Arhiva » Iunie 2011 » 10 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 10 Iunie 2011 | 46 de inregistrari

  • Germania promite sa ajute Spania in a reface increderea populatiei in legumele sale

    Germania si-a luat angajamentul sa ajute Spania sa refaca increderea consumatorilor in legumele sale, a declarat joi secretarul spaniol de stat pentru afaceri europene Diego Lopez. "Guvernul german a fost de acord sa imbunatateasca imaginea produselor spaniole din Germania", a declarat Garrido intr-o conferinta de presa, dupa discutii cu Werner Hoyer, omologul sau german.

  • Exxon si OMV i-au prezentat lui Basescu planurile de investitii privind exploatarea din Marea Neagra

    Presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi cu o delegatie a companiilor Exxon Mobil si OMV - Petrom, in cadrul careia reprezentantii acestora i-au prezentat sefului statului planurile de actiune si de investitii pe care isi propun sa le efectueze in perimetrele concesionate la Marea Neagra.

  • Ministerul de Finante a atras 500 mil. lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,18%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 40 luni, in valoare de 500 milioane lei (119,9 milioane euro), la un randament mediu de 7,18% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 500 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 1,309 miliarde lei.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de joi pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de joi, cu pierderi cuprinse intre 0,19% si 1,37%, cel mai afectat fiind indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 43,57 milioane lei (10,44 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 16,44 milioane lei, cotatia lor stagnand la 0,5020 lei/actiune.

  • Hackerii au luat la ochii calculatoarele Apple

    Hackerii au atacat, in aceasta luna, de cateva sute de milioane de ori calculatoarele care sunt dotate cu sisteme de protectie Kaspersky. Astfel, luna trecuta, au avut loc peste 71,3 milioane de tentative de infectare, 242 milioane de atacuri de retea blocate, 213 milioane de programe periculoase identificate si neutralizate pe computerele utilizatorilor si 84,3 milioane de verdicte date.

  • Asigurarile private de sanatate ar ajunge la 5 mld. euro daca sistemul medical se reformeaza radical

    Directorul general adjunct al Eureko Asigurari, Carmen Radu, a declarat joi ca piata asigurarilor private de sanatate ar putea ajunge la 4-5 miliarde de euro, daca in sistemul de sanatate din Romania se va face o reforma radicala, dupa modelul olandez.

  • Semnal de alarma: scad exporturile Romaniei

    Chiar daca economia Romaniei a inregistrat, in primul trimestru, o crestere de 0,7% fata de trimestrul precedent, marcand iesirea tarii din recesiune, perspectivele de continuare a cresterii slabesc. Exporturile, principalul domeniu care a scos tara din criza, au inceput sa scada ingrijorator.

  • Banca Romaneasca se muta in prima cladire ecologica de birouri din Bucuresti

    Banca Romaneasca isi muta sediul central incepand cu 1 august 2011 in cladirea Euro Tower, primul ansamblu de birouri ecologic din Bucuresti, construit de Cascade Group.

  • Romgaz va demara negocieri pentru prelungirea contractelor cu intermediarii ce vand gaze in Romania

    Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producatori de gaze naturale din Romania, va incepe in aceasta luna negocierile pentru prelungirea contractelor cu cei doi intermediari, Imex Oil si Wintershall, contracte ce expira in anul 2012. "Prin intermediul Imex Oil importam 120 de milioane de metri cubi pe an, iar prin Wintershall, circa 220 de milioane de metri cubi", a declarat directorul general adjunct al Romgaz, Francisc Toth, intr-o conferinta de presa la Medias.

  • Nou sediu al sucursalei RBS Romania in Ploiesti

    RBS Romania a inaugurat astazi noul sediu al sucursalei din complexul Unirea (Piata Victoriei nr. 3, parter), Ploiesti. Noua locatie, mai confortabila si mai spatioasa decat cea anterioara, dispune de o suprafata de peste 300 m2. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta domnului Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Judetului Prahova, precum si a domnului Johan Gabriels, Presedintele RBS Romania.

  • Consiliul guvernatorilor BCE a adoptat un aviz cu privire la numirea noului presedinte

    "Consiliul guvernatorilor nu a avut nicio obiectie cu privire la candidatul propus, Mario Draghi, care este o persoana ale carei autoritate si experienta profesionala in domeniul monetar sau bancar sunt recunoscute, astfel cum este prevazut la articolul 283 alineatul (2) din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat al BCE.

  • Ratingul SUA ar putea fi retrogradat de Fitch

    Fitch Ratings ar putea retrograda ratingul "AAA" al Statelor Unite in categoria "default restrictionat", daca guvernul nu isi va onora obligatiile financiare legate de maturitatea unor titluri de Trezorerie la 15 august, anunta Mediafax. Ratingul va fi imbunatatit dupa rezolvarea defaultului (incapacitatii de plata), dar probabil nu la nivelul actual "AAA", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

  • Piata serviciilor financiare ar putea creste in 2011 cu 10%, la peste doua miliarde lei

    Piata serviciilor financiare ar putea creste cu 10% in acest an, la peste doua miliarde lei, fata de 2010, in acest segment activand peste 8.400 de firme, potrivit estimarilor companiei de profil Finexpert.

  • Orange si Vodafone au scapat de amenda data de Consiliul Concurentei. Deocamdata

    Cei doi mari operatori de telefonie mobila au fost gasiti vinovati de abuz de pozitie dominanta intr-o investigatie a Consiliului Concurentei declansata acum patru ani.

  • Banca Centrala Europeana a decis sa mentina dobanda cheie la 1,25%

    Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, joi, la sedinta Consiliului Guvernatorilor, sa mentina la 1,25% nivelul ratei dobanzii la principalele operatiuni de refinantare, potrivit unui comunicat al institutiei. De asemenea, rata dobanzii la facilitatea de creditare marginala a ramas neschimbata, la 2,00%.

  • Volksbank estimeaza ca va reveni pe profit in Romania in 2011

    Volksbank International a anuntat, astazi, ca se asteapta sa revina pe profit in Romania anul acesta, dupa ce, in 2010, a inregistrat o pierdere de 31,4 milioane de euro, cea mai mare dintre cele zece banci operate de Volksbank International in noua state din Europa Centrala si de Est, potrivit raportului financiar anual al VBI. Doar Ucraina a mai inregistrat anul trecut pierderi, de 10,6 milioane de euro.

  • Cel mai mare mall din Europa, deschis la Chitila. La proiect au ajutat si arhitectii Printului Charles

    Compania Nova Imobiliare, cu capital britanic, va investi 42 milioane euro in prima faza a proiectului de retail Colosseum din Chitila, pe care il anunta ca fiind cel mai mare mall din Europa. Intr-o prima faza, proiectul va fi deschis in toamna acestui an, iar constructia etapei a doua este programata pentru inceputul anului viitor.

  • Gala No-Cash: Banca Transilvania, Banca Anului pe piata cardurilor

    Banca Anului" pe piata cardurilor din Romania este Banca Transilvania. Titlul a fost primit in cadrul Galei No-Cash, organizata in Bucuresti, pentru performantele obtinute de BT in anul 2010. Bancii Transilvania i-a fost decernat, de asemenea, premiul "Cel mai vandut card de debit" - pentru Visa Electron, primind si distinctia "Premiera Anului", alaturi de Western Union, pentru premiera mondiala in ceea ce priveste lansarea serviciului de transfer de bani la bancomat.

  • Xerox lanseaza o solutie de imprimare mobila securizata

    Solutia de imprimare mobila permite utilizatorilor care lucreaza in afara birourilor sa tipareasca e-mailuri, prezentari si alte documente de business de pe smartphone direct pe imprimanta de la birou sau din zona de proximitate, oricand si de oriunde. In plus, prin solutia Xerox, sunt securizate atat documentele tiparite, cat si destinatia lor.

  • Bancile au credite neperformante in valoare de 2 miliarde de euro

    Doua miliarde de euro reprezinta creditele neperformante ale persoanelor fizice, iar cinci miliarde de euro este valoarea nominala a activelor aflate in procedura de insolventa si care nu pot fi vandute, a declarat, pentru Agerpres, Gheorghe Piperea, avocat si profesor universitar la Facultatea de Drept din Bucuresti.

  • Patriciu isi vinde din banca

    Cea mai mare banca din Georgia ca intindere a retelei, Liberty Bank, a finalizat o operatiune de majorare de capital echivaland cu aproape 5 mil. euro. In urma operatiunii, Dinu Patriciu si asociatul sau, fostul premier georgian Lado Gurgenidze, mai controleaza 69,6% din actiunile bancii, prin vehiculul de investitii Liberty Capital.

  • Inmatricularile de autoturisme noi au scazut cu 12% in primele cinci luni, la 23.152 unitati

    Numarul de autoturisme noi inmatriculate a scazut cu 12,14% in primele cinci luni, la 23.152, fata de ianuarie-mai 2010, cand au fost 26.351 unitati, potrivit datelor publicate joi de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

  • iPhone invizibil - posibil cu o aplicatie germana

    Smartphone-ul a ajuns o a doua natura pentru unii dintre noi, astfel ca unele activitati nici nu mai pot "exista" fara ca in ele sa fie implicat si gadgetul in cauza. Pe utilitatea telefonului mobil s-au bazat si niste cercetatori germani, care au inventat un sistem care iti permite sa folosesti telefonul, dar fara sa-l tii in mana.

  • Romania a luat 1,5 miliarde de euro de pe piata externa prin vanzarea de titluri pe 5 ani. Vedeti aici cat au platit Boc si Ialomitianu ca sa faca rost de bani

    Romania a obtinut 1,5 miliarde de euro de la investitorii straini, in emisiunea programata joi in care ofertele au depasit 3 miliarde de euro.

  • Recuperatorul intra in viata datornicului: Ii face buget de cheltuieli, CV si face si pe psihologul

    Agentiile de colectare de creante vor sa sa se implice mai mult in viata datornicului oferindu-i ajutor specializat pentru a-si gasi un nou loc de munca sau chiar consiliere psihologica. Ei spun ca toate astea sunt in favoarea datornicilor si le recomanda acestora sa comunice mai mult cu recuperatorii

  • Fructele proaspete, cartofii, mierea, zaharul si apa, canalul si salubritatea- cele mai mari scumpiri in mai

    Fructele proaspete, cartofii, zaharul, mierea si apa, canalul si salubritatea s-au scumpit cel mai mult in mai, comparativ cu aprilie 2011, conform datelor publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS). Preturile produselor alimentare au crescut in medie cu 0,21%.

  • De ce nu se apuca romanii de afaceri: Le este frica de faliment

    Romanii care ar vrea sa inceapa o afacere sunt descurajati in primul rand de frica de faliment, de teama unui venit nesigur si pentru ca sunt ingrijorati ca si-ar putea pierde proprietatile, reiese dintr-un sondaj citat intr-un raport al Comisiei Europene (CE), preluat de Mediafax.

  • Lazea: Pe langa stimulente, UE ar trebui sa aiba si un bat mare, perspectiva de a iesi din zona euro

    Economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea, a declarat vineri ca Uniunea Europeana ar trebui sa aiba pe langa stimulentul ajutorului financiar si un bat mare pentru tarile care nu fac reformele cerute, iar acesta sa fie perspectiva de a iesi din zona euro.

  • De ce Apple nu s-a aliat cu Facebook?

    Apple si-a reinnoit software-ul pentru iPhone, iPad si iPod Touch si a integrat pentru prima data o retea sociala, insa nu pe cea mai frecventata de utilizatori. In noua versiune a sistemului de operare iOS, Apple, compania tech cea mai valoroasa din lume, nu s-a aliat cu Faceboook, cel mai mare site de social networking.

  • Au ajuns SUA principalul risc pentru economia lumii?

    Posibilitatea ca SUA sa intre in incapacitate de plata reprezinta cel mai mare risc pentru economia mondiala, depasind efectele cutremurului din Japonia, pretul ridicat la petrol si criza datoriilor din Europa, considera un important oficial al Rezervei Federale (Fed), James Bullards.

  • Ultima strigare pentru City Mall. Ce se va intampla cu centrul comercial daca nu va fi cumparat

    Centrul comercial City Mall ramane fara cumparator si la a patra incercare de vanzare, lichidatorul intentionand sa organizeze o ultima licitatie la un pret mai mic cu 5-10%, iar daca nu va gasi cumparator nici de aceasta data, strategia de valorificare a mall-ului va fi modificata.

  • ING: Prima emisiune MTN pe piata internationala a mers bine, Romania a atras 1,5 mld. euro

    "Prima emisiune de titluri pe termen mediu in euro pe piata internationala a mers bine, precum ne asteptam. (...) Factorii pozitivi se refera la cererea ce a totalizat aproximativ 3 miliarde euro si la faptul ca MF (Ministerul Finantelor Publice, n.r.) a platit un randament situat la 255pb peste mid-swaps, insa mai scazut decat nivelul indicativ de 260pb peste mid-swaps. Factorul mai putin pozitiv se refera la prima platita ce s-a situat cu 20pb peste nivelul CDS", se precizeaza in raportul bancii.

  • Dr. Mihaila: Medicii de familie semneaza contractul cu CNAS

    "Am avut o noua intalnire cu ministrul Sanatatii si am cazut de comun acord, spre binele pacientilor, sa semnam contractul-cadru pentru furnizarea de servicii medicale cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Doina Mihaila presedintele Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie din Romania.

  • UE: Impartirea administrativa a Romaniei nu are legatura cu fondurile UE

    Intr-un raspuns oficial obtinut de gandul de la Directia Generala Politica Regionala (DG Regio) a Comisiei Europene, oficialii UE explica, negru pe alb, ca "implementarea programelor operationale va fi responsabilitatea statelor membre, la un nivel teritorial adecvat, in concordanta cu specificul sistemului institutional al fiecarui stat membru".

  • Bancile grecesti de la noi nu se tem de problemele tarii-mama

    Probleme Greciei sunt departe de a fi rezolvate, chiar si cu un nou imprumut de la Banca Centrala Europeana. Taraganarea luarii unei decizii i-a facut pe greci sa scoata din bancile grecesti peste un miliard de euro in doar doua zile. La noi, bancile locale cu actionariat grecesc ofera inca cele mai atractive profituri de pe piata. Insa, este firesc sa vina si intrebarea: cat sunt de sigure?

  • Imigrantii romani din Marea Britanie trimit zilnic in tara 500.000 de lire sterline

    Imigrantii romani din Marea Britanie trimit zilnic in tara aproape 500.000 de lire sterline, indica cifre oficiale date publicitatii joi de Daily Mail. O suma totala de 41 de milioane de lire sterline a iesit din Marea Britanie si a ajuns in Romania intr-o perioada de trei luni, conform datelor puse la dispozitia cotidianului britanic de Banca Nationala a Romaniei.

  • Un call center american angajeaza 600 de romani. VEZI POSTURILE

    CGS va deschide in luna iulie un nou call center in Romania, la Sibiu, care va ajunge la 600 de angajati. Potrivit unui comunicat al companiei, angajarile vizeaza atat pozitii de operatori call center, cat si joburi din structura de management. CGS continua sa faca angajari si in Bucuresti si Brasov, unde activeaza de mai multi ani.

  • Moneda nationala se apreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,1566 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,1566 lei/euro, fata de 4,1720 lei/euro in sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,8701 lei/dolar, cu 0,57% peste nivelul din sedinta anterioara.

  • BCR nu are program de lucru cu publicul in perioada Sarbatorilor de Rusalii

    Unitatile teritoriale retail ale Bancii Comerciale Romane, inclusiv cele care isi desfasoara activitatea in mall-uri si centrele de afaceri corporate, nu vor avea program cu publicul in zilele de 12 si 13 iunie 2011, de Sarbatorile de Rusalii. 'BCR le recomanda clientilor sa-si programeze din timp toate operatiunile bancare pe care trebuie sa le efectueze in aceasta perioada, in functie de programul bancii', a declarat Cornel Cojocaru, directorul executiv al Directiei de Comunicare, BCR.

  • Povestea tanarului din Petrosani care din angajat la call-center a ajuns director IT al Orange

    Bogdan Rotunjanu, 34 de ani, s-a angajat la MobilRom (actualul Orange) in 1999, cand inca era student la Politehnica. Dupa ce a avut initiativa de a imbunatati o aplicatie a companiei, s-a transferat la IT, departament in fruntea caruia a fost numit in acest an.

  • Libra Bank - premiata al treilea an consecutiv in cadrul Galei Medica

    In cadrul prestigiosului eveniment organizat in data de 6 iunie 2011 de Colegiul Medicilor din Romania Libra Bank a fost distinsa cu Premiul pentru Cel mai bun produs si cea mai buna initiativa de finantare pentru medici.

  • Vesti bune: Dobanda la creditele in euro ramane la fel

    Decizia de joi a "gardienilor monedei euro" era una asteptata de majoritatea economistilor care cred ca BCE va astepta reuniunea din luna iulie pentru a majora din nou dobanda de baza si a continua astfel ciclul de inasprire a politicii monetare inceput in luna aprilie.

  • Basescu nu vrea referendum pentru Bucuresti: Consiliul General va anula decizia

    "Oamenii nu mai stiu ce anume sa raspunda la referendum si, din acest motiv, s-a apreciat ca este bine sa se renunte la el, mai ales pentru ca in Parlamentul Romaniei se va discuta in perioada urmatoare despre reorganizarea administrativa a tarii si atunci inclusiv Bucurestiul va intra in aceasta dezbatere", a declarat primarul Neculai Ontanu dupa intalnirea pe care a avut-o vineri cu seful statului, cu primarul Capitalei si cu ceilalti primari de sector din Bucuresti.

  • Depozitele la o luna - Afla ce surprize neplacute ofera

    Depozitele pentru perioade foarte scurte de timp sunt folosite, in general, pentru a-ti pastra banii intr-un loc sigur pana la data unei tranzactii. Daca va ganditi sa va depuneti banii la banca pentru o luna de zile, numai cu unicul scop de a scoate profit din acest lucru s-ar putea sa aveti o surpriza neplacuta.

  • Rusii de la Sberbank ar prelua Volksbank Romania doar dupa ce austriecii o readuc pe profit

    German Gref, CEO al gigantului bancar rus Sberbank, s-a aflat zilele acestea la Viena pentru a participa personal la negocierile de preluare a activelor Volksbank International, filiala din Romania - care are cea mai mare pondere in active, dar si cele mai mari pierderi, fiind un punct sensibil al discutiilor.

  • Jaf de circa 9 miliarde de lei vechi in Bragadiru

    Un barbat din judetul Ilfov a fost jefuit, vineri dupa-masa, de 9 miliarde de lei vechi. Se pare ca jaful a fost planificat, pentru ca victimele au fost urmarite din momentul in care au plecat de la banca.