Arhiva » Mai 2011 » 26 Mai 2011

Toate stirile publicate in data de 26 Mai 2011 | 50 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de miercuri pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de miercuri, cu pierderi cuprinse intre 0,61% si 1,18%, cel mai afectat fiind indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB.

  • Guvernul a alocat inca 660 de milioane de lei pentru prevenirea inundatiilor

    Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a anuntat ca Executivul si-a dat acordul pentru alocarea a 660 de milioane de lei pentru lucrari de combatere a inundatiilor in trei bazine hidrografice, lucrari derulate prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii.

  • Bugetul general a inregistrat in primele patru luni un deficit de 0,8% din PIB, de 4,4 mld. lei

    Bugetul general consolidat al Romaniei a inregistrat un deficit de 4,4 miliarde lei in primele patru luni din acest an, respectiv de 0,8% din produsul intern brut (PIB), potrivit datelor transmise miercuri de Ministerul Finantelor Publice (MFP). Pe fondul cresterii incasarilor si al mentinerii cheltuielilor in limitele programului anual, in luna aprilie s-a inregistrat un usor execedent bugetar, de 829 milioane lei, informeaza MFP.

  • In vara aceasta, locuitorii Capitalei 'alunga fantomele electronicelor vechi'

    Campania "Alunga fantomele electronicelor vechi", initiata de Asociatia Environ in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor, se va derula incepand cu data de 25 mai in toate cele 6 sectoare ale Capitalei si urmareste colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE).

  • EFG Eurobank a avut in Romania o pierdere de 1,1 milioane euro in primul trimestru

    Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a inregistrat in primul trimestru din 2011 o pierdere de 1,1 milioane euro din afacerile din Romania, comparativ cu un profit de 2,1 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, arata raportul grupului, publicat miercuri.

  • Ialomitianu este multumit de activitatea lui Blejnar, dar il va suspenda in cazul inceperii urmaririi penale

    Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a afirmat, miercuri, ca este multumit de activitatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) privind colectarea veniturilor, dar a precizat ca seful Fiscului va fi suspendat in cazul in care se va incepe urmarirea penala impotriva sa.

  • Unul din trei spatii de retail din Romania nu are un concept viabil pe termen lung - studiu

    Unul din trei spatii de retail din Romania nu are un concept viabil pe termen lung, potrivit unui studiu publicat miercuri de compania internationala Stirixis, specializata in crearea de spatii care vand.

  • BT mizeaza pe 50.000 de clienti noi din randul firmelor in 2011

    Banca Transilvania, a cincea banca locala dupa active, estimeaza ca cel putin 50.000 de firme nou-infiintate in 2011 isi vor desfasura operatiunile bancare prin intermediul BT. Pentru a atrage clienti din randul companiilor banca a lansat un pachet servicii atasate contului curent, iar in primul an de functionare firmele pot efectua plati in lei si valuta sau pot ridica si depune numerar la costuri preferentiale.

  • Programul Rabla ar putea primi finantare suplimentara prin rectificare bugetara

    "Voucherele pentru programul Rabla sunt pe cale de a se epuiza. Venim cu o rectificare, probabil saptamana viitoare, si vom cere inca 60.000 de vouchere suplimentare", a declarat ministrul Borbely, care a apreciat ca programul ramane in continuare unul de succes.

  • Leonard Orban: Romania nu indeplineste conditiile de intrare in zona euro

    Romania nu indeplineste, in acest moment, majoritatea criteriilor necesare pentru intrarea in zona euro, a declarat consilierul prezidential Leonard Orban. "Suntem destul de departe in anumite zone. Dincolo de criteriile tehnice, cred ca cel mai important criteriu este cel al convergentei reale si aici lucrurile trebuie imbunatatite semnificativ", a declarat, miercuri, Orban, citat de Mediafax.

  • Premiera in Romania: 'garsoniera' cu trei camere. Vezi cum arata

    Impact Developer & Contractor a lansat pe piata un prototip de locuinta multifunctionala care inglobeaza trei camere intr-una singura, pe o suprafata de 28 mp utili, cu ajutorul unui perete rotatitv. Pretul unei astfel de locuinte este de circa 40.000 de euro, fara mobilier.

  • Toncescu (CSA): Investitori mari vor sa intre pe piata romaneasca de asigurari

    Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, a declarat miercuri ca mai multi investitori mari vor sa intre pe piata romaneasca de asigurari, atrasi de potentialul mare de crestere in viitor. "Am semnale ca sunt si alti investitori interesati sa intre pe piata de asigurari din Romania, investitori mari, din Europa si nu numai", a mentionat Toncescu.

  • Turismul romanesc nu a iesit din criza

    Turismul romanesc nu a iesit din criza, se plang reprezentantii patronatelor hotelierilor si ai agentiilor de turism. In primul trimestru al acestui an numarul turistilor cazati in hotelurile romanesti a scazut cu 20% fata de perioada similara a anului trecut, au declarat miercuri intr-o conferinta, reprezentantii patronatelor hotelierilor si ai agentiilor de turism.

  • Afacerile Danone Romania au crescut anul trecut cu 10%, la 476 milioane lei

    Producatorul de lactate Danone Romania a inregistrat in anul 2010 o crestere a cifrei de afaceri cu 10%, atingand 476 milioane lei, comparativ cu 435 milioane lei in anul 2009, datorita "unei strategii de piata adaptata nevoilor consumatorilor", a anuntat miercuri compania.

  • Depozitele BCR Banca pentru Locuinte au urcat cu 125% in T1, la 490 milioane lei

    Depozitele BCR Banca pentru Locuinte erau, la finalul primului trimestru din 2011, de 490 milioane lei, in crestere cu 125% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand erau de 217 milioane lei. Activele bancii la finele primului trimestru erau de 570 milioane lei, in crestere cu 99% fata de primul trimestru din 2010.

  • De pe Wall Street in Siberia: Condamnat la 26 de luni de inchisoare si deportare

    Alexei Koval, care a recunoscut ca a conspirat cu fostul bancher UBS Igor Poteroba pentru a face 1,4 milioane de dolari dintr-o schema de investitii bazata pe informatii din interior, care a durat patru ani de zile, a fost condamnat la 26 de luni de inchisoare.

  • Isarescu spune ca reducerea pensiilor era o solutie mai buna decat majorarea TVA

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca masura de reducere a pensiilor, luata in calcul de Guvern in 2010, dar care nu a avut suficient sprijin politic, ar fi ajutat Romania sa iasa mai rapid din recesiune. Isarescu a mentionat ca economia a incercat de doua ori sa iasa din recesiune.

  • Borbely: Taxa de prima inmatriculare ar putea fi redusa cu 20-30%

    Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a anuntat ca in sedinta de saptamana viitoare a Guvernului va fi adoptata noua forma a taxei de prima inmatriculare, care o va pune in acord cu decizia Curtii Europene de Justitie, reducandu-se cuantumul acestei taxe.

  • Chitila vs. Londra: cine va avea cel mai mare mall din Europa

    S-a terminat criza? Moda mall-urilor - mamut se intoarce. Un parc de retail insumand 58.000 de metri patrati si care va fi inaugurat in toamna acestui an este prima faza a proiectului comercial Colosseum dezvoltat in zona Chitila din Bucuresti si a carui constructie a inceput in septembrie 2010.

  • Fostii proprietari se pregatesc sa actioneze statul in judecata pentru recuperarea pierderilor de la Fondul Proprietatea

    Fostii proprietari deposedati de regimul comunist, care au primit drept despagubire actiuni Fondul Proprietatea (FP) pregatesc o actiune in instanta impotriva Ministerului Finantelor pentru a recupera diferenta de 0,4 lei/actiune dintre pretul la care s-au tranzactionat actiunile dupa listarea la Bursa si valoarea nominala de 1 leu/actiune la care acestia au primit despagubirile.

  • Rata somajului a scazut in aprilie la 5,41%

    Rata somajului a scazut in luna aprilie la 5,41%, de la 5,92% in martie, numarul de someri fiind de 493.438 de persoane, cu 46.228 persoane mai putin decat in luna anterioara, a anuntat miercuri Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • Cum l-a certat Isarescu pe Boc

    Majorarea TVA a fost o balba a Guvernului care a impiedicat economia sa iasa din recesiune, spune guvernatorul BNR. Mugur Isarescu l-a mustrat pe prim-ministrul Emil Boc pentru decizia de anul trecut care a atras dupa sine explozia preturilor, afectand astfel toata populatia.

  • ATE Bank Romania de vanzare

    Grupul ATE Bank, controlat de statul elen, vrea sa vanda participatia majoritara pe care o detine la filiala din Romania, in cadrul unui plan de restructurare aprobat luni de Comisia Europeana, se arata intr-un raport al bancii. Vanzarile de active sunt programate pentru acest an sau cel tarziu pana la sfarsitul anului viitor, se arata in raport.

  • Creditul in lei a prins viteza in aprilie, crescand de doua ori mai rapid decat cel in valuta

    Nivelul imprumuturilor acordate de banci populatiei si firmelor s-a majorat in aprilie cu 0,33% fata de luna anterioara, pana la 204,62 miliarde lei, potrivit datelor BNR. Avansul creditarii per ansamblu a fost insa temperat de intarirea leului in raport cu euro, cu efect asupra componentei in valuta.

  • BCR cauta 100 de stagiari

    BCR, cea mai mare banca din Romania, cauta 100 de stagiari pentru posturi de front office in sucursalele retail din Bucuresti, potrivit site-ului de cariera hipo.ro. Programul de pregatire dureaza un an si de adreseaza studentilor in an terminal, masteranzilor si absolventilor.

  • Fitch a retrogradat ratingul Banca Romaneasca

    Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a retrogradat miercuri, la 'B plus' de la 'BB' ratingurile subsidiarelor din Bulgaria si Romania ale bancii grecesti National Bank of Greece, respectiv United Bulgarian Bank si Banca Romaneasca S.A.

  • Vasilescu, BNR: Suntem admirabil de nepregatiti pentru aderarea la euro, dar amanarea nu este o rezolvare

    Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, considera ca romanii sunt "admirabil de nepregatiti" pentru adoptarea euro, el adaugand ca in zona euro, se intra cu bilet iar Romania si-a exprimat deocamdata doar intentia de a procura tichet, fara a sti cu ce va calatori.

  • Lukoil si ERG Renew vor dezvolta capacitati de energie regenerabila in Bulgaria si Romania

    Lukoil Ecoenergo, companie care apartine gigantului rus Lukoil si producatorul italian de energie regenerabila ERG Renew au semnat miercuri un acord pentru crearea unui joint venture care va dezvolta capacitati de energie solara si eoliana in Bulgaria si Romania, potrivit sofiaecho.com.

  • Presedintele CSSPP: Valoarea activelor in sistemul de pensii private se apropie de 1% din PIB

    Activele in sistemul de pensii private din Romania reprezentau putin peste 0,9% din PIB, la sfarsitul lui 2010, iar acum ne apropiem de 1%, a declarat, miercuri, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea, la cea de-a 8-a editie a Forumului Financiar, organizat de Forum Invest.

  • Liderii celor mai importante economii din lume se reunesc in Franta, pentru summitul G8

    Liderii celor mai importante economii din lume se reunesc joi in statiunea franceza Deauville, pentru summitul G8, cosacrat revoltelor din lumea araba, crizei nucleare din Japonia, situatiei economice, schimbarilor climatice, dar si reglementarii internetului.

  • Marketingul la Antena 3, condus de un director marca Pro TV

    Unul dintre pionii principali care au lansat Pro TV in urma cu 15 ani, Marsha Greenberg, va coordona de la 1 iunie echipa de marketing a postului Antena 3.

  • Boc: Trebuie sa gasim solutii pentru deblocarea cauzelor judiciare care afecteaza economia

    Premierul Emil Boc le-a spus, joi, membrilor CSM ca saluta aprobarea de catre Parlament a legii de punere in aplicare a Codului Civil, sustinand ca trebuie gasite solutiile necesare pentru deblocarea cauzelor judiciare care afecteaza economia.

  • Noul Cod al Muncii, mai flexibil pentru IMM-uri

    Barbu: Cred ca noul Cod al Muncii creeaza patronatelor posibilitatea de a selecta forta de munca. Boc: In mai au fost incheiate aproape 250.000 contracte de munca, totalul depaseste numarul din 2008.

  • Numarul de utilizatori activi ai serviciilor de telefonie mobila a crescut cu 1% in S2 din 2010

    Numarul de utilizatori activi ai serviciilor de telefonie mobila a crescut cu 1% in cel de-al doilea semestru din 2010 fata de jumatatea aceluiasi an, ajungand la 24,6 milioane, se arata in raportul semestrial privind piata de comunicatii electronice din Romania publicat de ANCOM.

  • Creditele BRD, tot mai solicitate prin canalele bancare la distanta

    De la inceputul acestui an, BRD-Groupe Societe Generale a primit in medie, in fiecare zi, numai prin intermediul contact center-ului sau - platforma Vocalis - peste 150 de solicitari de credite de la clientii persoane fizice. Vocalis este un canal de relationare cu clientii prin intermediul telefonului si al e-mailului, care acorda consultanta si servicii de urgenta atat clientilor BRD, cat si persoanelor care sunt interesate de produsele si serviciile acesteia. Din totalul solicitarilor de credit primite prin intermediul Vocalis, peste 20% privesc creditele imobiliare si ipotecare.

  • MDRT a lansat licitatia pentru managementul promovarii brandului de turism

    Durata contractului de achizitie publica este de trei ani de la data semnarii acestuia, iar valoarea totala estimata pe o perioada de trei ani este de 759.000 euro fara TVA, din fonduri europene nerambursabile - Programul Operational Regional - Axa Prioritara 5, potrivit MDRT.

  • Moneda nationala se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,1333 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,1333 lei/euro, cu 0,10% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9189 lei/dolar. Cursul BNR de miercuri a fost de 4,1290 lei/euro.

  • America, amenintata de un faliment tehnic

    SUA se confrunta cu situatia ciudata a unui posibil faliment tehnic, pietele financiare incepand deja sa reactioneze la acesata ipoteza; Irlanda este presata de agentiile de rating sa-si arate determinarea in implementarea reformelor, iar intalnirea G8 din Franta incepe joi, avand printre principalele teme discutate si mentinerea sefiei FMI in Europa - asa arata presa economica externa de azi.

  • Vezi cum arata Dacia Duster No Limit

    Dacia Duster "No Limit" este un vehicul de exceptie cu performante extraordinare. Este adaptat de catre echipele de la Tork Engineering (conceptie, fabricatie, montaj, dezvoltare) si de la Sodemo (motor) cu sprijinul celor de la Renault Sport Technologies, care ofera expertiza unica in ceea ce priveste competitiile auto pe toata durata proiectului si care furnizeaza anumite piese.

  • ING: Asigurarile de viata, un tinut exotic pentru romani

    Asigurarile de viata sunt un "tinut exotic" pentru romani, din cauza veniturilor reduse si nesigurantei locului de munca, desi populatia constientizeaza importanta incheierii unei polite si economisirii de bani pentru pensie, a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

  • Messori (BEI): In Romania, toate stadiile proiectelor de atragere a fondurilor UE sunt amanate

    "Nu as spune ca este o lipsa de proiecte in Romania, ci o lipsa de capacitate de implementare a acestor proiecte conform graficului initial, in sensul ca trecem prin niste amanari lungi", a mentionat Messori, intrebata daca au fost mai multe sau mai putine proiecte decat se astepta.

  • Cum a intrat Alpha Bank pe pierdere in trimestrul I

    Contractia portofoliului de credite combinata cu cresterea creditelor neperformante a facut ca Alpha Bank sa incheie primul trimestru din acest an cu o pierdere de 5,7 mil. euro pe standardele internationale de raportare, comparativ cu un profit brut de 8,1 mil. euro in aceeasi perioada din 2010.

  • Profit injumatatit pentru Raiffeisen International in Romania in T1

    Profitul dupa taxe obtinut de Raiffeisen Bank International (RBI) in Romania a scazut cu 56% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 16 milioane euro, in principal ca urmare a scaderii castigului din investitii financiare si derivate, potrivit Mediafax.

  • Marile banci ale lumii finanteaza producerea bombelor cu fragmentare

    JP Morgan Chase, Goldman Sachs, Royal Bank of Scotland, Germany's Deutsche Bank si Changjiang Securities din China sunt doar cateva dintre marile organisme financiare investesc miliarde de dolari in producerea de bombe cu fragmentare.

  • Dominic Bruynseels, BCR: Sa mai si laudam guvernul. A fost criticat prea mult

    Actualul Guvern al Romaniei si-a asumat masuri dure de reducere in sectorul public si trebuie laudat pentru curajul de a taia salariile cu 25%, caci a fost criticat destul pana acum, a declarat Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR, la Forumul Financiar 2011, organizat de Forum Invest impreuna cu Banca Nationala a Romaniei (BNR), sustinut de Evenimentul zilei si Capital.

  • Promotiile la retail si finantarile corporate au trezit creditul privat

    Soldul creditului neguvernamental a urcat cu 0,3% in aprilie fata de luna anterioara si a ajuns la 204,6 miliarde lei (50,2 mld. euro), volumul finantarilor noi acordate de bancheri depasind pentru prima data in 2011 rambursarile efectuate de clienti, arata datele BNR.

  • Creditarea in lei incepe sa se dezghete

    Creditul in lei a crescut in aprilie cu 1,5%, la 78,12 miliarde lei, cu un avans mai puternic pe partea companiilor, in timp ce creditul in valuta exprimat in euro a urcat cu 0,6%, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei, potrivit Mediafax. In termeni reali, creditul in lei a urcat cu 0,8%, iar comparativ cu luna aprilie 2010 a coborat cu 0,1% (7,8% in termeni reali).

  • Profetul cirzei: Romania nu e pregatita sa treaca la euro in 2015. Nu repetati greseala Greciei

    Romania inca nu este pregatita sa intre in zona euro in anul 2015. Cel mai bine este sa asteptati un an sau doi pentru cand sunteti siguri ca aveti un cadru economic sanatos, sfatuieste Nouriel Roubini autoritatile romane. Riscurile care persistau anul trecut, cum ar fi inflatia prea mare sau colapsul zonei euro, nu s-au materializat, "desi nu au ajuns la o probabilitate zero", a declarat astazi cunoscutul economist Nouriel Roubini, profetul crizei, la Forumul Financiar 2011.

  • Depozitul in euro vs. cel in dolari - vezi care e mai avantajos

    Am calculat care depozite sunt mai avantajoase din punct de vedere al castigurilor pentru o economisire, pe un an, pentru 1.000 de euro si una de 1.400 de dolari (echivalentul a 1.000 euro). Pentru aceasta am calculat profitul adus de cele mai bune oferte de depozite in euro si dolari de pe piata romaneasca.

  • Marca Academia Catavencu s-a vandut cu peste 1,5 milioane de euro! Doru Buscu, noul proprietar

    Marca Academia Catavencu s-a vandut cu un pret mult peste cel de plecare, care a fost 149.000 de euro, plus TVA, transmite reporterul paginademedia.ro Carmen Andronache, aflat in prezent la licitatie, scrie Pagina de Media Academia Catavencu a fost adjudecata in urma cu doar cateva minute de Doru Buscu, directorul editorial al saptamanalului de satira, pentru suma de 1,617 milioane de euro, cu tot cu TVA.