Arhiva » Ianuarie 2012 » 09 Ianuarie 2012

Toate stirile publicate in data de 09 Ianuarie 2012 | 40 de inregistrari

  • Scadere cu aproape 40% a inmatricularilor de autoturisme noi, in decembrie 2011 (DRPCIV)

    Inmatricularile de autoturisme noi au scazut, in luna decembrie 2011, aproape 40%, pana la 7.721 de unitati, comparativ cu aceeasi luna din anul anterior, in timp ce numarul total al vehiculelor noi inregistrate in Romania s-a diminuat cu circa o treime, arata datele Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, publicate vineri pe site-ul institutiei.

  • Ioan Oltean: Nu avem o solutie de compromis in privinta reorganizarii administrative a tarii

    Coalitia majoritara nu a ajuns inca la un compromis in privinta reorganizarii administrative a Romaniei, insa nu este lipsit de interes ca anul acesta sa adoptam actul normativ in cauza, a declarat sambata, la Bistrita, secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

  • Ministrul Educatiei a prezentat proiectul Scoala Discovery, care include programe educationale prin intermediul emisiunilor TV

    Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a prezentat duminica proiectul "Scoala Discovery", dezvoltat in Romania de Discovery Networks, in parteneriat cu Ministerul Educatiei. Acest proiect consta in prezentarea, incepand cu data de 16 ianuarie, pe Discovery Channel, de la ora 14,00, zilnic, a cate unui program educational.

  • Noul turn ocupat de ING: banca, spa si restaurant la inaltime

    Un etaj cu facilitati de fitness si spa, un altul pentru restaurant si un heliport se numara printre "accesoriile" turnului de 15 etaje din apropierea Pietei Victoriei in care ING Bank s-a mutat recent, renuntand la Palatul de la soseaua Kiseleff.

  • Vacanta de vara, mai ieftina cu 45%. Vezi ofertele agentiilor de turism

    Agentiile de turism se intrec in oferte care mai de care mai atragatoare, practicand discounturi la majoritatea pachetelor turistice pentru vacanta de vara, unele ajungand chiar pana la 45% din pret.

  • Taxele de proprietate industriala sunt mai mari cu 20%

    Taxele de proprietate industriala, pentru neplata carora titularul unui brevet poate pierde protectia, sunt mai mari cu 20% din ianuarie deoarece Guvernul nu a mai amanat cresterea.

  • CE aproba a doua recapitalizare pentru Piraeus Bank, de 380 mil. euro

    Comisia Europeana a aprobat, potrivit regulilor privind ajutoarele de stat, o injectie de capital de 380 milioane de euro pentru Piraeus Bank, ce va fi furnizata in conformitate cu schema de sprijin din Grecia pentru institutiile de credit. Autoritatile de la Atena s-au angajat sa notifice, pentru fiecare caz in parte, orice recapitalizare a bancilor, iar in cazul Piraeus Bank are loc cea de-a doua recapitalizare.

  • Salariatii nu depun fise fiscale

    Salariatii nu trebuie sa depuna fise fiscale la unitatile fiscale unde sunt arondati, chiar daca au mai multe salarii. Veniturile din salarii se impoziteaza la sursa, cu 16% la fiecare loc de munca, impozitare care este finala. Insa, angajatorii trebuie sa depuna fisele fiscale la unitatile fiscale pana in ultima zi din luna februarie.

  • Ministerul Muncii: Pensionarii vor primi tichetele de calatorie in februarie

    Ministrul Muncii Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) va mentine, si in 2012, pentru pensionarii aflati in evidenta Caselor de Pensii, tichetele de calatorie cu reducere de 50 la suta, iar acestia le vor primi cel mai tarziu in luna februarie, odata cu plata pensiei, informeaza MMFPS.

  • Falimentul Greciei: trei luni pana la prabusire?

    Vor trece grecii cu bine peste anul 2012 sau vor capota? Raspunsul la aceasta intrebare ar putea veni mult mai repede decat ne asteptam, chiar in primul trimestru al anului 2012. Mesajul de Anul Nou al premierului Lucas Papademos nu a fost foarte incurajator si nici optimist. "Se duce un an foarte greu si incepe unul si mai greu", a spus el, printre altele.

  • Societe Generale nu va cumpara masiv obligatiunile Frantei

    Frederic Oudea, presedintele-director general al Societe Generale, banca mama a BRD, a a afirmat ca nu se pune problema ca a doua banca franceza sa investeasca masiv in datoria suverana franceza. Potrivit lui Frederic Oudea, "rolul bancii nu este (...) de a se substitui investitorilor finali”, se arata intr-un document comentat de publicatia Les Echos.

  • Stere Farmache poate pierde sefia Bursei pentru prima data din 1995

    Cu doar o zi inainte de alegerile de luni la BVB, economistul-sef al BCR, Lucian Anghel, pare sa aiba cele mai mari sanse pentru pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie de la Bursa, reusind sa coalizeze aproximativ 50% din voturi, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital. Astfel, Stere Farmache ar putea pierde sefia institutiei al carei director general a fost din 1995 pana in 2008 si unde detine functia de presedinte al CA din 2007.

  • Taierile salariilor bugetarilor nu incalca drepturile omului

    Curtea Europeana a Drepturilor Omului a validat masurile de austeritate luate de Guvern in 2010, prin care au fost reduse salariile bugetarilor cu 25%. Conform CEDO, statul roman nu a incalcat nici un drept fundamental al omului.

  • Ungaria este gata sa inceapa negocieri neconditionate cu FMI (Orban)

    Ungaria este gata sa inceapa negocieri neconditionate cu Fondul monetar international (FMI), a declarat, duminica, premierul conservator Viktor Orban agentiei de presa maghiare MTI, citate de AFP. 'In ceea ce ne priveste, nu exista nicio conditie prealabila pentru deschiderea negocierilor cu FMI', a afirmat premierul intr-un interviu acordat agentiei de presa nationale.

  • Cele mai bune dobanzi pentru depozite bancare la termen

    Evenimentul care a marcat inceputul de an, este reprezentat de reducerea dobanzii de referinta de catre Banca Nationala cu 0.25%, pentru a doua sedinta consecutiv pana la valoarea de 5.75%. Modificarea survine pe fondul unei inflatii in scadere, care este de asteptat sa se mentina in jurul valorii de 3% si pentru acest an, ceea ce indreptateste deponentii sa spere, ca si in acest an vor obtine dobanzi la depozite bancare superioare ratei inflatiei.

  • Expertii avertizeaza: Economia mondiala se va prabusi, la un nou dezastru natural

    Economia mondiala este fragila, iar un nou dezastru natural, precum cutremurul si tsunami-ul din Japonia sau norul de cenusa vulcanica din Europa, ar putea sa o faca sa intre in colaps, dupa numai sapte zile de la un cataclism, avertizeaza expertii britanici.

  • Piata imobiliara da semne de stabilizare

    Piata imobiliara pare sa se stabilizeze. Dupa 2 ani de scaderi puternice, in 2011 locuintele au continuat sa se ieftineasca, dar cu un procent mult mai mic fata de anii trecuti.

  • Moody's estimeaza pentru ROMANIA o crestere economica de 2,2% in 2012

    Agentia de rating Moody's anticipeaza ca PIB-ul Romaniei va creste cu 2,2% in acest an, odata cu accelerarea absorbtiei fondurilor europene, iar inflatia se va mentine aproape de tinta BNR la sfarsitul anului, la 3%, facilitand conditii mai relaxate de politica monetara.

  • Cum infrunta bancile inca un an de criza

    Pe fondul crizei si al lipsei de incredere a populatiei in sistemul bancar, institutiile financiare creeaza noi strategii pentru a ramane competitive in 2012. Bancherii estimeaza ca in acest an puterea de cumparare a populatiei va continua sa scada, somajul se va accentua, iar costul utilitatilor va creste.

  • Danescu: Sistemul bancar romanesc este mai stabil decat se vede in jur

    Presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Florin Danescu, a declarat ca sistemul bancar din Romania este mai stabil decat se vede in jur, aceasta stabilitate fiind data si de sanatatea de care s-a ingrijit in timp sistemul ca atare, politica de prudentialitate si de reglementare a BNR fiind un factor decisiv.

  • Groupama pregateste vanzarea diviziei de investitii

    Compania franceza de asigurari, Groupama, prezenta si pe piata romaneasca, ia in calcul vanzarea diviziei de investitii, care gestioneaza active de 1,8 miliarde de euro in 16 fonduri. Potrivit Reuters, care citeaza publicatia elvetiana agefi.com, decizia face parte din programul de cesiuni de active, care vizeaza consolidarea bilantului.

  • Curtea de Conturi a vizitat CEC Bank. Vezi AICI ce nereguli a gasit

    Curtea de Conturi a publicat de curand un raport cu privire la o actiune de control exercitata la CEC Bank, cu tema "Situatia, evolutia si modul de administrare a patrimoniului, in perioada 2009-2010”.

  • De ce nu explodeaza pretul aurului

    In conditiile in care americanii sunt in continuare cheltuitori si SUA trebuie sa salveze Europa prin schimb valutar cu Banca Centrala Europeana (BCE), nu ar trebui ca pretul aurului sa creasca? Da, ar trebui, dar exista cateva lucruri care tin pretul aurului in frau, potrivit "Business Insider”.

  • Raiffeisen scumpeste creditele de consum in lei si ipotecarele in euro

    Austriecii de la Raiffeisen au majorat cu o jumatate de punct procentual dobanda la creditele de consum fara garantii in lei si la cele garantate in euro. Astfel creditele de consum in lei au o dobanda fixa cuprinsa intre 15% si 19% pe an in functie de suma acordata.

  • Profit mic pentru fondurile de pensii private

    Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au obtinut in anul 2011 un profit cumulat de 108,4 milioane de lei, in scadere cu 72% fata de 2010, ca urmare a reducerii randamentului mediu ponderat dupa activele nete la nivelul pietei de la 15,1% la 3,1%.

  • Atacul de la Viena: Prima Casa ar putea ramane fara valuta

    Decizia de la finalul anului trecut a Bancii Centrale a Austriei va afecta Ministerului Finantelor posibilitatea de a imprumuta de pe piata interna la dobanzi sub nivelul CDS si ar putea determina reducerea plafonului de creditare in valuta pentru Prima Casa.

  • INS: Exporturile au crescut cu 23,2% iar importurile cu 18,5% in primele 11 luni din 2011

    Exporturile totale ale Romaniei (FOB) au crescut, in primele 11 luni ale anului 2011, cu 23,2% la valori exprimate in lei si cu 22,5% la valori exprimate in euro, in timp ce importurile CIF s-au majorat cu 18,5% (in lei) si cu 17,8% (in euro), fata de perioada similara din 2010, se arata in datele preliminare ale Institutului National de Statistica (INS), publicate luni.

  • Elena Udrea: Remanierea se face, nu se discuta

    Cu cat se discuta mai mult despre remaniere, cu atat e mai putin oportuna, a declarat luni Elena Udrea, inainte de sedinta BPN al PDL. Vicepresedintele PDL a precizat ca in cadrul sedintei coalitiei subiectul remanierii nu a fost discutat.

  • Clientii Alpha Bank Romania pot plati gratuit facturile Vodafone prin serviciul de debitare directa

    Alpha Bank Romania si Vodafone Romania anunta incheierea unui parteneriat, prin care ofera clientilor serviciul de debit direct interbancar pentru plata facturilor de telefonie mobila.

  • Un salariu care te va da pe spate! Afla cat castiga noul director Yahoo

    Pachetul salarial al noului director Yahoo, Scott Thompson, ajunge la 27 milioane de dolari. Potrivit Bloomberg, in acest pachet salarial sunt incluse posibile bonusuri, actiuni acordate in functie de performante si alte forme de plata.

  • BCE ar putea scadea rata dobanzii cheie la pragul istoric minim

    Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, ar putea aproba scaderea ratei dobanzii de politica monetara pana sub 1% pentru prima oara in istorie, intr-o rezolvare pe care analistii o vad similara cu cea a Rezervei Federale din SUA. Decizia BCE ar trebui sa ajute bancile sa-si restabileasca bilanturile, noteaza Bloomberg.

  • Euro a atins minimul ultimilor 11 ani fata de yenul japonez

    Euro a atins minime de 1,267 dolari, respectiv 97,47 yeni pe pietele asiatice, stabilizandu-se ulterior usor peste aceste niveluri. Dolarul s-a apreciat in Asia cu 0,2% in raport cu un cos de valute de referinta, favorizat de investitori datorita statutului de activ sigur pe timp de criza.

  • O noua companie aeriana low cost intra in Romania

    Operatorul aerian Air Vallee, care activeaza si pe segmentul transportului aerian low cost, a anuntat astazi intr-o conferinta de presa sustinuta la aeroportul din Parma, intentia de a lansa noi rute pe piata romaneasca. Astfel, compania italiana Air Vallee va lansa doua noi rute: Parma - Bucuresti si Torino-Iasi. Zborurile sunt programate pentru data de 31 martie si vor fi operate de pe Aeroportul International Henri Coanda.

  • Statul a terminat Fondul Proprietatea intr-un an de la listare. Cum ramane cu restul de peste 40.000 de fosti proprietari?

    Statul a mai ramas cu doar doua milioane de actiuni la Fondul Proprietatea dupa ce in ultimul an a fost nevoit sa acorde de doua ori mai multe actiuni ca sa acopere despagubirile din cauza pretului mic de pe bursa. La coada la despagubiri se afla peste 40.000 de persoane a caror situatie va ramane in aer pana cand statul va gasi o noua solutie de compensare.

  • Ionut Dumitru: BNR vrea sa incurajeze bancile comerciale sa scada dobanzile

    Decizia Bancii Centrale de a taia dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale a fost motivata de trendul dezinflationist si nivelul scazut al inflatiei din acest moment, apreciaza economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.

  • Depozitele bancilor la BCE au atins nivelul record de 463 miliarde de euro

    Nivelul depozitelor overnight constituite la Banca Centrala Europeana (BCE) de bancile din zona euro a atins vineri o noua valoare record, semn al tensiunilor de pe piata interbancara si a excesului de lichiditati in sistemul financiar, transmite Dow Jones.

  • BNR a imprumutat bancile cu 3,354 miliarde lei

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat luni in piata bancara 3,354 miliarde lei, printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la 7 zile, la o dobanda de 5,75% pe an, egala cu dobanda cheie.

  • Peste 100 de emitenti de facturi folosesc solutiile de colectare oferite de BRD

    BRD a inregistrat in 2011 o crestere semnificativa a numarului operatiunilor de plata a facturilor, volumul acestora depasind o medie lunara de 6.000.000 lei. BRD ofera cea mai variata gama de canale de incasare a facturilor de pe piata de profil - serviciul Simplis Facturi - acesta cuprinzand alternative de plata atat in unitatile BRD, cat si la comerciantii acceptanti, prin Internet, prin intermediul telefonului fix/mobil ori prin solutii 100% personalizate, dedicate pentru plata facturilor (automatele ROBO).

  • Euro la 4,35 si dolarul la 3,4

    Euro creste azi pana la 4,3532 ron/ euro, un plus de 0,23% fara de cursul de vineri (4,3434 ron/ euro), o diferenta de 0,0098 lei.

  • Volksbank Romania a majorat cu 220 de milioane de euro fondurile proprii

    Actionarii Volksbank Romania au aprobat la sfarsitul lui 2011 un set de masuri ce au ca efect majorarea fondurilor proprii ale Volksbank Romania cu 220 de milioane de euro.