pe parcursul anului 2012, la nivel national, 60% din cumparatorii de bilete la evenimente (muzicale, culturale, artistice) au fost femei.

  • Crestere de 15% a valorii totale contractate in 2012, pentru IMPACT

    Impact Developer&Contractor SA, companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (IMP), a inregistrat anul trecut o crestere de 45% a unitatilor vandute.

  • Dinamizarea cooperarii pe linie camerala dintre Romania, Franta si Moldova prin twinning-ul Moldova GO EAST, initiat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei

    Intr-o atmosfera de deschidere si prietenie, in contextul unor rezultate foarte bune si a perspectivelor deschise, intalnirea de evaluare a twinning-ului Moldova GO EAST, coordonat de Camera de Comert Nationala a Romaniei, desfasurata la Chisinau, Republica Moldova, sediul CCIRM, a evidentiat importanta colaborarii intercamerale prin schimburi de bune practici si implementarea de noi servicii, precum ChamberTrust.

  • Miliardarul Warren Buffett cumpara sosurile Heinz

    Holdingul investitorului multimiliardar american Warren Buffett, Berkshire Hathaway, in asociere cu fondul de investitii 3G Capital, va cumpara 'imperiul ketchup-ului' Heinz, in cadrul unei tranzactii de 28 de miliarde de dolari, considerata una din cele mai importante realizate vreodata in sectorul agroalimentar, relateaza joi AFP si Reuters.

  • Scandalul carnii de cal: Ancheta franceza arata ca furnizorul roman a fost de buna-credinta

    Ancheta desfasurata de autoritatile franceze indica faptul ca societatea procesatoare franceza Spanghero a vandut carne de cal etichetata drept carne de vita, a declarat joi ministrul pentru problemele consumatorului, Benoit Hamon, precizand ca furnizorul roman al carui nume a fost implicat in scandal pare sa fi actionat de buna-credinta, transmite Reuters.

  • Presedintele Basescu, decorat cu Ordinul Republicii Serbia

    Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost decorat de omologul sau sarb, Tomislav Nikolic, cu Ordinul Republicii Serbia pentru merite deosebite in activitatea de consolidare a cooperarii si a relatiilor de prietenie cu tara vecina, informeaza, joi, Tanjug.

  • Consiliul Europei: Romania a implementat doar trei din cele 20 de recomandari ale Grupului Statelor impotriva Coruptiei

    Romania a implementat in totalitate doar trei din cele 20 de recomandari ce ii fusesera facute de Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) in raportul intocmit in 2010 de acest organism al Consiliului Europei, dupa cea de-a treia runda de evaluare cu privire doua teme: incriminarea faptelor de coruptie si transparenta finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale.

  • Mechel a scos la vanzare combinatele din Romania

    Investitiile straine reprezinta un capitol deficitar al economiei romanesti. Datele Eurostat arata ca, in ultimii ani, investitorii au preferat mai mult tarile din jurul Romaniei si si-au restrans afacerile de la noi. Un exemplu concludent este grupul rus Mechel, care a scos la vanzare combinatele siderurgice detinute la Targoviste, Campia Turzii, Otelu Rosu, Braila si Buzau, care au avut pierderi de zeci de milioane de euro, iar muncitorii nu si-au mai primit salariile de luni de zile.

  • Impozitul forfetar se va aplica din aprilie, printr-un program-pilot, anunta liderii patronatului IMM-urilor

    Ministerul Economiei are in vedere implementarea, din aprilie pana in decembrie, a unui program pilot prin care impozitul forfetar se va aplica pentru hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele si baruri, analizele autoritatilor indicand ca un hotel de 3-4 stele va plati circa 130 euro/camera/an.

  • Ministrul Finantelor a discutat cu o delegatie BERD implicarea bancii in privatizarea companiilor de stat si finantarea sectorului privat

    Daniel Chitoiu, viceprim-ministru si ministru al finantelor publice, s-a intalnit joi cu o delegatie a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), condusa de Jean Marc Peterschmitt, director executiv pentru Europa Centrala si de Sud Est, pentru a discuta despre implicarea bancii in privatizarea companiilor de stat si finantarea sectorului privat.

  • Intarirea Leului a temperat intr-o oarecare masura cresterea preturilor carburantilor in Romania

    Pretul petrolului Brent, relevant pentru Europa, a intrat pe un trend ascendent la inceputul anului curent, inregistrand o crestere de cca 6% de la 1 ianuarie si pana la finele primei jumatati a lunii februarie (14 februarie, ora 12.00), pe fondul unui cumul de factori economici si geopolitici.

  • Cine a inchis fabrici in Romania si cate locuri de munca au disparut

    Mari companii din Romania au inchis fabrici din 2007 pana in prezent, fie ca au transferat productia in alta parte sau pur si simplu si-au restrans activitatea, iar peste 3.400 de angajati au ramas astfel fara un loc de munca.

  • H&M iti da 5 lei pentru hainele vechi. Cate haine trebuie sa duci si unde?

    Retailerul suedez H&M va da startul pe 21 februarie programului "Rabla la haine” in Romania. Clientii care vor duce o sacosa de haine vechi - indiferent de brand si de starea lor - in magazinele H&M din Baneasa Shopping City, Unirea Shopping Centre, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Timisoara si Palas Shopping Center Iasi vor primi un voucher in valoare de cinci lei.

  • Concedierile si taierile de bonusuri din City lovesc barurile si cluburile de striptease din Londra

    Miile de posturi desfiintate in centrul financiar al Londrei, cunoscut ca City, dar si reducere bonusurilor pentru cei ramasi in sectorul bancar afecteaza puternic o gama larga de afaceri locale care depind de cheltuielile generoase ale bancherilor. Printre acestea: barurile si localurile de striptease, transmite CNBC.

  • ANAF ramburseaza in februarie TVA in valoare de 1,245 miliarde lei

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ramburseaza in luna februarie suma de 1,245 miliarde lei aferenta deconturilor de TVA cu optiune de rambursare existente la 1 februarie 2013, precizeaza un comunicat al ANAF remis joi AGERPRES.

  • Romania a imprumutat 1,5 miliarde dolari de pe pietele externe. Randamentul a fost de 4,5%

    Romania a atras 1,5 miliarde de dolari printr-o emisiune de obligatiuni in dolari pe zece ani pe pietele externe, titlurile avand un randament de 4,5%, sub cel indicativ, de 4,625%, iar oferta a depasit de cel putin patru ori suma imprumutata, au declarat surse bancare.

  • Creatorul RASDAQ si o casa de brokeraj lanseaza joi un nou sistem de tranzactionare

    Presedintele Bursei Romane de Marfuri (BRM), Septimiu Stoica, fost presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), creatorul si primul presedinte al RASDAQ - 'copilul teribil' al pietei de capital romanesti in a doua jumatate a anilor 90, cu tranzactii duble la acel moment fata de BVB, vorbeste intr-un interviu acordat AGERPRES despre sistemul alternativ de tranzactionare BEST-X care va fi lansat oficial joi, proiect in care a fost consultant pentru casa de brokeraj Muntenia Global Invest (MGI), care va administra acest sistem.

  • Gabriel Sorbo preia conducerea Western Union in Romania

    Western Union (NYSE: WU), unul din liderii globali in servicii de plati, anunta ca Gabriel Sorbo a preluat oficial coordonarea activitatilor companiei pe piata din Romania. Din pozitia sa de Director Regional, Gabriel Sorbo va fi responsabil de coordonarea operatiunilor Western Union pe pietele din Italia, Romania, Bulgaria, Cipru, Grecia si Malta.

  • FOTE 2013: Programul oficial al competitiilor

    Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013 se va desfasura in perioada 17-22 februarie, in judetul Brasov, la schi alpin, schi fond, biatlon, sarituri cu schiurile, patinaj viteza (short track), patinaj artistic, snowboard, hochei pe gheata.

  • Prima Casa: Lei vs Euro

    Creditul Prima Casa ramane cel mai bun produs bancar de finantare pentru investitii imobiliare, principalele sale avantaje fiind garantia suportata de stat si avansul de numai 5%.

  • Romanii care isi tin banii in banca ies in pierdere

    Romanii nu mai au prea multe motive pentru a-si tine banii in banci, cel putin in conturi curente si depozite pe termen scurt. In prima luna a anului, opt banci au redus nivelul dobanzilor la depozite, iar acest trend va continua pe tot parcursul anului, sustin reprezentantii bancilor comerciale din Romania.

  • 2012 la ING Asigurari de Viata si ING Pensii: evolutii pozitive si angajament pe termen lung fata de piata romaneasca

    Pe segmentul de asigurari de viata, portofoliul de contracte noi realizat in 2012 este mai mare cu 6% fata de anul precedent

  • Bilantul ranitilor in urma ploii de meteoriti din estul Rusiei se ridica la cel putin 550 de persoane

    Cel putin 550 de persoane, dintre care 60 de copii, au fost ranite in regiunea Celeabinsk (estul Rusiei) in urma ploii de meteoriti de vineri dimineata, a anuntat serviciul de presa al Directiei de Sanatate al administratiei regionale, citat de Gazeta.ru.

  • FOTE 2013: Renault pune la dispozitia organizatorilor 50 de autoturisme

    Renault Romania, partener oficial al Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), pune la dispozitia organizatorilor un numar de 50 de autoturisme Renault Clio si Renault Koleos, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

  • Petrom a scumpit carburantii

    OMV Petrom, cea mai mare companie petroliera din Romania, a majorat, azi, preturile la carburanti. OMV Petrom a majorat preturile la benzine si motorine cu trei bani pe litru, de astazi.

  • Producatorul Eugenia isi cere insolventa

    Producatorul de morarit si panificatie Dobrogea Grup, care detine marca de biscuiti cu crema Eugenia, si-a cerut insolventa, potrivit unui dosar inregistrat la Tribunalul Constanta la inceputul saptamanii.

  • Cat costa un sejur de 1 Mai pe litoralul romanesc

    Hotelierii de pe litoral au pregatit pachete speciale pentru minivacanta de 1 Mai si de Paste, cu preturi care pornesc de la 60 de lei de persoana/ noapte la un hotel de 3 stele, reprezentatii Asociatiei Litoral-Delta Dunarii cerand premierului Victor Ponta ca 2 si 3 mai sa fie declarate zile libere.

  • Bruxelles-ul propune o taxa pe tranzactii financiare de 30 de miliarde de euro

    Oficialii din Bruxelles au propus o taxa pe tranzactiile financiare, in valoare de 30 - 35 de miliarde de euro, care ar fi colectata de cele mai mari economii din zona euro, dar s-ar aplica tranzactiilor efectuate in toate marile centre financiare din lume.

  • Noul Cod de procedura civila intra in vigoare vineri

    Noul Cod de procedura civila (Cpc) intra in vigoare de vineri, la aproape patru ani si jumatate de cand proiectul sau a fost aprobat de Executiv si prezentat de Ministerul Justitiei ca oportunitate pentru accelerarea judecatilor, simplificarea procedurilor, unificarea jurisprudentei si reducerea costurilor proceselor pentru justitiabili si pentru stat, dorind a fi un cadru legislativ modern, adaptat asteptarilor sociale si necesitatii cresterii calitatii acestui serviciu public.

  • Celei mai mari agentii de rating, Standard&Poor's, i-a scazut... ratingul

    Grupul McGraw-Hill, proprietarul Standard & Poor's (S&P), cea mai mare agentie de rating din lume, a fost retrogradat de Moody's, din cauza procesului prin care autoritatile americane cer companiei detinute de McGraw-Hill daune de pana la 5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

  • Economistul sef al Bancii Mondiale vine la Bucuresti

    Economistul sef al Bancii Mondiale, Indermit Gill, va face o vizita la Bucuresti, pe 18 februarie, pentru a prezenta, intr-o conferinta, raportul "Cresterea de aur: Restabilirea stralucirii modelului economic european", a anuntat, vineri, Banca Nationala a Romaniei, intr-un comunicat remis AGERPRES.

  • Asociatiile din turism solicita Guvernului acordarea zilelor de 2 si 3 mai ca zile libere nationale, cu recuperare in 2013

    Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si Asociatia Litoral - Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai, Ziua Tineretului, si 3 mai sa fie acordate ca zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013, pentru a stimula circulatia turistica catre statiunile turistice din Romania, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Asociatia Litoral - Delta Dunarii.

  • Azi se schimba regulile executarilor silite

    Noul Cod de Procedura Civila, care a intrat astazi in vigoare, aduce o serie de modificari in privinta executarii silite, printre cele mai importante numarandu-se faptul ca executarea unui bun imobil ipotecat poate fi realizata, indiferent in mainile cui se afla la momentul executarii, iar vanzarea de catre creditor a bunurilor mobile ipotecate se face cu incuviintarea instantei, fara interventia executorului judecatoresc.

  • Joburi vacante la Vodafone, Orange si Cosmote. VEZI CE cauta gigantii telecom

    Marii jucatori din industria telefoniei mobile, recunoscuti pentru conditiile salariale bune acordate angajatilor, au posturi vacante in mai multe orase din tara.

  • KPMG: 82% dintre bancile din Romania au redus sau intentioneaza sa reduca numarul angajatilor

    Un procent de 82% dintre bancile din Romania au redus sau intentioneaza sa reduca numarul angajatilor, arata raportul KPMG 'Banking Executive Survey 2012'

  • Leul se depreciaza. Euro se apropie de 4,39

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat astazi un curs de referinta de 4,3885 lei/euro si 3,2907 lei/dolar. In cotatia BNR, doar gramul de aur, coroana norvegiana si zlotul polonez au scazut. Vedeti mai jos cursul valutar integral, afisat astazi de catre Banca Nationala a Romaniei.

  • Topul celor mai mari companii de asigurari

    Jumatate din cele mai mari zece companii de asigurari generale au raportat anul trecut cresteri de doua cifre ale primelor brute subscrise si numai trei jucatori au inregistrat scaderi ale afacerilor, potrivit unor surse din piata. Motorul cresterii au fost insa, pentru cele mai multe companii, vanzarile de polite auto obligatorii (RCA)