Arhiva » Mai 2011 » 16 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 16 Mai 2011 | 47 de inregistrari

  • Profitul net al Cocor SA a crescut in primul trimestru de trei ori, la 1,53 milioane lei

    Cocor SA (COCR), compania care controleaza centrul comercial Cocor Store, a inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 5,86 milioane lei si un profit net de 1,53 milioane lei valori de trei ori mai mari fata de realizarile din aceeasi perioada a anului 2010.

  • SUA: Inflatie anuala de 3,2 procente in aprilie, un maxim al ultimilor doi ani si jumatate

    Inflatia in Statele Unite a atins un nou maxim al ultimilor doi ani si jumatate in aprilie, pe fondul majorarii preturilor la alimente si benzina, transmite Reuters. In timp ce alimentele si benzina au majorat preturile luna trecuta, ritmul de crestere a incetinit considerabil comparativ cu luna martie.

  • FMI anunta ca ramane deplin functional in urma arestarii lui Dominique Strauss-Kahn

    "Domnul Strauss-Kahn beneficiaza de consiliere juridica, iar FMI nu comenteaza asupra cazului. Orice solicitare in acest sens va fi adresata avocatului sau personal Si autoritatilor locale", informeaza FMI, prin directorul pentru relatii externe, Caroline Atkinson.

  • Fondul Proprietatea a inregistrat un profit net de 14 milioane lei in primul trimestru din 2011

    Potrivit raportului, Fondul Proprietatea a inregistrat venituri din activitatea curenta de 33,3 milioane de lei, fata de 20 milioane lei in primele trei luni din 2010. Veniturile din dobanzi au urcat in primul trimestru din 2011 la 17,36 milioane lei fata de 16,18 milioane lei in aceeasi perioada din 2010.

  • OUG: Companiile de stat isi limiteaza fondul de salarii si alte cheltuieli

    Companiile de stat si regiile autonome sunt obligate sa-si limiteze cheltuielile, inclusiv cu salariile, la un nivel maximal, iar angajamentele luate pentru achizitiile de bunuri si servicii trebuie sa tina seama de posibilitatile reale de incasare a veniturilor, potrivit ordonantei de urgenta adoptate de Guvern pentru disciplinarea financiara a sectorului de stat.

  • Guvernul va desfiinta inca 7.000 de posturi. Vezi de unde

    Guvernul urmeaza sa desfiinteze 7.000 de posturi din societatile feroviare, companiile energetice si Posta Romana. In urma negocierilor cu FMI, Guvernul s-a angajat sa reduca si costurile de functionare ale acestora prin renegocierea contractelor aflate in derulare.

  • BERD acorda Raiffeisen Leasing 30 mil. euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii

    "Acest imprumut va fi folosit pentru acordarea de contracte de leasing companiilor locale private pentru finantarea investitiilor in vederea dezvoltarii. Aceste investitii includ achizitii de echipamente, vehicule comerciale usoare, camioane si remorci, precum si autoturisme pentru utilizare comerciala", se arata in comunicat.

  • Traian Basescu: Vom avea o crestere economica putin mai mare decat cea estimata, de 1,5%

    Romania va avea o crestere economica putin mai mare decat cea estimata, de 1,5% , le-a spus presedintele Traian Basescu democrat-liberalilor, sambata, la Conventia Nationala a PDL. "Vom avea o crestere economica putin mai mare decat cea estimata, de 1,5%. Ma uitam cu cata durere in suflet si cu cata negare era ieri toata lumea suparata ca cifrele arata ca am fi iesit din recesiune.

  • Ce rezerve de petrol mai avem?

    Romania se afla pe locul trei in Uniunea Europeana in ceea ce priveste rezervele de titei, cu 600 de milioane de barili. Cantitatea reprezinta cam 11% din totalul rezervelor UE. Cele mai multe rezerve sunt concentrate in Marea Britanie (locul 1, cu 3,1 miliarde de barili) si Danemarca (cu 1,1 miliarde de barili).

  • Ce planuri au turcii de la Garanti pe plan local?

    Turcii de la Garanti Bank au venit in Romania in 1998, alegand tara noastra in defavoarea Ucrainei, si timp de multi ani s-au pozitionat ca o banca de talie mica ce promova reteta turceasca a cardurilor de credit cu bonus si rate fara dobanda. In 2011, bancherii de la Garanti au inceput sa obtina profit si si-au prezentat planurile. Tinta: sa ajunga in topul primelor zece banci din Romania.

  • Gaura de miliarde in activele imobiliare

    Creditele ajunse la maturitate pentru proprietatile comerciale, industriale si de birouri au nevoie de refinantari de doua miliarde de dolari, avertizeaza consultantii. In Romania va fi nevoie de doi-trei ani de crestere a pietei de investitii pentru a acoperi deficitul de refinantare a creditelor, potrivit companiei imobiliare DTZ Echinox.

  • LISTA COMPLETA a averilor directorilor de la companiile de stat despre care BASESCU spune ca sunt BOIERII ECONOMIEI.

    In aceste conditii, firmele continua sa fie conduse politic. Majoritatea "managerilor" sunt membri PDL, foarte putini fiind apolitici. Multi dintre directorii care conduc aceste societati falimentare (sau profitabile, dar cu un profit mult mai redus prin comparatie cu ce s-ar putea obtine printr-un management eficient) au averi fabuloase, dobandite, in buna parte, in ultimii ani.

  • Care sunt cele mai bune facilitati de creditare a IMM-urilor

    O mare problema cu care s-au confruntat IMM-urile in perioada crizei, pe langa contractarea puternica a pietelor de desfacere, a fost deprecierea drastica a garantiilor. In acest context, accesul IMM-urilor la credite aproape ca a fost blocat. Asta pana cand bancile au inceput treptat sa incheie conventii cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) si astfel garantiile cerute de banci sa fie completate in buna masura de catre stat.

  • Cine a iesit din recesiune si cine a mai ramas

    Industria orientata spre export ramane principalul vector de crestere economica pentru 2011. Vanzarile si comenzile noi din industrie sunt in crestere, dupa ce exporturile au inregistrat la sfarsitul anului trecut niveluri istorice. In schimb, sectorul const ructiilor, care inaintea crizei era motorul cresterii economice, se afla inca in impas, eventuale cresteri semnificative fiind asteptate abia din 2012.

  • Sony PlayStation functioneaza din nou

    Compania a anuntat acest lucru la aproximativ trei saptamani dupa ce a intampinat probleme grave in privinta securitatii datelor personale ale utilizatorilor. Hackerii au reusit sa fure datele a 25 de milioane de utilizatori, pe langa celelalte 77 de milioane despre care se stia ca fusesera capturate cu o luna inainte.

  • Intesa Sanpaolo in Romania si-a adancit pierderile in primul trimestru, la 2 miloane euro

    Venitul operational al Intesa Sanpaolo in Romania a fost in primul trimestru de 12 milioane de euro, in scadere cu 10,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, costurile operationale au fost de 9 milioane euro, cu 12,9% mai mici fata de perioada ianuarie-martie din 2010.

  • Astazi, ultima zi de depunere a declaratiei de venit - Formularul 200

    Data de 16 mai 2011 reprezinta termenul-limita de depunere a ,,Declaratiei privind veniturile realizate din Romania - Formular 200", pentru veniturile anului 2010, reaminteste, intr-un comunicat, Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Conform ANAF, depunerea ,,Declaratiei privind veniturile realizate din Romania" - Formular 200 dupa data de 16 mai 2011 se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 10 si 100 de lei.

  • Jumatate dintre romani nu si-au permis sa plece in vacanta anul trecut

    Aproape jumatate dintre romani (46%) nu au plecat anul trecut in vacanta, majoritatea, respectiv 62%, invocand motive financiare, potrivit unui sondaj Eurobarometru referitor la atitudinea europenilor fata de turism, care reflecta in ansamblu imbunatatirea situatiei in 2010, potrivit Mediafax.

  • ING: Avansul PIB a depasit semnificativ asteptarile pietei. Leul poate creste mai mult

    Cresterea economica din primul trimestru a depasit semnificativ asteptarile pietei si este posibil ca, in urmatoarele luni, sa asistam la o revizuire in crestere a proiectiilor privind activitatea economica din acest an, a transmis ING. Prognoza anterioara a insitutiei de credit plasa avansul PIB in T1 - exprimat in termeni trimestriali ajustati sezonier - intre 0,3% si 0,7%, iar cifra actuala transmisa de INS a fost de 0,6%.

  • Cand va modifica BNR dobanda

    Romania poate sa fie din nou invadata de bani multi din strainatate astfel ca dobanda va redeveni principalul instrument de politica monetara odata cu intensificarea fluxurilor de capital strain, considera Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

  • Creditarea nu poate demara, populatia este prizoniera creditelor pe termen lung, sustine Danila

    Creditarea nu poate demara pentru ca populatia este "prizoniera" in durate mari de viata ale creditelor, pe un nivel mic al principalului, dar cu un serviciu mare al creditului, care ii descalifica pentru noi credite, sustine Nicolae Danila, membru in Consiliul de Administratie al BNR.

  • Cele mai neobisnuite 5 masini concept

    Producatorii auto se intrec in anunturi de masini cat mai neobisnuite, de la masini eco, cu capota din bambus, la berlina taiwaneza. Vorbim despre autoturismele-concept care revolutioneaza piata cu aspectul lor, insa sunt produse in serie intr-o varianta mult mai stilizata.

  • De ce rateaza BNR tintele de inflatie

    Economistii spun ca banca centrala incearca sa contracareze anticipatiile inflationiste chiar cu pretul erodarii credibilitatii propriilor obiective. BNR lucreaza pe un teren instabil, unde incertitudinile privind deciziile guvernamentale fac aproape imposibila respectarea tintei. Si totusi?

  • Debransari in masa: telefonul fix dispare

    Clientii ingroasa teancul de cereri de deconectare a telefonului fix. Aparatul cu fir spiralat a devenit un fel de bibelou pe care se pune praful. Incepand cu 2005, marile firme de cablu au profitat de faptul ca foarte multi renuntau la abonamentul Romtelecom si i-au atras cu o "superoferta": "In abonamentul de internet va oferim gratuit si telefonul fix".

  • Care este scopul euro si cine ii pune existenta in pericol

    Care este scopul euro? Daca ne uitam la declaratiile si actiunile lor, probabil ca pana si liderilor din eurozona le este greu sa dea un raspuns coerent. Insa sa vedem ce face moneda euro. De cand a fost introdusa si pana in prezent, tot ce a facut a fost sa asigure unicitatea unei monede in zona euro.

  • Liderii finantelor din zona euro se intalnesc la Bruxelles in absenta lui Strauss-Kahn

    Unii lideri europeni sunt nemultumiti de eforturile Greciei de a strange bani din vanzarea proprietatilor guvernamentale, eforturi pe care le considera limitate. Discutiile de luni sunt umbrite de arestarea sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn, care era asteptat la intalnire, noteaza BBC News.

  • Investitiile straine directe au scazut cu 22% in primul trimestru, la 379 milioane euro

    Investitiile straine directe in Romania au scazut cu 22% in primul trimestru din acest an, la 379 milioane euro, fata de perioada similara din 2010, deficitul de cont curent fiind finantat in proportie de 59,8% prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, potrivit datelor BNR.

  • Datoria publica a SUA depaseste limita legala

    Intrarea in incapacitate de plata este un scenariu care devine din ce in ce mai real pentru americani. Pragul stabilit de Congres pentru datoria publica (14.300 de miliarde de dolari) va fi atins astazi, scrie "Financial Times". Din cauza tensiunilor politice din Congres, limita datoriei publice nu a fost majorata, desi mai multi oficiali americani au subliniat necesitatea acestei masuri.

  • Romania a avut in primele doua luni al saselea avans anual al exporturilor din UE, de 42%

    Romania s-a clasat in primele doua luni din 2011 pe locul sase intre statele Uniunii Europene (UE) dupa avansul exporturilor, de 42%, fata de aceeasi luna din 2010, potrivit datelor publicate luni de Eurostat. Cea mai mare crestere a exporturilor a fost inregistrata in ianuarie-februarie 2011 in Bulgaria - 59%, urmata de Lituania (51%), Malta (49%), Estonia si Letonia (ambele cu 45%).

  • Veniturile Allianz-Tiriac din asigurarile generale si de viata s-au redus in T1 cu 7%,la 256 mil.lei

    Allianz-Tiriac Asigurari a raportat in primele trei luni venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 256,4 milioane lei, cu 7% mai putin fata de subscrierile de 277 milioane lei, venituri din prime brute, consemnate in ianuarie-martie 2010, a anuntat luni asiguratorul.

  • Un gigant verde a plantat, la Cernavoda, 23 de mori de vant. Urmeaza alte 23

    Compania Cernavoda Power controlata de portughezii de la EDP a terminat lucrarile de constructie a unui parc eolian de 69 de MW la Cernavoda si este pe punctul de a finaliza un alt parc eolian, geaman, in aceeasi localitate, potrivit unor reprezentanti ai Autoritatii de Reglementare in Energie.

  • Fondul Proprietatea a plasat 1,7% din active pe piata din Austria

    Fondul Proprietatea a inregistrat in primul trimestru un profit net de 14 milioane de lei (3,3 milioane de euro), fata de pierderi de 23 de milioane de lei in perioada similara a anului trecut, care au fost determinate de cheltuielile mari din diferente de curs valutar, in valoare de 38,3 milioane de lei. Spre comparatie, in primele trei luni ale acestui an costurile din diferentele de curs valutar au fost de numai 309.000 lei.

  • Premii consistente pentru promovarea contului curent de la Millennium Bank care nu necesita nicio vizita la banca

    Millennium Bank a lansat un concurs cu premii consistente pentru a promova recent lansatul e-Cont, primul cont curent din Romania pentru a carui deschidere nu este necesara nicio vizita la banca. Inspirat din principalul avantaj al produsului e-Cont, si anume posibilitatea clientului de a beneficia de produse si servicii bancare fara a fi nevoit sa plece de acasa sau de la birou, concursul premiaza cele mai ingenioase idei de a face in interior activitati care, in mod obisnut, presupun deplasarea in exterior.

  • Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 2,7% in primul trimestru, la 93,40 miliarde euro

    Romania inregistra la finalul lunii martie o datorie externa totala de 93,40 miliarde euro, in crestere cu 2,7% (2,49 miliarde euro) fata de finalul lui 2010, a anuntat luni Banca Nationala a Romaniei (BNR). La finalul lui 2010, datoria externa totala a Romaniei se cifra la 90,91 miliarde euro, potrivit datelor revizuite ale BNR.

  • Preturile apartamentelor noi nu scad. Bancile ii pasuiesc pe dezvoltatori

    Dupa doi ani in care au stat cu mainile-n san si cu blocurile goale, jucatorii din piata imobiliara se lauda ca au redus preturile cu 25%. Chiar si asa, noi dam pentru un metru patrat construit dublu fata de bulgari si cu peste 30% fata de polonezi, care nu stiu ce-i recesiunea.

  • Instrumente pentru cresterea productivitatii la Customer Relationship Management Conference and Expo

    Tendinta companiilor de a investi din ce in ce mai mult in solutii si programe de CRM pentru dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor este tot mai evidenta pe piata romaneasca. Programele de training specializate se reflecta in calitatea serviciilor oferite de companii si, implicit, in numarul crescut de clienti si in mentinerea portofoliului celor existenti.

  • Deficitul de cont curent s-a redus cu 58,9% in primul trimestru, la 634 milioane euro

    Deficitul balantei de plati a Romaniei s-a redus in primul trimestru din acest an cu 58,9%, la 634 milioane euro, fata de aceeasi perioada din 2010, datorita reducerii deficitului balantei comerciale cu 64,6% si majorarii excedentului transferurilor curente cu 68%, a anuntat luni BNR.

  • Vezi ce modificari la legislatia muncii a cerut Comisia Europeana Guvernului

    Comisia Europeana a obligat Guvernul sa suplimenteze cu o luna perioada in care angajatii care lucreaza peste durata normala a timpului de munca beneficiaza de ore libere, de la 60 zile la 90 zile calendaristice, si sa extinda cazurile in care pot fi incheiate contracte de munca pe durata determinat, anunta Mediafax.

  • Generali Asigurari a avut in T1 prime subscrise de 96,6 mil. lei, cu 15% mai putin fata de T1 2010

    Generali Asigurari a avut in primul trimestru un volum total de prime brute subscrise de 96,6 milioane lei, cu 15,6% mai mic in comparatie cu perioada similara din 2010, pe fondul reducerii subscrierilor pe segmentul auto, a anuntat, luni, compania. Volumul de prime brute subscrise la asigurarile generale s-a situat la nivelul de 73 de milioane de lei.

  • Romania a avut in aprilie cea mai mare inflatie anuala din UE, de 8,4%

    Romania a inregistrat in aprilie o rata anuala a inflatiei de 8,4%, cea mai mare din Uniunea Europeana (UE), in conditiile in care media la nivelul blocului comunitar a fost de 3,2%, arata datele publicate luni de Eurostat. Pe urmatoarele locuri intre tarile cu o inflatie ridicata s-au clasat Estonia, cu 5,4%, Lituania si Ungaria, ambele cu 4,4%, potrivit datelor biroului european de statistica.

  • Euro s-a depreciat fata de dolar dupa arestarea sefului FMI

    Euro s-a depreciat luni fata de dolar, ajungand la cel mai scazut nivel din ultimele sase luni, deoarece traderii au reactionat la anuntul potrivit caruia Dominique Strauss-Khan, directorul general al FMI, a fost arestat si acuzat duminica de agresiune sexuala si tentativa de viol, la New York, transmite AP.

  • Cum se aleg cele mai bune oferte de telefonie

    Pentru evitarea platii unor facturi prea mari, companiile trebuie sa cunoasca foarte bine nevoile de comunicare ale angajatilor. Cum poate, totusi, o firma din categoria IMM sa obtina un contract avantajos? Sa luam exemplul unei firme cu patru angajati. Ne-am asumat rolul unui manager care studiaza ofertele de pe site-urile operatorilor, apoi am sunat la Departamentul relatii cu clientii. Am vrut sa stim cat de flexibile sunt ofertele.

  • Moneda nationala se apreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,1054 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,1054 lei/euro, cu 0,01% mai mic fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9093 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,1060 lei/euro.

  • Prima Casa 4, tot mai aproape de start. Vezi cand va incepe!

    Prima Casa 4 este asteptata de aproape toate suflarea pietei imobiliare, piata care se resimte inca puternic in urma crizei si nu da prea mari semne de revenire. Cand ar putea sa inceapa programul, ce banci se inscriu si care vor fi conditiile sunt intrebarile care stau pe buzele tuturor. Sa incercam sa raspundem!

  • Citi: Euro va cobori spre 4 lei pana la sfarsitul anului

    "Cifra de crestere a economiei din primul trimestru, dublata de imbunatatirea continua a performantei externe si lipsa unor probleme certe de evaluare, confirma asteptarile noastre pentru o apreciere modesta a leului. Pe acest fundal, ne asteptam ca euro sa ajunga aproape de 4 lei pana la sfarsitul acestui an", spune Domac.

  • Ce credit in euro poti lua cu salariul mediu pe economie

    Bancile inca mai incearca o creditare catre populatie, dar se pare ca singurele credite de care romanul se mai atinge sunt cele ipotecare. In schimb, sunt foarte multi si cei care au nevoie de bani dar pentru achizitii mici. Pentru cei din urma, Ziare.com a facut un calcul legat de creditul maxim pe care il pot lua in cazul in care au veniturile lunare echivalente cu salariul mediu net (aproximativ 1.500 lei).

  • Bancherii revin la salarii gigant. VEZI cat castiga sefii Erste, SocGen si Raiffeisen

    Sefii celor mai mari banci care au filiale in Romania au revenit la pachete salariale gigantice, dupa un an sau doi in care si-au moderat veniturile sub presiunea crizei financiare, potrivit rapoartelor anuale ale companiilor. Bancherii au "postit" de nevoie in primul moment de impact al crizei financiare si au refuzat bonusurile de performanta care le-ar fi revenit in mod nornal in anii 2008 si 2009.