Arhiva » August 2012 » 23 August 2012

Toate stirile publicate in data de 23 August 2012 | 35 de inregistrari

  • Afla cum obtine BCR BpL peste 40 la suta din incasarile lunare

    BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a atras, pana la jumatatea acestui an, depozite in valoare de peste un miliard de lei. Potrivit presedintelui institutiei, Alexandru Ciobanu (foto), peste 40% din incasarile lunare provind de la de la clienti care au optat pentru ordine de plata automate lunare.

  • CNADNR a primit 23 de oferte pentru constructia autostrazilor Transilvania si Timisoara-Lugoj

    Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a anuntat miercuri ca a primit 10 oferte, din partea unor companii si consortii de companii din Romania si strainatate, pentru constructia unui segment al autostrazii Timisoara-Lugoj, iar pentru un tronson din autostrada Transilvania au venit cu oferte 13 firme si asocieri.

  • Nokia castiga timp pentru revenirea pe piata smartphone-urilor cu vanzari solide in zona telefoanelor mai ieftine

    Nokia castiga timp pentru revenirea pe segmentul smartphone-urilor datorita performantelor solide ale telefoanelor din seria Asha, ale caror vanzari sunt in crestere puternica si au contribuit la extinderea cotei de piata a grupului in trimestrul al doilea, potrivit unei analize Bloomberg, preluata de Mediafax.

  • Franta reduce temporar accizele la carburanti, pentru a combate cresterea preturilor

    Guvernul francez a decis reducerea "modesta si temporara" a accizelor aplicate carburantilor, pentru a combate cresterea preturilor in benzinarii, o solutie costisitoare pentru stat dar mai simpla decat inghetarea preturilor, promisa initial de presedintele Francois Hollande, transmite AFP.

  • Cum au evoluat bursele europene dupa ce statul nipon a trecut pe deficit comercial

    Bursele europene au deschis miercuri in scadere, dupa ce Japonia a anuntat ca a trecut pe deficit comercial in iulie din cauza scaderii exporturilor catre Europa si China si cresterii importurilor din cauza aprecierii pretului petrolului, informeaza Mediafax, citand Bloomberg.

  • Cat castiga in China seful celei mai profitabile banci din lume

    Presedintele executiv al Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), cea mai profitabila banca din lume, a primit anul trecut o compensatie de numai 308.000 dolari, suma care reprezinta doar o mica parte din castigurile sefilor de banci occidentale, care pot ajunge la peste 20 de milioane dolari.

  • Cine scoate profit din monopolurile din Romania

    Productia de petrol, distributiile de energie si gaze naturale, distributia de apa din Capitala, energia termica din mai multe municipii, precum si afacerea cu elementele de siguranta rutiera sunt, de ani buni, monopoluri in economia autohtona. Toate acestea sunt gestionate de companii private, in mare parte multinationale.

  • ING: Ramanem la ideea ca leul slabeste in urmatoarele luni

    Senior economistul ING, Vlad Muscalu, a aratat, in cadrul unui scurt raport dat astazi publicitatii, ca "decizia Curtii Constitutionale va fi urmata de mai multe dispute politice”, caz in care ar fi posibil ca "leul sa slabeasca in urmatoarele luni”.

  • Prejudicii de milioane de euro la Loteria Romana

    Curtea de Conturi a constatat o serie de ilegalitati la Compania Nationala Loteria Romana, in urma carora compania a fost prejudiciata cu peste 18 milioane de euro.

  • Rectificarea bugetara criticata de Consiliul Fiscal

    Expertii atrag atentia ca majorarea salariilor bugetarilor incalca legea responsabilitatii fiscale. In plus, estimarile statului privind absorbtia de fonduri europene raman optimiste. Consiliul Fiscal critica si majorarea fondului de rezerva al Guvernului, in conditiile in care nu este cunoscuta destinatia banilor. Pe de alta parte, institutia saluta reducerea cheltuielilor pentru absorbtia fondurilor europene, in conditiile in care programele sunt oricum blocate.

  • Rectificarea bugetara, decisa azi: de unde taie guvernul Ponta pentru a putea majora salariile bugetarilor?

    Guvernul roman decide azi, 23 august, de unde taie bani pentru a putea majora salariile bugetarilor. In pofida incetinirii economice, proiectul de rectificare bugetara prevede taierea cheltuielilor de investitii si a celor pentru atragerea fondurilor europene. Mai mult, premierul Victor Ponta este generos cu sine, deoarece vrea majorarea cu jumatate de miliard de lei a fondului de rezerva al Guvernului.

  • TOPUL celor mai vanate locuri de munca in acesta vara

    Din ce in ce mai multe persoane isi doresc sa obtina un post in domeniul vanzarilor. Astfel, in prima jumatate a anului 2012 s-a putut observa o crestere de circa 32% a numarului celor interesati de un post in acest domeniu fata de perioada similara a anului trecut, conform reprezentantilor Best Jobs.

  • Actionarii SIF Muntenia vor sa schimbe conducerea. Administratorul este surprins

    Consiliul Reprezentantilor SIF Muntenia (SIF4) a facut primele demersuri pentru rezilierea contractului de administratre al societatii cu SAI Muntenia Invest. Desi mutarea era evidenta inca de la AGA maraton de acum o luna, reprezentantii administratorului s-au declarat surprinsi ca nu au fost anuntati in prealabil.

  • An greu pentru Diverta: afacerile ar putea scadea la 14 mil. euro

    Lantul de librarii Diverta ar putea ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de circa 14 milioane de euro, comparativ cu 16,5 milioane de euro anul trecut, ca urmare a diminuarii numarului de magazine, a declarat Amalia Buliga, directorul general al retailerului.

  • Va parasi Moise Guran Televiziunea Romana? Cu cine negociaza prezentatorul

    Moise Guran, prezentatorul emisiunii "Ora de business" de pe postul national de televiziune TVR2, se afla in negocieri pentru a trece in ograda RCS-RDS la televiziunea de stiri Digi 24, au declarat surse din piata, citate de economica.net.

  • Angela Merkel, pe primul loc in topul celor mai puternice femei din lume

    Cancelarul german Angela Merkel ocupa prima pozitie in topul Forbes din 2012 al celor mai puternice femei din lume, in care mai apar realizatoarea TV Oprah Winfrey, cantareata Lady Gaga, regina Elizabeth a II-a, cantareata Beyonce Knowles si actrita Angelina Jolie, informeaza AFP.

  • Revolta pe o insula greceasca: Garda financiara atacata cu pietre si petarde si sechestrata in sediul politiei

    Totul a inceput vineri, pe insula Hydra, un centru turistic cu 2.700 de locuitori. Ofiterii garzii financiare au verificat tavernele, barurile si magazinele de suveniruri. La un restaurant cu specific local, un inspector a decoperit ca patronii nu eliberau bon fiscal, desi aceasta este ceruta de lege. In acest fel patronul, desi incaseaza TVA de la clienti, nu-l mai da statului, scrie Business Insider.

  • Rovana Plumb: La Mediu este nevoie de o alocare suplimentara de fonduri

    Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a declarat miercuri ca este nevoie de o alocare suplimentara de fonduri pentru finantarea proiectelor privind infrastructura de apa si de canal, impaduririle, precum si de o corelare mult mai buna a institutiilor in ceea ce priveste cererile de rambursare pe programele operationale sectoriale.

  • ANAT si FPTR - parteneri ai conferintei internationale Travel Tech 2012

    Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism si Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, doi piloni importanti ai turismului romanesc, sunt parteneri ai conferintei "Travel Tech 2012”. Interesul comun in identificarea si promovarea noilor tehnologii adaptate marketingului si managementului in turism au condus la concretizarea unei colaborari in vederea sustinerii primei conferinte din Europa de Est dedicata acestui domeniu.

  • La Bacau s-a deschis o sucursala Libra Internet Bank

    In luna august, Libra Internet Bank a inaugurat o sucursala la Bacau, continuandu-si dezvoltarea in regiunea Moldovei. Libra Internet Bank Bacau se adreseaza in special profesiilor liberale - cabinete si specialisti in medicina, farmacie, arhitectura, contabilitate, psihologie, domeniul juridic si IT -, precum si companiilor mari si IMM.

  • Lansare produs - Dispozitive acoperire rosturi

    Compania Hidroplasto prin Departamentul E.R.D. anunta lansarea unui nou produs in Romania destinat tratarii rosturilor de dilatatie , special conceput pentru podurile atat noi cat si reabilitate. HJ 30 (Hidroplasto Joint) este un dispozitiv fabricat dintr-un neopren special (Conform ISO 48), ramforsat , care indeplineste toate cerintele de dilatatie , duritate , stabilitate si rezistenta . HJ30 sunt adecvate pentru translatii longitudinale de 20 pana la 40 mm la poduri , drumuri si alte constructii.Datorita designului simplu , atat asamblarea precum si mentenanta sunt simple.

  • Chiriile pentru spatiile comerciale au continuat sa scada in primul semestru al anului 2012

    Pretul mediu de inchiriere a spatiilor comerciale in primul semestru din 2012 a fost in scadere cu circa 8% fata de prima jumatate a anului 2011, conform analizei realizate de compania de consultanta pentru evaluare Darian DRS, remis miercuri AGERPRES.

  • Valeriu Zgonea: Sesiune extraordinara a Parlamentului, luni la ora 15,00

    Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a afirmat joi ca Parlamentul se reuneste luni, la ora 15,00, in sesiune extraordinara pentru citirea hotararii CCR privind invalidarea referendumului din 29 iulie.

  • Carpatica Asig isi dezvaluie planurile de viitor. Obiectiv: accesul in Top 5

    Absolvent de stiinte economice, Marian Mirzac si-a inceput cariera in sistemul bancar, careia i-a urmat o experienta profesionala in calitate de director economic la Astra Asigurari. Numit recent in functia de director general al Carpatica Asig, Mirzac si-a propus ca obiectiv sa duca asiguratorul in Top 5 al companiilor de asigurari generale.

  • Visa Europe: Jocurile Olimpice 2012 vor continua sa sustina economia britanica pana in 2015

    Organizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice la Londra in perioada iulie - septembrie 2012 va stimula economia britanica cu 5,33 miliarde GBP pana in 2015, prin imbunatatirea imaginii tarii gazda pe plan international, potrivit unui raport al Visa Europe, sponsor global al evenimentului.

  • Dupa Saab, dispare o alta masina. De data asta nemtii sunt loviti din plin

    Dupa Saab, un alt constructor isi inchide portile din cauza problemelor financiare. Nemtii de la Melkus au anuntat ca vor intra in insolventa din cauza vanzarilor extrem de slabe.

  • Ministerul Agriculturii: Seceta a afectat aproximativ 40% din suprafata arabila

    Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a facut o evaluare in ceea ce priveste efectele secetei asupra terenurilor arabile.

  • Topul celor mai accesibile televizoare HD

    Evolutia tehnologiei a facut ca preturile televizoarelor LCD si LED sa scada. Televizoarele cu tehnologie LCD si LED au devenit tot mai populare iar preturile lor ceva mai accesibile.

  • Garanti Bank acorda credite agricultorilor beneficiari ai Schemei de Plata Unice pe Suprafata

    Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala, va finanta pana la 90% din valoarea sumelor cuvenite beneficiarilor eligibili in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS).

  • ANAF ar putea prelua de la primarii colectarea impozitelor pe proprietate

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ar putea prelua de la primarii colectarea impozitelor pe propietate. Guvernul a decis in iulie ca taxarea sa se realizeze in functie de destinatie, si nu de calitatea proprietarului cladirii sau al terenului.

  • Tradeville: Indicatorii financiari ai OMV, BMW, Deutsche Bank, Allianz si Siemens

    Actiunile OMV, BMW, Deutsche Bank, Allianz si Siemens vor intra la tranzactionare pe sistemul alternativ administrat de Bursa de Valori Bucuresti, incepand cu 23 august, largind astfel paleta de titluri internationale ce pot fi achizitionate prin BVB.

  • Credit Europe Bank lanseaza serviciul Direct Debit pentru CardAvantaj

    Credit Europe Bank anunta introducerea serviciului Direct Debit pentru detinatorii de CardAvantaj. Prin intermediul acestuia, toate persoanele care detin un CardAvanj pot activa serviciul special creat pentru ei, Direct Debit pentru CardAvantaj prin intermediul caruia pot beneficia gratuit de plata automata a sumei minime lunare sau a sumei totale de plata pentru extrasul de plata scadent in fiecare luna.

  • BNR a decis ca ratele dobanzilor penalizatoare pentru deficitul rezervelor minime obligatorii in valuta sa fie de 11,5% pe an

    Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat modificarea ratelor dobanzilor penalizatoare pentru deficitul rezervelor minime obligatorii in valuta incepand cu perioada de aplicare 24 august - 23 septembrie 2012, potrivit unei circulare publicate in Monitorul Oficial nr. 599/21.VIII.2012.

  • Se inchid sucursale, dispar si bancomate

    Volumul trimestrial al retragerilor de numerar de la bancomate a atins un nou record in trimestrul al doilea, cu un total de circa 26,5 mld. lei, insa aceasta evolutie nu a convins bancile sa continue extinderea retelelor de ATM-uri, potrivit datelor BNR.

  • Leul creste astazi, in special fata de dolar

    Moneda nationala s-a apreciat astazi in raport cu principalele valute. Crestere semnificativa a fost in special la dolarul american, unde cursul a fost mai mic cu 0,75% fata de ieri. Vedeti mai jos cursul valutar complet: