Arhiva » Martie 2014 » 14 Martie 2014

Toate stirile publicate in data de 14 Martie 2014 | 18 de inregistrari

  • Reguli mai stricte de plata a bonusurilor bancherilor

    Comisia Europeana a aprobat joi un proiect de inasprire a regulilor referitoare la plata bonusurilor bancherilor, astfel incat acestia sa suporte consecintele, in cazul scaderii performantelor institutiilor financiare.

  • Vicepresedinte BEI, in centrul unui scandal major de coruptie

    Vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Magdalena Alvarez, se afla in centrul unui scandal de coruptie care afecteaza Partidul Socialist din Spania, legat de deturnarea unor fonduri destinate unui program social, justitia stabilind in cazul acesteia o cautiune civila de 30 milioane euro.

  • Masurile de austeritate au crescut inegalitatile sociale

    Experti ai Fondului Monetar International (FMI) au apreciat joi ca masurile de austeritate implementate in unele tari bogate, uneori sub presiunea Fondului, au contribuit la cresterea inegalitatilor sociale.

  • Producatorii farma sunt obligati sa faca publice sponsorizarile acordate medicilor

    Producatorii de medicamente vor declara sponsorizarile si orice alte cheltuieli suportate pentru medici sau asociatiile de pacienti, potrivit unei ordonante de urgenta publicate in februarie in Monitorul Oficial.

  • RCA a tinut piata asigurarilor pe linia de plutire

    Companiile de asigurari au vandut anul trecut polite de 8,3 mld. lei (circa 1,9 mld. euro), nivel cu numai 30 mil. lei peste cel inregistrat in 2012, piata fiind sustinuta pe linia de plutire doar de incasarile din asigurari auto obligatorii, care au crescut cu 15%, potrivit datelor ASF.

  • Scenariile pentru Carpatica dupa ce BNR i-a suspendat dreptul de vot lui Carabulea

    Premiera in domeniul supravegherii bancare: BNR a suspendat drepturile de vot ale actionarilor Bancii Carpatica Ilie Carabulea si Corneliu Tanase, care controleaza peste jumatate din capital, invocand problemele de integritate ale lui Carabulea care este cercetat a doua oara pentru dare de mita, respectiv actiunea concertata a celor doi.

  • SIF-urile au „subtiat“ dividendele, iar investitorii le-au taxat

    Actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au scazut puternic in ultimele saptamani, in contextul in care unele dintre SIF-uri au anuntat dividende in scadere fata de anul trecut, iar altele nu le vor distribui nimic actionarilor.

  • Mario Draghi: Viitoarele decizii ale BCE ar putea stopa aprecierea euro

    Presedintele Bancii Central Europene (BCE), Mario Draghi, a dat asigurari ca viitoarele decizii ale BCE ar putea ajuta la deprecierea euro si la scaderea ratelor dobanzilor, atenuand riscul ca inflatia sa nu revina la nivelul dorit de autoritatile de politica monetara, transmit Reuters si Bloomberg.

  • Afacerile din serviciile de piata prestate intreprinderilor au crescut cu 7,2%, in ianuarie

    Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in special intreprinderilor a crescut, in luna ianuarie 2014, fata de luna corespunzatoare a anului precedent, in termeni nominali, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate

  • Valoarea umflata a ipotecilor, bomba cu ceas in bilantul bancilor

    Creditele ipotecare neperformante au dat pana acum bancherilor mai putine batai de cap decat cele de consum. Sub linistea de suprafata se ascund insa probleme serioase, legate de valoarea reala a garantiilor

  • Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Conditiile economice vor permite reducerea CAS

    Conditiile economice vor permite reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) si neimpozitarea profitului reinvestit, iar aceste masuri vor fi implementate curand, a declarat astazi Florin Jianu, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri si Turism.

  • Site-ul Bancii centrale a Rusiei, atacat de hackeri

    Hackeri au blocat site-ul Bancii centrale ruse vineri, inaintea unei intalniri pe tema ratelor dobanzilor, a anuntat institutia, iar site-ul Kremlinului se confrunta cu probleme, relateaza Reuters in pagina electronica.

  • Numarul milionarilor din SUA a atins un nou record

    Numarul gospodariilor cu avere neta de peste un milion de dolari, excluzand valoarea locuintei, a crescut anul trecut la 9,63 milioane, un nou record, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Spectrem Group, citat de CNN.

  • E&Y: Industria auto din Romania se va stabiliza in acest an, dupa un declin masiv

    Industria auto din Romania isi va reveni si se va stabiliza in acest an, dupa o perioada de declin masiv, potrivit noului raport Changing Lanes 2014-15: the automotive C-Suite's agenda, realizat de EY Global Automotive Center.

  • Rasvan Radu, UniCredit: Companiile se plang degeaba ca nu primesc credite

    O buna parte din companiile care se plang ca nu pot accesa credite bancare din cauza conditiilor prea stricte impuse de banci au de fapt nevoie de o recapitalizare din partea actionarilor si nu de un imprumut pentru dezvoltare sau investitii, este de parere Rasvan Radu (foto), CEO al UniCredit Tiriac Bank, care adauga ca bancile nu pot face nimic in aceasta situatie.

  • Topul pierderilor suferite de clientii Harinvest

    Sapte dintre victimele fraudelor de la casa de brokeraj Harinvest au declarat pierderi echivaland cu peste 100.000 de euro. Mai mult de o treime din clientii furati nu-si vor putea recupera decat o parte din bani de la Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI). Toti spera ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va trimite azi, catre FCI, actul de constatatre a incapacitatii Harinvest de a-si onora obligatiile, ca Fondul sa poata incepe despagubirile

  • Profitul Bundesbank a crescut cu 600% in 2013

    Banca centrala a Germaniei (Bundesbank) a anuntat joi ca anul trecut a realizat un profit net peste asteptari de 4,6 miliarde de euro, care va fi transferat in totalitate in conturile Guvernului, transmite AFP.

  • Ungaria amendeaza 35 de banci cu 5,3 milioane de dolari

    Banca Centrala a Ungariei a amendat, joi, 35 de institutii de creditare cu 1,2 miliarde de forinti (5,3 milioane de dolari) pentru schimbarea unilaterala a conditiilor serviciilor financiare in 2013, ceea ce a dus la majorarea costurilor pentru clienti, transmite Dow Jones Newswires.