Arhiva » Martie 2011 » 04 Martie 2011

Toate stirile publicate in data de 04 Martie 2011 | 41 de inregistrari

  • BRD Sogelease si-a sporit anul trecut afacerile cu 35%, pana la 99 milioane euro

    BRD Sogelease IFN, societatea de leasing a BRD-Groupe Societe Generale, a afisat pentru anul trecut o valoare a bunurilor finantate de 99 milioane euro, in crestere cu 35% fata de 2009, in urma incheierii a peste 1.400 de contracte, a anuntat, joi, compania.

  • Constanta: Plajele de pe litoral sunt date spre inchiriere hotelierilor

    Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral (ABADL) va inchiria, in martie, sectoarele de plaja turistica de pe litoralul romanesc, pentru perioade cuprinse intre unul si doi ani, in functie de zona in care sunt situate. Purtatorul de cuvant al ABADL, Catalin Anton, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca tarifele de pornire a licitatiei pentru inchiriere variaza in functie de zona si de categoria de plaja, situandu-se intre 1,04 lei/mp si 10,38 lei/mp, fara TVA.

  • Dispar trenurile intercity, rapid, accelerat si personal

    Ministerul Transporturilor va inlocui pana la sfarsitul anului categoriile de trenuri operate de CFR Calatori, respectiv intercity, rapid, accelerat si personal, cu cele din legislatia europeana, astfel ca si tarifele biletelor vor fi modificate pentru a fi in concordanta cu noile grupe de trenuri.

  • Cinci comenzi de masini Lotus, la o saptamana de la lansarea marcii in Romania

    Reprezentantul Lotus in Romania, Forza Rossa, a primt cinci comenzi pentru modelele Exige si Evora, la o saptamana de la lansarea primului showroom dedicat marcii britanice in Romania, potrivit unui comunicat al importatorului. Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova, in ultimile trei tari urmand sa deschida cate un showroom pana la finele anului viitor.

  • Vreme a semnat acordul de finantare de 2 mil lei pentru sistemul e-administratie din Bistrita-Nasaud

    Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a semnat joi, alaturi de Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Daniel-Cristian Florian, un contract de finantare din fonduri structurale in valoare de 2,08 milioane lei, pentru implementarea unui sistem de tip e-administratie.

  • Mall de 100 mil. euro in Colentina

    Dezvoltatorul BelRom va demara constructia unui nou mall in Capitala in cea de-a doua jumatate a acestui an, in cartierul Colentina. Un nou mall isi va face aparitia pe harta BucureStiului anul viitor. Fosta platforma Helitube din Colentina se va transforma intr-un centru comercial cu suprafata inchiriabila de 55.000 mp, iar investitia necesara se ridica la 100 de milioane de euro.

  • Ministerul de Finante a respins joi toate ofertele pentru obligatiunile pe 3 ani

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins joi toate ofertele bancilor pentru obligatiunile de tip benchmark cu maturitate la 3 ani, considerandu-le la un nivel neacceptabil al randamentului, potrivit datelor bancii centrale. Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 600 milioane lei (142,4 milioane euro). Bancile au depus cereri de cumparare de peste 794,6 milioane lei.

  • Ungurii au de patru ori mai multe autostrazi decat noi, la o tara de 2,5 ori mai mica

    In majoritatea tarilor din fostul lagar socialist constructia de autostrazi a avansat, in ultimii 20 de ani, mult mai rapid decat in Romania. Asta deSi cei mai multi dintre vecinii noStri aveau, la caderea comunismului, retele mult mai dezvoltate decat cea autohtona.

  • BCR va scoate la vanzare lingouri de aur, in lunile urmatoare

    Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca din Romania dupa valoarea totala a activelor, vrea sa vanda romanilor aur prelucrat sub forma de lingouri de diverse marimi, din a doua parte a anului, a declarat Oana Petrescu, presedintele retail al bancii.

  • Romtelecom a preluat Boom TV, pretul va fi stabilit in functie de numarul de clienti preluati

    Romtelecom a semnat cu DTH Television Group contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti Boom TV, iar pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati, a anuntat joi compania. Romtelecom a notificat, de asemenea, Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza ofertei ferme depuse.

  • Banca Italo-Romena are un nou sef

    Simonelli si-a inceput activitatea in domeniul bancar in anul 1986. In anul 2000 a intrat in grupul Banca Apulia SPA, unde a ocupat diverse functii de coordonare si conducere, ultima fiind cea de director general. Apulia face parte, de la inceputul anului trecut, din Veneto Banca.

  • Cat mai lasa la pret proprietarii de locuinte?

    Sebastian E. a cumparat in 2008, in plin boom imobiliar, o casa in orasul ilfovean Pantelimon. El a platit aproximativ 180.000 de euro pentru cladirea cu parter si mansarda, in suprafata utila de 150 de metri patrati si edificata pe un teren de 250 de metri patrati. De atunci, a mai investit 3.000 de euro in racordarea casei la reteaua de gaze naturale si in alte imbunatatiri.

  • Banca Centrala Europeana a decis sa mentina dobanda cheie la 1%

    Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, joi, la sedinta Consiliului Guvernatorilor, sa mentina la 1% nivelul ratei dobanzii la principalele operatiuni de refinantare, potrivit unui comunicat al institutiei. De asemenea, rata dobanzii la facilitatea de creditare marginala a ramas neschimbata, la 1,75%.

  • Viorel Stefan: Niciunul dintre motoarele care ar putea sa relanseze economia nu este functional

    El a aratat ca investitiile publice, primul motor care ar fi putut antrena relansarea economica, nu numai ca nu au demarat la 1 ianuarie 2011, asa cum promitea Guvernul, ci s-au redus in aceasta luna cu 31% fata de ianuarie 2010, conform executiei bugetare aferente acestei luni.

  • Bancpost a lansat un produs structurat pe indicele Eurostoxx 50

    Bancpost, subsidiara grupului elen Eurobank EFG, a lansat un produs structurat pe termen de un an, denominat in lei, destinat atat persoanelor fizice, cat si clientilor institutionali, in care investitia este garantata in proportie de 95%. Activul suport al produsului structurat este indicele bursier international cotat pe Bursa de la Frankfurt - Eurostoxx 50, care evidentiaza evolutia celor mai importante 50 de companii din Europa.

  • Seful pe investitii al EFG Eurobank: Fondul Proprietatea nu a rezolvat toate lipsurile bursei romanesti

    Bursa de la Bucuresti (BVB) ramane un jucator de mici dimensiuni in Europa emergenta, in ciuda listarii Fondului Proprietatea, care are totusi meritul de a le fi adus aminte investitorilor institutionali de potentialul pietei locale, considera Aris Xenofos, presedintele EFG Eurobank Fund Management Company (FMC) si membru in consiliul de administratie al Bursei din Atena.

  • BCE ar putea mari dobanda cheie la sedinta din aprilie a Consiliului Guvernatorilor

    "O crestere a ratei dobanzii, cu ocazia urmatoarei sedinte dedicate politicii monetare, este posibila", a declarat Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Frankfurt. Trichet a precizat ca o eventuala crestere nu va reprezenta semnalul pentru o serie de alte "mariri ale ratei dobanzii".

  • Solutie de refinantare a creditelor cu ipoteca de la Emporiki Bank

    Emporiki Bank deruleaza o campanie de refinantare a creditelor cu ipoteca, inclusiv a celor de nevoi personale cu garantii imobiliare, comisionul de acordare fiind zero. De exemplu, pentru un credit ipotecar de 40.000 de euro, pe 30 de ani, cu DAE 5,9%, rata lunara este de 227,12 euro.

  • Programul 10.000 de euro nerambursabili pentru tineri: 350 de firme nou-infiintate

    Tinerii au infiintat aproape 350 de firme prin Programul de sprijinire a debutantilor in afaceri, acestia beneficiind de finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro. Cele mai multe firme nou-infiintate au ca obiect de activitate intretinerea si reparatiile auto, din care 113 au depus si planurile de afaceri.

  • Cum e sa faci bani din 'certificatele foamei'

    Presiunea enorma de scumpire a combustibililor si alimentelor, alimentata de dezvoltarea consumului pe pietele gigant din China si India dar si de inundatia de bani ieftini creata de marile banci centrale, i-a incurajat pe bancheri sa construiasca produse sofisticate prin care investitorii pot sa profite de fluctuatiile cotatiilor de pe bursele internationale.

  • Secretul Cosmote pentru venituri record

    La cinci ani de la preluarea Cosmorom, Cosmote Romania trage linie si analizeaza: o acoperite foarte buna a teritoriului, baza de clienti si venituri in crestere si o retea CDMA/3G inexistenta la preluarea companiei de catre greci. La capitolul acoperire si servicii compania a ajuns din urma principalii competitori, Orange si Vodafone, insa mai are de lucru la capitolul numar de abonati si venituri.

  • DECLARATIE SOC: Sistemul public de pensii este piramidal

    Sistemul public de pensii din Romania este precum o schema Ponzi, de tip piramidal, in care tot mai putini contribuie, iar numarul celor care beneficiaza de indemnizatii creste constant, a spus Ioan Botis, ministrul Muncii. Sunt milioane de persoane agregate la Pilonul 0 de asistenta sociala care beneficiaza de indemnizatii, iar Pilonul I in ultimii zeci de ani a inregistrat o inversare a piramidei varstelor

  • Ce mutatii a suferit economia romaneasca

    Dupa doi ani de criza, productia anuala a Romaniei este cu o zecime mai mica decat cea din 2008. Dar cum s-a schimbat structura? Produsul Intern Brut a scazut in 2010 cu 1,3%, dupa o cadere cu 7,1% in 2009, potrivit datelor INS. In cifre absolute, PIB a fost de 513,6 miliarde lei, adica ceva mai mult de 120 de miliarde euro.

  • Inflatia va tine dobanzile sus

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea sa nu reduca dobanda de politica monetara in acest an, asa cum asteptau majoritatea analistilor, din cauza inflatiei importate, dar si a faptului ca leul nu a profitat de dezvoltarea pietei emergente, arata o analiza a Reuters.

  • Investitiile in economia romaneasca au scazut cu 13,5% in 2010, la 55,68 mld. lei

    Investitiile realizate anul trecut in economia Romaniei s-au diminuat cu 13,5% fata de 2009, la 55,69 miliarde lei, in timp ce, in ultimul trimestru din 2010, scaderea a fost de 5,3%, la 19,14 miliarde lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, a anuntat vineri INS.

  • Protestele sindicale legate de Codul muncii continua vineri in alte opt judete

    Principalele cinci confederatii sindicale continua vineri, in alte opt judete, protestele de strada fata de modificarile propuse de guvern pentru Codul muncii si fata de faptul ca Executivul isi va asuma raspunderea pe noua forma a acestui act normativ. Actiunile se vor desfasura in Cluj, Buzau, Sibiu, Bistrita, Arges, Calarasi, Gorj si Galati.

  • Presedintele Basescu participa vineri la Summit-ul PPE de la Helsinki

    Presedintele Traian Basescu va participa, vineri, la reuniunea la nivel inalt a Partidului Popular European care va avea loc la Helsinki, informeaza Administratia Prezidentiala. Principalele subiecte aflate pe agenda summit-ului de la Helsinki vizeaza pregatirea Consiliului European de primavara care va avea loc in zilele de 24 si 25 martie.

  • Pretul petrolului este in crestere pe pietele din Asia

    Pretul petrolului si-a reluat cresterea, vineri dimineata, in tranzactiile electronice din Asia, piata manifestand reticenta fata de propunerea Venezuelei de a gasi o solutie la criza din Libia, relateaza Le Monde. Pretul barilului de petrol "light sweet crude" cu livrare in aprilie a crescut vineri dimineata cu 45 de centi, atingand 102,36 dolari, in timp ce petrolul Brent cu livrare in aprilie a ajuns la 115 dolari barilul, in urcare cu 21 de centi.

  • Numarul locuintelor terminate in 2010 a scazut cu 20,1%, la 48.812

    Numarul locuintelor terminate anul trecut a scazut cu 12.289 fata de 2009, pana la 48.812, in timp ce in T4 2010 au fost date in folosinta 16.680 locuinte, mai putine cu 6.251 fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor provizorii ale Institutului National de Statistica (INS).

  • Sunt bani in piata

    Gabriel Necula (Prime Transaction): Pentru a vedea trend de crestere trebuie depasit nivelul de 24.500 puncte pe BET-FI pe volume. Leonard Visan (Eastern Securities): Dividendul de la SIF2 este principalul motor al cresterilor de saptamana asta, dar la 1,4 lei/actiune ar putea aparea marcarile de profit

  • Prima emisiune de eurobonduri din acest an, cel mai devreme in aprilie-mai

    Prima emisiune de eurobonduri de minimum 1 miliard de euro ar putea fi lansata cel mai devreme in lunile aprilie-mai, au declarat pentru "Fin.ro" surse apropiate discutiilor. La sfarsitul anului trecut, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi, anuntase ca Romania va vinde eurobonduri in primul trimestru din 2011, parte a programului de finantare externa pe termen mediu (Medium Term Notes - MTN), in valoare de 7 miliarde de euro.

  • Codul muncii: Jocul dublu al USL

    Depunerea unei motiuni de cenzura a fost anuntata aproape simultan cu decizia adoptarii Codului Muncii prin procedura asumarii raspunderii. Cum aritmetica parlamentara nu ofera opozitiei prea multe sperante ca ar putea strange suficiente voturi pentru a darama Guvernul Boc, a fost conceputa a doua cale de atac: sesizarea Curtii Constitutionale.

  • Francul elvetian, tot mai puternic! Va ingheta Romania cursul, dupa modelul Ungariei? Vezi ce spun analistii!

    Tensiunile din Libia imping francul elvetian spre un nou record. Creditele in valuta, in special cele in franci elvetieni, reprezinta o reala problema pentru unguri, avand in vedere continua apreciere a francului, fata de forint, inca de la inceputul crizei financiare. Vecinii unguri deja au luat masuri in acest sens. Romania nu are insa motive sa procedeze asemanator, potrivit analistilor, deoarece ponderea celor cu credite in alte monede, decat in lei sau euro, este de aproximativ 17%, mult mai mica fata de situatia Ungariei.

  • Moneda nationala se depreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,2127 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,2127 lei/euro, cu 0,26% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0163 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,2016 lei/euro.

  • BCR: Am luat piata de la concurenti pe corporate si vom lua si la retail cand revine cererea

    BCR a reusit anul trecut sa ia clienti companii de la bancile concurente prin intarirea relatiilor cu aceasta clientela, prin posibilitatile de a acorda finantare si prin dezvoltarea capacitatilor de a oferi serviciile cerute, afirma Dominic Bruynseels, CEO al BCR, cea mai mare banca de pe piata.

  • Dacia va demara vanzarile online in Europa

    Marca autohtona Dacia va incepe in acest an un proiect care vizeaza comercializarea vehiculelor proprii prin internet. Conform Bloomberg, acesta decizie a fost luata de oficialii grupului Renault ca raspuns la intentia grupului francez concurent, PSA Peugeot-Citroen.

  • MFP a lansat doua ghiduri de restructurare judiciara a creditelor

    Ministerul Finantelor a prezentat, joi, in cadrul unui seminar, doua ghiduri de restructurare judiciara a creditelor elaborate de un grup de lucru format din reprezentanti ai MFP, ai Ministerul Justitiei si ai BNR, cu asistenta tehnica a Bancii Mondiale, se arata intr-un comunicat al MFP.

  • Bancherii au transformat creditele de consum negarantate in imprumuturi ipotecare pentru a fi acoperiti mai bine

    Bancherii au intrat anul trecut intr-un razboi steril al refinantarilor, al carui singur efect a fost imbunatatirea acoperirii cu garantii, multe credite de consum fiind comasate in imprumuturi mari cu ipoteca, insa nu au fost pompate sume suplimentare catre clientela.

  • Prima Casa 3 are zilele numarate

    Cinci dintre principalele banci care participa la programul guvernamental au aprobat pana acum finantari de peste 35 milioane de euro. Numarul cererilor primite de acestea depaseste 2.000. Institutiile financiare estimeaza ca plafonul alocat pentru Prima Casa 3, de 200 milioane de euro, ar putea fi consumat in primul trimestru al acestui an. Cele mai solicitate locuinte sunt apartamentele cu doua si trei camere.

  • Volksbank: Pierderi de 36 mil. euro in Romania

    Volksbank International a inregistrat anul trecut o pierdere de 36 milioane euro in Romania, a declarat directorul general al bancii austriece, Friedhelm Boschert, intr-un interviu publicat de companie si preluat de Reuters. La nivel de grup, banca a avut o pierdere de 21,8 milioane euro, Romania fiind singura piata unde a fost inregistrat un rezultat negativ, scrie Mediafax.

  • Ai salariul de 850 de lei. Ce banca iti mai da credit la acesti bani

    Micsorarea salariilor, dar si reticenta de care au dat dovada bancile in a mai acorda imprumuturi au facut ca, in ultimii doi ani, procesul de creditare sa fie unul aproape inexistent. Desi unele banci au ridicat acum pragul pentru venitul minim pe care un viitor debitor ar trebui sa-l aiba pentru a se putea imprumuta, inca mai puteti lua credite de o valoare mica, daca aveti un salariu de 850 de lei.