Arhiva » Iunie 2011 » 29 Iunie 2011

Toate stirile publicate in data de 29 Iunie 2011 | 50 de inregistrari

  • Producatorii romani de castraveti si rosii au solicitat CE despagubiri de 1,46 mil euro,spune Tabara

    Producatorii romani de castraveti si rosii au solicitat Comisiei Europene (CE) despagubiri in valoare de 1,46 milioane euro pentru pierderile suferite in urma crizei legumelor, in conditiile epidemiei de E.coli din mai multe tari europene, a declarat marti ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

  • Laszlo Borbely: Vrem sa finalizam in acest an Legea Achizitiilor Verzi

    Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a premiat marti companiile castigatoare din editia 2011 a Green Business Index, ocazie cu care a declarat ca doreste sa finalizeze in acest an Legea Achizitiilor Verzi, care sa impuna conditii clare de protectie a mediului in caietele de sarcini.

  • Blejnar: In urmatoarele zile voi anunta noul sef al Garzii Financiare Bucuresti

    Seful Garzii Financiare Bucuresti, Stelica Constantin Barna, a fost schimbat, unul dintre motive fiind legat de reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, iar in urmatoarele zile va fi anuntat inlocuitorul acestuia, a declarat, marti, presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

  • Cinci mari socuri ce pot lovi economia mondiala

    O pandemie, un atac cibernetic, o criza financiara, un conflict socio-economic sau chiar o furtuna geo-magnetica. Acestea sunt cele cinci amenintari de care s-ar putea lovi economia globala, avertizeaza, intr-un raport, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

  • Ce se mai da cadou de botez in Romania

    Cei mai tineri detinatori de titluri ai fondului mutual BCR Obligatiuni sunt noii nascuti care au primit titlurile fondului drept cadou de botez, iar cel mai varstnic are peste 100 de ani. De asemenea, cel mai bogat detinator de titluri BCR Obligatiuni are un pachet echivalent cu circa un milion de euro.

  • Dumitru: CDS pentru Romania a crescut cu 30 bps in ultima saptamana din cauza situatiei din Grecia

    Criza din Grecia creste aversiunea la risc a investitorilor, fapt care se simte deja in cresterea CDS-ului pentru tari emergente precum Romania, iar in timp aceasta ar putea duc la o scumpire a finantarii din exterior, sustine economistul sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru.

  • Ce se intampla cu reorganizarea?

    Procesul a fost amanat pentru la toamna, dupa ce UDMR a respins toate variantele PDL de impartire a teritoriului. Elena Udrea: Pana se ajunge la un acord politic, se va face reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor de dezvoltare economica. Lazaroiu: Eu cred ca se va face pana la localele din 2012. Se face oricum.

  • Franks: Economia Romaniei si-a incetinit cresterea

    Avansul exporturilor si al productiei industriale a incetinit in trimestrul al doilea, ceea ce va conduce la o cres-tere economica plasata sub nivelul din primul trimestru, potrivit datelor preliminare, a declarat seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks. "Exista anumiti indicatori care arata o incetinire a cresterii economice in trimestrul doi. Trebuie sa vedem, cand vom avea datele finale, cat de mult a incetinit cresterea. Ne asteptam, totusi, la o evolutie pozitiva a PIB", a spus Franks, pentru Mediafax.

  • SUA nu se asteapta la o scadere a participantilor romani dupa modificarile din Summer Work Travel

    SUA nu se asteapta la o scadere a numarului de participanti din Romania in programul Summer Work Travel in urma modificarilor, care prevad, printre altele, analizarea mai atenta a dosarelor din anumite tari considerate "surse cunoscute pentru unele tipuri de activitate infractionala".

  • Administratorii fondurilor de pensii private au incheiat anul 2010 cu o pierdere de 63 milioane lei

    "Cele mai mari pierderi au fost inregistrate de BCR Pensii (-31 milioane lei) si Eureko Pensii (-11,86 milioane lei), ca urmare a cheltuielilor ocazionate de preluarea fondurilor de pensii administrate privat OTP si Prima Pensie (de catre BCR Pensii) si KD (de catre Eureko)", se arata in raport.

  • Microsoft lanseaza versiuni online ale programelor Office

    Cea mai mare companie de software din lume a transformat mai multe programe, inclusiv Outlook e-mail, Excel si SharePoint, in versiuni online, pe care utilizatorii le pot folosi de pe o varietate mai mare de dispozitive, cand au acces la Internet, relateaza Reuters.

  • MDRT solicita patru milioane lei din Fondul de rezerva bugetara pe 2011, pentru salvamari

    Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a elaborat un proiect de Hotarare prin care solicita alocarea a patru milioane lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2011, pentru judetul Constanta, pentru finantarea salvamarilor.

  • Christine Lagarde are faima unui star rock in lumea finantelor internationale. Vezi biografia noului presedinte FMI

    Ministrul francez de finante Christine Lagarde, care ii urmeaza lui Dominique Strauss-Kahn la conducerea FMI, este unul dintre politicienii francezi cel mai bine cunoscuti pe scena mondiala, atat pentru pregatirea profesionala, cat si pentru stilul sau sic.

  • China se ofera sa ajute zona Euro, din rezervele de 3 trilioane de dolari

    Premierul Wen Jiabao, aflat intr-un turneu european, a declarat ca China este dispusa sa ajute zona Euro in actualul moment de criza. Statele membre ale Uniunii Europene reprezinta un element cheie in exporturile Chinei, dar exista voci importante din economie care sustin ca motivatia Chinei este alta.

  • Casa verde 2011: Romanii din 14 judete au epuizat din prima luna fondurile

    Romanii care vor sa-si echipeze locuintele cu panouri solare, pompe de caldura sau instalatii de biomasa au luat cu asalt agentiile judetene de protectie a mediului, cererile depasind cu mult fondurile alocate pentru aceasta sesiune. Potrivit reprezentantilor Administraiei Fondului pentru Mediu (AFM), in unele judete solicitarile valoreaza aproape dublu fata de bugetul programat initial.

  • EFG Eurobank nu mai vrea sa-si finanteze subsidiarele din 2012

    EFG Eurobank, a doua mare banca din Grecia, prezenta si in Romania, vrea ca de anul viitor diviziile din sud-estul Europei sa se poata finanta singure si sa nu mai depinda de bancamama, a declarat ieri Nicholas Nano-poulos, directorul general, la adunarea anuala a actionarilor.

  • Cat platesc romanii pe mancare si pe electrocasnice, in comparatie cu ceilalti europeni

    Preturile articolelor vestimentare, electronicelor si mijloacelor de transport personal, precum automobilele, sunt apropiate in Romania de media Uniunii Europene, in timp ce romanii platesc mai putin pe alimente, bauturi, produse din tutun, mese la restaurant sau cazare la hotel.

  • Ordonanta privind obligativitatea cauciucurilor de iarna in sezonul rece, adoptata de deputati

    Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 153 de voturi favorabile, 123 impotriva si o abtinere Ordonanta Guvernului prin care se impune obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece. Proiectul prevede sanctionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna cu retinerea talonului auto si amenda de pana la 4.000 de lei.

  • Soarta diviziei internationale Volksbank se afla sub semnul intrebarii

    Grupul bancar austriac Volksbank nu a reusit inca sa vanda participatia de 6% din actiunile Raiffeisen Zentralbank (RZB), au sustinut astazi reprezentantii bancii. In timp ce soarta diviziei internationale este inca incerta, rezultatele testelor de stres din Uniune se apropie amenintator, scrie Reuters.

  • Site-ul MasterCard, atacat de hackeri

    Site-ul companiei MasterCard a fost atacat de hackeri, marti, pagina de web a companiei fiind nefunctionala cateva ore. Hackerii au revendicat atacul ulterior, sustinand ca este vorba despre o razbunare, dupa ce MasterCard a blocat platile catre Wikileaks.

  • Asiguratorii se bat pentru 750.000 de clienti care si-au facut polita RCA pe sase luni in iarna

    Pentru aceeasi masina, costul politei RCA pe sase luni variaza de la simplu la triplu, in functie de ce asigurator alegi. Aproximativ 750.000 de soferi se pregatesc sa-si innoiasca de luna viitoare politele de raspundere civila auto (RCA) incheiate pe o perioada de sase luni in campania de iarna, astfel ca multi asiguratori isi tenteaza in continuare clientii cu tarife reduse.

  • Cat timp pierd angajatii romani pe Facebook si Messenger

    Aproximativ 35% dintre angajatii romani navigheaza pe internet in timpul programului de lucru si 15% dintre acestia petrec zilnic peste 4 ore din timpul de lucru pe Yahoo!Messenger sau Facebook, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs.

  • Cati BANI imprumuta ROMANIA pe secunda in comparatie cu SUA

    In medie, statul roman s-a indatorat in fiecare secunda din prima jumatate a acestui an cu inca 660 euro, conform calculelor gandul pe baza datelor furnizate de catre ING. In 2010, ritmul mediu de indatorare al statului a fost de 420 de euro.

  • Chiriile, in declin de 36 de luni

    Pretentiile proprietarilor sunt chiar si cu 40% mai mici decat cele din 2008. In corul general al scumpirilor consemnate de Statistica exista si o exceptie notabila. Chiriile platite de romani sunt printre putinele servicii care scad constant de 36 de luni.

  • Cel putin 10 banci din UE risca sa pice testul de stres

    Sursele precizeaza ca Autoritatea Bancara Europeana urmeaza sa anunte in urmatoarele cateva saptamani ca 10-15 din cele 91 de banci care sunt verificate nu au promovat testele, fiind de asteptat ca aceastea sa provina din Grecia, Germania, Portugalia si Spania, informeaza Mediafax.

  • De ce s-au speriat romanii de cheltuiala pe credit

    Fapt aproape de necrezut in urma cu trei-patru ani, persoanele fizice au ajuns in postura de a a finanta prin economii sistemul bancar. Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, la finele lunii mai 2011, depozitele totale ale populatiei se ridicau la 25,5 miliarde euro, in timp ce soldul creditelor nu depasea 24,4 miliarde.

  • Jeffrey Franks: Criza din Grecia ar putea duce la scumpirea creditelor din Romania

    Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca problemele financiare din Grecia ar putea duce la scumpirea creditelor din tara noastra. Franks mai spune ca Romania si-a incetinit cresterea economica in trimestrul al doilea.

  • Ce va mai face pensia? Daca este facultativa - bine. Daca este obligatorie - rau

    Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au incheiat anul 2010 cu o pierdere cumulata de 45,97 milioane de lei, in crestere cu 55,3% fata de anul precedent, potrivit datelor din raportul anual al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

  • Basescu discuta cu reprezentanti ai BNS pe tema agriculturii si a sectorului energetic

    Liderul BNS, Dumitru Costin, a precizat in debutul intalnirii ca doreste sa discute cu Traian Basescu in calitatea acestuia de presedinte al Romaniei si de presedinte al CSAT, pentru a-i prezenta viziunea Blocului asupra acestor doua domenii. "Orice amanare, care din pacate a devenit sport national, in luarea unor decizii costa. Costa economia nationala, costa populatia, costa mediul de afaceri", a spus Costin.

  • Mugur Isarescu va fi Doctor Honorius Causa al Universitatii Romano-Americane

    Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), prof. univ. dr. Mugur Isarescu, va primi joi titlul de Doctor Honorius Causa al Universitatii Romano-Americane din Bucuresti, au anuntat reprezentantii institutiei. Ceremonia de decernare a titlului va avea loc in Aula Magna a universitatii, incepand cu ora 11.30.

  • SIF-urile si FP au pierdut jumatate de miliard de euro in trei luni

    Ultimele doua sedinte bursiere au tinut cu sufletul la gura inves-titorii cu expunere pe actiunile SIF si FP, cotatiile acestor actiuni inscriindu-se pe un trend puternic descendent. In ultimele trei luni, capitalizarea totala a celor sase companii s-a redus cu 457 mil. euro, cea mai mare pierdere fiind inregistrata pentru FP. De altfel, daca un investitor ar fi cumparat titluri FP de la BVB, in prima zi de tranzactionare a Fondului la Bursa, in valoare de 2.000 de euro, ar fi pierdut ieri 389 de euro.

  • Raiffeisen Bank ofera certificatul de semnatura electronica in procedura simplificata

    Raiffeisen Bank le ofera clientilor companii posibilitatea de a obtine certificatul digital de semnatura electronica printr-un singur drum la banca, spre deosebire de procedura standard, care presupune si o certificare la notar.

  • Liviu Dragnea, adevaratul motiv al rupturii Ponta-Vanghelie

    Liviu Dragnea a avut un rol decisiv in debarcarea sefului PSD Bucuresti . Cearta survenita intre ei i-a creat lui Victor Ponta ocazia perfecta pentru a opera o executie premeditata de mai bine de un an.

  • Care e primul lucru pe care ar trebui sa-l faca Christine Lagarde la FMI?

    Acum, intrebarea care se pune e care sa fie primul lucru pe care ar trebui sa-l faca Lagarde in noua functie, preluata intr-un moment de profunda criza, atat interna, a organizatiei, cat si externa? Foreign Policy a intrebat cinci experti care trebuie sa fie prioritatea absoluta a Christinei Lagarde, iar acestia au dat cinci raspunsuri diferite, variind de la o solutie inedita pentru Grecia pana la un juramant de obiectivitate.

  • Cursul euro de azi

    Moneda nationala se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,2157 lei/euro Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2157 lei/euro, cu 0,10% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9274 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,2115 lei/euro.

  • GOOGLE+, reteaua de socializare a Google, a fost lansata.

    Google a incercat de mai multe ori, fara succes, sa-si contureze o prezenta solida pe piata retelelor sociale. Google+ reprezinta cea mai ambitioasa incercare a companiei in aceasta directie de la inceputul mandatului de director general al lui Larry Page, in luna aprilie.

  • ProCredit Bank a introdus in portofoliu cardul in Euro

    Produsul se adreseaza atat persoanelor fizice (Visa Electron), cat si persoanelor juridice (Visa Business Electron) si poate fi folosit pentru retrageri de numerar si plati la comercianti atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate, precum si pentru a efectua plati online.

  • Vesti bune pentru bancheri: creditul privat se dezmorteste

    Luna mai a adus cea mai rapida crestere lunara a creditului privat din ultimul an, de 1,5%, ceea ce arata ca bancherii reusesc sa gaseasca mai multi clienti carora sa le vanda imprumuturi. Vestea rea: tot valuta este preferata.

  • Bogatii Romaniei nu se inghesuie sa cumpere apartamente de lux

    Circa 800 de apartamente de lux stau nevandute in Bucuresti de mai bine de doi ani. Criza a taiat chiar si apetitul celor cu dare de mana, iar dezvoltatorii abia mai vand cate un apartament pe luna.

  • Restantele la credite au crescut in mai cu 2,7%, la 18,53 miliarde lei

    Restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in mai cu 2,7% fata de luna precedenta, pana la 18,53 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor fiind de 8,9%, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). La finalul lunii aprilie, soldul restantelor ajunsese la 18,04 miliarde lei, iar ponderea lor in totalul imprumuturilor a fost de 8,8%. La sfarsitul anului trecut, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor era de 7,7%.

  • Romgaz negociaza cu LukOil pentru a putea explora titei in Marea Neagra

    Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producatori de gaze naturale din Romania, negociaza cu compania ruseasca LukOil pentru a putea explora titei in perimetrele Rapsodia Est si Trident din Marea Neagra castigate in iulie anul trecut de LukOil la licitatia organizata de ANRM.

  • OTP Bank Romania lanseaza OTP Mentor, un program complet de consiliere financiara

    OTP Mentor are doua componente, reusind astfel sa vina in intampinarea tuturor tipologiilor de clienti, de la cei mai ocupati, care prefera sa isi administreze bugetele personale online si pana la cei care aleg sa solicite suportul consilierilor din unitatile bancii. Astfel, platforma www.dresoruldelei.ro reprezinta componenta online a programului OTP Mentor, prin care cei care o acceseaza gratuit isi pot contura un plan de actiune in concordanta cu obiectivele fiecaruia.

  • BNR mentine dobanda cheie si ratele rezervelor minime obligatorii

    Consiliul de administratie al bancii centrale a decis miercuri sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an, precum si ratele rezervelor minime obligatorii la pasivele in lei si valute, potrivit unui comunicat transmis de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • Vreti sa lucrati intr-o multinationala? Vedeti ce joburi sunt disponibile

    Ofertele de locuri de munca nu abunda in timpul verii, insa marile corporatii internationale inca sunt in cautarea unor noi angajati. Din toate domeniile, de la farmaceutic la auto, candidatii pot sa aleaga din mai multe locuri de munca scoase la concurs, in mai multe orase mari din tara.

  • GFK: 60% din clientii de banci lucreaza cu o singura banca

    Circa 60% din clientii de banci lucreaza cu o singura banca, dar de obicei un client ia de la o banca un singur produs, iar daca foloseste mai multe produse cu tot atatea banci lucreaza, a declarat miercuri Anca Zamfirescu, senior research GFK Romania, in conferinta 'Romania Retail Summit'.

  • BNR lanseaza pe 4 iulie componenta nationala a sistemului european de plati in euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) va lansa pe 4 iulie sistemul de plati in euro Target2 Romania, componenta nationala a sistemului european de plati in moneda euro Target2, utilizat pentru decontarea bancilor centrale si transferuri interbancare de valori mari, a declarat miercuri, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Razvan Vartolomei, director in cadrul BNR.

  • In ciuda avertismentelor, populatia se imprumuta tot in valuta

    BNR: Soldul creditului in valuta a ajuns la 129,28 miliarde lei la finele lunii mai. Populatia a imprumutat cu 2,5% mai mult fata de luna anterioara si cu 2,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

  • BCR a finantat proiecte beneficiare de fonduri europene in valoare de 2 mld lei in primele 5 luni

    Banca Comerciala Romana (BCR) a finantat in primele cinci luni proiecte beneficiare de fonduri europene in valoare de 2 mld lei, in crestere cu circa 40% fata de aceeasi perioada din 2010, a declarat miercuri directorul executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR, Ramona Ivan.

  • BNR se gandeste sa renunte la dobanda de referinta

    Doua banci au participat ieri la o licitatie repo organizata in mod neasteptat de BNR - in cadrul careia pot lua credite garantate cu titluri de stat - si au imprumutat 9,9 milioane de lei (echivalentul a 2,3 mil. euro). Sumele trebuie rambursate in doua zile, iar dobanda este de 6,25% pe an, egala cu rata de politica monetara a BNR.

  • Violente si haos la Atena: Manifestantii s-au luat la bataie cu fortele de ordine

    Lupte pe viata si pe moarte la Atena. Mii de greci ai iesit miercuri in strada pentru a protesta impotriva masurilor de austeritatea votate de Parlament. Politistii eleni incearca sa-i impiedice pe manifestantii de stanga sa intre in Parlament si au folosit fumigene. Manifestantii au ripostat si au aruncat cu pietre. Aflat la Bucuresti, presedintele elen s-a declarat ingrijorat de evenimentele din Grecia.