Arhiva » Noiembrie 2011 » 07 Noiembrie 2011

Toate stirile publicate in data de 07 Noiembrie 2011 | 48 de inregistrari

  • Distribuitorii de benzina si motorina vor trebui sa afiseze la pompa continutul de biocarburant

    Distribuitorii finali de benzina si motorina vor fi obligati sa afiseze la pompa continutul de biocarburant din combustibili, conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

  • Bani pentru mediu din gunoaie

    "Gunoiul” va subventiona programele derulate prin Fondul pentru mediu. Taxele care alimenteaza Fondul vor fi majorate, dar numai pentru cele referitoare la deseuri. De fapt, tinta principala este asigurarea sumelor necesare pentru sustinerea proiectelor derulate de Administratia Fondului pentru Mediu. Ca sa mearga treaba bine, vor fi majorate si salariile angajatilor.

  • Banca Elvetiei apreciaza deprecierea francului, in continuare" Plafonul stabilit acum: 1,2 franci franci la un euro

    Consiliul de politica monetara al bancii centrale a Elvetiei este pregatit sa ia noi masuri daca aprecierea francului va creste riscul de deflatie si va ameninta economia elvetiana, a declarat presedintele institutiei, Philipp Hildebrand, citat de Bloomberg.

  • Preturile apartamentelor noi ar putea scadea in continuare

    Vanzarile slabe inregistrate in ultimii ani pentru locuintele noi ar putea genera o scadere a preturilor, in continuare, iar aceasta tendinta este valabila si pentru urmatorii ani.

  • Am putea plati 1 euro pe MB in roaming!

    Europarlamentarul Petru Luhan a cerut Comisiei Europene reducerea cu cel putin 75 la suta a plafonului maximal, astfel incat, din 2015, acesta ar putea fi de 50 eurocenti pe MB.

  • Tiriac: Trebuie stransa centura, va fi criza si in 2012

    Romanii vor trebui sa "stranga cureaua" si anul viitor pentru ca nu vom scapa de criza, asa cum aratau estimarile initiale, a avertizat Ion Tiriac la emisiunea "Dupa 20 de ani". El si-a exprimat speranta ca, in eventualitatea unor noi imprumuturi, autoritatile sa directioneze fondurile pentru investitii, in special in infrastructura, iar Guvernul sa ia masuri pentru mediul de afaceri si pentru a incuraja economia.

  • SIF Banat-Crisana spera sa vanda detinerea la BCR in noiembrie 2011

    Actionarii SIF Banat-Crisana au aprobat, vineri, la a doua convocare, vanzarea pachetului de actiuni detinut la BCR catre Erste, intarind inca o data imposibilitatea listarii BCR la Bursa de Valori Bucuresti. Astfel, SIF Banat-Crisana este a patra societate de investitii care a primit aprobarea actionarilor pentru vanzarea participatiei de la BCR, dupa SIF Oltenia, SIF Transilvania si SIF Muntenia.

  • Presedintele Peres: Un atac asupra Iranului este din ce in ce mai probabil

    Presedintele israelian, Shimon Peres, a apreciat sambata seara ca 'un atac impotriva Iranului' din partea Israelului si a altor tari este 'din ce in ce mai probabil', transmite AFP.

  • Alpha Bank si EFG Eurobank amana adunarile actionarilor pentru aprobarea fuziunii

    Bancile elene Alpha Bank si EFG Eurobank, prezente si in Romania, vor organiza noi adunari ale actionarilor in noiembrie pentru aprobarea fuziunii dintre cele doua institutii de credit, dupa ce vineri nu au reusit, pentru a doua oara, sa intruneasca cvorumul necesar votului, transmite Reuters.

  • Festivalul National de Teatru aduce in ultima zi spectacole semnate de Alexandru Dabija, Andrei Serban si Zsolt Harsanyi

    Ultima zi a celei de-a 21 editii a Festivalului National de Teatru aduce in atentia publicului spectacole ca "Despre iubire la om", in regia lui Alexandru Dabija, "Ivanov" in regia lui Andrei Serban sau "Ingropati-ma pe dupa plinta" in regia lui Laszlo Beres.

  • Oferte de Revelion: de la 300 de euro in Romania pana la 10.000 de euro in Insulele Maldive

    Ofertele pentru petrecerea de Revelion au fost extrem de variante la editia din acest an a Targului de Turism a Romaniei, care se inchide duminica, cei interesati avand de ales intre a-si petrece vacanta in tara, unde pachetele pornesc de la 300 de euro, sau sa isi petreaca trecerea intre ani in destinatii exotice, unde un pachet poate ajunge la 10.000 de euro in Insulele Maldive.

  • Negritoiu, ING: Bancile isi vor reduce expunerea pe Romania, nu vor avea de ales

    Directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, considera ca bancile isi vor reduce expunerea pe Romania deoarece nu pot sa si-o pastreze, insa a precizat ca nu va fi vorba despre o modificare radicala pentru ca nimeni nu isi permite sa se retraga din economie..

  • Ionut Dumitru: Evaziunea fiscala este de aproximativ 10% din PIB

    Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal si economistul-sef al Raiffeisen Bank, a afirmat ca Romania are o problema certa cu evaziunea fiscala, pe care o estimeaza la aproximativ 10% din PIB. ,,Aceasta evaziune nu poate fi eliminata in totalitate, dar cu masuri potrivite poate fi diminuata cu cateva procente”, considera Ionut Dumitru.

  • BCR are la vanzare peste 100 de terenuri pentru care vrea 100 mil. lei

    BCR, cea mai mare banca de pe piata, cauta cumparatori pentru mai mult de 100 de terenuri raspandite prin toata tara, pentru care cere preturi insumand peste 100 de milioane de lei.

  • Ratingurile Erste Group Bank, puse sub supraveghere. Vine o retrogradare?

    Moody's a plasat vineri sub supraveghere ratingul "C-" al Erste Bank Group pentru soliditate financiara si ratingul "A1" pentru credite si depozite pe termen lung, in vederea unei posibile retrogradari, dupa ce banca austriaca a anuntat pierderi mari pentru trimestrul al treilea. Ratingul pentru datoriile si depozitele pe termen scurt a fost mentinut la "P-1", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

  • Americanii s-au rasculat impotriva bancilor si si-au retras banii

    Sute de mii de oameni si-au retras banii din bancile de top din Statele Unite, in semn de protest fata de practicile lipsite de transparenta ale sistemului bancar american. "Cum omori o banca? O lasi fara capital!", spune unul dintre manifestanti. Sambata, pe 5 noiembrie, protestatarii anti-banci au marcat ceea ce ei au numit "Ziua Transferului Bancar".

  • Dobanzile medii la depozitele in lei au revenit la nivelul din 2007

    Incet, dar continuu, dobanzile economiilor la termen in lei ale populatiei scad, revenind la nivelurile anterioare crizei. In septembrie, cu o valoare medie pe sistem bancar de 6,54%, remunerarea depozitelor este similara cu aceea din 2007. Fix cu patru ani in urma, aceleasi tip de economii erau remunerate cu 6,49%.

  • Coman, ING: Activele pe care le administram au ajuns la 1 mld. euro

    Activele administrate de olandezii de la ING in Romania pe segmentul de asigurari si pensii private au ajuns la 4,5 miliarde de lei (1 miliard de euro), la sfarsitul lunii septembrie 2011.

  • EFG Eurolife lanseaza primul produs de tip Unit Linked, EFG Invest 1, disponibil in unitatile Bancpost

    EFG Eurolife Asigurari de Viata, membra a Eurobank EFG Group, lanseaza incepand cu 7 noiembrie, in toate unitatile Bancpost, EFG Invest 1, un produs caracterizat de o componenta predominanta de investitie, ce ofera garantii puternice pentru capitalul investit si potential de castig peste castigurile produselor traditionale.

  • Dacia Duster, supusa la teste de spanioli - afla concluziile

    Dacia Duster este cel mai bine vandut SUV din Spania din acest an, iar cativa jurnalisti spanioli au inceput un test care se va incheia abia dupa ce se vor parcurge 100.000 de kilometri. Momentan, specialistii de la Autobild au ajuns cu varianta cea mai scumpa, Laureate, la 25.000 de kilometri.

  • Economist sef Goldman Sachs: Zona euro s-ar putea destrama

    Nevoia unei integrari fiscale in zona euro, condusa de Germania, este o ideea neatractiva pentru toate tarile care folosesc moneda unica, a declarat Jim O'Neill, presedintele diviziei de administrarea a activelor la Goldman Sachs.

  • Negritoiu, ING: Aderarea la euro nu mai poate fi un obiectiv actual. 2015 nici vorba sa fie realist

    Romania ar trebui sa renunte pentru moment la proiectul adoptarii euro, pentru ca nu este credibila, in conditiile in care zona euro se redefineste si nicio alta tara nu vorbeste de aderare, apreciaza directorul general ING Bank, Misu Negritoiu, pentru care obiectivul 2015 este cel putin naiv.

  • RBS Romania isi reconfirma pozitia de lider in furnizarea serviciilor de cash management pe piata romaneasca

    In octombrie 2011, in urma unui sondaj realizat printre cititori, RBS a fost desemnat cel mai bun furnizor de Cash Management din Romania, in cadrul editiei din acest an a Euromoney Cash Management Survey.

  • Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR: Romania nu e departe de marginea prapastiei

    Romania nu e departe de marginea prapastiei, considera viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Bogdan Olteanu, potrivit caruia exista amenintari serioase la adresa stabilitatii economice a Romaniei pe fondul evolutiilor nefavorabile din zona euro, insa estimeaza ca nu vom iesi foarte sifonati din criza.

  • Cele mai bune dobanzi pentru depozite bancare la termen

    Daca pana acum cateva luni, randamentul unui depozit bancar era real negativ, datorita prezentei unei inflatii ridicate, odata cu scaderea acesteia pana la un nivel de 3.45%, un minim pntru ultimii 20 de ani, avem dobanzi la depozitele bancare real pozitive. Persoanele care au economii plasate in depozite bancare, beneficiaza acum de un castig peste rata inflatiei.

  • Cele sapte pacate financiare ale romanilor

    Oricat de multi bani ai avea, ii poti cheltui pe toti foarte repede, daca vrei asta cu adevarat. Atunci cand cumperi lucruri marunte, dar multe, este posibil sa nu-ti dai seama cum se duc banii.

  • Care sunt cele 29 de banci considerate prea mari pentru a da faliment

    Comitetul de Stabilitate Financiara (FSB) a publicat vineri lista celor 29 de banci considerate "prea mari pentru a da faliment" (too big to fail) si care vor trebui sa indeplineasca cerinte de capital mai stricte, conform noilor masuri adoptate la reuniunea G20 de la Cannes.

  • Papandreou a demisionat: Guvern de uniune nationala si alegeri anticipate in Grecia

    Premierul grec, Giorgios Papandreou, si liderul opozitiei de dreapta Antonis Samaras au ajuns duminica seara la un acord privind formarea unui Guvern de uniune nationala, care nu va fi condus de actualul prim-ministru. Doua delegatii din cadrul Pasok (socialisti) si Noua Democratie (dreapta) au convenit ca "data cea mai potrivita pentru alegerile" anticipate este "19 februarie".

  • Premiul Drepturilor Copilului, acordat pentru prima data in Romania

    In contextul unei vizibilitati reduse a respectarii si apararii drepturilor copiilor la nivelul Romaniei, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) alaturi de partenerii sai, Reprezentanta UNICEF in Romania, Ambasada Frantei, Delegatia Wallonie - Bruxelles, Ambasada Spaniei, Ambasada Norvegiei, Amabasada Canadei, Ambasada Elvetiei, Fundatia Parada si Organizatia Internationala a Francofoniei implementeaza in perioada septembrie 2011 - decembrie 2011, proiectul Pentru cucerirea drepturilor noastre - Festivalul Drepturilor Copilului.

  • Vor duce masurile BNR la ieftinirea creditelor?

    Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a sugerat, recent, ca BNR va lua, in perioada urmatoare, masuri pentru descresterea ratelor dobanzilor, invocand ca principal argument discrepanta dintre tendinta de descrestere a ratei inflatiei si nivelul ridicat al dobanzilor la creditele in lei.

  • Bancile grecesti cresc puternic pe bursa

    Actiunile bancilor la bursa de la Atena au urcat semnificativ azi dimineata, cu peste 7%, dupa ce premierul George Papandreou, care s-a angajat sa demisioneze pentru a se forma un guvern de uniune nationala, si rivalul sau Antonis Samaras, care pana acum se opunea ferm austeritatii dictate de UE si FMI, au ajuns la un acord duminica privind formarea unui guvern de uniune nationala, transmit Reuters si MarketWatch, citate de Agerpres.

  • INS: Lucrarile de constructii au crescut, in septembrie, cu 17,1%

    Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in luna septembrie 2011, fata de luna august, ca serie bruta cu 17,1%, iar in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.

  • Din noiembrie , contribuabilii isi pot achita impozitele si taxele prin intermediul Romanian International Bank

    In data de 1 noiembrie 2011 Romanian International Bank a lansat un nou serviciu in parteneriat cu Ministerul Finantelor Publice. Astfel, clientii RIB - persoane fizice vor putea efectua plata impozitelor si taxelor la ghiseele bancii sau prin intermediul serviciului de Internet Banking.

  • INS: Comenzile noi din industrie au crescut cu 17,2% in primele noua luni

    Comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu, in primele noua luni ale acestui an, cu 17,2%, comparativ cu perioada similara din 2010, in septembrie acestea majorandu-se cu 25,4% fata de luna precedenta, informeaza Institutul National de Statistica.

  • Romania, cea mai saraca tara din UE. Vezi top 10 cele mai bogate state din lume

    Romania este cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, in timp ce Qatarul, Luxemburg si Norvegia conduc in topul celor mai bogate state din lume. Topul apartine Forbes International si pe marginea lui s-a discutat in editia de duminica seara la emisiunii Sinteza zilei, de la Antena 3.

  • Unde sa economisesti banii. Topul bancilor care platesc dobanzi de peste 7% la depozitele in lei

    Bancile cu actionariat elen vin cu cele mai generoase dobanzi la depozitele in lei pe trei si patru luni, iar in evidenta ies ofertele Piraeus si Bancpost.

  • Meciul lui Bute a adunat un stadion de spectatori online

    50.700 de vizualizari a strans site-ul televiziunii The Money Channel, iar site-ul televiziunii Dolce a mai adunat aproape 6.000 de vizualizari. Siteul The Money Channel a strans 50.734 de vizualizari, iar Dolce 5892. Numarul de IP-uri inregistrate a fost de 15.106 pe TMCTV si de 1.196 pe Dolce.

  • Masinile vechi raman fara combustibil. Guvernul interzice comertul de benzina cu plumb

    Pe teritoriul Romaniei va fi interzisa introducerea pe piata a benzinei cu tetraetil de plumb, conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Masinile vechi, prevazute din fabricatie cu carburator, ar trebui sa utilizeze benzina cu plumb. Numarul de autoturisme vechi la nivelul tarii este estimat intre cateva sute de mii si un milion de unitati.

  • CEC Bank a semnat Conventia de colaborare privind Programul Mihail Kogalniceanu pentru IMM-uri

    CEC Bank a incheiat cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - IFN (FNGCIMM), Conventia de colaborare privind "Programul Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii”.

  • CD-ul va 'muri' anul viitor

    Jurnalistii americani anunta faptul ca marile case de discuri se pregatesc sa traga pe linie moarta compact discul in cursul anului viitor. Asta nu inseamna ca marile case de discuri, precum EMI, Universal sau Sony, vor disparea, ci isi vor trece muzica acolo unde se vine in prezent mult mai bine, pe internet.

  • Banca Comerciala Carpatica lanseaza pachetele de produse destinate persoanelor juridice

    Banca Comerciala Carpatica lanseaza noi produse destinate persoanelor juridice si asimilate acestora, oferind instrumente gandite si adaptate cerintelor pietei actuale.

  • BCR lanseaza Raportul pe Turism

    "Desi are unul dintre cele mai ridicate potentiale din turism din regiune (peisaje naturale si biodiversitate), Romania atrage destul de greu turisti straini care sunt dispusi sa cheltuiasca, in medie, de 12 ori mai mult decat cei autohtoni", a declarat Lucian Anghel, economistul sef al BCR cu ocazia lansarii Raportului pe Turism.

  • Pensiile ar putea creste in aprilie 2012, spun liderii din coalitie

    Coalitia a acceptat luni solicitarea UDMR ca pensiile sa creasca in prima jumatate a anului viitor, iar propunerea va fi cuprinsa atat in proiectia bugetara pe 2012, cat si in scrisoarea de intentie a Guvernului catre FMI, a declarat pentru NewsIn liderul deputatilor UDMR Mate Andras.

  • Moneda nationala se depreciaza luni pana la un curs de referinta de 4,3540 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,3540 lei/euro, cu 0,10% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1716 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,3497 lei/euro, cel mai ridicat nivel din acest an.

  • Depozit in euro cu dobanda de 6% pe an si fonduri de investitii internationale pentru clientii Prestige ai Millennium Bank

    Millennium Bank isi extinde oferta pentru clientii cu venituri mari, printr-un nou instrument de economisire si investitii, Pachetul Dual Prestige, care contine un depozit in euro cu dobanda speciala si fonduri internationale de investitii in euro. Jumatate din suma investita prin intermediul pachetului va fi plasata intr-un depozit in euro la trei luni cu o dobanda fixa foarte avantajoasa, de 6% pe an, iar restul de 50% din suma va fi plasat in pana la sapte fonduri diferite ING Investment Management in euro, domiciliate in Luxemburg.

  • Bancile tin 288 de miliarde de euro la Banca Centrala Europeana in loc sa dea credite

    Decizia de saptamana trecuta a Bancii Centrale Europene (BCE) de reducere a dobanzii cheie cu 0,25% nu a convins bancile sa renunte sa-si "parcheze" banii la banca centrala si sa se concentreze pe acordarea de credite.

  • Mugur Isarescu: Rata inflatiei ar putea ajunge la 2% in martie 2012, dupa care ne vom stabiliza

    Rata inflatiei ar putea ajunge undeva la doua procente in luna martie a anului viitor, chiar mai putin decat atat, a anuntat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei. 'Pana spre primavara anului viitor va continua scaderea preturilor. Este posibil ca inflatia sa ajunga undeva la 2% in martie 2012, chiar mai putin, si va urca usor in vara anului viitor, unde se va stabiliza', a explicat guvernatorul BNR.

  • BNR a revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru 2011 si 2012

    Banca Nationala a redus prognoza de inflatie pentru anul in curs de la 4,6% la 3,3%. De asemenea, pentru anul 2012, prognoza a fost redusa de la 3,5% la 3 procente. Acest anunt a fost facut in cadrul zilei de luni, de catre guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.